Lucian Davidescu

Diferența dintre guvernele Ponta și Cioloș în cazul redevențelor:

Găsitorului, recompensă!

Ioana Petrescu, 2014:

„Vom introduce un nou sistem de taxare a resurselor naturale probabil de la 1 ianuarie 2016, pentru a avea timp să-l dezbatem cu companiile petroliere, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, să-l trecem prin Parlament și să-l discutăm cu toată lumea, să fie înțeles și să avem predictibilitate fiscală, să fie cunoscut cu cel puțin un an înainte de toate părțile interesate. Ca atare, am decis ca de la 1 ianuarie 2015 să prelungim sistemul actual pentru un an, pentru a putea avea aceste dezbateri și pentru a trece această lege prin Parlament”

Anca Dragu, 2015:

„Ne aflăm într-o fază avansată de elaborare a acestei legi. Noi dorim ca în primul trimestru să o punem în consultare publică, unde să stea suficient de mult timp, nu numai o lună, astfel încât toate părțile interesate, toate autoritățile, Parlamentul, societatea civilă, patronatele, sindicatele, investitorii să aibă ocazia să își formeze o părere despre această lege. Am dori ca în 2017 să avem o lege funcțională și să nu mai funcționăm pe prelungiri”

***

Citește și:

Ce trebuia să facă Ponta ca să crească redevențele și de ce nu a făcut. Răspuns cu iz de DNA

Uriașa miză a redevențelor. Ce spun Academia Română, ASE și laureatul Nobel pentru economie Joseph Stiglitz

Cât ne costă cadoul pe care Ponta l-a făcut OMV-Petrom în bugetul pe 2015


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Diferența dintre guvernele Ponta și Cioloș în cazul redevențelor:

  1. Adrian

    O diferenta de forma este ca in 2014 guvernul declara necesitatea unei discutii DOAR cu cei din industria petroliera (si, automat, am presupune, ramuri conexe-ingrasaminte etc). In 2015, e totul trecut la gramada in declaratie-deci ape, petrol, balastru samd( deci ramuri conexe alimente etc, ingrasaminte etc, betoane etc.) Diferenta reala va fi daca vice-primul-ministru care e in tema va propune proiect spre adoptare guvernului, si nu la primavara, ci acum, in cateva zile.

    Reply
    • Lucian Davidescu Post author

      IP: „(…) cu companiile petroliere, cu mediul de afaceri, cu societatea civilă, să-l trecem prin Parlament și să-l discutăm cu toată lumea (…)”
      îhî

      Reply
  2. Tempor

    ” … unde să stea suficient de mult timp, nu numai o lună, …” !!!
    Mai pe şleau, se vor căuta şi găsi soluţii verbale în campania pentru alegeri, pentru ca în 2017 să se reieie discuţiile urmând ca în 2018 să conceapă legea pentru în 2020 care să se alinieze la noile directive eco-bussines si de prin douămii n’şpe rămâne pentru alţii.

    Reply
  3. florin

    In primul paragraf se simte un puternic miros de usturoi, estompat in al doilea de transpiratia unor indieni si brazilieni care muncesc pe branci pentru doi lei grei, cu zambetul pe buze…

    Reply
  4. alex

    diferenta este ca am picat din lacul politico-gradatilor in putul tehno-gradatilor cu acelasi scop iar toata lumea doarme complice

    Reply
  5. flesh

    Trebuia de doi ani de zile să avem redevențe mai mari de la petroliști. Dar de ce să plătească petroliștii redevențe mai mari, când pot să plătească șpăgi (mai mici decât redevențele) politicienilor? Instituțiile statului care sunt abilitate pentru a opri această corupție se fac că nu văd. E putredă țara asta până în măduva oaselor!

    Reply
    • alex

      inseamna ca suntem condusi din umbra de niste papusari care schimba guvernele ca sa potoleasca furia oamenilor atunci cand nu mai pot rabda urgia mafiot-securist-corporatista ce s-a abatut impotriva acestui popor

      Doar schimbarea intregului sistem poate rezolva situatia altfel e totul degeaba. Politicieni sau tehnocrati, gradatii au aceleasi ordine pe care le executa fara tagada.

      Reply
      • Dezideriu Dudas

        Nu uitati ca toti gradatii au cate-un sef, in timp ce noi…., nu putem sa alegem nici macar unu’ de-al nostru….Nu sef peste „ei” ( cam asta ar trebui asa insemne politica…. ), macar peste noi…..O actiune ca cea vizata in articol necesita coordonare, coeziune, coerenta….

        Reply
  6. Laura

    Nu este cumva vorba de minunantul specific al administratiei publice romanesti, in care fiecare ministru „stie el (ea) mai bine” si ia totul de la capat ?

    Reply
  7. vlad

    Mda, dar asta nu arata nimic…. si prima declaratie era perfect corecta, insa nu s-a aplicat niciodata. Demagogia cea mai buna este aia care e si corecta… daca noul ministru face ce spune, nu e nicio problema.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *