Mihai Goțiu

Concurs între Ponta și Iohannis. După ce președintele a anunțat luarea unor măsuri în CSAT în privința defrișărilor ilegale, premierul spune că a sesizat DNA despre comiterea a 52 de posibile fapte penale

Guvernul Ponta a anunțat astăzi că DNA a fost sesizată în scandalul defrișărilor ilegale, în urma unor rapoarte ale Corpului de Control. Conform documentelor făcute publice astăzi, e vorba de 52 de posibile fapte penale, comise de firme românești și străine. Controalele au vizat direcţiile silvice din judeţele Bistriţa-Năsăud, Maramureş, Mehedinţi, Neamţ şi Suceava, pentru perioada 16.03.2009 – 31.12.2012. În raport se reclamă defrişările ilegale din ţară, angajaţii de la Romsilva şi firmele implicate în traficul fondului forestier fiind acuzaţi de abuz în serviciu, fals în acte, fals în declaraţii şi fals intelectual.

Anunțul făcut de Guvern vine după ce ieri, pe fondul amplelor proteste din țară și diaspora pentru salvarea pădurilor României, Klaus Iohannis a anunțat includerea pe ordinea de zi a CSAT a discutării acestei probleme și luarea măsurilor necesare pentru stoparea fenomenului. Că replica premierului are legătură cu protestele o dovedește faptul că raportul Corpului de Control făcut public astăzi, precum și sesizarea DNA, sunt datate pe… 14 ianuarie 2015 (vezi mai jos). Ce mai omite să anunțe Guvernul astăzi sunt și măsurile administrative pe care le-au luat (dacă le-au luat) instituțiile statutului în urma raportului finalizat în luna ianuarie.

sinteza raport corp control

Partea plină a paharului e că protestele i-au obligat pe decidenții politici să se activeze. Partea goală e că a fost nevoie de proteste pentru asta. Și tot în partea goală intră și necesitatea altor proteste pentru a vedea finalizate demersurile anunțate. Dar asta poate intra și la partea plină: că la cât de frumos e afară, e o bucurie să te întâlnești cu prietenii și cunoscuții în oraș ;) .

***

CITEȘTE AICI (în format .pdf) RAPORTUL CORPULUI DE CONTROL AL PRIMULUI MINISTRU

***

CITEȘTE ȘI VEZI AMPLOAREA PROTESTELOR DE SÂMBĂTĂ

Turul protestelor: ”Dacă vrei să-ți păstrezi slujba, nu te mai juca cu drujba”. Relatări în timp real, fotografii și înregistrări VIDEO de la protestele pentru salvarea pădurilor

CLUJ: Pe aici nu se taie! Când lucrurile bune care te aștepți să se întâmple, chiar se întâmplă. Note, imagini și înregistrări VIDEO de la marșul la care au participat peste 5.000 de cetățeni

DIASPORA: Imagini de la Berlin, Bruxelles, Copenhaga, Londra, Madrid, Montreal, Paris, Kosovo, Toronto și Viena 

BRAȘOV: Amendă record, de 5.000 de lei pentru protestatari. Află cum s-a ajuns la asta și ce spun organizatorii protestului 

TIMIȘOARA: Jandarmii au încercat să blocheze protestul. Care a fost reacția protestatarilor 

IAȘI: ”Aer și oxigen, nu sistem cancerigen” 

FOCȘANI: Ce au acuzat protestatarii: tăierile din pădurile de stejar sub pretextul igienizării 

GALAȚI: ”Schweighofer, vrei pădurile, venim cu topoarele” 

SFÂNTU GHEORGHE: Protest în trei limbi, pentru a opri defrișările și fabrica Schweighofer fără autorizații de la Reci 

CÂMPENI: De două ori într-o singură zi! Moții au protestat dimineața în centrul Câmpeniului, apoi au plecat la Cluj și au participat și la protestul de aici! VEZI și mesajul VIDEO al lui Eugen David, președintele Alburnus Maior, din Roșia Montană 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Concurs între Ponta și Iohannis. După ce președintele a anunțat luarea unor măsuri în CSAT în privința defrișărilor ilegale, premierul spune că a sesizat DNA despre comiterea a 52 de posibile fapte penale

 1. ZIZIMARGA

  CSTA-UL ARE MULTE DE REZOLVAT IN RO NOASTRA BALCANICA INTESATA DE MAFIOTI IN TOATE DOMENIILE STRUCTURILE SI INSTITUTIILE SALE.
  Cand demilitarizam structurile militare in afara de MApN asa cun s-a angajat Ro in 2007 la aderare?????
  Cand desfiintam JUSTITIA MILITARA care taie frunza la caini fiind si supradimensionata?????????In timp ce judiciaristii din domeniul structurilor civile sunt supraincarcati????????
  Cand vor fi depistati cei ce primesc salarii de la bugetul de stat fara sa stie unde le este locul de munca sau sa exercite vreun efort de munca??????????
  Cand vom dimensiona corespunzator necesarul de SOCIETATI DE PAZA SI BADYGOARZI si de DETECTIVI care jefuiesc UNITATILE CU CAPITAL DE STAT sau bugetate in timp ce se plateste JANDARMERIIA ROMANA si POLITIA LOCALA di bani publici????????????
  ETC.
  TREZITI-VA LA REALITATE DOMNILOR DIN CSAT!!!!!!!!

  Reply
 2. Calin

  Dar din guvernul asta, mai nou „vajnic aparator al padurii”, nu face parte si ministrul mediului, doamna Gratiela Gavrilescu, care refuza, in ciuda celor peste 108 mii de semnaturi, sa raspunda macar (daca nu sa intervina pentru revenirea la legalitate) petitiei pentru Raul Alb, in care se reclama si o defrisare ilegala? Si nu orice defrisare, defrisare adevarata, cu scoaterea definitiva din circuitul silvic, in zona cea mai salbatica a unui parc natural, a unei paduri seculare, padure care reprezinta pe deasupra si habitat 9119 pentru care a fost declarat situl Natura 2000 care se suprapune acolo parcului natural. Pe deasupra defrisarea nu presupune doar distrugerea padurii, ci chiar a reliefului, implicand detonarea malurilor stancoase ale raului! Nu pot sa-mi inchipui o defrisare cu impact de mediu mai grav. Doamna ministru stie despre acest caz de luni de zile si tace. Este o sfidare nu doar a romanilor, ci a lumii intregi.

  Reply
 3. Gheorghe

  De 25 de ani nimeni nu a văzut ,nu a auzit ,pădurile au fost in Madagascar,nu ? Dar nu deznădăjduiți,avem 7 (șapte ) servicii de informații ! Ei „LUCREAZĂ”, NU ?

  Reply
 4. Sara

  L-o fi turnat Ponta si te tata-socru, mai stii ? El are tradarea in sange. E in stare sa se tradeze si pe el.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *