Lucian Davidescu

Cel mai bine-păzit secret al lui Polichinelle în relația cu Rusia…

Este compania austriacă OMV.

Care de mai bine de 50 de ani funcționează pe post de țuțuroi al Gazprom în Europa. Care la puțină vreme după invazia Rusiei în Crimeea era gata să dea Petrom, direct și oficial, către Gazprom în schimbul unor exploatări prin Siberia. Bine că nu s-a întâmplat, dar totuși, hai să nu uităm complet episodul! Chiar și dacă după aia au finanțat cel puțin doi dintre consultanții Big4 ca să ne convingă cum ne „apără” ei de dependența de Putin… Sacâz!

Iar cel mai bine-păzit secret al lui Polichinelle despre ce mai face OMV prin România…

Este lista finanțărilor „pe persoană fizică”, „pe asociație”, „pe offshore” sau „pe microîntreprindere”.

Aia de pe care au ieșit deja două nume mari – un fost șef SIE devenit apoi prim-ministru și un fost prim-ministru devenit apoi „ambasador” BNR; cărora le pompa în gospodărie câte 100.000 de euro pe an – pe merit, firește, că erau oameni competenți – crema cremei. Informații oficiale, confirmate cu declarații de avere și cu justificări de două parale.

O așa comoară informativă nu putea să le scape serviciilor noastre de contrainformații – chiar nu pot fi subestimați în halul ăsta! – prin urmare o au. Iar dacă n-o au ei o au diverși alții… cam toți!

Și la ce bun s-o ai dacă n-o s-o folosești la momentul oportun sau când devine un imperativ al istoriei? Ups!

Îi zici simplu: Operațiunea „OMV Papers”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *