Comunicare

RAPORTUL NAȚIONAL DE DIAGNOZĂ PRIVIND CALITATEA SERVICIILOR PUBLICE MUNICIPALE – CLASAMENTUL FINAL ȘI FIȘELE COMPLETE ALE MUNICIPIILOR  LE GĂSIȚI AICI

 

 

Ca urmare a experienței directe și a sutelor de solicitări pe care le intermediem anual între cetățeni și administrațiile locale din toată țara, am constatat că principalele servicii publice furnizate la nivel local care au nevoie de îmbunătățiri sunt educația, transportul public și gestionarea deșeurilor. Îmbunătățirea lor se poate realiza numai prin implicarea ta directă.

Indiferent de rolul pe care vrei să ți-l asumi ca cetățean, primul pas este acela de a te informa corect. In Ghidul pentru responsabilitate si implicare civică poți consulta legislația relevantă în domeniu, modul de organizare, precum și rolul autorității locale și al cetățeanului în dezvoltarea serviciului public, poți găsi exemple de bună practică, dar și modele sau formulare de petiții.

Vrei să determini autoritățile publice locale să asigure servicii publice de calitate? 
Cu cât sunt mai mulți cetățeni activi într-o localitate, cu atât mai mult opiniile lor vor fi luate în considerare.
Alege să te implici activ și să îmbunătăţesti lucrurile care până acum îţi îngreunau traiul!
Ce poți face tu, ca cetățean, pentru a rezolva o problemă?

Ghidul cetățenilor activi este AICI!

Consultă-l și află care ar fi, pe scurt, pașii pentru rezolvarea unei probleme!
___________________________
Materiale promoționale

 

__________________________

Proiectul este derulat de Societatea Academică din România, în parteneriat cu Asociația Act For Tomorrow și Vellenes Fellesorganisasjon și beneficiază de o finanțare în valoare de 249.989 euro, prin programul Active Citizens Fund România – finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Conținutul acestui website nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Granturilor SEE și Norvegiene 2014-2021; pentru mai multe informații accesați www.eeagrants.org. Informații despre Active Citizens Fund România sunt disponibile la www.activecitizensfund.ro.