Deși nu a apărut în spațiul public niciun om care să se plângă că a avut de suferit din cauza lui Mugur Isărescu, care l-ar fi turnat la Securitate înainte de 1989, CNSAS a luat extraordinara decizie de a trimite dosarul său de colaborator la tribunal. Fiind vorba de un om care apare în celebra poză din Coreea de Nord înainte de căderea regimului, cred că nimeni nu avea și nu a avut niciodată vreo îndoiala că dl. Isărescu era un tehnocrat de viitor al precedentului regim comunist, cu toate clarificările de la Securitate posibile. A turnat însă pe careva? Unde au fost cei pe care i-a turnat timp de 30 de ani și unde sunt acum? De ce SRI brusc trimite date noi la CNSAS (de ce nu au nicio răspundere că le-au ascuns pînă acum? Și câte alte mii ascund…) și de ce CNSAS, care e în urmă cu vreo trei alegeri la verificarea aleșilor între timp președinți, miniștri și parlamentari, e brusc lovit de hărnicie și trimite dosarul în instanță?
Chestiunea e, firește, un mister privitor la motiv și un kompromat evident (o acțiune de compromitere sponsorizată de cineva), care arată că, din păcate, CNSAS e ușor de manipulat atunci când deții SRI.
Dar de ce să ne pese de Isărescu, evident un om care făcea o carieră frumoasă și dacă dura regimul comunist?
Iată de ce. România de după 1989 a plecat din poziția de codașă a tranziției din Europa Centrală, dar a reușit să prindă plutonul din urmă datorită câtorva realizări esențiale.
Prima, în ordine istorică, a fost independența Băncii Centrale, mai întâi de jure, constituțională, dar treptat și de facto, pe măsură ce s-au echilibrat forțele politice în Parlament. Echilibrul puterilor parlamentare a permis tehnocraților conduși de Isărescu să reziste celor mai rele abuzuri ale politicii monetare și să reducă treptat inflația. De vreo 3-4 ani încoace, asalturile aupra BNR s-au reîntors, pe de o parte, din cauza lui Dragnea și Vâlcov, care voiau să-și realizeze mărețele promisiuni economice pe seama inflației, și pe de alta datorită ambiției unui grup condus de Lucian Isar, economist de talent, nu doar soțul Alinei Gorghiu, dar complet nescrupulos în ceea ce privește procedurile.
I-am luat partea lui Isărescu contra lui Dragnea și Vâlcov (inclusiv când Antena 3 m-a intervievat pe un alt subiect), ca și lui Isar/Cîțu (cărora li se pare normal ca un partid politic să controleze BNR). Istoric, există un munte de dovezi empirice și teoretice că o țară nu poate evita falimentul economic decât dacă există autonomia Băncii Centrale față de politicieni. În Ungaria și Polonia asaltul contra ordinii constituționale a început cu Băncile Centrale, după ce regimurile de dreapta de acolo au luat controlul de abia s-a făcut liniște, o liniște falsă, că după aceea au atacat Curtea Constitutțională, justiția etc. Și azi ambele țări sunt în procedură de articol 7, adică să li se ia dreptul de vot în Consiliul European.
De trei ani vă spun că România e încă înainte de ce e mai rău, atacul PSD contra institutțiilor anticorupție a fost unul defensiv și limitat (acele instituții find parțial controlate de serviciile din mâna rivalilor lor). Mult mai rău e un atac contra BNR, care apără și la ora asta de politicianisme politica monetară, contra CCR (care a luat toate deciziile importante, fără controverse, deci nu doar cu votul celor numiți de PSD, și care a decis pe rând contra ambelor tabere), contra CNCD, contra CSM. Cu enormă rea credință, unii atacă instituțiile astea ca fiind indirect politizate, ei fiind direct politruci sau propagandiștii lor.
Și cum, vreau să spun că Isărescu, la vârsta sau trecutul lui, trebuie să fie pe viață președinte? Din păcate, vreau să spun că avem așa de puține garanții că există un mecanism obiectiv de numire a unui successor de calitate și independent (sigur că există, chiar la BNR sau înafara sa, pot numai eu lista vreo cinci), că la riscul de a ne trezi cu vreun politruc (liberalii au numit în trecut pe Bogdan Olteanu; USR-PLUS se laudă cu alde Năsui sau Pâslaru, care nu sunt luați în serios de niciun economist), mai bine îl ținem pe Isărescu mai departe. Nu din cauză că e un bătrân securist, ci că a apărat reduta de câte ori a putut și nu mai are ce câștiga sau pierde la vârsta lui. E o garanție de independență. Și-a dat omul măsura.
Și să vorbim data viitoare de CNCD (au sancționat pe toți președinții, asta arată ce președinți avem, bravo CNCD!), unde succesorul ar trebui să fie femeie și minoritară dacă e să avem o continuitate după mandatele bune ale președintelui actual, și de CCR. Așa de pregătit e terenul cu compromiterea lor online, că dacă mâine câștigă liberalii alegerile și mută contra lor o majoritate de imbecili de bine or să creadă că e un pas înainte pentru democrație. Când de fapt e invers.
“BNR, prin Mugur Isărescu, a contribuit nu numai la o legislație pe măsura dezastrului capitalului romanesc, dar a avut grijă ca nimeni să nu poată avea un cuvânt de spus în fața totalitarismului bancar supravegheat. BNR-ul lui Mugur Isărescu a pus în mișcare un adevărat atentat la siguranța și stabilitatea dezvoltării României, susținând tot ce poate fi împotriva intereselor românești.
Capitalul românesc este respins, constant, iar în această agresiune cu zeci de fire de transmisie se află dezastrul socio-economic actual în consecința căruia românii ajung tot mai mult asimilați lucrătorilor decor plantații.
Băncile din România au constituit un adevărat cartel al unui profit în esența sa bazat pe abuz. Avizele BNR au legalizat această față a unui profit exclusiv din care este exclusă componenta serviciului public, aplicabilă oricărei entități care derulează activități cu cetățenii români, indiferent de natura acestora. BNR-ul lui Mugur Isărescu a bătut palma cu toți cei care scot din România un profit în esența sa pătat cu sânge unei societăți continuu pauperizate.
Zilele acestea sunt premergătoare vânzării CEC-ului, ultima redută românească.” Isarescu este strain de asta ?
Frumos scris, si corect (de unde e citatul?). Dar, totusi, chiar credeti ca in Romania s-ar fi putut altfel? Romanii sunt intotdeauna dispusi sa-i invite pe straini in disputele lor interne. De aceea Mircea cel Batran si Stefan cel Mare au trebuit sa se lupte cu pretendenti la tron sustinuti din exterior, si tot de aceea Basescu a ramas la putere in ciuda referendumului. E o problema in comportamentul romanilor. In conditiile astea, mai bine sa nu ne mai ascundem dupa deget – Romania este o colonie, fiind incapabila de coeziune interna. Isarescu macar a fost consecvent in politicile lui. Si parca imi aduc aminte ca ne-a salvat de la faliment (atunci cand Bulgaria a ajuns sa nu mai aiba politica monetara).
Marog, dar are 70 de ani…, se apropie de varsta fatidica a lui Ceausescu…
In mod NORMAL trebuia sa fi iesit la pensie de ani buni sa sa-si fi crescut vreun inlocuitor capabil.
(e clar pentru toti ca atacurile asupra GUVERNATORULUI demiug se produc periodic atunci cand unii s-au altii i-au puterea – atacuri au fost si in vremea lui Ponta, insa pesedeul nu a fost niciodata atat de promt ca PNL-ul, din cate se pare, posibil si din cauza lui base/ iohannis)
Daca independenta BNR e garantata prin legi de ce ar fi o problema alegerea unui nou guvernator ?!
Daca legislatia e incosistenta atunci ar fi de bun-simt ca Parlamentul s-o corecteze inainte sa faca vre-o febra careva din consiliul de administratie.
Povestea asta cu omul si postul e din alta epoca.. si mi se pare lamentabil ca in loc sa promovati statul de drept va exprimati public nostalgia. Sustinerea exceptiilor de la legi (cu atat mai mult cand e vorba de repararea malformatiilor comunismului) nu e cu nimic superioara abordarii poloneze in privinta sistemului de justitie.
Legat de Isarescu, prin prisma dosarului de la CNCD mi se pare absolut neaos ca a a candidat la un moment dat si la presidentie.
Cu respect
Se vorbeste de multa vreme de dosarul lui Isarescu sau Basescu …
Daca ele exista lumea trebuie sa afle de dragu’ adevarului gol golut .
Sa se stie ca indivizi cu functii inalte in stat s-au lasat santajati cu aceste dosare .
Daca s-au bucurat de privilegiile si onorurile cuvenite functiilor , dar au incalcat legea sa se faca dreptate .
Daca Romania Curata inseamna ca trebuie sa le iei apararea unora ce incalca legea inseamna ca totul e pierdut … e o Romanie manjita de false compromisuri, nu e o Romanie curata … Daca Legea asta cu dosare CNSAS e proasta sa se ia o hotarare cu privire la ea …
Dar sa nu le luam apararea turnatorilor , celor care au semnat si au facut pactu cu Necuratu dupa cum ne convine noua la un moment dat
Poate n-o fi Romania Curata chiar singura raza de speranta… daca exista vre-o una in ciuda contextului geopolitic absolut tragic al tarii. Ceea ce imi e cat se poate de clar e ca atata vreme cat independenta statului (adica a oligarhiei politice si economice) nu poate fi asigurata din resurse interne, Romania va ramane vanduta oricarei umbrele militare straine. Asta inseamna un popor condamnat prin politici publice sa ramana troglodit si frustrat si sa isi (re-)aleaga reprezentantii in consecinta. Standarde din ce in ce mai reduse in educatie, protectie sociala, sanatate, cultura, mediu…. ocazional panzere in centrul oraselor.
Sa vrei independenta… coerenta legislativa si proiecte pe termen lung… inseamna sa mergi voios la razboi, sa ai incredere in profesionalismul si probitatea morala a armatei. LOL
Din fericire deocamdata tara nu e inca atat de iradiata incat sa nu poata fi vizitata ocazional, pentru desartarea preaplinului de dor.
Nu cred personal ca se poate vorbi de tehnocrati formati in comunism, straini de compromisuri cu Securitatea. La fel cred ca nici cei care ne-am facut studiile prin tara dupa aia, scrasnind din dinti cu vechii indrumatori de neinlocuit pe metereze, nu suntem fara pata.
Probabil ca exista deja pe retelele sociale – dar personal nu mai servesc de ceva vreme – comunitati identitare incaltate, de expati. Asa vad viitorul natiunii, nu inversunarea in jurul Casei Poporului. Pe cat de mare, pe atat de goala.
Apararea lui Isarescu
Acum ceva vreme CCR a statuat conditiile in care poti fi declarat colaborator al Securitatii.
Urmatoarele trei conditii sunt cumulative:
1) Sa furnizeze informatii, precum note si rapoarte scrise, catre lucratorii Securitatii;
2) Prin acele informatii sa se denunte activitati sau atitudini potrivnice regimului totalitar comunist;
3) Furnizarea informatiilor sa vizeze ingradirea drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului.
Daca judecatorii constata indeplinirea conditiilor 2 si 3 atunci Isarescu va fi declarat colaborator al fostei Securitati.
Isarescu va mai beneficia de o cale de atac, folosita si de fostul presedinte Basescu. Apelul la Inalta Curte.
Oricum succesiunea la guvernamantul Bancii Nationale e bucatica rupta din Caragiale: Isar sau Isarescu.
Ori poate din Nicolae Iorga: Isar après Irasescu
Stimata Doamna,
Conform legii 187/1999, CNSAS a stabilit ca dl ISARESCU, Constantin Mugurel a fost colaborator al securitatii, NU ca a facut politie politica. Decizia este definitiva. Instanta urmeaza sa aplice pedeapsa pentru infractiunea de fals in declaratii. ART. 3
(1) Persoanele care candideaza spre a fi alese sau numite in una dintre demnitatile sau functiile prevazute la art. 2 sunt obligate sa faca o declaratie autentica, pe propria raspundere, potrivit legii penale, privind apartenenta sau neapartenanta ca agent sau colaborator al organelor de securitate, ca politie politica. Politie politica putea sa faca doar judecatorul, procurorul, militianul, salariatul securitatii sau al armatei. Informatorii nu aveau cum sa faca politie politica! Ei doar dadeau informatii. Nu anchetau, nu dadeau sentinte. Nimeni nu va veni vreodata sa se consitutie ca parte vatamata in procesul unui informator. In calitatea sa de candidat la presedintia Romaniei, dl Isarescu a declarat in scris ca NU a fost colaborator sau agent!
CNSAS a stabilit ca a fost colaborator. Decizia aceasta este finala. Nu exista apel sau recurs! Instanta doar stabileste pedeapsa. Experienta arata ca nimeni nu a fost condamnat. Corb la corb nu-si scoate ochii.
Cu imbecilii liberali, OK, sunt de acord cu dstră.
Cu autonomia BNR, nu prea: toate băncile naționale și cu atât mai mult din țări mici ca RO sunt sub papucul Băncii de Reglementări Internaționale de la Basel, unul dintre cele mai de sus bastioane al mondialismului. Dacă mai adăugați participările lui Isărescu prin alte structuri asemănătoare, obțineți profilul unui băiat cu ancore solide, poate chiar dublu înainte de 1989.
Pe scurt, problema se pune așa: atacul la Isărescu este o haiducie autohtonă (Câțu-Isar + pleavă liberală) sau este expresia unei confruntări geopolitice la scară mai mare. În prima variantă, lupii tineri vor schelălăi de durere în curând, dimpreună cu partidul lor pseduoliberal. În a doua variantă, a reașezărilor de forțe geopolitice, deocamdată e ceață. Dacă nu sare nimeni din afară în ajutorul lui Isărescu, este bine să plece la moșie sau în străinătate. Dacă trage mâțul de coadă până câștigă (dacă câștigă) Biden, cred că mai are o șansă.
Pe de altă parte, n-ar trebui să privim la șeful BNR ca la un tătuc salvator, ci ca la un manager care are de atins niște praguri de indicatori și de evitat altele.
P.S. Unii dintre cei turnați nici n-au știut că erau/eram turnați și n-au aflat niciodată, deci nici nu se vor plânge vreodată. Uitați că pe lângă turnătoria scriptică a mai funcționat turnătoria șmecheră, orală, șopârleala băieților, care a făcut (și mai face!) mult rău familiilor și indivizilor. Întrebați-o pe Herta Muller, dacă aveți dubii. Luați în studiu o instituție a statului român și încercați să vedeți care este adevărata structură de putere. S-ar putea să descoperiți că armătura fundamentului puterii este majoritar compusă din fire de oțel puse de Securitate și deloc ruginite.
Iar Isărescu, dacă are gură și știe să scrie, să se apere!
Daca era varianta 2, Isarescu era de mult plecat, nu mai astepta. Eu sunt absolut convins ca e varianta 1, dar nu e chiar asa de sigur ca “vor schelalai de durere in curand”- in ierarhia formala partidul bate securitatea…
Totusi Isarescu are un urmas pe care si-l pregateste cu grija de ani de zile, aflat acum in stagiu de pregatire si specializare la Banca Europeana de Investitii. Singura posibilitate pentru varianta 1 ar fi ca cineva sa doreasca grabirea procesului de tranzitie, iar Isarescu sa nu fie de acord…
Chiar adineauri am văzut o știre: pensiile noastre private sunt în pericol de evaporare la bursă. O fi o alarmă aiurea, dar mi-am amintit că analiștii alternativi prezic că găurile create de marii speculatori financiari vor fi acoperite, într-o ordine aproximativă, de: asigurările de viață, fondurile de pensii, economiile populației, furate mai întâi prin dobânzi negative, apoi prin falimentarea băncilor (Ooops, it happens, sorry!) și alte găselnițe. De ce n-ar intra aici și aurul / banii din băncile naționale ale shitty-countries? Mai ales din acele shitty-countries conduse de tâmpiți proști și lacomi?
Vorba unui comic francez: politica nu-i despre tăiat capre, ci despre tuns oi.
Știți de cât timp e nevoie ca să se petreacă o tundere elegantă de economii a privaților? În vremurile noastre informatizate, brokerii sunt calculatoare de putere și softuri care învață singure, deci niște miliarde de milisecunde, cel mult.
Carpe diem!
O gluma buna cu un sambure de adevar, gasita pe undeva(catavencu sau kamikaze): “Nu Isarescu a colaborat cu securitatea, securitatea a colaborat cu Isarescu”.
Isarescu si BNR pina in iunie 2019 cind a fost votat noul CA al BNR nu a indraznit sa critice politica economica a guvernului. Doar dupa vot.
Isarescu si mai multi din BNR sunt foarte capabili. Nu cred ca ar putea ( nu ca nu ar dori) cineva sa se atinga de el nici macar SRI sau un oarecare trepadus bancar. Are un post mult prea important si putini au calificarea de a intelege in ce consta acesta.
BNR ar trebui sa lase cusul leului liber si sa critice ceva mai apasat politica economica
Dna Pippidi, va amagiti. Nu mai exista bancher central independent. BoE a extins facilitatea de overdraft si practic achita facturile Guvernului Marii Britanii. Direct, asa, ca un card de credit.
Powell face tot ce ii spune Trump si umfla o uriasa bula speculativa pe piata americana. A mai facut-o in toamna anului trecut. Sunt alegeri in 2020 si nefericirea este ca se suprapun peste o recesiune normala, de mult timp asteptata si amanata de interventiile FED.
Iar despre ECB, nu stiu. Recunosc. Aici prin Europa probabil lumea se fereste de sa dea ordine prin Twitter.
Isarescu a gresit in ultimii ani. A pierdut pariul cu leul. A mentinut dobanzile prea jos in ultimii ani. Uitati-va la stocul depozitelor populatiei. Depozitele in lei scad in termeni reali in ultimii ani (au scazut cam cu 8%). Depozitele in euro au crescut cu peste 15%. Populatia renunta treptat la leu. Isarescu l-a facut praf.
Prea mult stati in Germania. Compromisul, Realpolitik-ul merg fain acolo, unde un parlamentar ca Amthor poate sa-si pastreze functia pentru ceva ce, in Romania ar fi facut parnaie. Asa ca, fiecare cu ale lui. Isarescu e securist dovedit, n-are decat sa plece.
Un singur lucru pot sa spun: doamna AMP, ar trebui sa stiti ca din cauza acelor oameni de mare valoare si plini de calitati, care au colaborat cind trebuia cu cine trebuia, au plecat din tara foarte multi oameni mai putin valorosi, poate, dar de bun simt, care nu s-au injosit in nici un moment al vietii lor. Privilegiile colaboratorilor plini de calitati ne-au luar aerul de respirat. Dl. Isarescu o fi fost naiv cind a fost tinar, ca si dl. Basescu, dar in ultimii 30 de ani n-ar fi trebuit sa fie. Putea macar, ei si altii ca ei, sa se dea la o parte de la butoane. Da’ care vultur lasa stirvul odata ce s-a infipt in el? O sa stea cu gheara in buzunarele tuturor si cu gusha plina de sine pina o sa mai aiba o umbra pe pamint.
Sint convins ca la nivelul relatiilor sale de colaborare, dl. Isarescu ar fi facut o cariera frumoasa in orice regim. Si asta nu e o calitate a dinsului, ci un semn ca toate regimurile sint fete ale aceluiasi sistem. Si asta nu-i de bine, doamna AMP, nu-i deloc de bine, nu va onoreaza deloc aceasta zicere.
Atacurile astea care vin in valuri ne arata ca cineva le genereaza. Cineva are interesul ca Mugurel sa plece. Cand era Isar lumea banuia ca se vrea guvernator sau ceva pe-acolo si am vazut ca el era numai interfata. Lucica s-a linistit ca a primit un post ca pentru orgoliul lui asa sa iasa si el cu fruntea sus pe strada ca pe unde s-a dus n-a facut nimic. E acum treaba e mai cetoasa ca nu se stie de ce se vrea plecat Mugurel. Sa vina cine? Sa faca ce? Daca era Dragnea era clar BNR sa joace dupa PSD Valcov si Asociatii. Dar acum? Cui ii foloseste plecarea lui? Oamenii de-acolo stiu ce fac sunt profesionisti si mare noroc ca s-a pastrat autonomia BNR altfel cine stie unde eram. Domeniul bancar e singurul domeniu care merge brici la noi si nu e putin lucru avand in vedere ca de multe ori BNR a trebuit sa contrabalanseze dudele MF si a guvernului adica a politicului. Sa vedem cine o sa vina ca probabil se asteapta schimbarea fortelor in Parlament pentru a numi pe cine trebuie.
Stimate domn,
Imi este limpede ca dumneata nu ai avut nevoie de bani, nu a trebuit sa faci un credit pentru nevoi personale. Altfel, ai fi stiut ca inseamna sa ai un contract pagubos cu o banca sau o institutie bancara!!!
Libertatea de opinie inseamna sa ne dam cu parerea despre ceva pentru care nu suntem calificati, de exemplu sistemul bancar. Ok, pana aici nici o problema. Colaborarea cu secu trebuie insa inteteasa si in final acceptata in contextul epocii trecute. Altfel, cu ce ne-am deosebi de cei care azi vandalizeaza sau distrug statuile ?
Sunt o persoana fara studii economice. Dar, ca mai toti cetatenii acestei tari, am venit in contact cu reglementarile BNR privind, de exemplu, creditul pentru nevoi personale. Fara sa fi cerut, mi s-a dat un card de credit. Am platit ratele la zi si NU am utilizat cardul. Ulterior, la cateva luni de la terminarea platilor, am primit instiintare de la banca ca as avea de plata cheltuieli de administrare a cardului!?!?!? Dupa instiintarea bancii ca o voi da in judecata pentru abuz, am primit notificare ca NU am NIMIC de plata!!!
Concluzie: BNR este slujbasa banciilor si a institutiilor financiare. Sunt binecunoscute disputele cetatenilor cu acestea! Nu ma pot pronunta privitor la problemele macroeconomice, dar imi este foarte CLAR ca MUGUR ISARESCU a fost partas la jecmanirea cetatenilor .
Unele aparitii ale sale la TV mi-au parut nepotrivite, chiar nostime. Facea diverse aprecieri la actiunile guvernului, desi acestea(aprecierile) nu intra in atributiile unui guvernator al bancii centrale. Practic, se baga in seama, sa arate ca…lucreaza.
Un demnitar la acest nivel este verificat informativ foarte bine…pentru ca in anumite situatii poate deveni o vulnerabilitate nationala importanta …si trebuie protejat informativ.
Rahatul asta a iesit la suprafata deoarece serviciile l-au lasat sa iasa…
Din alta perspectiva,vom vedea cat de aplicabila este legea…cand este vorba de un personaj atat de notoriu…
Obiectiv, cum sper ca sunt, spun din nou d-nei AMP: asa DA!
o sa-l aparam cum sa nu, cam tot atit cit a aparat si el interesul cetatenilor romani in fata oligarhiei bancare… sau si mai bine romanii saraci rupti care au ramas fara case in fata mafiei IFN cu 10.000% “dobinzi” …
si poate mai renuntati la cenzura de la comentarii “Romania Curata”
Daca luam urma banilor s-ar parea ca cuplul de microstele Catu-Isar se folosesc de panzer-ul decerebrat prezidential,activat de fudulia prostului ofensat de Isarescu,pentru a accesa jucaria politicii monetare nationale pe motive bisnitare…acum cand Inca se mai poate…deoarece telecomanda acesteia va fi transterata in curand la Bruxelles odata cu inlocuirea leului cu moneda europeana.
Shi totusi dincolo de argumentele Danei Budeanu ref apararea lui Isarescu care se pot viziona aici
https://www.youtube.com/watch?v=CApYsphvLtI
care se pot rezuna la oricat de securist ar fi Mugusr Isardescu acestsa e de preferat gastii lui Catzu / Isar care ii vor postul care sunt ma scuzatzi ca va zic penibile shi va explic mai incolo de ce sunt penibile ce alte motive ar fi ca o lege stupida se se opreasca din stupiditatatea sa dementa fix la Isarescu ?
Ascult ?
Gata nu mai e nevoie de ea ca o bata ca sa ii dam in cap dusmanului politic ?
Gata nu mai e nevoie de hahahahaha “statul dreptzi” ?
Aaaaa cat despre faptul ca dupa BN asaltul cu decrebilizarea sa va extinde shi la celelalte institutzii de numitzi care au fortza sa spuna nu guvernoiului actual.
Ce sa zic dincolo de decrebilizarea care shi-o va administra acu Curtea Constitutzionala cu impozitatrea pensiilor speciale mai rau ni se mai poate (hastagii o urasc demult, mai ramane sa o urasca shi cdeilatazi shi s-a terminat cu ea)
Avocatul poporului deja e sub tirul guvernului.
CSM e facut harcea parcea
Ce-a mai ramas ?
CNSAS , acest CNSAS hahahahaha ma pufneste rasul.
CNCD unde musa-i sa fie (“fie femeie și minoritară”).
Am scuzi daca trebue sa il aparam pe Isarescu ca sa numim la CNCD o femeie minoritara atunci pas.
Ref aparam Isarescu nu mai bine il aparam pe Basescu shi desfiintzam CNSAS ?
Acuma daca argumentul real e toxicitatea gastii Catzu / Isar poate ca nu e suficiet sa il apram pe Isarescu ci trebuie sa curmam toxina de la sursa.
Nu zic da spui , daca legea trebuie sa se opresaca la Isarescu deorece alternativa Johanista (adica a gastii lui Johanis) la Isarescu e de neacceptat poate ca nu e Isarescu cel care e musa-i sa ramana ci Johanis & gasca cei ce trebuie sa plece.
Altminteri facetzi borhs.
Se bat doua gasti de securisti in dosare de securism.
Aha shi ?