Publică și tu pe România Curată (codul nostru etic)

România curată este un site scris de voluntari, deschis oricărei colaborări pe teme de bună guvernare. Trimite pe adresa contact@romaniacurata.ro reportaje din viața ta de cetățean sau investitor, anchete și comentarii pe această temă.

Dacă vrei să le vezi publicate nu fă afirmații fără substanță de natură litigioasă sau atașează dovezile (cîteva linkuri pot fi de ajuns, dacă ele nu există așteptăm fotografii și documente) ca să putem controla veridicitatea contribuției tale. Cei mai buni colaboratori vor primi la finele anului tablete cadou ca să devină niște monitori și mai eficienți ai bunei guvernări oriunde s-ar afla: la ei în oraș, în tren, în spital sau la școală, după modelul concursului Student ARC de anul trecut.

Regulile noastre sînt următoarele:

  1. Publicăm numai fapte și comentariul aferent, nu pamflete.
  2. Tratăm în mod egal toate partidele și oamenii politici și căutăm în mod activ ca materialele noastre să fie proporționale cu realitatea, cu alte cuvinte să nu lovim mai tare în unii sau să protejăm mai mult pe alții decât meritul sau lipsa lor de merit o cere.
  3. Ne e egal cine guvernează câtă vreme o face pe baza legii, imparțial, documentat și cu consultarea cetățenilor conform legilor în vigoare.
  4. Acolo unde avem îndoieli că dovezile sunt clare preferăm să nu publicăm decât să facem o nedreptate.
  5. Nu cităm nici o sursă fără acordul ei și nu dezvăluim sursa nici unei semnalări către noi. Putem alege să publicăm materiale sub pseudonim câtă vreme am verificat sursa informației pentru a proteja pe cei care dezvăluie fapte de corupție.
  6. Credem în ascultarea tuturor părților și solicităm punctul de vedere al celor despre care scriem.
  7. Nu suntem răspunzători pentru ce scriu cititorii pe forum, deși încercăm să păstrăm un forum unde vulgaritatea, violența și calomnia nu își au locul. Vă mulțumim că ne ajutați.
  8. Nu acceptăm reclamă și afișăm toate sponzorizările primite peste valoarea de o sută de euro.
  9. Majoritatea articolelor de pe ARC sînt donații ale autorilor. Nici unul din editorialiștii noștri nu este plătit.
  10. Cheltuielile operaționale ale siteului sînt acoperite prin programul Programul Fondul ONG – Granturile SEE 2009 – 2014.