Vasile Ernu

Stat – privat – teste coronavirus: prea multe coincidențe

Hai să o luam altfel. Totuși, joc șah de la 4 ani.

Doi oameni de top: ministrul Sănătății și secretarul de stat al Ministerului Sănătății. Ultimul e naș celui dintăi. Total întîmplător. Nu mai amintesc că ministrul e angajat al firmei al cărui șef e naș al Președintelui României. Tot întîmplător. Tot întâmplător, directoarea Adela Cojan de la clinica Polisano din Sibiu este numită în funcţia de președinte al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate. Doar coincidenţe.

Revenim la primii doi. Ambii angajați la stat și la privat: întîmplător la Sanador și Polisano.

La jobul de stat unde sunt puși să rezolve problemele nu se prea găsesc și nu se prea fac teste coronavirus. S-au sezisat și stăpânii. Sunt indignați chiar: prea puține teste.

Nu se fac la stat, dar brusc apar teste pe bani la jobul privat al nașului, la Sanador, că ar fi sărit prea în ochi să apară mai întîi la fin, la Polisano.

Chiar niciun conflict de interese?

Dar avem stare de urgență.

În șah nu există coincidențe. Atătea. Mai ales că aici e barbut.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Stat – privat – teste coronavirus: prea multe coincidențe

  1. T.M.

    Și-n țările occidentale sănătatea publică este una dintre cele mai bune vaci de muls de către sistemul privat, cel mai OK, meritocratic, în care piața reglează, unde banul nu minte etc., etc., bla-bla-bla. Nu se poate, pe de-o parte să faci bani din chimicale vândute turmei ca hrană, apoi să o vindeci cu alte chimicale, pe de altă parte. În felul ăsta, nu iese profit. Să te prefaci c-o vindeci, asta-i deja altă poveste!
    Ceea ce descrieți în articol este o găinărie dintre cele care au devenit deja rutină. Veți avea multe subiecte de acest fel, într-o țară membră UE, în care se află mai puține aparate PCR decât în liceele dintr-un cartier din Beijing. În care tocmai s-au desființat spitale, în care sistemul public a fost „optimizat” și cheltuielile inutile eliminate. Moartea optimizează și mai mult pentru că indicatorul număr de paturi de TI per locuitor crește cu fiecare deces și va crește spectaculos după ce păsările călătoare se vor întoarce în căldura Italiei, Spaniei, Germaniei etc. Vom rămâne și mai mulți experți, cu publicații în epidemiologie, pneumlogie, politici de sănătate publică etc. Ceea ce vedeți acum, cu un sistem de sănătate care pune în pericol în primul rând medicii și asistentele, cu trei oameni mari și lați care pot vorbi în timp real despre epidemie, este o iluzie. Suntem mult mai buni de-atât, avem un potențial imens, suntem olimpici etc. Suntem buricul, iar prin buric se transmite doar fudulia prostului.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *