Ileana Renia

Vor rechiziționa guvernanții angajați la Sanador testele de Coronavirus de la acest spital privat?

Cu puțin timp în urmă, rețeaua de spitale private Sanador a anunțat că începând de astăzi testează, la cerere și pe baza de programare, populația adultă pentru SARS-CoV-2, la „modicul” preț de 350 de lei.

Sigur că a explodat internetul și că această speculă nu va scapa netaxată. Unele voci au început deja să strige rechiziționare. S-ar putea face în temeiul Decretului privind instituirea stării de urgență, dar mai ales în contextul în care în România nu se testează suficient. Iar dacă statul le rechiziționează, să ne asigurăm că nu ajung la personaje care se testează zilnic (precum Chirica), ci la cei care sunt în prima linie a luptei cu acest virus.

Totuși, se va ajunge la rechiziția testelor și facilităților de la Sanador? Va fi interesant de văzut dacă va fi pus în discuție acest lucru, având în vedere că la Sanador lucrează pe bani buni doctorul Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Zilele trecute, Libertatea a arătat cum Horațiu Moldovan termină zilnic programul în minister la ora 14.00 și consultă pacienți la Sanador în plină criză de coronavirus. Conform ultimei sale declarații de avere, în anul 2018 a facturat servicii medicale pe PFA în valoare de 1,3 milioane lei.

Sanador SRL a raportat în 2018 o cifră de afaceri de 335 de milioane de lei și un profit de doar 2,1 milioane (sub 1%) și o are ca administrator și unic asociat pe Doris Andronescu. Conform platformei de monitorizare Confidas, Sanador a avut și contracte cu statul în ultimii ani, 31 la număr. Cel mai mare a fost încheiat cu Ministerul Dezvoltării, în anul 2015, pentru servicii de medicina muncii, în valoare de 7,8 milioane lei.

Ce credeți, ar trebui ca statul să pună mâna pe facilitățile de testare de la Sanador?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Vor rechiziționa guvernanții angajați la Sanador testele de Coronavirus de la acest spital privat?

  1. Adrian

    Dacă impozitarea are loc separat pentru activități „de criză” și nu se duc la grămadă banii încasați urmând a se plăti „global” impozit, e acceptabil. Statul poate ordona splitarea firmei pentru diverse activități.

    Reply
  2. Dumitru

    Cred ca intrebarea corecta este : care este circuitul care a facut aceste teste de 2.50 EUR sa fie vandute cu 350 RON = 70 EUR ? Asa vezi cine sunt cei care profita din comertul cu suferinta umana (a.k.a. medicina privata).

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *