Silvia Vrinceanu

„Schweighofer, vrei pădurile? Venim cu topoarele!”

Peste 80 de oameni de toate vârstele s-au adunat și la Galați, în fața Prefecturii județului, pentru a cere autorităților să ia măsuri împotriva defrișărilor de păduri. Ștefan Bădiță, cel care a inițiat protestul, spune că distrugerea pădurilor este un atentat la siguranța națională, iar gălățenii nu pot rămâne indiferenți, cu atât mai mult cu cât la nivelul clasei politice există complicități cu beneficiarii despăduririlor abuzive, aşa cum indică gestul recent al preşedintelui țării, prin care cere întoarcerea în Parlament a legii care punea capăt monopolului companiei austriece Schweighofer Holzindustrie.

protest galati 1 protest galati 5 protest galati 4 protest galati 3

De altfel, și sloganurile au fost cu trimitere. „Cu căciulile pe frunte, scoatem drujbele din munte” sau „Schweighofer, vrei pădurile? Venim cu topoarele!”. Printre protestatari au fost și câțiva copii care au desenat copaci pe câteva panouri. Cei mai în vârstă și-au amintit și de fosta pădure a Galațiului care a fost defrișată pentru a fi transformată în … cimitir.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “„Schweighofer, vrei pădurile? Venim cu topoarele!”

  1. George

    Ieri ,sîmbătă 9 mai şi la Drobeta s-a demonstrat .S-aplecat din partea de nord a oraşului şi timp de aproximativ 40 de minute s-a traversat oraşul.Cam 40 persoane ,în majoritate tineri,cu mici excepţii au arborat lozinci,s-a strigat împotriva celor care fără discernămînt şi control taie ca la ei acasă.Coloana a fost însoţită şi direcţionată de jandarmii locali.Nu s-au înregistrat conflicte. De pe trotuarele laterale dar şi din terase oamenii au privit curioşi,nonparticipativi.Păcat….trecînd pe lîngă ei,mă gîndeam aşa: Dacă fiecare privitor pasiv de pe margine ar avea un copil care ar fi fost omorît de către cineva din eroare sau cu bună ştiinţă şi acel copil ,de fapt să fie un pom din gradina lui,tot aşa nepăsător ar fi fost ??????

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *