Alina Mungiu-Pippidi

Arafat prim-ministru!

Consultările cu partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți, nu oameni politici (Cioloș fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lași să salveze pe oricine în goana după orice vot.

Nimeni nu are curaj să ia măsurile care trebuie, deci putem avea doar un singur prim ministru în ceasul în care am ajuns să concurăm doar cu Peru la morțile în exces și doar cu bulgarii la număr de morți la zece minute. Pe Raed Arafat, dacă ne mai salvează viața o dată. Pe urmă o să vedem cum îl apărăm de haită, că oricum asta facem de vreo zece ani în timpul liber, dar ne trebuie un om care să nu vrea să rămînă în politică, și care să nu meargă la aprobarea unuia din oportuniștii ăștia, ci să aibă puterea de a lua decizii singur. Mai puneți niște oameni de la BNR sau Consiliul Fiscal la alte ministere economice și ăsta e tot guvernul.

Ce ar trebui să facă un prim ministru:

Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde).

Limitări drastice de deplasări externe între localități, de zece zile Bucureștiul și Ilfovul s-au infectat reciproc și pe restul țării, carantina voastră e ineficientă sau inexistentă. Nimeni nu trebuie să mai iasă din localitățile infectate fără motive de forță majoră. INSP de care am rîs cu toții are o propunere bună. Îmi cer scuze, or mai fi avut și altele, dar nu or fi avut libertate politică. Și Ludovic Orban, și Florin Cîțu au călcat în picioare opiniile experților, au mințit și au falsificat realitatea, nu mai merită să conducă nici o morgă, darămite un partid sau o țară.

Nici un fel de transport intern fără certificat verde, nu mai e voie să se urce nimeni în tren, avioane interne sau autobuze de cursă lungă nici măcar între localități necarantinate.

Stabilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intră fără certificat verde, adică o suprafață de 20 metri pătrați de consumator și amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coadă în interior, deși au scris pe jos distanță 2 m, că din păcate consumatorii se poartă adesea ca niște animale, nu știu să citească și au pasiunea înghesuielii. Să se înghesuie afară. Dacă vreți doar 12 m treceți la măști FP2, ca în Germania.

Înțelegerea clară că trebuie restricții pentru a preveni infecțiile, că de la terapie intensivă nu scapă nimeni, putem adăuga oricîte paturi. Vorbesc ca persoană privată care tocmai și-a pierdut tatăl, celebru profesor la medicină, mort ca orice pacient care stă mai mult de două săptămîni la ATI, de infecții pe care nu le avea cînd a intrat în spital, deși a fost îngrijit în mod excepțional. Dar asta e limita excepționalului în vechile spitale românești. E o limită de timp.

Anchetă epidemiologică la fiecare caz cu identificarea și carantinarea contactelor.

Anunțarea zilnică a numărului de infecții noi, infecții totale, persoane care intră la ATI și persoane care ies, vindecate sau prin deces, ca și – mai ales – a ratei de reproducere R, cel mai important element de prognoză. Dacă astăzi un infectat generează unul mîine R=1, la ora asta pare că suntem bine peste, dar nu trebuie să ghicim. Nu vă e rușine că trebuie să ne uităm pe agenții internaționale ca să vedem realitatea, că nu există un sit oficial onorabil unde să se publice intern situația cu aceiași indicatori statistici ca peste tot în țările civilizate?

CNA, cea mai impotentă instituție a statului, nu pe ursul Arthur ar trebuie să-și verse focul și să-și piardă timpul, arătînd că nu e mai deștept decît ăia pe care îi sancționează, ci pe orice dezinformare sau îndemn la a sabota sănătatea publică prin orice mijloace media și indiferent cine le-ar colporta, de la Budeanu la Ciutacu. Lumea nu știe că sutele de morți zilnice sunt ale celor nevaccinați. CNA are o enormă răspundere pentru faptul că în România analfabeții sanitari au cîștigat bătălia. De exemplu vreau să cer amenzi drastice pentru toți cei care colportează că românul nu trebuie să se vaccineze că e vaccinat cu creștinismul. Moare o dată la trei minute cîte unul din ăsta vaccinat cu creștinismul, din păcate nu și colportorii, care s-au vaccinat demult și taie gogoși la turmele de oi care se iau după ei. Dați-le amenzi să intre în faliment!

Refuzarea oricăror activități neesențiale pentru nevaccinați (în Germania nu îți poți tăia nicăieri barba, că nu se poate face cu mască), și închiderea cafenelelor și restaurantelor care nu au nici un fel de aplicație care să permită trasarea contactelor, ca în lumea civilizată, deci sunt un pericol public. Amînați petrecerile pentru cînd o fi fără pericol să ai petreceri, că te poți căsători, boteza sau înmormînta și fără să aduni cîrduri.

Schimbarea atitudinii Avocatului Poporului, care are dreptate că nu poți da ordonanțe de urgență pentru a reglementa chestiuni esențiale, dar nu are dreptate că nevaccinații au dreptul să moară după ce își omoară bunicii, frații fumători și copiii cu astm. Dreptul comunitar la viață prevalează asupra celui individual de a muri din prostie. Dacă nu îți poți da foc într-un loc nepublic nu ai voie să îți dai foc, că aprinzi ceva în jur. Mesajele publice contează enorm, și deși nu sunt de părere că majoritățile parlamentare trebuie să aibă dreptul să dea afară avocați ai poporului cred că Renate Weber trebuie să fie de partea lui Arafat și a mea, și să dea semnale clare în zilele în care ambiguitatea face victime.

Pentru că apărăm dreptul la viață al altora. Noi, cei care trebuie, ne putem vaccina de trei ori și să ne doară în cot. Lumpenii să crape și să voteze cu AUR, sau invers.

Dar nu putem gîndi așa. Să fim civilizați și europeni măcar în minoritatea noastră, și fără lideri, că ei nu există.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

39 thoughts on “Arafat prim-ministru!

 1. Marius

  Condoleante pentru pierderea tatalui!
  Felicitari pentru puterea de a scrie acest articol!
  Cam multe referiri la Germania. Apropos, in UK de ce sunt asa multe cazuri? Azi au fost peste 42000 cazuri noi.

  Reply
   • Un Om

    UK are 67 milioane, doamna!!!!! Cum ramane cu sanctiunea pentru fake news? Sa va biciuim in piata publica? Sau dv aveti voie sa faceti orice abuz.
    Dv stiti ca in Anglia (nu UK), au fost peste 100 de apeluri zilnice la ambulanta fata de istoricul creat pe baza datelor statistice cu 2-3 ani inainte de pandemie? Motivul acestor apeluri: stopuri cardio-pulmonare. Decese in exces. Iar sursa nu poate fi decat boala asta din care nu mori la ATI infectat de Covid ci de sechele ramase in corp chiar dupa formele usoare, sau vaccinul.

    Reply
 2. Adrian

  Poate oamenii merg la diverse magazine forțați tot de epidemie să vadă măcar de unde vin produsele strict necesare, unele chiar obligatorii, de pildă măști. Adică trasabilitate. Apoi le pot cumpăra de la magazinul online al aceleiași companii, la preț rezonabil în raport cu ce văd la magazinul fizic. Această tevatură s-ar putea evita prin respectarea legii de către comercianți. Pașaportul sanitar va fi în urma evoluției bolii, în Franța se discută (la nivel de ministru) retragerea acestuia pentru persoanele vaccinate mai puțin de trei ori.

  De ce nu refuzarea oricărei activități neesențiale? Nu doar pentru nevaccinați.
  Condoleanțe

  Reply
  • This is SPARTA!

   Din cauza INAPOIERII cronice.
   Astea se pot face treptat, cu ajutor si incurajari, nu brusc si deodata, la ORDIN!

   A mai auzit cineva ceva despre NOILE spitale care trebuie sa se construiasca inca din PRIMAVARA?
   S-a receptionat macar un singur spital multifunctional aflat in constructie de DECENII?
   A inceput constructia de urgenta macar a unuia singur, inainte de adoptarea noului PNDL de catre cele doua molime POLITICE care detin Romania?

   … Ciuma Rosha & Ferbra GALBENA (nu a aurului!
   Ce potriveala… de mom ce la iarna POP va tremura la propriu si la figurat din multiple puncte de vedere!

   Reply
 3. donjoe

  N-avem noi norocul ăla. Dacă voiau decizie matură în interesul public, dacă-i preocupa criza sanitară sau crima împotriva umanităţii pe care o comit acum prin neglijenţă vedeam asta de la prima numire, dar n-a fost să fie. E mai importantă răfuiala lor de băieţandri din curtea şcolii decât gropile care mai nou trebuie săpate cu excavatorul. Sper doar să ajungă ei (şi AUR) într-o bună zi în faţa unui tribunal de la Nürnberg pentru crimele din pandemie.

  Reply
 4. Munteanu

  Pe vremuri ascultam in Romania Europa Libera. Unul, Raresh Bogdan, vorbind la Europa Libera ma indemna sa beau, sa fumez shi sa chiulesc de la servici. Daca m-ashi fi apucat sa beau sau sa fumez mi-ashi fi ruinat propria sanatate nu regimul comunist pe atunci la putere in Romania iar la servici, lucram pe atunci la fabrica de calculatoare din Bucureshti, eram pasionat de munca mea deci nici pomeneala sa o sabotez prin chiul. Am inchis radioul shi nu am mai ascultat acel post de radio. Ca sa fie mai convingator Raresh Bogdan ishi aprindea o tzigare in timpul emisiunii shi tragea adanc shi zgomotos fumul in piept ca sa invetze shi ascultatorii ce trebue sa faca. Astfel de indemnuri shi bigotismul religios shi el sustzinut de Europa Libera sunt fructele otravite care distrug acum poporul Roman. Prea fericitul Daniel conduce acum ca Jim Jones poporul Roman spre neant.

  Reply
 5. laur22

  totul e adevarat minus “ Dreptul comunitar la viață prevalează asupra celui individual de a muri din prostie. ”

  pentru ca pozitzia celor parintzi deshi bolnavi nu au loc in spital e alta e : “ducetzi-va dracului cu satul vostru shi sistemele sale cu tot”.

  shi ghicitzi ce numarul celor ce nu au loc in spitale deoarece spitalele sunt , la ananghie mai ales shi aproape exclusiv pentru piloshi pentru oamenii cu conexiuni in sistem e infinit mai mare decat al aparatnicilor statului.

  exemplu ca sa nu credetzi ca aberez : cine crede aidoma d-nei profesor ca parintzii sai au primit sau vor primi “ deși a fost îngrijit în mod excepțional. Dar asta e limita excepționalului în vechile spitale românești. E o limită de timp.”

  asta e diferentza intre hahaha “civilizatzi” shi hahaha “europeni” shi noi restul.

  Civilizatzii sistemului se leapada de principii cand incepe sa le tzatzaie curul si privilegiile sistemului sa se. transforme in fum.
  Noi astialaltzi care nici nu putem spera la privilegiile nominalizate mai sus de doamna profesoara oare cum ar trebui sa ne comportam cu dementzi bubuind de prostie gen “ partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți, nu oameni politici (Cioloș fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lași să salveze pe oricine în goana după orice vot.”

  daca e pe asha shi a fost nevoie de Covid ca sa ne-o demonstreze eu zic sa declaram razboi Chinei sa ne retragem din NATO shi sa ne disponibilizam toata armata shi asteptam sa fim ocupatzi shi condushi de unii care chiar au rezolvat-o cu pandemia.

  prostia agresiva shi jemanfishismul a venit la plata in Ro shi din nefericire multzi prosti “ vaccinatzi cu crestinism “ ori doar cu prostie pura de genul vedetei pro care a declarat cu seninatate “nu stiu unde m-am infectat deoarece anul asta nu am fost in concediu am fost doar doua. weekend uri la mare” vor scapa shi vor crede ca e ok.

  multzi prea multzi prosti vor scapa shi se vor manifesta ca shi pana mai deunazi shi la viitoarea criza.
  pentru ca sa nu uitam 4/5 cazuri sunt asimptomatice, indivizii fac covid shi nu fac nici macar temperatura.
  respectivii daca in mod suplimentar au abandonat ori n-au avut niciodata vre-o sperantza in “sistem” de ce s-ar vaccina ori carantina ?

  ca sa va protejeze pe voi ???
  Ihi, ihi ihi, o sa va protejeze cam cat simte el ca il protejatzi shi voi pe el.
  Era o solutzie buna : asigurare garantata de stat la vaccin.
  Tzi se face rau de la vaccin ori mori, statul de despagubeste.
  Daca “sistemul” chiar crede cu adevarat in vaccin shi calculeaza el ca asha sunt riscurile mai mici (4-5 ordine de marime mai mici in estimarea mea) sa scoata banul.
  Ca asta e singura hahaha “onoare” care a mai ramas in Romania.

  altminteri sincere condoleantze.

  Reply
 6. Catalin

  Nu cred ca RA ar trebui sa fie prim ministru, mai degraba ar trebui sa se ocupe de igsu in forma dinainte de militarizarea ambulantei. Cred ca e bine sa lasam nivelul de competenta dobandit acolo unde trebuie sa stea, nici mai sus, nici mai jos.

  Inexistenta unor date solide furnizate de „administratorii” epidemiei face inutile masurile punctate in articol.
  Sistemul nostru sanitar era la un nivel discutabil de performanta si inainte de pandemie, atunci insa nu erau anuntati mortii la televizor, zi dupa zi.
  Chestia asta cu un mort la n minute e un fals argument, un om se stingea la fiecare doua minute si inainte de 2020 iar dupa un jumate inca nu stim daca decesele sunt „cu covid” sau „de covid”

  Nu vreau sa fiu prea rautacios dar analfabeti sanitari exista in ambele „scoli de gandire”. Analfabetismul celor care pretind ca stiu e chiar mai inspaimantator decat al necultivatilor, cale de mijloc nu prea exista, exista in schimb suficienta unor oameni carora viata le-a oferit o pregatire tehnica superioara fara a le oferi si neuronii de suport.

  Reply
 7. dgsG

  Condoleanțe.
  A propos de Germania, de ce dna von der Leyen a.k.a. Rose Ladson nu-i trage de mânecă pe consumatorii din fruntea PNL? (Care, a propos, chiar conduc o morgă. Morga se numește România.) Că din interior, după cum ziceți, nu prea are cine. Sau trebuie să facă tineretul ortodox din Huși o manifestație anti-LGBTQ, fără măști, ca să se activeze mecanismele europene?

  Reply
 8. tamisa

  O analiza clara, concluzii si propuneri curajoase, corecte si necesare: pacat ca autoarea, ca membra de seama si influencer de calitate al societatii civile, nu s-a exprimat si nu a actionat in asemenea maniera ferma, susceptibila de a starni reactii adecvate, mult, mult mai devreme, deoarece dezmatul mediatic antivaccinist, practicat, zi de zi, pe fata sau in forme „subtile”, de televiziuni de stiri iresponsabile, majoritar de coloratura propesedista, culmea (!) inclusiv de tv publica (emisiunea lui Cristache), cu moderatori si invitati organizati in comandouri de panicare si spalare a creierelor neinteresate de sau refractare la stiinta, a fost declansat, agresiv, chiar din momentul instituirii de masuri si restrictii antipandemie, dovedindu-se extrem de eficient, in pas consecvent cu procentul de analfabeti functionali ai Romaniei, la care s-au alipit, agatati de toate ecranele tv, de dragul vedetismului ieftin, chiar si medici si intelectuali ratati lipsiti de scrupule.

  Reply
 9. Dorin Valeriu

  Sunt absolut de acord cu TOATE propunerile ! Sunt si eu medic, cu mult mai multa experienta profesionala ca Dvoastra, inclusiv in epidemiologie si medicana de urgenta. Cred ca o problema ar fi doar la anchetele epidemiologice, personalul competent sa le faca fiind insuficient. reafirm si acum ca desfiintarea Sanepidului – pretextul ca era o „inventie sovietica’ mi se pare absurd, ai desfiintat ceva si n-ai pus nimic in loc, ca actualele DSP sunt niste fantose – precum este necesar si controlul activitatilor in ambulatoriu, atat la unitatile de stat cat si la cele private !
  Chiar mi-ar fi mila de Dr. Arafat dca ar ajunge unde-l propuneti. Primul care a facut aceeasi propunere a fost Victor Ponta si cred ca el avea capacitatea si experienta necesara evaluarii oamenilor. Un profesionisr excelent, un om dedicat sanatatii publice cum nu mai avem, injurat toata ziua de incompetenti si extremisti sovini dar apreciat de majoritatea romanilor… Postul e totusi unul politic, trebui asumat de un om hotarat si fara preocupari/vise de cariera politica in viitor. Cine s-ar sacrifica ?
  Convingeti-l si pe KWI !

  Reply
 10. marian

  Condoleante!
  Masurile propuse se vor putea aplica cel mai devreme in valul 5, care speram sa nu fie inainte de martie. Dar e bine sa se inceapa demersurile, asa vom vedea care partid se opune.

  Reply
 11. PAFI

  Se poate face binele cu forta, ca asta e intrebarea? Cand s-a propus punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara (parca asa-i spunea) m-am opus, convins ca oamenii trebuie sa aleaga singuri, dupa mintea lor. Nu cred ca se mai poate face ceva, romanii vor trece prin criza asa cum sunt ei, neincrezatori si singuri.

  Reply
 12. Madalin Blidaru

  Nimeni nu o sa ii permita nici nu-i Arafat sa ia deciziike relevante. Pe subiectul pandemiei, a fost facut deja tap ispasitor de la stanga la dreapta. Cu actuala configuratie parlamentara este imposibil de combatut pandemia. Nici macar presedintele nu mai pare preocupat. Doua saptamani de stare de urgenta ar fi salvat mii de vieti, in schimb s-a optat pentru Untold, Festivalul Democratiei si restul. Vedeti, de exemplu, opozitia fata de carantinarea regiunii Bucuresti-Ilfov, desi este la aproape 1,6% infectati.

  Reply
 13. Andrei

  :)))) asa da :)))))))
  Sa aveti gura aurita, sustin din toti rarunchii Arafat dictato… pardon, prim ministru ca poate ajungem si noi la Revolutie mai repede, inainte sa vina iarna cu zapada, ger si jaf total la pretul utilitatilor

  Reply
 14. Agora

  Sincere condoleante pentru pierderea parintelui dv.! De acord cu ceea ce scrieti. Dar mai sunt si alte detalii. In blocuri nu mai sunt folosite dozatoarele cu dezinfectante, in lifturi se merge fara masca, pe holurile de intrare nu se mai spala cu dezinfectant, in transportul in comun, in micile magazine de cartier, multi vanzatori sunt fara masca, cumparatorii la fel. Virusul are multiple cai de transmitere si pentru vaccinati si pentru cei nevaccinati.

  Reply
 15. Noe Ararat

  POP NU are incredere in Arafat!
  De aia nici nu s-a vaccinat si nici n-a respectat restrictiile vrodata.
  POP are nevoie in POLITICA oricarui stat pe lume de unii care sa vorbeasca aceeasi Limba cu EL!
  (de aia Sarkozy/ Obama au fost la fel de pop ca iohannis/ arafat, nu cat Base, iLiescu, ceausescu, hitler… si Orban celalat)

  Singurul care vorbeste deocamdata pe limba POP e domnul Nimeni!
  (poate Strainu-Cercel, daca era mult mai vizibil in ultimul an de zile, deoarece il stiu de ani de zile de la TV – oamenii simt foarte CLAR cand cuiva le pasa cu adevarat de ei si reactioneaza extraordinar la ceea ce considera ei IUBIRE/ grija, atentie…

  Reply
 16. Adrian Abramovici

  Sincere condoleanțe. L-am cunoscut pe tatăl dumneavoastră, mi-a fost profesor și mie și soției mele, iar sora mea a făcut „pregătire pentru admitere” cu el și apoi l-a avut profesor la UMF. Un om cu adevărat deosebit și un profesor excepțional.

  Reply
 17. Daniel

  Toti oameni care sunt infectati, adica si cei care au fost vaccinati, pot produce mutatii ale virusului. De ce va dati cu parerea unde nu stiti?
  A crescut numarul de morti pentru ca guvernul nu a fost in stare sa cumpere tratament si spitalele noastre colcaie cu bacterii nosocomiale.
  p.s. nu sunt dator cu nimic comunitatii. vaccineaza-te tu de 10 ori.Sictir!

  Reply
 18. ionas

  R Arafat nu va ajunge prim ministru. Multa lume il contesta
  Ar fi putut in vara sa influenteze guvernul sa nu relaxeze masurile sanitare si sa forteze vaccinarea. In parte este si vina lui pentru situatia sanitara actuala .
  Politicienii acum parca sunt drogati de putere sau acaparati de jocul politic in sine astfel incit nu percep realitatea. Sau poate le este frica de masuri dure, sau nu sunt capabili.

  Este trist sa constatam ca procentul de vaccinati in Romania 30% ( diferite motive imputabile populatiei) in comparatie cu procentul din tarile din Vest de 70-80 % reflecta evolutia umana scazuta de la noi. Mai avem zeci de ani de parcurs. Popor tanar.
  Condoleante.

  Reply
 19. para

  Daca n-as fi cu inima cat un purice pentru amaratii din tara m-as scapa pe mine de ras lejer.
  – In razboiul dintre stat si biserica in care covidul e „weapon of choice”, Arafat e trimisul care va sa salveze
  sufletele nevaccinatilor si ale urmasilor urmasilor lor din din vapaia Gheenei – nu zici ca-i film ? Dupa socul la scara demografica al pandemiei, cati din supravietuitori or mai baga capu sub poala popii, stiind ca si-au pierdut rude si prieteni din cauza „declaratiilor” bisericii ? Cine o sa mai poata spune vre-odata relaxat(a) ca mersul la biserica n-ar fi semn de retard ?
  – „cei care trebuie” si-au vaccinat redundant partile moi si stau falosi in fata urgiei, dar vor trebui sa isi antreneze vartos empatia si toleranta ca sa poata integra in schema de platitori la fondurile de pensii sutele de mii de ramasi cu diverse grade de handicap dupa boala.
  – regulile de pandemie, alea care in vest sunt de bun-simt, or functiona in societati cu bun-simt. Altfel e fix ca includerea Romaniei in Schengen – reglementari impecabile si cheltuieli fara numar, iar granita e ca si cum n-ar fi indiferent ca-i vorba de cocaina, tigari, criminali, copii vanduti sau gunoi aruncat peste gard. Evident ca ne bosumflam ca nu se vad efectele, ca nu prea ne ia lumea de „europeni”, nu-i asa ?

  Reply
 20. Munteanu

  Planul de distrugere a Romaniei shi exterminare a poporului Roman a fost conceput inca de la inceput in etape. Pe vremea cand se inchideau fabricile shi se sin-ucideau inginerii in shomaj medicilor nu le-a pasat. Noi, medicii, putem trai shi fara industrie chiar mai bine ne vom lua Mertzane ca doar oricum Lastunul ala proiectat de inginerii localnici era inadecvat pentru popourile noastre delicate. Acum cand inevitabil s-a ajuns shi la faza finala a solutziei finale aplicate inca de atunci au constatat in sfarshit shi medicii ca se strange latzul capitalist pe gatul Romanilor. Nu cumva o fi prea tarziu ? Cine stie ? Intre timp au fost inchise shi fabricile de medicamente deci medicii cu Mertzanele lor cu tot nu mai pot face nimic pentru salvarea poporului Roman de la exterminare asha cum era planuit inca de cand se inchideau fabricile

  Reply
 21. daniel

  Degeaba il pun premier pe Arafat daca ramane Bode sau unul ca el la MAI si Politia locala in subordinea primarilor si astfel „autoritatile” nu fac nimic cu preventia si verificarea restrictiilor!

  Credeti ca pe Arafat il vor intelege si crede mai mult decat pe Citu? Cu RomaniaTV lider de audiente! Pe bune acum!

  Problema E PSD ™ care controleaza Antena 3 si RomaniaTV si fratiorii lor si se comporta ca un AUR Light!

  Reply
  • Dumitru

   Va dati seama cat de ridicola e ultima afirmatie? Daca PSD, Antena 3 si RTV ar avea puterea pe care o descrieti Dvs, atunci de ce nu e PSD la putere? Spuneti mai bine ca securistii de la PNL/USR/Plus fac propaganda numai pentru alegeri si nu pentru vaccinare.

   Reply
 22. Gabriel Rădeanu

  Doamna Mungiu face parte dintr-o „microminoritate” de naivi(sic… idealiști) populată inclusiv de subsemnatul care încă mai crede in simbolistica sau dimensiunea filozofică care constituie AUTORITATEA!Din punctul ăsta de vedere,am toată admirația pentru demersurile,de cele mai multe ori împotriva trendului general, făcute de dânsa pentru a arăta pericolele sau capcanele anatemelor promovate la întâmplare fără discernământ, riscând uneori eticheta de „avocat al diavolului”.
  Din păcate dragă doamnă asta este nota de plată (parțială) pentru disoluția psihologică a „autorității” pe care națiunea română a îmbrățișat-o cu fervoare revoluționară în numele unor idealuri „respectabile” pe care nu le voi enumera aici,deoarece doresc să păstrez caracterul apolitic al punctului meu de vedere.
  Ceea ce se întâmplă în România este dovada clară că niciuna dintre „credințele” politice din țară nu ne duce pe drumul bun!
  Avem viitor doar dacă ne așezăm la masa comună cu optimismul oamenilor „frumoși” mândri de trecutul lor!

  Reply
 23. horiab

  Condoleante doamna.
  Bun articol.
  Pentru toți pămpălăii și lătrăii politici, mari ingrijitori de binele patriei…

  Reply
 24. Privatii sunt corupti pana in maduva oaselor

  Si nu ai suficienta politie ca sa controlezi toti privatii. Si majoritatea activitatilor zilnice se petrec in mediul privat, deci degeaba ii vaccinezi pe aia de la Stat ca aia sunt prea putini (si cei mai multi sunt si vaccinati. La faza asta trebuie sa alergi dupa pensionari si dupa privati (cu copii cu tot).

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *