Alina Mungiu-Pippidi

Arafat prim-ministru!

Consultările cu partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți, nu oameni politici (Cioloș fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lași să salveze pe oricine în goana după orice vot.

Nimeni nu are curaj să ia măsurile care trebuie, deci putem avea doar un singur prim ministru în ceasul în care am ajuns să concurăm doar cu Peru la morțile în exces și doar cu bulgarii la număr de morți la zece minute. Pe Raed Arafat, dacă ne mai salvează viața o dată. Pe urmă o să vedem cum îl apărăm de haită, că oricum asta facem de vreo zece ani în timpul liber, dar ne trebuie un om care să nu vrea să rămînă în politică, și care să nu meargă la aprobarea unuia din oportuniștii ăștia, ci să aibă puterea de a lua decizii singur. Mai puneți niște oameni de la BNR sau Consiliul Fiscal la alte ministere economice și ăsta e tot guvernul.

Ce ar trebui să facă un prim ministru:

Vaccinarea obligatorie pentru tot sectorul public înainte ca virusul să producă mutații (nimeni nu mai poate veni la lucru fără certificat verde).

Limitări drastice de deplasări externe între localități, de zece zile Bucureștiul și Ilfovul s-au infectat reciproc și pe restul țării, carantina voastră e ineficientă sau inexistentă. Nimeni nu trebuie să mai iasă din localitățile infectate fără motive de forță majoră. INSP de care am rîs cu toții are o propunere bună. Îmi cer scuze, or mai fi avut și altele, dar nu or fi avut libertate politică. Și Ludovic Orban, și Florin Cîțu au călcat în picioare opiniile experților, au mințit și au falsificat realitatea, nu mai merită să conducă nici o morgă, darămite un partid sau o țară.

Nici un fel de transport intern fără certificat verde, nu mai e voie să se urce nimeni în tren, avioane interne sau autobuze de cursă lungă nici măcar între localități necarantinate.

Stabilirea unor reguli clare pentru magazinele alimentare, unde se intră fără certificat verde, adică o suprafață de 20 metri pătrați de consumator și amenzi drastice pentru managerii care permit orice fel de coadă în interior, deși au scris pe jos distanță 2 m, că din păcate consumatorii se poartă adesea ca niște animale, nu știu să citească și au pasiunea înghesuielii. Să se înghesuie afară. Dacă vreți doar 12 m treceți la măști FP2, ca în Germania.

Înțelegerea clară că trebuie restricții pentru a preveni infecțiile, că de la terapie intensivă nu scapă nimeni, putem adăuga oricîte paturi. Vorbesc ca persoană privată care tocmai și-a pierdut tatăl, celebru profesor la medicină, mort ca orice pacient care stă mai mult de două săptămîni la ATI, de infecții pe care nu le avea cînd a intrat în spital, deși a fost îngrijit în mod excepțional. Dar asta e limita excepționalului în vechile spitale românești. E o limită de timp.

Anchetă epidemiologică la fiecare caz cu identificarea și carantinarea contactelor.

Anunțarea zilnică a numărului de infecții noi, infecții totale, persoane care intră la ATI și persoane care ies, vindecate sau prin deces, ca și – mai ales – a ratei de reproducere R, cel mai important element de prognoză. Dacă astăzi un infectat generează unul mîine R=1, la ora asta pare că suntem bine peste, dar nu trebuie să ghicim. Nu vă e rușine că trebuie să ne uităm pe agenții internaționale ca să vedem realitatea, că nu există un sit oficial onorabil unde să se publice intern situația cu aceiași indicatori statistici ca peste tot în țările civilizate?

CNA, cea mai impotentă instituție a statului, nu pe ursul Arthur ar trebuie să-și verse focul și să-și piardă timpul, arătînd că nu e mai deștept decît ăia pe care îi sancționează, ci pe orice dezinformare sau îndemn la a sabota sănătatea publică prin orice mijloace media și indiferent cine le-ar colporta, de la Budeanu la Ciutacu. Lumea nu știe că sutele de morți zilnice sunt ale celor nevaccinați. CNA are o enormă răspundere pentru faptul că în România analfabeții sanitari au cîștigat bătălia. De exemplu vreau să cer amenzi drastice pentru toți cei care colportează că românul nu trebuie să se vaccineze că e vaccinat cu creștinismul. Moare o dată la trei minute cîte unul din ăsta vaccinat cu creștinismul, din păcate nu și colportorii, care s-au vaccinat demult și taie gogoși la turmele de oi care se iau după ei. Dați-le amenzi să intre în faliment!

Refuzarea oricăror activități neesențiale pentru nevaccinați (în Germania nu îți poți tăia nicăieri barba, că nu se poate face cu mască), și închiderea cafenelelor și restaurantelor care nu au nici un fel de aplicație care să permită trasarea contactelor, ca în lumea civilizată, deci sunt un pericol public. Amînați petrecerile pentru cînd o fi fără pericol să ai petreceri, că te poți căsători, boteza sau înmormînta și fără să aduni cîrduri.

Schimbarea atitudinii Avocatului Poporului, care are dreptate că nu poți da ordonanțe de urgență pentru a reglementa chestiuni esențiale, dar nu are dreptate că nevaccinații au dreptul să moară după ce își omoară bunicii, frații fumători și copiii cu astm. Dreptul comunitar la viață prevalează asupra celui individual de a muri din prostie. Dacă nu îți poți da foc într-un loc nepublic nu ai voie să îți dai foc, că aprinzi ceva în jur. Mesajele publice contează enorm, și deși nu sunt de părere că majoritățile parlamentare trebuie să aibă dreptul să dea afară avocați ai poporului cred că Renate Weber trebuie să fie de partea lui Arafat și a mea, și să dea semnale clare în zilele în care ambiguitatea face victime.

Pentru că apărăm dreptul la viață al altora. Noi, cei care trebuie, ne putem vaccina de trei ori și să ne doară în cot. Lumpenii să crape și să voteze cu AUR, sau invers.

Dar nu putem gîndi așa. Să fim civilizați și europeni măcar în minoritatea noastră, și fără lideri, că ei nu există.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

60 thoughts on “Arafat prim-ministru!

 1. Marius

  Condoleante pentru pierderea tatalui!
  Felicitari pentru puterea de a scrie acest articol!
  Cam multe referiri la Germania. Apropos, in UK de ce sunt asa multe cazuri? Azi au fost peste 42000 cazuri noi.

  Reply
   • Un Om

    UK are 67 milioane, doamna!!!!! Cum ramane cu sanctiunea pentru fake news? Sa va biciuim in piata publica? Sau dv aveti voie sa faceti orice abuz.
    Dv stiti ca in Anglia (nu UK), au fost peste 100 de apeluri zilnice la ambulanta fata de istoricul creat pe baza datelor statistice cu 2-3 ani inainte de pandemie? Motivul acestor apeluri: stopuri cardio-pulmonare. Decese in exces. Iar sursa nu poate fi decat boala asta din care nu mori la ATI infectat de Covid ci de sechele ramase in corp chiar dupa formele usoare, sau vaccinul.

    Reply
 2. Adrian

  Poate oamenii merg la diverse magazine forțați tot de epidemie să vadă măcar de unde vin produsele strict necesare, unele chiar obligatorii, de pildă măști. Adică trasabilitate. Apoi le pot cumpăra de la magazinul online al aceleiași companii, la preț rezonabil în raport cu ce văd la magazinul fizic. Această tevatură s-ar putea evita prin respectarea legii de către comercianți. Pașaportul sanitar va fi în urma evoluției bolii, în Franța se discută (la nivel de ministru) retragerea acestuia pentru persoanele vaccinate mai puțin de trei ori.

  De ce nu refuzarea oricărei activități neesențiale? Nu doar pentru nevaccinați.
  Condoleanțe

  Reply
  • This is SPARTA!

   Din cauza INAPOIERII cronice.
   Astea se pot face treptat, cu ajutor si incurajari, nu brusc si deodata, la ORDIN!

   A mai auzit cineva ceva despre NOILE spitale care trebuie sa se construiasca inca din PRIMAVARA?
   S-a receptionat macar un singur spital multifunctional aflat in constructie de DECENII?
   A inceput constructia de urgenta macar a unuia singur, inainte de adoptarea noului PNDL de catre cele doua molime POLITICE care detin Romania?

   … Ciuma Rosha & Ferbra GALBENA (nu a aurului!
   Ce potriveala… de mom ce la iarna POP va tremura la propriu si la figurat din multiple puncte de vedere!

   Reply
 3. donjoe

  N-avem noi norocul ăla. Dacă voiau decizie matură în interesul public, dacă-i preocupa criza sanitară sau crima împotriva umanităţii pe care o comit acum prin neglijenţă vedeam asta de la prima numire, dar n-a fost să fie. E mai importantă răfuiala lor de băieţandri din curtea şcolii decât gropile care mai nou trebuie săpate cu excavatorul. Sper doar să ajungă ei (şi AUR) într-o bună zi în faţa unui tribunal de la Nürnberg pentru crimele din pandemie.

  Reply
 4. Munteanu

  Pe vremuri ascultam in Romania Europa Libera. Unul, Raresh Bogdan, vorbind la Europa Libera ma indemna sa beau, sa fumez shi sa chiulesc de la servici. Daca m-ashi fi apucat sa beau sau sa fumez mi-ashi fi ruinat propria sanatate nu regimul comunist pe atunci la putere in Romania iar la servici, lucram pe atunci la fabrica de calculatoare din Bucureshti, eram pasionat de munca mea deci nici pomeneala sa o sabotez prin chiul. Am inchis radioul shi nu am mai ascultat acel post de radio. Ca sa fie mai convingator Raresh Bogdan ishi aprindea o tzigare in timpul emisiunii shi tragea adanc shi zgomotos fumul in piept ca sa invetze shi ascultatorii ce trebue sa faca. Astfel de indemnuri shi bigotismul religios shi el sustzinut de Europa Libera sunt fructele otravite care distrug acum poporul Roman. Prea fericitul Daniel conduce acum ca Jim Jones poporul Roman spre neant.

  Reply
 5. laur22

  totul e adevarat minus “ Dreptul comunitar la viață prevalează asupra celui individual de a muri din prostie. ”

  pentru ca pozitzia celor parintzi deshi bolnavi nu au loc in spital e alta e : “ducetzi-va dracului cu satul vostru shi sistemele sale cu tot”.

  shi ghicitzi ce numarul celor ce nu au loc in spitale deoarece spitalele sunt , la ananghie mai ales shi aproape exclusiv pentru piloshi pentru oamenii cu conexiuni in sistem e infinit mai mare decat al aparatnicilor statului.

  exemplu ca sa nu credetzi ca aberez : cine crede aidoma d-nei profesor ca parintzii sai au primit sau vor primi “ deși a fost îngrijit în mod excepțional. Dar asta e limita excepționalului în vechile spitale românești. E o limită de timp.”

  asta e diferentza intre hahaha “civilizatzi” shi hahaha “europeni” shi noi restul.

  Civilizatzii sistemului se leapada de principii cand incepe sa le tzatzaie curul si privilegiile sistemului sa se. transforme in fum.
  Noi astialaltzi care nici nu putem spera la privilegiile nominalizate mai sus de doamna profesoara oare cum ar trebui sa ne comportam cu dementzi bubuind de prostie gen “ partidele politice sunt inutile, pentru că de toate părțile sunt numai oameni impotenți, nu oameni politici (Cioloș fiind probabil cel mai bun dintre ei), prea lași să salveze pe oricine în goana după orice vot.”

  daca e pe asha shi a fost nevoie de Covid ca sa ne-o demonstreze eu zic sa declaram razboi Chinei sa ne retragem din NATO shi sa ne disponibilizam toata armata shi asteptam sa fim ocupatzi shi condushi de unii care chiar au rezolvat-o cu pandemia.

  prostia agresiva shi jemanfishismul a venit la plata in Ro shi din nefericire multzi prosti “ vaccinatzi cu crestinism “ ori doar cu prostie pura de genul vedetei pro care a declarat cu seninatate “nu stiu unde m-am infectat deoarece anul asta nu am fost in concediu am fost doar doua. weekend uri la mare” vor scapa shi vor crede ca e ok.

  multzi prea multzi prosti vor scapa shi se vor manifesta ca shi pana mai deunazi shi la viitoarea criza.
  pentru ca sa nu uitam 4/5 cazuri sunt asimptomatice, indivizii fac covid shi nu fac nici macar temperatura.
  respectivii daca in mod suplimentar au abandonat ori n-au avut niciodata vre-o sperantza in “sistem” de ce s-ar vaccina ori carantina ?

  ca sa va protejeze pe voi ???
  Ihi, ihi ihi, o sa va protejeze cam cat simte el ca il protejatzi shi voi pe el.
  Era o solutzie buna : asigurare garantata de stat la vaccin.
  Tzi se face rau de la vaccin ori mori, statul de despagubeste.
  Daca “sistemul” chiar crede cu adevarat in vaccin shi calculeaza el ca asha sunt riscurile mai mici (4-5 ordine de marime mai mici in estimarea mea) sa scoata banul.
  Ca asta e singura hahaha “onoare” care a mai ramas in Romania.

  altminteri sincere condoleantze.

  Reply
 6. Catalin

  Nu cred ca RA ar trebui sa fie prim ministru, mai degraba ar trebui sa se ocupe de igsu in forma dinainte de militarizarea ambulantei. Cred ca e bine sa lasam nivelul de competenta dobandit acolo unde trebuie sa stea, nici mai sus, nici mai jos.

  Inexistenta unor date solide furnizate de „administratorii” epidemiei face inutile masurile punctate in articol.
  Sistemul nostru sanitar era la un nivel discutabil de performanta si inainte de pandemie, atunci insa nu erau anuntati mortii la televizor, zi dupa zi.
  Chestia asta cu un mort la n minute e un fals argument, un om se stingea la fiecare doua minute si inainte de 2020 iar dupa un jumate inca nu stim daca decesele sunt „cu covid” sau „de covid”

  Nu vreau sa fiu prea rautacios dar analfabeti sanitari exista in ambele „scoli de gandire”. Analfabetismul celor care pretind ca stiu e chiar mai inspaimantator decat al necultivatilor, cale de mijloc nu prea exista, exista in schimb suficienta unor oameni carora viata le-a oferit o pregatire tehnica superioara fara a le oferi si neuronii de suport.

  Reply
 7. dgsG

  Condoleanțe.
  A propos de Germania, de ce dna von der Leyen a.k.a. Rose Ladson nu-i trage de mânecă pe consumatorii din fruntea PNL? (Care, a propos, chiar conduc o morgă. Morga se numește România.) Că din interior, după cum ziceți, nu prea are cine. Sau trebuie să facă tineretul ortodox din Huși o manifestație anti-LGBTQ, fără măști, ca să se activeze mecanismele europene?

  Reply
 8. tamisa

  O analiza clara, concluzii si propuneri curajoase, corecte si necesare: pacat ca autoarea, ca membra de seama si influencer de calitate al societatii civile, nu s-a exprimat si nu a actionat in asemenea maniera ferma, susceptibila de a starni reactii adecvate, mult, mult mai devreme, deoarece dezmatul mediatic antivaccinist, practicat, zi de zi, pe fata sau in forme „subtile”, de televiziuni de stiri iresponsabile, majoritar de coloratura propesedista, culmea (!) inclusiv de tv publica (emisiunea lui Cristache), cu moderatori si invitati organizati in comandouri de panicare si spalare a creierelor neinteresate de sau refractare la stiinta, a fost declansat, agresiv, chiar din momentul instituirii de masuri si restrictii antipandemie, dovedindu-se extrem de eficient, in pas consecvent cu procentul de analfabeti functionali ai Romaniei, la care s-au alipit, agatati de toate ecranele tv, de dragul vedetismului ieftin, chiar si medici si intelectuali ratati lipsiti de scrupule.

  Reply
 9. Dorin Valeriu

  Sunt absolut de acord cu TOATE propunerile ! Sunt si eu medic, cu mult mai multa experienta profesionala ca Dvoastra, inclusiv in epidemiologie si medicana de urgenta. Cred ca o problema ar fi doar la anchetele epidemiologice, personalul competent sa le faca fiind insuficient. reafirm si acum ca desfiintarea Sanepidului – pretextul ca era o „inventie sovietica’ mi se pare absurd, ai desfiintat ceva si n-ai pus nimic in loc, ca actualele DSP sunt niste fantose – precum este necesar si controlul activitatilor in ambulatoriu, atat la unitatile de stat cat si la cele private !
  Chiar mi-ar fi mila de Dr. Arafat dca ar ajunge unde-l propuneti. Primul care a facut aceeasi propunere a fost Victor Ponta si cred ca el avea capacitatea si experienta necesara evaluarii oamenilor. Un profesionisr excelent, un om dedicat sanatatii publice cum nu mai avem, injurat toata ziua de incompetenti si extremisti sovini dar apreciat de majoritatea romanilor… Postul e totusi unul politic, trebui asumat de un om hotarat si fara preocupari/vise de cariera politica in viitor. Cine s-ar sacrifica ?
  Convingeti-l si pe KWI !

  Reply
 10. marian

  Condoleante!
  Masurile propuse se vor putea aplica cel mai devreme in valul 5, care speram sa nu fie inainte de martie. Dar e bine sa se inceapa demersurile, asa vom vedea care partid se opune.

  Reply
 11. PAFI

  Se poate face binele cu forta, ca asta e intrebarea? Cand s-a propus punctul 8 al proclamatiei de la Timisoara (parca asa-i spunea) m-am opus, convins ca oamenii trebuie sa aleaga singuri, dupa mintea lor. Nu cred ca se mai poate face ceva, romanii vor trece prin criza asa cum sunt ei, neincrezatori si singuri.

  Reply
 12. Madalin Blidaru

  Nimeni nu o sa ii permita nici nu-i Arafat sa ia deciziike relevante. Pe subiectul pandemiei, a fost facut deja tap ispasitor de la stanga la dreapta. Cu actuala configuratie parlamentara este imposibil de combatut pandemia. Nici macar presedintele nu mai pare preocupat. Doua saptamani de stare de urgenta ar fi salvat mii de vieti, in schimb s-a optat pentru Untold, Festivalul Democratiei si restul. Vedeti, de exemplu, opozitia fata de carantinarea regiunii Bucuresti-Ilfov, desi este la aproape 1,6% infectati.

  Reply
 13. Andrei

  :)))) asa da :)))))))
  Sa aveti gura aurita, sustin din toti rarunchii Arafat dictato… pardon, prim ministru ca poate ajungem si noi la Revolutie mai repede, inainte sa vina iarna cu zapada, ger si jaf total la pretul utilitatilor

  Reply
 14. Agora

  Sincere condoleante pentru pierderea parintelui dv.! De acord cu ceea ce scrieti. Dar mai sunt si alte detalii. In blocuri nu mai sunt folosite dozatoarele cu dezinfectante, in lifturi se merge fara masca, pe holurile de intrare nu se mai spala cu dezinfectant, in transportul in comun, in micile magazine de cartier, multi vanzatori sunt fara masca, cumparatorii la fel. Virusul are multiple cai de transmitere si pentru vaccinati si pentru cei nevaccinati.

  Reply
 15. Noe Ararat

  POP NU are incredere in Arafat!
  De aia nici nu s-a vaccinat si nici n-a respectat restrictiile vrodata.
  POP are nevoie in POLITICA oricarui stat pe lume de unii care sa vorbeasca aceeasi Limba cu EL!
  (de aia Sarkozy/ Obama au fost la fel de pop ca iohannis/ arafat, nu cat Base, iLiescu, ceausescu, hitler… si Orban celalat)

  Singurul care vorbeste deocamdata pe limba POP e domnul Nimeni!
  (poate Strainu-Cercel, daca era mult mai vizibil in ultimul an de zile, deoarece il stiu de ani de zile de la TV – oamenii simt foarte CLAR cand cuiva le pasa cu adevarat de ei si reactioneaza extraordinar la ceea ce considera ei IUBIRE/ grija, atentie…

  Reply
 16. Alexandru G.

  Salutari,

  Posibil ca aceste randuri sa fie scrise cu o mare durere in suflet cauzata de pierderea tatului dvs, insa nu este corect sa nu priviti in stanga si in dreapta: nu putem compara nivelul social din Germania vs. Romania din „N” considerente, insa ar trebui sa „judecati” mai bland alegerile indivizilor din jurul dumneavoastra.

  NU sunt pro campanii antivaccinare si nici pro campanii vaccinare ci pur si simplu incerc sa trec toate informatiile prin filtrul propriu.

  Va dau mai jos cateva exemple cu privire la retinerea mea si a sotiei referitoare la vaccin:

  1. Mama 52 ani – dupa prima doza de AstraZeneca a stat la pat 9 zile – nu sufera de vreo boala, insa efectiv am crezut ca o pierdem – febra 40, dureri musculare si articulare groaznice (gemea zi si noapte) si efectiv se schimbase la fata (nu exagerez cu nimic). Am incercat sa apelam la serviciul public de sanatate insa raspunsul atat telefonic cat si fata in fata a fost „Nu avem ce sa facem, rugati-va sa nu moara”.

  2. Tata 52ani – exact aceleasi efecte adverse, insa doar pentru o perioada de 4-5 zile.
  Parintilor mei le-a fost frica sa termine schema de vaccinare, nu s-au mai prezentat la rapel.

  3. Vecina mea in varsta de 22ani, insarcinata in 3luni lucrand ca si asistenta medicala (irelevant sa dau numele) sub indrumarea colegilor (inclusiv a medicilor) a inceput schema de vaccinare: in mai putin de 3zile de la data primei doze a pierdut sarcina si a facut mai multe complicatii medicale: printre care septicemie si incepuse inclusiv dializa la un spital de stat – din pacate a decedat in 2saptamani de la data administrarii.

  4. Matusa mea 45ani fara probleme medicale: dupa administrarea primei doze a inceput sa aive spasme musculare in urma carora raman atat mainile cat si picioarele „inclestate” pentru perioade de 3 pana la 5min zilnic: de mai bine de 2luni si jumatate se chinuie in acest mod, medicii din pacate nu o pot ajuta cu un diagnostic si incearca sa faca tot posibilul sa trateze simptomele. Nu s-a prezentat pentru rapel de teama.

  5. Unchiul meu 48ani fara probleme medicale: schema completa de vaccinare: in mai putin de 2saptamani (aproximativ 10 zile) dupa rapel efectiv i-au cazut toti dintii din gura (nu cunosc mai multe detalii, inca merge la medic pentru a afla cauza).

  6. Persoana necunoscuta la punctul de vaccinare din Gara de Nord – Bucuresti: persoana tanara, aproximez varsta maxima de 30-35 de ani, sex masculin: a iesit din centrul de vaccinare dupa administrarea dozei (info aflata imediat la fata locului) si a cazut inconstient pe jos, corpul fiind cuprins de spasme musculare, ochii „pe bulgari” si spume in coltul gurii (scuzati limbajul, nu am cunostinte medicale sa ma pot exprima adecvat). S-a sunat imediat la 112 iar la fata locului a ajuns un echipaj smurd insotit de cate un echipaj de politie si jandarmie cu ordinul de a evacua locul pe o raza de minim 20mp: victima a fost ridicata de catre echipajul smurd iar de acolo nu mai stiu info (sper sa traiasca).

  7. Fost coleg de munca 45ani, schema completa de vaccinare: frisoane dupa terminarea schemei de vaccinare.

  8. Sotia fostului coleg de munca 40 de ani, schema completa de vaccinare: nu a prezentat vreo reactie adversa.

  Nu am vreo garantie ca pot trece peste un „medicament facut la viteza” fara ca sanatatea sa nu-mi fie afectata pe termen lung si nu am vreo garantie ca sotia mea mai poate ramane la fel de usor insarcinata dupa administrarea acestui ser.

  Din moment ce de la inceputul pandemiei lucrez de acasa, stau in casa si ies doar la magazin pentru mancare (nu cinema, nu coafor, nu mall, nu mancat in oras etc.) incercand astfel sa nu contactez virusul ori sa nu-l transmit persoanelor vulnerabila, cine sunteti dumneavoastra sa militati pentru a-mi restrange mie dreptul la mancare, satate sau munca?

  De ce cantati in struna personajelor politice (nu ma pricep la politica si nici NU vreau s-o fac) din cauza carora s-a ajuns ca in spitale sa avem bacterii ce pot duce la decese (din pacate, cazul familiei dumneavoastra)?

  De ce militati pentru limitarea accesului la strictul necesar? Constientizati ce presupune pentru economia locala introducea restrictiilor de care pomeniti? Constientizati ca sunt oameni ca trebuie sa traiasca cu 1350 de lei/luna care ar suferi inimaginabil ca urmare a aplicarii celor mentionate de catre dumneavoastra?

  Fiica de medic, jurnalist ce publica pe o platforma cu sute de mii de accesari zilnice, probabil si un sot cu o situatie materiala peste medie: un cumul ce ma duce cu gandul ca dvs nu va culcati cu gandul ca „la salariu’ imi iau o prajitura ca acum nu mai am bani”, situatie financiara ce va asigura un trai decent si daca se inchide Romania pentru 3luni calendaristice consecutive.

  In final, va rog sa vizitati si zona rurala (macar cea de pe langa capitala) sa vedeti cam care este nivelul de trai si saracia pentru care mi-ar fi placut sa luptati prin articole de informare in limbaj popular, nu medical, inteles de toata lumea, nu limbaj de lemn caracteristic celor ce promit in campanii si uita cand isi aseaza fundul pe scaun.

  Multa sanatate!
  (si NU, nu o spun ironic)

  Reply
  • Munteanu

   Eu stiu un exemplu shi mai shi: Ludovic al 16-lea s-a vaccinat contra smalpox shi a murit ghilotinat. E drept ca avea shi o comorbiditate: obezitatea. Spre deosebire de majoritatea tzarilor Europene Francezii nu mancau cartofi adushi de Spanioli din America. Totushi regii Frantzei vroiau sa corecteze acest deficit dar fara succes. Ludovic la 14-lea a vrut sa dea exemplu shi a ordonat bucatarului sa-i gateasca o mancare de cartofi. Regelui nu i-a placut mancarea shi nu a mai mancat cartofi shi natziunea nici ea. Se pare ca bucatarul a uitat sa-i curetze de coaja. Cu problema inca nerezolvata Ludovic al 15-lea ordona shi el bucatarului sa-i gateasca o mancare de cartofi dar bucatarul uita sa ii spela shi cartofii erau contaminatzi cu smolpox. Ludovic al 15-lea moare de smolpox. Ludovic al 16-lea explica Francezilor ca nu cartofii sunt de vina ci smolpox cu care ei erau infectatzi. Ludovic al 16-lea se vaccineaza in public contra smolpox in public shi ii roaga pe totzi Francezii sa procedeze la fel ca el. Pe atunci vaccinul folosea microbi letali la om deci era riscant shi cam 2-3% dintre cei vaccinatzi mureau de smolpox. Sfatuieshte dar nu obloga deci comite o greshala pe care o va plati cu viatza cum ar trebui ghilotinatzi shi azi cei care refuza vaccinul. Regele regina shi curtenii mananca cartofi la Versailles. Regina chiar gateshte prajituri din cartofi dupa retzeta invatzata de la mama ei Maria Theresa. Eshueaza recolta de grau a Frantzei se pare datorita eruptziei unui vulcan in Indonezia. In Frantza e foamete spre deosebire da alte tzari Europene unde se mananca cartofi. Poporul vine la Versailles tzipand: N-are lumea paine ! Sa manance prajituri ! ( din cartofi cum mananc eu shi sunt delicioase ). Poporul nu intzelege caci probabil ea vorbea limba Germana shi ii taie capul. Pe atunci in limba Franceza cartoful se numea „chartof”. Mai trec multzi ani, se mai taie multe capete pana cand in sfarshit Francezii incep sa manance „pomme de terre” caci de chartofi nu vor sa auda nici azi.

   Reply
  • tempor1k

   As mai adăuga un alt caz elocvent, al unei persoane care a primit injecția anticodiv de 2 ori (cu bună credință si fără sa fi avut covid înainte) si nu de mult timp in această perioadă a fost depistat cu covid, dar in plus medicii au constatat ca are si cheaguri de sânge, medici care au negat, bineînțeles, ca ar fi de la vaccin.
   1. Care este realitatea in privința, marjei de eroare, a testului pcr care se face numai in spitale?!!!
   Sa privim comparativ statisticile occidentale cu cele din RO:
   – câte cazuri de gripe normale, si viroze respiratorii au fost raportate in occident și cate la noi?
   – să mai aruncăm și o privire sub preș: cate răceli simple gripe sau viroze respiratorii au fost depistate in realitate dar nu au fost trecute in raportările occidentale?
   In condițiile in care testul pcr este elocvent in depistarea covid, cel care se poate îmbolnăvi de covid chiar daca ARE SAU NU ARE certificat verde.
   Minciunile de genul ca cei injectați fac forme mai ușoare de covid sunt de-a dreptul minciuni sfruntate, care îmbracă totul despre covid intr-o formă fără scrupule. in momentul in care se caută un răspuns la întrebarea de ce si cei fără certificat verde fac forme „ușoare” de covid?

   Reply
 17. Adrian Abramovici

  Sincere condoleanțe. L-am cunoscut pe tatăl dumneavoastră, mi-a fost profesor și mie și soției mele, iar sora mea a făcut „pregătire pentru admitere” cu el și apoi l-a avut profesor la UMF. Un om cu adevărat deosebit și un profesor excepțional.

  Reply
 18. Daniel

  Toti oameni care sunt infectati, adica si cei care au fost vaccinati, pot produce mutatii ale virusului. De ce va dati cu parerea unde nu stiti?
  A crescut numarul de morti pentru ca guvernul nu a fost in stare sa cumpere tratament si spitalele noastre colcaie cu bacterii nosocomiale.
  p.s. nu sunt dator cu nimic comunitatii. vaccineaza-te tu de 10 ori.Sictir!

  Reply
 19. ionas

  R Arafat nu va ajunge prim ministru. Multa lume il contesta
  Ar fi putut in vara sa influenteze guvernul sa nu relaxeze masurile sanitare si sa forteze vaccinarea. In parte este si vina lui pentru situatia sanitara actuala .
  Politicienii acum parca sunt drogati de putere sau acaparati de jocul politic in sine astfel incit nu percep realitatea. Sau poate le este frica de masuri dure, sau nu sunt capabili.

  Este trist sa constatam ca procentul de vaccinati in Romania 30% ( diferite motive imputabile populatiei) in comparatie cu procentul din tarile din Vest de 70-80 % reflecta evolutia umana scazuta de la noi. Mai avem zeci de ani de parcurs. Popor tanar.
  Condoleante.

  Reply
 20. para

  Daca n-as fi cu inima cat un purice pentru amaratii din tara m-as scapa pe mine de ras lejer.
  – In razboiul dintre stat si biserica in care covidul e „weapon of choice”, Arafat e trimisul care va sa salveze
  sufletele nevaccinatilor si ale urmasilor urmasilor lor din din vapaia Gheenei – nu zici ca-i film ? Dupa socul la scara demografica al pandemiei, cati din supravietuitori or mai baga capu sub poala popii, stiind ca si-au pierdut rude si prieteni din cauza „declaratiilor” bisericii ? Cine o sa mai poata spune vre-odata relaxat(a) ca mersul la biserica n-ar fi semn de retard ?
  – „cei care trebuie” si-au vaccinat redundant partile moi si stau falosi in fata urgiei, dar vor trebui sa isi antreneze vartos empatia si toleranta ca sa poata integra in schema de platitori la fondurile de pensii sutele de mii de ramasi cu diverse grade de handicap dupa boala.
  – regulile de pandemie, alea care in vest sunt de bun-simt, or functiona in societati cu bun-simt. Altfel e fix ca includerea Romaniei in Schengen – reglementari impecabile si cheltuieli fara numar, iar granita e ca si cum n-ar fi indiferent ca-i vorba de cocaina, tigari, criminali, copii vanduti sau gunoi aruncat peste gard. Evident ca ne bosumflam ca nu se vad efectele, ca nu prea ne ia lumea de „europeni”, nu-i asa ?

  Reply
 21. Munteanu

  Planul de distrugere a Romaniei shi exterminare a poporului Roman a fost conceput inca de la inceput in etape. Pe vremea cand se inchideau fabricile shi se sin-ucideau inginerii in shomaj medicilor nu le-a pasat. Noi, medicii, putem trai shi fara industrie chiar mai bine ne vom lua Mertzane ca doar oricum Lastunul ala proiectat de inginerii localnici era inadecvat pentru popourile noastre delicate. Acum cand inevitabil s-a ajuns shi la faza finala a solutziei finale aplicate inca de atunci au constatat in sfarshit shi medicii ca se strange latzul capitalist pe gatul Romanilor. Nu cumva o fi prea tarziu ? Cine stie ? Intre timp au fost inchise shi fabricile de medicamente deci medicii cu Mertzanele lor cu tot nu mai pot face nimic pentru salvarea poporului Roman de la exterminare asha cum era planuit inca de cand se inchideau fabricile

  Reply
 22. daniel

  Degeaba il pun premier pe Arafat daca ramane Bode sau unul ca el la MAI si Politia locala in subordinea primarilor si astfel „autoritatile” nu fac nimic cu preventia si verificarea restrictiilor!

  Credeti ca pe Arafat il vor intelege si crede mai mult decat pe Citu? Cu RomaniaTV lider de audiente! Pe bune acum!

  Problema E PSD ™ care controleaza Antena 3 si RomaniaTV si fratiorii lor si se comporta ca un AUR Light!

  Reply
  • Dumitru

   Va dati seama cat de ridicola e ultima afirmatie? Daca PSD, Antena 3 si RTV ar avea puterea pe care o descrieti Dvs, atunci de ce nu e PSD la putere? Spuneti mai bine ca securistii de la PNL/USR/Plus fac propaganda numai pentru alegeri si nu pentru vaccinare.

   Reply
   • daniel

    PSD nu e la putere pentru ca absenteism si ce au facut in trecut. In schimb televiziunile mentionate influenteaza exact patura de populatie corona-sceptica si nehotarata/nemultumita, aia 30-40% de care am avea nevoie sa ajungem la 70-80% vaccinare.

    PSD se tot lauda ca are cei mai multi primari. Au mers primarii lor din poarta in poarta sa isi convinga oamenii sa se vaccineze? NU, pentru ca desi le moare eletoratul au avut interesul sa cada Coalitia si sa continue pandemia!

    Reply
    • Dumitru

     Asa e, PSD e un „villain” dintr-un film american prost, care vrea sa faca rau de dragul raului (adica sa-i moara electoratul). Sincer, daca nu intelegeti ridicolul lucrurilor pe care le spuneti, e nasol. PSD are pacatele lui, dar nu i se poate reprosa dezinteresul populatiei in legatura cu vaccinarea si cu distantarea COVID. Cred ca toti membrii guvernelor din timpul pandemiei au fost prinsi in ofsaid, incepand cu Iohannis. Si nu PSD a organizat UNTOLD.

     Reply
 23. Gabriel Rădeanu

  Doamna Mungiu face parte dintr-o „microminoritate” de naivi(sic… idealiști) populată inclusiv de subsemnatul care încă mai crede in simbolistica sau dimensiunea filozofică care constituie AUTORITATEA!Din punctul ăsta de vedere,am toată admirația pentru demersurile,de cele mai multe ori împotriva trendului general, făcute de dânsa pentru a arăta pericolele sau capcanele anatemelor promovate la întâmplare fără discernământ, riscând uneori eticheta de „avocat al diavolului”.
  Din păcate dragă doamnă asta este nota de plată (parțială) pentru disoluția psihologică a „autorității” pe care națiunea română a îmbrățișat-o cu fervoare revoluționară în numele unor idealuri „respectabile” pe care nu le voi enumera aici,deoarece doresc să păstrez caracterul apolitic al punctului meu de vedere.
  Ceea ce se întâmplă în România este dovada clară că niciuna dintre „credințele” politice din țară nu ne duce pe drumul bun!
  Avem viitor doar dacă ne așezăm la masa comună cu optimismul oamenilor „frumoși” mândri de trecutul lor!

  Reply
 24. Munteanu

  Covidu asta este o arma bacteriologica creata la ordinele lui Trump in laboratorul de arme bacteriologice de la Ft. Dietrich intre timp inchis. Specialishtii militari American stiu bine ca un virus letal nu e bun ca arma bacteriologica: Mor catziva dar epidemia este repede controlata. Dimpotriva o raceala banala care insa infecteaza milioane poate distruge economia Chineza. Majoritate se vindeca dar cat sunt bolnavi nu pot munci sau lupta shi cand se vindeca razboiul a fost deja pierdut. Primele cazuri au fost la Seatle. Acolo se antrena echipa de sportivi militari a SUA shi ei au fost infectatzi. Asha infectatzi au plecat la olimpiada de la Wuhan. Chinezii au observat imediat ca sportivii Americani sunt bolnavi dar a trecut un timp pana ce medicii Chinezi au intzeles de ce boala sufera ei shi cat de contagioasa este ea. Evident sportivii Americani nu au cashtigat nici-o medalie caci erau evident bolnavi. O sportiva ciclista din echipa SUA a cazut de pe bicicleta la Wuhan in timpul unei curse cicliste. A fost imediat internata in spital la Wuhan unde ea s-a insanatoshit dar medicul Chinez care a tratat-o a murit mai tarziu de covid. De ce ai participat la cursa cand erai evident bolnava: Febra mare shi halucinatzii datorita febrei care i-au afectat echilibrul. Sportivii Romani au participat shi ei la olimpiada Wuhan dar nu s-au imbolnavit. Sportivii Evrei insa s-au imbolnavit shi au transmis boala in Israel. Ciclista spitalizata la Wuhan s-a insanatoshit dar a ramas contagioasa. Ea este cetatzean American de origine Italiana shi dupa Wuhan a plecat in concediu in Italia. Ea a fost in tribunele stadionului din Milano unde se juca meciul Italia-Spania shi ea a pornit epidemia in Italia shi Spania.

  Reply
 25. horiab

  Condoleante doamna.
  Bun articol.
  Pentru toți pămpălăii și lătrăii politici, mari ingrijitori de binele patriei…

  Reply
  • timisoreanu

   Fără rezultat e capul tău, măsurile astea au oprit valurile precedente, doar că acum nu mai sunt suficiente pentru că n-au fost recalibrate pe contagiozitatea tulpinii Delta.

   Reply
 26. Privatii sunt corupti pana in maduva oaselor

  Si nu ai suficienta politie ca sa controlezi toti privatii. Si majoritatea activitatilor zilnice se petrec in mediul privat, deci degeaba ii vaccinezi pe aia de la Stat ca aia sunt prea putini (si cei mai multi sunt si vaccinati. La faza asta trebuie sa alergi dupa pensionari si dupa privati (cu copii cu tot).

  Reply
 27. Fane

  E cam exagerat totusi.Dl..Arafat e o unealta a politicienielilor inconstienti,ca sa nu spun ce gandesc de fapt.Cei educati trec prin pandemie,majoritarii abulici asteapta ca deobicei para malaiata.Sa fie la ei acolo desi ii oripileaza
  pe cei normali.

  Reply
 28. Vlad Slăvoiu

  Mi se pare interesant de remarcat la acest moment că lucrul pe care USR a reușit fără îndoială să îl facă prin propunerea dlui Dacian Cioloș ca prim-ministru a fost să justifice atât necesitatea ca dl Cîțu, prim-ministru fiind, să devină șeful PNL, cât și necesitatea ca, dacă se va ajunge la situația ca mandatul să ajungă din nou la PNL, acesta să nu-i poată reveni decât dlui Cîțu – finalmente, din ce alt motiv a ajuns dl Cioloș propunerea USR dacă nu din acela că e președintele său?… Or, e greu să faci mutre la altul când premisele implicite de la care pornește sunt aceleași cu ale tale…

  Mai mult, o logică aparentă ar fi spus că propunerea cea mai eficientă a USR ar fi fost dl Ghinea – relația bună pe care pare să o aibă cu dl Cîțu făcându-l cel mai potrivit să încerce o împăcare cu foștii parteneri. Deci, dacă nu le facem procese de intenție celor de la USR că prin propunerea lor de prim-ministru nu au vrut să ia în calcul cea mai bună variantă de eventuală împăcare (sau nu-i calificăm în considerarea acestei propuneri…), atunci înseamnă că există o logică mai de profunzime care le cerea să meargă cu dl Cioloș – și, indiferent dacă această logică este în mod obiectiv și universal corectă sau nu, faptul că ei o consideră corectă îi obligă să le-o accepte și celorlalți.

  Zic și io… :-p

  Reply
 29. Jean

  Cel mai ciudat lucru este că primele două partide (din parlament și sondaje) NU AU AVUT propuneri de prim-miniștri. Nu știu dacă se mai cunoaște un caz similar în lume. Pe lângă dărâmarea propriului guvern (dar cu un prim-ministru rebel, vorba vine) a la Dragnea, iată încă un produs al democrației originale românești: partidele care luptă pentru putere, dar n-o vor! Care nu se bagă, dar participă. Mai râdeți de Ion Ilici?

  La consultări s-a petrecut ceva de genul:

  Domnul: Domnu-i acasă?
  Feciorul: Da; dar mi-a poruncit să spui, dacă l-o căuta cineva, c-a plecat la ţară.
  Domnul: Dumneata spune-i c-am venit eu.
  Feciorul: Nu pot, domnule.
  Domnul: De ce?
  Feciorul: E încuiată odaia.
  Domnul: Bate-i, să deschidă.
  Feciorul: Apoi, a luat cheia la dumnealui când a plecat.
  Domnul: Care va să zică, a plecat?
  Feciorul: Nu, domnule, n-a plecat.
  Domnul: Amice, eşti… idiot!

  Și-uite-așa, Cîțu mai făcu rost de șase luni și 10-15 % la datoria externă!!!

  Reply
 30. AlinaMP

  Multumesc tuturor celor care au prezentat condoleante.

  Da, tata era vaccinat de 2 ori si nu a murit de COVID, ci de infectie bacteriana in urma intubarii. I-au salvat viata cei de la salvare pe moment, dar tot asa a intrat si infectia si dupa multe zile la ATI a devenit rezistenta. ATIul, chiar cel mai bun, e subdotat cu materiale si nu se compara cu unul din Berlin, unde si la COVID scapa 2/3 si toti au comordibitati, cum avea tatal meu, adica diabet). Nu e vina personalului, ci a unor decidenti precum Catzu, si anul asta l-am auzit spunand directorilor de spitale sa se se descurce cu ce au. Vezi ca mesajul nu face mare efect la virusi si bacterii, subinvestitia cronica in sanatate duce la un ATI in care nu e safe sa stai mai mult de cateva zile daca nu esti superimun.

  In ce ii priveste pe cei care pling economia si pe nevaccinati, faceti un tur prin Bucuresti. Toate frizeriile ieftine, unde nu se poate respecta vreo distanta, sunt deschise, zero masti, nu se cer teste sau certificate, la Berlin ca sa mergi la salon nu poti decat cu codul QR de certificat verde. Ne-o facem cu mana noastra. Unor oameni le-a venit ceasul, dar altii mor cu zile si cu complicitate larga, sa nu dam vina numai pe decidenti, sigur ca ei, dar si televiziuni, vecini, rude… Multi care isi isi proclama drepturile zilelel astea isi proclama drepturile de a omori pe cineva, adesea propria lor familie. Sa-i lasam?

  Reply
  • marius

   condoleante
   90% dintre pacientii covid care decedeaza in spitalele romanesti au fost omoriti de infectiile bacteriene. Un genocid cauzat de catre securitate prin hexipharma inceput in 2009-2010. Dat fiind omerta asternuta peste infectiile nosocomiale din spitale este sigur faptul ca atit corporatiile farma, serviciile secrete cit si guvernantii sin constienti si complici la acest genocid.
   spun asta de un an de zile si nu intereseaza pe nimeni decit atunci cind vad ca li se necrozeaza plaminii de la klebsiela dar sint tratati pt covid si eventual bagati la statisticile covid…
   multumesc doctorilor care se dau victime pe la televizor pt omerta asupra infectiilor nosocomiale… iar arafat stie exact despre ce e vorba inca de la Colectiv de cind are pe constiinta copiii omoriti de bacterii…

   Reply
 31. Nila

  Ar trebui sa ascultati ce spun oamenii de la ISU despre seful lor Arafat, ca sa intelegeti cum de merge SMURD asa de bine in timp ce se prabuseste totul in jurul lor. Arafat ar fi avut poate un dram de credibilitate daca nu ar fi fost sursa caderii lui Boc si Basescu si poate astazi am fi avut o lege a sanatatii care ar fi pus domeniul pe baze sanatoase ce ar fi evitat colapsul din zilele noastre. Nu spun ca SMURD nu ar fi o institutie bine gandita, ci doar ca performeaza in conditii de finantare exceptionale ceea ce nu se intampla in restul sectorului sanatatii. Arafat a fost secretar de stat in toate guvernele si daca ar fi fost asa de competent si nu doar interesat de SMURD, ar fi vorbit despre ce nu merge in sanatate, iar astazi nu ar fi nevoie ca persoane private sa construiasca spitale in tara noastra pentru ca toate celelalte fonduri sa duc pe salarii sau se fura. Indiferent cine ar fi prim-ministru, credibilitatea tuturor autoritatilor statului e asa de mica, incat doar un regim militar sau de tip autoritar comunist ar mai putea misca lucrurile ca pierderile sa fie minime. Va inteleg durerea, dar nu va faceti griji, romanii sunt invatati cu prigoana de-a lungul istoriei, stiu sa scape cu fuga, iar cei care raman in tara si supravietuiesc reusesc sa o ia intotdeauna de la capat indiferent ce urgii vin peste ei.

  Reply
 32. Anca

  Aveți dreptate: CNA este una din cele mai vinovate instituții pentru genocidul românesc in desfășurare. Nu cred că amenzile ar fi suficiente, ci interzicerea emisiunilor care difuzează păreri neavizate venite din partea unor personaje cu tupeu care țin să-și expună părerile, fără elementar respect pentru medici și știință. Cei mai vinovați sunt insă realizatori Antena 3 și Romania TV care manipulează naivii cu bună știință, plângând pe de o parte pe umerii medicilor epuizați, după care anulează fără scrupule, de dragul audienței (doar?) demersul și eforturile acestora, găzduind inepțiile unor Bittman, C. Tănase, Budeanu, Șoșoacă… Sper ca intr-o bună zi, aceste emisiuni să servească drept probe in instanță pentru răul făcut seară de seară, cu bună știință, in numele “dreptului” unora de a pune in pericol viețile altora.
  Oare onor. Avocatei Poporului nu i se pare normal să protejeze și dreptul celor care nu s-au manifestat in stradă și pe televiziuni, dreptul de a fi protejați prin mască și vaccin obligatorii, pentru a opri dezastrul ?

  Reply
 33. neutrino

  Un lucru-i sfânt la noi, se pare, anume ascuțirea reflexelor autoritariste în vreme de criză. Nu contează că-i lumea debusolată, speriată ori irascibilă – soluția e să-i pui pe toți cu botul pe labe…

  Sigur, doamna doctor ar putea oricând să revină și să spună că n-a fost decât un pamflet și că de fapt nu-i de dorit un Medic Șef pe post de premier.

  Nu degeaba zis-a Talmudul că până și ce mai buni dintre doctori vor ajunge în Iad… [Kiddushin 82b]

  Faptul că medicina a ajuns în ingrata postură de a face ordine și curățenie în societate nu arată altceva decât că dinții ei au ajuns să muște țărâna, de vreme ce mijloacele au ajuns să-și cânte-n strună și să se prezinte drept scopuri.

  Reply
 34. Un Om

  Dragi Letoni, care ati intrat in lockdown azi, nu va mai cereti scuze vaccinatilor pentru starea epidemiologica. Sunt in egala masura responsabili pentru transmiterea comunitara. Vaccinatii (dupa 4 luni de la vaccinare) se infecteaza si transmit in aceeasi masura ca si nevaccinatii. Uitati-va la vecinii din Lituania. Ei stau mult mai bine la capitolul vaccinare dar au aceleasi rezultate.

  Lituania: 28 decese zilnice deci 10 la milion
  Letonia: 13 decese zilnice deci 7 la milion

  Sursa: https://www.nature.com/articles/d41586-021-02689-y

  MISTERIOSUL CAZ AL LITUANIEI

  Cel mai vaccinat stat baltic, cel mai draconic stat care impune restrictii bazate pe certificatul verde similare cu China si Australia, in care nu ai voie AZI sa intri fara certificat verde in magazine mai mari de 1500 mp si care vand doar lucruri de baza (nu haine, mobilier, materiale de constructii, etc), nu poti avea asistenta medicala planificata (nici macar contra-cost, la privat) , si alte abuzuri (daca nu intelegeti notiunea de abuz, cititi pledoaria pentru Green Pass de la Comisie si din Parlamentul European, pentru ce a fost el creat)….

  …. Acest stat minunat …. sa citam Reuters

  „COVID-19 infections are increasing in Lithuania, with 2,316 new infections reported on average each day. That’s 78% of the peak — the highest daily average reported on December 24.”

  Astazi media la 7 zile a depasit 2400 cazuri / zi.

  Poftim? Dupa o campanie de vaccinare de mult succes pentru estul Europei, Lituania se apropie de recordul de infectari de anul trecut, fiind cel mai mare numar de infectari din 24 dec. Este la 78% din varful iernii trecute. Deci efect minimal al vaccinarii asupra infectarilor. Sper ca nu mai vine cineva sa ne spuna ca nu vedem bine ceea ce vedem.

  Vor veni promotorii imunizarii de turma si ai vaccinarii si ne vor spune, „da, dar nu mor oameni”… Chiar asa stau lucrurile?

  Pe 31 dec 2020, media la 7 zile a fost de 47 de decese (asa cum afiseaza Google folosind datele de la JHU CSSE COVID-19 Data). Iar acum media este de 30 de decese. Lituania nu este o tara mare, este de 8 ori mai mica decat Romania. Ar fi echivalent cu 240 de decese in Romania, daca nu am aplica alti coeficienti de densitate urbana, poluare, stare de sanatate publica.

  Lituania are peste 57% vaccinati complet si respectiv 67% vaccinati cu o doza pe toti cetatenii peste 15 ani. Daca ne gandim la adultii peste 18 ani, aproape 72% sunt vaccinati complet. Iar rezultatul este departe de cel promis. Cum? Vaccinam 72% dintre adulti si rezultatul este ca vom avea 240 in loc de 350 de decese?

  Surse: Lituania are 1.6 mil de vaccinati complet, populatie 2.8 mil, populatie >15 (85%)
  Sursa: „How recent vaccine mandate laws in Lithuania and throughout Europe have upended my family’s life”

  Reply
 35. Ciobanul Bucur

  Indraznesc sa fac o sugestie: oare n-ar fi normal si moral ca la ATI sa aiba prioritate cei vaccinati, care datorita comorbiditatilor sau altor cauze nu au dobandit suficienta imunitate, iar nevaccinatii numai pe masura locurilor libere? Intreb si eu, nu dau cu barda.
  PS: tot respectul pentru D-na AMP, condoleante!

  Reply
 36. Kross

  Da,este ingrozitor de trist sa vezi in fiecare zi cum oamenii se ataca intrei ei.De ce? Credeti ca toti oamenii trebuie sa fie la fel si sa aiba aceiasi gandire? Ar fi ingrozitor sa fie asa.Sunt vaccinat,dar ma intreb,daca este bine daca toata populatia se trateaza cu acelasi tratament.Nu vom fi vulnerabili toti odata?De ce nebunia asta?Nu este normal ca unii sa nu mai aiba incredre dupa atata minciuna? Nu este normal sa fii retinut dupa ce ai vazut cu ochii tai cum au fost distruse combinate si acum vezi ca au expodat preturile?
  Am inchis combinate de otel,acum preturile sunt la cer.
  Am inchis combinate chimice,acum importam ingasamant si astazi este criza de ingrasaminte chimice si de uree care este necesara si in industria mobile.
  La fel se importa toate substantele pentru micile fabric de detergent si altele.
  Sa ne incredem ca orbii in parteneri de parca de-a lungul istoriei nu ne-au tranzictionat tot timpul.Inca nu intelegem ca lumea functioneaza dupa interese si politicienii nostril indifferent de partid ,nu au reprezentat interesele noastre,iar astazi este ingrozitor de vizibil.
  Saraca tara bogata !!!

  Reply
 37. Comunescu Popa

  Ce sa zic… zace un pui de dictator si in tine… Pacat ca esti mai citita decat multi, multi, multi… Esti tare ciudata, printre multe articole bazate, documantate, destepte, dezghetate, umane, pozitive… ii mai dai si cu bata in balta! Imi dau seama de ideea ta prea desteapta, insa cand te duci in africa ii obligi e toti fricanii sa faca vaccin de malarie sa iti asigure tie turma? Din cauza lacomiei, banilor si setei d eputere nu se doreste oprirea pandemiei cu sacrificiul personal politic! Si pt dvs cei 500 care acum sunt 250 sunt doar niste numere, sa nu fim ipocriti si sa spunem ca va pasa de ei… Alltfel ati fi intrat in politica unde, teoretic ati fi avut parghii practice pt schimbarile pozitive! Ati fi putut fi chiar langa Arahat, mostenit de pe vremea cand ceausila facea schimburi de securisti cu tarile arabe, care devenea prim ministru si dvs vice!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *