Alina Mungiu-Pippidi

Nicușor Dan, vaccinează-te, frate!

L-am susținut întotdeauna pe Nicușor Dan, chiar când a dat dovadă de proastă judecată (nu o dată) pentru că am văzut și calitățile lui, efortul consecvent de a ajuta oameni umili mai ales, care nu e răspândit în România și ca atare merită prețuit. Dar e ceva vreme de cînd Nicușor se alătură lui Florin Cîțu și Alexandru Rafila – ca să nu îl compar cu trupa de diversioniști gen Ciohodaru, Pop și Piperea – în practicarea pe față a inconsecvenței față de măsurile sanitare necesare pentru a limita epidemia. Faptul că el intră în primărie deși nu are certificat verde e o formă de promovare a antivaccinului, adică o complicitate cu tabăra cea mai primitivă, perfidă și criminală de la noi. La fel au fost Cîțu cu tratamentul pandemiei în primăvară și vară și mai nou Rafila și Streinu-Cercel, care în loc să fie pe linia agențiilor internaționale de sănătate joacă un rol populist pe linia partidului, inventînd certificate care nu există nicăieri și de fapt sabotînd stimulentele pentru vaccinare, și așa tardive, propuse de guvernul Cîțu.

Dar cum eu nu am votat pentru Rafila și Streinu-Cercel de la PSD și nici pentru fostul meu colaborator Florin Cîțu, ci doar pentru Nicușor Dan – și mai mult decît o dată – îmi vărs focul aici pe Nicușor, pe care l-am ajutat să ajungă unde e acuzînd pe opozanții lui de ipocrizie. Ca atare mă supăr să îl văd dînd dovadă de ce e mai rău: ipocrizie, ambiguitate, lipsă de franchețe. Cum putem avea un primar care să nu aibă certificat verde în București, ce fel de exemplu e acesta? Cum să intri tu la Primărie zilnic când nu ești vaccinat, deși ai avut COVID acum mai bine de șase luni, și să spui presei că „subiectul e în dezbatere chiar în restul Europei?”. Cu cine ții, măi băiete? Crezi că mai e nevoie de încă un populist care să pupe ignoranții undeva, sau în anturajul tău creștin nu e prea frecventă practica vaccinării, sau faci parte din deștepții care își fac teste cu anticorpi săptămînal, deși nu e nici unul validat? Deja închiderea spitalului de la Pipera în iarna trecută pe motive de economie a arătat că nu aveai un bun consilier pe problema sănătății publice – o fi la viceprimarul PLUS, nu contează. Primarul avea decizia finală și a fost una proastă. Cum proastă e și să îngropi banii în ELCEN.

Dacă la asta adaug că situl Primăriei generale, ca și cel al Sectorului 1 la Clotilde Armand, altă useristă susținută de România curată, nici împreună nu ajung la nivelul Primăriei din Chișinău, adică nu publică terenuri, concesiuni, permise de construcție în mod sistematic – Clotilde poate să ia de model primăria Parisului, deși și Chișinăul cîștigat de foștii comuniști e mai transparent și mai organizat ca voi. Unde e armata de IT-iști pe care ziceați că o aveți, ar putea începe cu transparența?

Dar acesta e alt subiect. Cel care mă doare azi e pandemia, unde îngropăm zilnic 500 de persoane. La Iași luna octombrie a fost cea mai mortală de la primul război mondial, când era tifos și foamete. Da, e vina poporului că e prost, poporul primitiv din Caragiale partea neamuzantă și Sadoveanu partea neidilică, primitivul popor român peste care suta de ani de la acești autori nu pare să fi avut mare impact. Dar poate că analfabeții sanitar nu or fi singurii vinovați, mulți cum sunt ei, și elitele au o parte de vină? Eu nu am văzut în Germania sau în Franța primari nevaccinați și doctori care să le spună pacienților să nu se vaccineze, televiziuni care să vîndă medicamente nevalidate (ca ăsta produs de Becali) sau deja proscrise de OMS (ca Remdesivir) sau niciodată dovedite ca eficiente (Favipiravir, articol Nature, pe aroape de zero barat), încurajînd milioane de fraieri să creadă că există alternativă la vaccin? Cum ar fi arătat România azi dacă pe vremea vaccinului contra tuberculozei puteau unii face propagandă că e mai bine să te tratezi de tuberculoză după ce o faci, că există tratament, că strategia deșteaptă e să te îmbolnăvești întîi ca după aceea să umbli după medicamente să te tratezi, și ratam inocularea în masă anti-TBC? Băi, noroc cu dictatura că altfel eram mai puțini cu nu știu cîți cretini care credeau chestia asta.

Nicușor, nu pot da sfaturi la Antena 3 și România TV că ei mă citează doar când le convine. Dar ție îți pot spune, frate, ia și te vaccinează mîine, plin de locuri pe platformă fără coadă și la coada tradițională pentru analfabeți. E nevoie de orice exemplu pentru, și mai ales de nici un exemplu contra. Nu ai contraindicații, deci du-te odată la vaccinare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

47 thoughts on “Nicușor Dan, vaccinează-te, frate!

 1. Sorin Paveliu

  Draga Alina, am simtit o nevoie launtrica sa sriu un mesaj similar dar am fost prea luat cu altele. Asa ca te sustint, este incredibila lipsa macar de abilitate a lui Nicusor Dan. Functia atrage si responsabilitati iar prin aceasta atitudine se dovedeste a fi un troglodit de exceptie!

  Reply
 2. Adrian

  Practic, ați pus punctul pe i: „nu ai contraindicații”

  Realitatea e că, practic, nu știți [și degeaba ND a insistat mai demult că se va consulta cu medicul de familie].

  Evident putea să se testeze. După cum putea să evite o cheltuială, ceea ce a și făcut.

  Dacă tot amintiți de suta de ani și TBC: exemple personal(izat)e din familia fiecăruia de-acum nu o sută, ci osutătreizeci de ani s-ar putea să vă contrazică| mire.

  Reply
 3. Catalin

  Intrucat niciodata nu strica niste informatii:

  1. O corectie (https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/autoritatile-din-iasi-spun-ca-octombrie-2021-a-fost-luna-cu-cel-mai-mare-numar-de-decese-din-ultimii-30-de-ani-1721961). Ce spune de fapt textul(care oricum amesteca pere cu mere)? „Dintre cele 931 de decese, 448 sunt ale unor persoane care au fost diagnosticate și cu COVID-19. Din același număr, 564 de decese sunt ale unor cetățeni din Municipiul Iași. (Certificatul de deces este emis în localitatea unde are loc decesul, astfel încât în Municipiul Iași au decedat și 367 de persoane cu domiciliul în alte localități sau județe). Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică Iași, confruntate și cu situațiile Direcției Locale de Evidență a Persoanelor Iași, în cursul lunii octombrie a acestui an au decedat 258 de persoane din Municipiul Iași diagnosticate și cu COVID-19”, a mai transmis Primăria.”
  Intreb si eu ca omul: e cel mai mare numar din ultima suta de ani sau din ultimii 30?

  1. https://www.cdc.gov/tb/publications/factsheets/prevention/bcg.htm

  Daca ar fi fost urmata aceeasi gandire unica a vaccinarii probabil ca nu ar mai fi fost cautate si testate tratamente si am fi contemplat acum mult mai mult decat acel milion si jumatate de fiinte umane care moare anual din cauza tuberculozei.

  2. https://www.bmj.com/content/375/bmj.n2635 (de urmarit, este mai mult decat „yum yum”

  3. https://www.nature.com/articles/s41598-021-90551-6 + https://link.springer.com/article/10.1007/s10096-021-04307-1

  Nu vreau sa fiu carcotas, dar meta analiza din Nature include 407 pacienti in grupul interventie si 420 in grupul control, performance bias e sky high(macar din cauza asta nu avea ce sa caute in Nature) iar unul din studii a fost deja retras pe 18 septembrie, ducand grupurile de pacienti din meta analiza la 357 vs 370 si punand deja sub semnul indoielii articolul din Nature, la care ma astept sa apara cat de curand o corectie daca nu chiar retragerea lui.

  In rest, vaccinarea ramane o arma utila(nu singura).

  Reply
  • Liviu Antonesei

   @) Catalin
   O corectie la corectie. Nici in primul razboi in Iasi nu au murit exclusiv ieseni! Mai ales in momentul in care orasul a devenit capitala e razboi, dar procesul incepuse mai inainte, in Iasi, populatia se cam dublase datorita conducdrii civile si militare, functionarilor publici stramutati, militarilor pentru apărarea capitalei provixorii, puzderie de refugiati wtc. Multi au cazut victine razboiului si fenomenelor legate de acesta, foamete, tifos etc, ieseni si neieseni deopotriva. Ca si acum…

   Reply
   • Catalin

    Nici prea usor dar nici prea greu de gasit, niste date statistice pentru a pune un articol de presa in context. E bine cunoscut faptul ca mortalitatea are variatii sezoniere in ambele emisfere, luna octombrie marcand in cea nordica o crestere a cifrelor.

    Atunci cand cineva arunca niste cifre doar cu scopul de a impresiona sau de a genera teama nu mi se pare in regule. E de preferat sa le prezinte corect si nu se abata de la ceea ce arata ele, in acest caz 564 decese inregistrate in municipiul Iasi(nu se cunoaste numarul celor din judet). Nu am asteptari de la grupul vesel de semianalfabeti de la digi si alte subunitati media, am in schimb asteptari destul de mari de la persoane care au educatie statistica foarte solida, de aici si reactia mea.
    Pentru comparatie, mai jos sunt datele pentru judetul Iasi.

    Decese.

    2012 – 8660 (721/luna)
    2013 – 8300
    2014 – 8634
    2015 – 9123
    2016 – 8779
    2017 – 9133
    2018 – 9489
    2019 – 8960

    De consultat.
    https://cnsisp.insp.gov.ro/wp-content/uploads/2021/01/MORTALITATEA-GENERALA-2019.pdf
    https://iasi.insse.ro/wp-content/uploads/2019/05/AnuarIasi2018-site.pdf

    Reply
  • Andrei

   Utila si nu singura, avand in vedere ca falimentele vaccinale ( cei care nu dezvolta un nivel suficient de anticorpi sau ii pierd iute din cauza deficientelor pe care le au) devin un numar suficient de mare pentru a intretine pandemia un numar de ani, insa numai daca sunt suficienti de multi nevaccinati ( cum se intampla si la rujeola sau parotidita cand apar bolnavii si mortii sub o anumita acoperire). Insa numai cu vaccinarea se poate ajunge la controlul pandemiei si o intoarcere la viata normala dinainte. Nu de azi pe maine, ca nici variola si nici poliomielita nu au disparut in cateva saptamani. Asa ca pana cand vor fi peste tot milioane-zeci de milioane de nevaccinati masca si distanta trebuie sa insoteasca vaccinarea.

   Reply
 4. marius

  cum naiba sa nu existe contraindicatii?!!!!! ca e plin de contraindicatii la experimentul asta de vaccin… am patru cunostinte pina acum cu efecte adverse foarte rele iar unul chiar a ajuns rau de tot, doua avc-uri iar dupa ce s-au straduit din rasputeri sa nu lege avc-urile de vaccin acum au recunoscut si ei ca de acolo provine. Eu insumi am vomitat de mi-au iesit capacele dupa el, am zis ca ma curat… daca mai ai si o boala autoimuna mai bine faci testamentul inainte
  ori cine stie ce vaccin de mina a paispea au bagat nenorocitii prin colonia sclavagista Romania ca exact asa fac toate corporatiile, de la mincare si medicamente de mina a treia pina la avioane militare luate din groapa de gunoi a nato…

  pe linga asta mai bine militati pentru folosirea dezinfectantilori reali in spitale si o sa observati ca dispare si rata demortalitate la cei spitalizati!!!!

  Reply
  • Doc

   Deci corporațiile sunt vinovate de toate rerele ,nu prostia,miresupismul și hoția cronică a multor români .??Gândește ( dacă ai cu ce?) înainte de a da vina pe străini că o duc români prost.Oi fii și tu vreun Ceaușescu , că doar el latra și făcea spume la gură dând vina pe imperialiști și ,aginturili străinii, că poporul lui crapă de foame și de frig, nu din cauza prostiei lui.

   Reply
   • marius

    mi-e mila de tine dar mai ales de cei carora le distrugi viata.
    p.s. cu siguranta nu sintem compatibili la gradul de inteligenta draga tovarase ceausist in gindire de tip sovietic-corporatist

    Reply
  • Andrei

   Contraindicatie e doar alergia la polietilenglicol, care e relativa. Adica vaccinul se face, insa sub supraveghere medicala mai lunga. In rest cand iesiti pe usa casei riscati mai mult, sau chiar sa va fulgere din cer senin. In fiecare zii mor in fiecare tara batrani dar si tineri pentru diverse patologii, vor muri in continuare si daca fac si daca nu fac vaccinul. Fara vaccin sigur se face covid, azi, maine, sau peste cateva luni, la actuala contagiozitate. Si considerand cel mai frecvent efect colateral, miocardita la copii, riscul e de 1000 de ori mai mare cu covid, si atunci nu e forma usoara, decat cu vaccin, care trece in aproape toti fara tratament in catvea zile. Daca se face vaccinul scade de la 8 la 35 de ori, in functie de grupa de varsta probabilitatea de a muri de Covid19, sau a ramane ( ca sunt mai multi chiar decat mortii in fiecare tara) cu probleme de sanatate importante pe o perioada lunga de timp. Care duc la deces, care nu mai e inregistrat ca si covid, ci ca infarct, insuficienta renala, etc, dar tot de acolo se trage si ii face sa para mai imortali pe cei cu vaccin, care sigur nu mor mai mult din cauza vaccinului, dimpotriva: http://dx.doi.org/10.15585/mmwr.mm7043e2

   Reply
   • Make

    Dle Andrei Baciu, am mai vazut aceasta propaganda pe care institutii ale statului le fac in mod MINCINOS. Nu cred ca ati inteles ce prezinta acest studiu care pretinde ca cifrele pe care le arata nu trebuie luate ca atare pentru ca:
    „There is no increased risk for mortality among COVID-19 vaccine recipients. This finding reinforces the safety profile of currently approved COVID-19 vaccines in the United States. The lower mortality risk after COVID-19 vaccination suggests substantial healthy vaccinee effects”

    Hai ca va fac eu sa pricepeti care a fost scopul acelui studiu pe care dv cu facultatea la FF nu il pricepeti.
    Studiul si-a propus sa identifice daca exista semnale statistice negative privind siguranta vaccinului. De aceea a fost interesat de decesele non-covid. Insa, atunci cand rata de mortalitate in grupul vaccinat este mai mica decat in cel nevaccinat, efectul este numit „cel al vaccinatului sanatos”. Adica, daca tocmai te-ai imbolnavit de ceva, medicul nu iti recomanda sa te vaccinezi ci sa iti tratezi boala si apoi sa te vaccinezi. Deci, statistic populatia nevaccinata are mai multi bolnavi grav decat populatia nevaccinata.

    Daca vreti sa vedeti cum populatia din Danemarca cu varsta peste 75+ moare dupa ce se lasa pacalita ca are imunitate, priviti aici. In ultimele 23 de saptamani au murit aproape la fel de multi danezi in varsta, din orice cauza, decat in aproape doi ani de pandemie, din cauza de Covid la orice grupa de varsta.
    https://ibb.co/s1Hy07S

    Iar daca sunteti interesat sa vedeti cum scade protectia la infectie si la transmisibilitate, aici
    https://ibb.co/f4dBRCx

    Reply
  • Barbu Maria

   Macar daca ar citi comentariile noastre femeia asta, si macar daaca ar mai citi ceva studii stiintifice , femeia asta care in mai multe subiecte o ia razna ptr ca se crede etalon de masura pentru ratiune, desteptaciune, stiinta si …chiar bun simt. Se crede etalon Alina asta.
   Din pcate eu nu am pre dat de oamenii care chiar sa se informeze inainte de a se vaccina.
   Din caauza educatiei facute dupa tv-uri, internet, si salariul de la corporatii populatia tanara cade in capcana propagandei criminale ( imi asum cu tarie afirmatiile ) pro-vacin.
   Nu s-a populatizat munca si realizarea celor de la Onco Gen din Timosoara care au pus la punct un vacin ( si sub forma de spray ) romanesc. Vacin romanesc care NU contine proteinaa SPYKE si care nu imita adn-ul uman , ci din contra vine cu o formula curata care ajuta sistemul imunitar al omului sa anhileze dusmanul.
   Vacinurile folosite in Romania , cu deosebire Pifzer contin substante care nu au ce cauta in corpul omenesc si mai rau decat atat a virusul introdus prin tehnica ARN intr viu in corp , ramane activ 6 luni si SE TRANSMITE celor din jur.
   Chiar nu va puneti intrebarea de ce cei care s-au vacicnat -sanatosi fiind , fara sa fi fost infestati, se imbolnavesc la scurt timp , de ce se reimbolnavesc…de ce cei din preajma lor se imbolnavesc si ei…etc..? Si mai les de ce se preconizeza revcinrea din 6 in 6 luni ? Adicaa devenim clientii permanenti , pe viata, la Pfizer, la Jonshon & Jonshon ? , Moderna si Astra Zeneca ?
   Imbecilitate maxima la romani care au inghitit afacerea vaccinul ca pe ceva necesar

   Reply
  • Codruta

   Doar de curiozitate: cum anume se determina cauza exacta a unui AVC? Si specific: in ce fel se determina ca acel AVC e de la vreun vaccin sau de la altceva?
   Chiar sunt foarte curioasa.
   (Cu avioanele: de fapt nu e vorba despre avioane uzate – Portugalia, la un moment dat, a platit pentru un numar mare de avioane, a constatat ulterior ca nu are nevoie de atatea si renunta la o parte. Avioanele alea nu au fost folosite decat pentru zborurile de testare)

   Reply
 5. Ciobanul Bucur

  Da, Nicusor o cam zbarceste cu fuga lui de la vaccin. Cand eram prin clasaele primare am reusit sa ma sustrag de fiecare data de la vaccinul antivariolic, trecand mai intai in randul celor care asteptau sa fie zgariati cu penita pana iesea sange dupa care se tampona locul cu vaccin, dar iesind apoi din rand si trecand in banca. Nicusor insa nu mai e in scoala primara. Nicusor imi aduce aminte de un cantec pe care il auzeam mereu la radioul meu cu galena si casti mesterit de mine din piese cumparate de la Talcioc, interpretat de Silvia Chicos, prin anii 60, asa:
  „Nicusor are o toba, poc, poc, poc,
  O tot ia de dua soba, poc, poc, poc,
  Toata ziua vrei, nu vrei,
  Bate-n tinicheaua ei.
  Nicusor are o toba, poc, poc, poc.

  Reply
  • Barbu Maria

   Nicisor Dan , pe care nu il agreez , e mult mi informat decat tine si e informt cu informatii bune, nu cu tampeniile manipulatorii de la tv-urile asa zis consacrate .
   Voi cei vacinati , ati inghitit pe nemestecate toate afirmatiile mediatizte de tv-uri . Doctorii care au fost solicitati la acesete tv-uri ( Rafila, Marinescu si altii caa ei ) sunt sustinuti financiar pentru a fi influenceri pentru promovarea vacinurilor propuse de UE ! Iti este clar ?
   Noi ,in Ro avem vacin realizat de Onco-Gen din Timisoara care nu a primit cele 5 milioane de euro pentru aa se pune la punct testarea si apoi omologarea. Acum l-au luat nemtii si il testeaza ei , il vor produce si il vor distribui. Pe o realizare romaneasca !!! De ce oare cumparam vacinuri straine pe zeci de mi de MILIOANE de euro ????

   Reply
 6. Ciobanul Bucur

  „Da, e vina poporului că e prost, poporul primitiv din Caragiale partea neamuzantă și Sadoveanu partea neidilică, primitivul popor român peste care suta de ani de la acești autori nu pare să fi avut mare impact. Dar poate că analfabeții sanitar nu or fi singurii vinovați, mulți cum sunt ei, și elitele au o parte de vină?”
  – Admir curajul de a spune asa ceva. Nu am vazut la niciun formator de opinie nici macar aluziv referiri la cauza reala a refuzului vaccinarii. Da, au si elitele partea lor de vina, dar cand monicile au carisma si notorietate cu sprijinul A3, ce sa faci?

  Reply
 7. Stefan Brăgărea

  Excelent, dnă Mungiu-Pippidi!
  Jenant de mărturisit, dar m-am numărat (de mult) printre partizanii dlor Dan, Cîțu și Johannis.

  Reply
  • Codruta

   Ei, nici chiar asa!
   Nicusor Dan o fi avand (ca oricare dintre noi) cusururile lui – dar nu-l baga in aceeasi oala cu Catu si Iohannis!
   Apropo: cu Catu n-a votat nimeni – el a fost NUMIT! >:

   Reply
 8. Make

  Ciudata comparatia dintre tuberculoza (rata a mortalitatii de 10-13%) si COVID (0.2-0.3%).
  Si da, exista alternativa la vaccin. Se numeste profilaxie non-farmacologica. Masca, igiena , distantare.
  A circulat recent prin presa un studiu din Coreea de Sud care a aratat ca masca protejeaza intr-un autobuz, reducand riscul de infectare cu 98%. Poate face vaccinul asta? Cu siguranta nu. Protectia Jannsen la infectare scade pana la 13% iar a Pfizer la 40% in sep/oct.

  Nu va bazati pe vaccin. Pandemia din Germania acum este vehiculata de vaccinati. Peste 80% dintre adultii 18+ ai Germaniei sunt vaccinati complet.

  Reply
  • Bandolino

   Să înţeleg că conspiraţioniştii au făcut o întoarcere de 180 grade, şi acum sunt PENTRU mască şi distanţare?

   Reply
   • Barbu Maria

    Si de ce esti asa de sigur draga ” Bandolino”ca cei care se opun vacinarii sunt conspirationisiti ? Eu cred cu tarie ca voi cei care promovati vcinarea sunteti realmente, consiprationisti ,ptr ca promovati ceva despre care nu stiti nimic, dar ati preluat asa pe nemestecte tot ce se promoveaza la tv-urile asa zis consacrate. Stii ce substante chimice contin aceste vacinuri, ? Stiti ce face mai exact tehnica ARN-ului ?
    De ce nu a fost promovat si de ce nu a primit finantare pentru testare vacinul pus la punct de Institutul de cercetari din Timisoara , Onco Gen , ? costa doar 5 milioane de euro. Si de ce a dat guvernul asta de lichele zeci de mii de milioane de euro pe cumprarea unor vaccinuri de la labortoare care iti asigura o asa zisa emunizare doaar pe 6 luni , devenind astfel client permanent , pe viata , al acestor labortoare. ?
    Reactionati ca oile care merg …asa in turma, l;a taiere. fara sa ganditi, si pentru ca noi ne punem intrebari, ne informam , comparam si vrem adevarul suntem conspirationisti ! Culmea logicii pe dos !
    Niste

    Reply
  • Andrei

   Interesante datele false pe care le vehiculati. Nu se moare de tuberculoza in proportie de 12-13%, daca nu va referiti la timpul lui Ciprina Porumbescu. Mortalitatea de Covid19 in Italia, la primul val a fost de 16%. Cam 20% din pacienti au nevoie de spitalizare si oxigen. Cand au lipsit mastile de oxigen si locul in spital a fost dat doar celor sub 40 de ani, fara patologii, pentru a maximiza probabilitatea de salvare, asta a fost mortalitatea. A scazut dupa ce a scazut presiune pe spitale si asta pe timp lung se face numai prin preventie, adica vaccinare.
   Vaccinul reduce riscul de a te infecta tu, si reduce riscul ca sa ii infectezi pe cei din jur. Chiar daca se ajunge la o cantitate mare de virusi pentru ca nu sunt anticorpii pe mucoase, virusul se poate replica in cantitati mult mai mici, pentru mult mai putine zile si este mai putin infectant. Cum s-a vazut probabilitatea de infectie si in familii scade masiv pe masura ce numarul de vaccinati creste.
   Mare minicuna, sa va fie rusine, si cu datele din Germania. Sunt 67% din populatie vaccinati, ca virusul nu se uita la buletin si 25-30% din infectii acum sunt la varsta mici. Nu se pot vaccina si virusul profita, ca nu se uita in buletin. Peste 90% din bolnavi sunt nevaccinatii in toate tarile. Fara ei, cum am scris intr-un post mai sus, pandemia nu ar exista. Si chiar si cei care au fost bolnavi trebuie sa se vaccineze. Cu exceptia studiului israelian care nu a considerat mortii intre nevaccinati ( ca iesea totul invers) si a comparat persoanele fragile care nu dezvolta destui anticorpi si personalul sanitar care are un risc de infectie de 100 de ori crescut cu persoanele puternice, care au supravietuit infectiei, toate arata ca cei care au trecut prin boala si nu s-au vaccinat au un risc de cateva ori mai mare de reimbolnavire, decat de imbolnavire vaccinati. Si asta acum, cand cica a scazut efectul. Dar se pot face rechemari, ca la majoritatea bolilor, ca tot e mai bine decat o mortala reimbolnavire si mult mai ieftin decat orice lock-down sau testare sistematica, sau tratamente care se fac cu spitalele blocate si cu cresterea mortalitatii indirecte.
   http://doi:10.15585/mmwr.mm7044e1

   Reply
   • Make

    Dle Andrei Baciu, sunteti ca de obicei penibil pe oriunde va promovati mesajele simpliste. Daca atat a putut face PNL, sa va aduca pe dv, vai de tara noastra.
    Mortalitatea TB aici: Africa 2000-2008 „TB caused most of the deaths, resulting in a cohort CFR of 15%, 9% for HIV-uninfected cases”
    https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0144249

    Nu ne intereseaza mortalitatea cand medicina nu stia cum se trateaza aceasta boala. Mortalitatea acum este cat am spus eu, poate creste in sisteme medicale nefunctionale cand nu se testeaza pentru descoperirea precoce.
    https://s3.amazonaws.com/media2.fairhealth.org/whitepaper/asset/Risk%20Factors%20for%20COVID-19%20Mortality%20among%20Privately%20Insured%20Patients%20-%20A%20Claims%20Data%20Analysis%20-%20A%20FAIR%20Health%20White%20Paper.pdf

    Dv. dle Baciu, nu stiti a citi. Eu am zis ca in Germania sunt 80.3% dintre adultii 18+. Pacat ca cititi si nu pricepeti. Asta defineste analfabetismul functional. Iar cand copiii raspandesc boala, oare de unde au luat-o? Evident din familie si o trimit prin alt copil intr-o alta familie. Daca ambele familii sunt vaccinate si imune, atunci lantul de transmisie ar fi foarte scurt. Insa familiile sunt vaccinate dar nu sunt imune, se infecteaza la randul lor si apoi transmit in alta parte, la serviciu, restaurant.
    Va mai informez respectuos ca minorii sub 12 ani nu pot intra in cluburi sau baruri cu bauturi alcoolice in Germania. Deci nu de acolo se infecteaza ci din familie si apoi o duc la scoala si apoi in alta familie, asta presupunand ca cifrele pe care le spuneti sunt adevarate (desi ma indoiesc).
    Daca familiile vaccinate aveau imunitate, faptul ca se infectau copiii mici pe strada, transmisia ar fi incetat imediat. Dar nu, se imbolnavesc si vaccinatii de la copiii minori.

    Dezinformati dle Baciu, ca de obicei. Vaccinatii cu doua doze pierd imunitatea la infectare dramatic. Mintiti permanent despre infectiozitatea vaccinatului. SA VA FIE RUSINE.
    https://www.nature.com/articles/d41586-021-02689-y

    Reply
  • Barbu Maria

   Adaug la atitudinea profilaxica indicata de dvs : usturoiul, vit D, C, si da, distantarea dar mai ales , acum, de cei vacinati ptr ca ei transmit virusul

   Reply
   • tautu

    Mai ales usturoiul, dar ati uitat apa sfintita, argintul si tepusa! Ce cioace sunt astea cu usturoiul? Nu aveti siteurile voastre?

    Reply
 9. Dumitru

  Romania lui Ceausescu era o democratie. E evident, doar lumea vota. Singura diferenta fata de Germania, era ca rezultatele trebuiau sa fie 99% pentru Ceausescu. Din pacate, conceptul de „democratie populara” pare sa fi fost exportat din Europa de Est in cea de Vest. Pentru ca asa functioneaza acum vaccinarea COVID. Cica nu e obligatorie, in nici una din tarile din Europa de Vest (si de Est). Insa e musai sa-l faci, ca altfel te ia mama naibii.

  ND tocmai a crescut in ochii mei pentru ca refuza sa se conformeze unor principii stahanoviste si care sunt contradictorii statului de drept. AMP ar putea sa-l critice pentru faptul ca nu se testeaza. Insa nu pentru faptul ca nu se vaccineaza.

  Reply
 10. Cinicul

  Aparent ND a fost un om educat si cu principii. Mai grav este ca de vreun an nu dovedește nici una nici alta. Trecerea sa cu arme si bagaje la PNL l-a făcut sa abandoneze principiile si sa se ascundă in spatele unor impostori precum Citu et al.
  Daca nu crede in vaccin ar trebui sa spună clar in forumul liberalilor ca impunerea vaccinului este greșita sau sa-si dea demisia din PNL. Situația ridicola in care primarul celui mai mare oraș al României nu poate intra la Palatul Victoria este demna de un roman al lui Kafka, Camus, Ionesco sau Kadare.

  Reply
 11. Nicusor

  Hai mai Nicusoare fa-ti nene o clisma ca asa vor tefeleii ca stiu ei mai bine, daca toti fac clisma pai ce doar nu ai crezut ca esti stapan pe corpul tau, tu trebuie sa faci cum zic tefeleii. Nucusor sa faca ce crede el ca nicibunul nu traieste in corpul lui Nicusor sa stie ce probleme are.

  Reply
 12. tempor1k

  Sunt clipe in care apere un moment zero. Clipe de moment zero pe un drum pavat cu bune intentii, un moment in care trebuie să decizi. Puneti ca semn virgula pentru a putea sti unde trebuie sa te intorci atunci cand vei avea puterea de constata ca rezultatul va fi cu minus pe termen scurt si lung.
  Daca va fi cu plus!!! Iti va fi greu in aceste vremuri dar si mai greu va fi sa afli drumul pe care esti.
  Somnul ratiunii naste monstrii. Ratiunea sta in acel cuvant de inceput, un inceput in care a existat Dumnezeu. Ratiune ce s-a tot dizolvat in timp in laboratoarele acestui mileniu, laboratoare ce efectueaza „studii” și trag concluzii aplicabile numai la stiinta celor 4 pereti de laborator.

  Reply
 13. V

  Nu va plac deloc, doamna, dar in articolul asta si argumentele toate sunt total valide, exhaustive, cat si tonul dur e justificat.

  Iar la „poporul primitiv din Caragiale partea neamuzantă şi Sadoveanu partea neidilică” m.am inecat de ras. chapeau.

  Reply
 14. Ioan Alexandru Oprea

  Dl. Nicusor Dan nu nimereste nici cel putin sa ajunga la frizerie, si dumneavoastra vreti sa ajunga la un centru de vaccinare? Peste puterile domniei sale. L-am votat cu ambele maini, dar cred ca este de departe cel mai slab primar al Bucurestiului. In orice caz, reprezinta pentru mine, una dintre marile dezamagiri.

  Reply
 15. Andrei

  Interesante datele false pe care le vehiculati. Nu se moare de tuberculoza in proportie de 12-13%, daca nu va referiti la timpul lui Ciprian Porumbescu. Mortalitatea de Covid19 in Italia, la primul val a fost de 16%. Cam 20% din pacienti au nevoie de spitalizare si oxigen. Cand au fot mai multi bolnavi decat capacitatea spitalelor si au lipsit mastile de oxigen si locul in spital a fost dat doar celor sub 40 de ani, fara patologii, pentru a maximiza probabilitatea de salvare, asta a fost mortalitatea. A scazut dupa ce a scazut presiunea pe spitale si asta pe timp lung se face numai prin preventie, adica vaccinare.
  Vaccinul reduce riscul de a te infecta tu, si reduce riscul ca sa ii infectezi pe cei din jur. Chiar daca se ajunge la o cantitate mare de virusi pentru ca nu sunt anticorpii pe mucoase la vaccinati, virusul se poate replica in cantitati mult mai mici, pentru mult mai putine zile si este mai putin infectant. Cum s-a vazut probabilitatea de infectie si in familii pentru nevaccinati scade masiv pe masura ce numarul de vaccinati in familie creste. http://doi:10.1001/jamainternmed.2021.5814
  Mare minicuna, sa va fie rusine, si cu datele din Germania. Sunt cca 67% din populatie vaccinati, ca virusul nu se uita la vartsa din buletin si 25-30% din infectii acum sunt la varste mici. Nu se pot vaccina si virusul profita, si circula foarte bine. Peste 90% din bolnavi sunt nevaccinatii in toate tarile. Fara ei, cum am scris intr-un post mai sus, pandemia nu ar exista. Si chiar si cei care au fost bolnavi trebuie sa se vaccineze. Cu exceptia studiului israelian care nu a considerat mortii intre nevaccinati ( ca iesea totul invers) si a comparat persoanele fragile care nu dezvolta destui anticorpi si personalul sanitar care are un risc de infectie de 100 de ori crescut vaccinati iarna trecuta cu persoanele puternice, care au supravietuit infectiei, toate celelalte studii, fara biasuri majore ca si acesta, arata ca cei care au trecut prin boala si nu s-au vaccinat au un risc de cateva ori mai mare de reimbolnavire, decat de o prima imbolnavire cei vaccinati. Vaccinul produce anticopri la marea majoritate, specifici pentru carligele virusului, partea cea mai importanta ( restul e ca la ceilalti coronavirus, cu care am murit 20.000 de ani pana ne-am facut toti o imunitatea sa fie o usoara raceala, e redundat si scade imunitatea importanta).Si asta acum, cand cica a scazut efectul. Dar se pot face rechemari, ca la majoritatea bolilor, ca tot e mai bine decat o mortala reimbolnavire si mult mai ieftin decat orice lock-down sau testare sistematica, sau tratamente care se fac cu spitalele blocate si cu cresterea mortalitatii indirecte.
  http://doi:10.15585/mmwr.mm7044e1

  Reply
 16. Observator

  Nicușor Dan este exemplu clasic al unui om care, scos din mediul lui academic și plantat în spațiul public, dă chix pe toată linia. Asta indiferent de educație sau de rezultate lăudabile înregistrate anterior, în plan profesional. Calitatea de manager n-o are, asta e dovedit de acum cu prisosință.

  După alegerea în funcția de primar general, Nicușor Dan dă dovadă de autism. Conferințele lui de presă sunt pline de sincope, ezitări și fraze lăsate în aer, de parcă ar spune „m-am așezat pe trei pioneze, dau stau al naibii de comod”. În rest nu e o idee să o ducă la bun sfârșit. La fel e și cu gestionarea treburilor publice – începute și lăsate vraiște.

  Sintetizând – dacă predecesoarea lui excela prin zburătăcit colbul ograzii, pentru ca a ouat o margică, titratul Nicușor Dan tace asurzitor, iar când vorbește mai bine ar tăcea.

  Bucureștenii? Au tras iarăși lozul necâștigător.

  Reply
 17. Ghita Bizonu'

  Stimata doamna, parca ,medic …

  Incep sa ma plictisesc de cate ciudatenii auz de la absolventi de medicina. Unii care chiar practica medicina ….
  Nu mai pt sa auz cica ca cum vaccinul nu ar imuniza ci ar face ca boala sa foe mai putin virulesnta. Chiar asa? Atunci de ce stimata doamna mama a lu’ Lucifer nu mai avem azi varioala si poliomielita azi prin Romania ??!!!

  Sau imi place cestia asta … cica ca cum milioane de fraieri să creadă că există alternativă la vaccin? . Bun ideea asta aparu recent , la 31 octombrie 2021, in Adevarul si atribuita medicului cardiolog Gabriel Tatu-Chiţoiu (adev.ro/r1u7lz)….

  Prpost asa sa [-resupunem ca sunt tampiti care vorbesc e ttatament ca alternativa la imunizare .. dar absolventii de mediciba ce scuze au ?!

  Tratamentul si vaccinarea (imunizarea) nu sunt alternative .. sunt cele 2 fete ale acelaisi monezi :boala! Luindu-ma pe mine „ca exemplu” (nu e neaparat aroganta [Sunt! Dau meditatii!!! Inclus lui A Nastase!!!] ci , in acest caz doar „cunoasterea subiectului”) in vremurile bune cand eram sanatos si tot atat de fragil precum un bivol (Bubalus bubalus) imi permiteam sa ignor vaccinurile antigripale .. de vreo 10 ani insa …. NU ! (am devenit ceva mai sensibil decat un bivol).
  Nu sunt alternative..
  Daca boala e de natura sa te ingrijoreze (Covidu se pare ca DA!) inteligent este sa te vaccinezi . Insa este necesar si tratamentul .. mai ales in acest caz in care vaccinul nu pare „prea convingator” . Ce faci cu bplnazii ? Ii intubezi si atat ?
  Nu ar fi mai bine sa faci apel la antivirale care sa impiedice ajungerea la ATI (ddesi antiviralele provocaca sterilitatea si la babe de 80 de ani!)

  Nu exista alternativa „vaccin sau tratament”. Sunt necesare ambele amandoua tusdoua impreuna! Ca la boz uinde dai cu ambele maini ….
  Nu stiu cum sa zic ….

  Aveti mari greseli „de comunicare”. idem Arafat care se trezi vorbind despre toxicitatea medicatiei.. Ei si ? Eu iau anticoagilante – prima data Warfarina (otrava de soareci!) si acum Xarelto. Nu ma deranheaza ca Xareltaoi este in carbamat co ca ma costa 10 lei/pastiluta !!!

  Ar trebu ca dvoastra absolventii de medicana sa beti in pagar de apa rece si sa meditati asura ce ziceti (eventila aproizand o tigara! ) si sa va hotaraiti sa nu mai transmoitei mesaje ambiguii
  Si sa fenunati la idiosincrazii !!!

  Idiosincrazii ale sistemului medfical rpomanesc pe care le stiu.
  Prima este in legatura cu aspirina. Au ceva contra ei .. nu prea stiu nici ei de ce .. Unicu motov ptre care medicoo o iau este o mahmureala teapana. Va rog stiu ce zic … Si ca amanunt „de culoare” cand ma internez in spital am la mine aspirina! In 2 cazuri eram „furnizoru” local de asp[irina.. veneau aia mai tineri spasoti „cu coada intre picioare” si imi cereau o aspirina cam cu teama de parca ar fi fost heroina sau cocaina! Nu , nu se jenau ptr betia trasa ci pentru .. aspirina!!!!
  A doua nasoala rau este aia fata de medicamentele analgezice…. Sunt unii (medici) care, se pare ca considera durerea ca pe o motivatie spre insanatosire (de ex ai suferit o interventie chirugiucala minora. Da te doare .. canci analgezic !)
  Mai recent mi se pare ca au dezvoltat si o idiosincrazie in ce preiveste nootropicele …

  Si mi se pare ca se adauga si medficastoa antiCovid …

  PS .. a da am fost candva un bivol nesimtit .. insa am devenit pacient si ma mai invatat catesceva . De la medicii curanti, aia batrani !

  Reply
 18. Maria Nicola

  Doamna profesor si expert Pippidi, puteti sa imi explicati de ce sunt redactate toate contractele Comisiei Europene cu producatorii de vaccinuri anti-covid`?
  Daca sunt asa eficace vaccinurile astea si daca ne fortati practic sa le facem, atunci, ca cetatean european, vreau sa citesc contractele in integralitatea lor.
  Dar despre articolul din British Medical Journal privitor la bataia de joc in care s-a desfasurat testarea vaccinurilor nu vreti sa ne povestiti nimic? Nu ar fi politic medical corect?
  Dar despre raportul guvernului britanic care spune negru pe alb ca daca ai peste 40 de ani e mai probabil sa te imbolnavesti grav vaccinat decat nevaccinat nu vreti sa ne povestiti?
  Hai, ca doar nu exista persoana mai informata ca dvoastra!
  Traiti in Germania.
  Deci ati citit despre sirianul care a atacat cu cutitul mai multe persoane intr-un tren alaltaieri.
  In Germania lozinca spune ca trebuie sa ne vacinam din solidaritate cu ceilalti cetateni, iar lozinca asta e zbierata de Guvern, acelasi Guvern care lasa cetatenii la mana unor teroristi.
  Cum urcase sirianul asta in tren?
  Era vaccinat, vindecat, testat?
  Va veni momentul cand veti plati ptr ce faceti acum si dvoastra si complicii si angajatorii dvoastra.
  Succesuri!

  Reply
  • Codruta

   Dac vreti contractele, cereti-le de la CE – sunt OBLIGATI sa vi le dea!
   De asemenea, puteti cere TOATA c orespondenta intre reprezentantii CE si companiile producatoare de vaccinuri – si or sa vi le dea!
   Sirianul probabil era vaccinat sau testat – ce legatura are asta cu faptul ca a dat cu cutitul? Nu zice nimeni si nicaieri ca vaccinatrea te face sa nu mai fii criminal!

   Reply
 19. So

  Eu nu stiu, chiar nu se intelelge ca ND a facut BOALA?!? Cea mai puternica imunitate pe care poti sa o ai la o boala e dupa ce ai facut-o si te-ai vindecat de ea. Daca ai trecut de ea (sau nu ai reusit si ai murit), nu mai ai nevoie de nimic pentru o buna perioada de timp. Ai anticorpii la boala aia pentru luni sau ani de zile. Eu am ales sa ma vaccinez desi sint in forma fizica excelenta (nici o tuse de vreo zece ani), doar ca sa nu va mai aud toate timpeniile, cum ca eu as avea datoria sa protejez pe altii. Credeam ca fiecare are datoria sa se protejeze pe sine, dar fie si asa, eu am, devenit responsabil pentru soarta intregii planete, nu stiu cind am semnat pentru jobul asta. Uite, gata, i-am protejat, taceti dracului din gura odata! Nici vorba sa se termina, ca vaccinatii pot purta boala, ca pot sa o faca si sa o transmita, etc. Deci m-am vaccinat doar ca sa puteti voi dormi linistiti si sa nu va mai roada grija de mine. Iaca, am salvat planeta, mai am ceva de facut? Sa ma vaccinez si contra malariei, ca tot a aparut vaccinul? Mai sint alte experimente in care aveti nevoie de mine sa salvez Universul?

  Cind se termina cu prostia asta, cu toti papagalii care ne dau lectii despre imunologie, teoria chibritului despicat in patru si apoi iar in paispe? V-ati gindit ce rezultate are panica asta perpetua asupra psihicului uman, pe termen lung? Ati reusit sa nevrozati o intreaga planeta, pentru o boala cu mortalitate de 1%. Copiii nu mai vor sa iasa din casa, terminati psihic de restrictii si izolati ca la celula solitara din puscarie, mereu in fata telefonului si laptopului. Ce ne facem la urmatoarele virusuri, cu mortalitate de 80%? Ca vin, n-aveti grija, se lucreaza la ele cu fervoare. Mai bine ne impuscati pe toti, ca sa nu ne mai imbolnavim si ca sa ii protejati pe „ceilalti”, care or fi aia. Cam asa e si acum, sa ii terminam pe toti psihic, ii incuiem in casa, ii innebunim de tot, ca sa ii protejam pe ei si pe „ceilalti”.

  ND are imunitate mai puternica decit cea oferita de vaccin. Dupa cum se vede din Israel, Danemarca si alte tari cu rata de vaccinare de peste 80%, vaccinul nu e o solutie permanenta, e doar temporara. Boala continua, imunitatea e cam pentru 6 luni, dupa aia alt rapel (booster sau cum vreti sa ii ziceti). Ne asteptam sa ne vaccinam pentru eternitate, tot la cite 6 luni. Daca ai facut boala si ti se cere sa te vaccinezi e ca si cum ai lipi un leucoplast peste o rana perfect vindecata, n-are ce sa strice, nu-i asa? Mai dati-i si cu masca pe un om perfect sanatos si complet vaccinat, obligati-l sa o poarte si in somn, ca nu are ce sa strice, nu-i asa? Teste peste teste, ca sa aflam ce? Ca boala continua? Cind ne oprim, cind revenim la o viata cit de cit normala? Aveti toti asa, vreo 9 vieti ca pisica, sa va permiteti sa o puneti pe asta la cosul de gunoi si asteptam urmatoarele?

  Intreb si eu pentru un prieten, nu dau cu maciuca. A cam devenit interzis si sa intrebi ceva.

  Reply
 20. Mirciulică

  În Germania nu prea cred că sunt primari sau medici anti-vacciniști, deși de curând am citit o analiză publică a serviciului german de contrainformații despre exacerbare și violența crescândă a grupărilor antivacciniste din Thuringia .Zonă săracă ,un fel de Valea Jiului germană,unde decăderea industriilor tradiționale,minerit,industrie siderurgică ” hrănește” pepiniere de extremiști din ambele periferii ale sistemului politic .La urma urmei, din Thuringia provenea și proto-comunistul însetat de schimbarea prin vărsare de sânge a societății, Thomas Munzer ,nu ?! Cumplit a fost însă pentru mine să văd pe medicii francezi arzându-și public atestatele profesionale, denunțând ceea ce ei numeau ” prostituția (?!) intelectuală” , când statul francez le-a impus vaccinarea obligatorie profesioniștilor din sănătate .Asta în țara în care chimistul Louis Pasteur a găsit resursele intelectuale de a crea vaccinul antirabic, după ce un accident vascular cerebral masiv l-a lăsat doar cu o emisferă cerebrală funcțională… ” No comment „…

  Reply
 21. ??????

  & Dacă s-ar fi vaccinat mai mulți probabil că ar mai fi rezistat și Cîțu și Mîțu, că se zice că e imunitate de turmă, ? Așa Cîțu, a cărui popularitate e încă „pe val” , rezistă, ? Se remarcă și multe decese la vârste medii la mulți cântăreți de folclor, încă din vremurile de dinainte de 1989, ? Se pare și că imunitatea de turmă nu a fost îndestulătoare și pentru Mîțu Stoian, a cărui popularitate probabil că a nimerit sub vreun val de COVID , chiar și vaccinat, fiind pus să aștepte vremuri mai bune, ?

  Reply
 22. ??????

  @Olele, !
  https://www.tvmania.ro/tag/amza-pellea
  Trist articol, ! Nu a crescut nivelul de trai de se mai vorbește și despre TBC, ?
  Cîțu , Mîțu – Stoian , care s-o fi vaccinat mai înainte, ?
  Cîțu și PNL au pierdut totuși din popularitate fiind nevoiți probabil să o împartă și cu producătorii vaccinurilor, ?

  Reply
 23. Kross

  Am o propunere.Sa vin sa dea mesajul ,,VACCINATI-VA” Doamna Lascu Kodruta.Chiar si cei care au decimat orice urma de credibilitate a principalelor personalitati din diverse domenii.
  Ce parere aveti? Chiar si Monica Macovei .

  Acum realizati ce sa intamplat in Romania? Nimeni nu ami are incredere in nimeni.Acum populatia este vaccinate cu forta.Este bine?Eu spun ca nu.Sunt vaccinat,stati linistiti.

  Reply
 24. Laur22

  cine e de vina ?

  jurnalistii ca shi sistem.

  extract din discutzia recenta pe care a avut-o Jordan Pettereson cu Steven Pinker despre deriva recenta a mintzilor in westul Europei (alienarea shi ruperea de realitate)

  “You need to base the understanding of the world on data rather than Journalism.
  The problem with journalism is that is a highly non-random sample of the worst think that had happen in any given period.
  It’s an availability machine in the sense that of the daniel hakerman availability heuristic namely our sense of risk and danger prevalence is driven by anecdote and image and narrative that are available in memory where as a lot of good thing are either thing that don’t happen like …. which by definition are not news or think that build up incrementally a few percentage point a year and compound like the decline of extreme poverty we can be unaware we can be out to lunch if we base our view on the news instead we base our view on data then we cam se that many although not all things had got better not linearly not without setback and reversal but in general a lot better and it also paradoxically as i also cheekily putt it progressive hate progress.
  The best possible case for progress that is for striving for more progress in the future for being a true progressive is not to have again some foolish hope but to look to the past and see that the progress had happened and why should it stop now.”

  De ce nu se vaccineaza lumea ?
  Pentru ca lume a aflat despre vaccin de la voi care atz-i mintzit cu nerusinare shi nu v-atzi cerut scuze niciciodata. Shi ca atare atz-i manjit cu minciuna voastra munca celor ce au creat shi produs respectivul vaccin.
  Minciuna gen vaccinul hahaha „imunizeaza” pentru ca mai apoi tot voi sa recunoastetzi ca de fapt nu imunizezeaza 100% ci doar itz-i da o mai buna sansa sa luptzi cu boala.
  Lumea v-a prins cu minciuna sfruntata , minciuna cauzat aici shi acum in acst caz nu de reaua vostra credintza ci de prostia vostra fara margini shi de tupeul jurnalistilor de a fi parte a unei conversatzie pentru care nu sunt calificatz,i de cretinatatea lor fara margine de a crede ca deorece stiu gramatica pot sa fie parte din conversatzie tehnica shi ca pot sa ia ca shi sinonim la vaccinat pe imunizat din DEX shi sa il folosesca liber shi interschimbabili deorece hahahaha asha arata mai bine shi asha stiu ei ca se face jurnalismul corect gramatical.

  De fapt daca e sa ii cerecetam la curicula, jurnalsitii nu sunt calificatzi pentru nici-o conversatzie alta decat cea despre corectitudinea gramaticala la DEX a unui text shi istoria jurnalismului shi cam atat. Ca altcveva la scoala lor de hahaha „jurnalsiti” nu au studiat deci nu e de rezonabili sa speri ca stiu.

  Shi atunci de ce acesti sfertodoctzi se baga in orishice conversatzie?
  Pentru ca stiu cum sa o faca .
  Truchind, aproximand shi simplificand grotesc pana la denaturare , ignorand cu seninatate sensul profund al lucrurilor discutate dar tragand mereu cu coada ochiului la retzetarul care asigura ratingul si audientza celor discutate.

  Test in case: luatzi un jurnalist mediu shi punetz-il fatz acu youtube cu fostul sef al Pfizer care cica „demistifica” covid-ul shi acestia nu vor putea identifica erorea din ratzionamentul respectivului.

  Omul cu o lunga experienta profesionala in tratatrea gripelor a emis zicerea profund adevrata in cazul gripelor normale „omul infectat ca sa poata sa transmita boala trebuie sa aiba simptome” zicere care insa e profund neadevarat shi experimental dovedit ne-adevarata in cazul COVID.
  In cazul COVID asimptomaticii pot foarte bine sa transmita boala .

  Ce schimbari ar trebui sa genereze in raspunsul la COVID aceasta deviere de la practica comuna ?
  De ce va asteptatzi ca vre-un jurnalist vreodata va putea sa raspunda la acesta intrebare mai bine decat o putezi face voi ?

  Pentru ca de o viatza v-atzi obisnuit sa credetzi ca jurnalismul va informeaza hahahaha „complet shi obiectiv” cand el de fapt e conceput shi are toate mecanismele de feedback calibrate pentru a fi in cel mai bun shi fericit caz „factual entertainment” ca deh el jurnalistul nu lucreaz la un centru de cercetare al adevarului ci la STATZIA DE DISTRACTZIE.

  Voi ca shi ascultatori / privitori va luatzi informatzia de la „STATZIA DE DISTRACTZIE” iar ca hahahaha „figuri publice” ori hahahaha „constiintze ale natziei” incercatzi sa disemniatzi informatzi prin „STATZIA DE DISTRACTZIE”

  Shi apoi tot voi va minunatzi ca oameni va privesc ca pe niste clovni perfect egali restului de covni ori de „maimutze electrocutate” care infecteaza respectivul spatziu.

  Cand intr-un spaziu public centrat calibrat shi antrenat pe amuzamentul prin luarea ala misto pui in discutzie teorema hartzii cu 4 culor la ce te aspteptzi sa rezulte ?

  Cu cat mai mult jurnalism …. cu atat mai multa dementza shi cu atat mai multa agresivitate si igniorare maiastra a realitatzii care acuma primit shi un termen specific „spin doctor”

  Cand prima reactzie a comentatorilor politici / jurnalisti fatza de orice este :
  oooo situatzia este atat de memabile , meme ul se scrie de la sine doat x shi y.

  Cand primul lor reflex e cum sa obtzina maximul de impact propagandistic dintr-o situatzia imagine ori coloana sonora data voi de ce ii bagatzi pe respectivii in procesul vostru cognitiv de aflare a adevarului ?

  Cu cat mai mult jurnalism stresat shi panicard fatza de cautare linistita a adevrarului cu atat mai putzina incredere shi cu atat mai mult concluzia extrasa din acest torent de informtazii iratzionale shi cointradictaorii va fi mai dementa.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *