DNA și judecătoarea Camelia Bogdan, din nou premianți ai României Curate

Cititorii noștri au decis premiile României Curate după mai bine de o lună de vot. Iată opțiunile lor:

Curaj în exercitarea justiției

Judecătoarea Camelia Bogdan care s-a luptat de una singură pentru recuperarea prejudiciului în cazul Dan Voiculescu şi despre care România Curată a mai scris (vezi aiciaici și aici).

 

 

 

Cea mai activă instituție în favoarea bunei guvernări

DNA – pentru că, prin dosarele contra generalului Oprea, chestorului Toba si firmelor unor interpusi ai serviciilor secrete, a arătat că Traian Basescu nu are dreptate și generalii nu sunt deasupra legii.

 

 

 

Traseistul anului

Renică Diaconescu, PSD – pentru că a trecut prin cinci partide – ApR, PD, PUR/PC, PNL și PSD. A fost fondator al filialei Alianței pentru România (ApR) Olt în 1997, partid din partea căruia a fost consilier județean, în 2001 a trecut la Partidul Democrat (PD), de unde a fost exclus în 2002, iar în 2003 a intrat în Partidul Umanist din România (PUR), ajungând deputat în 2004. În 2007, a intrat pentru un an în PNL, iar din 2008 este la PSD, pe listele căruia a ajuns din nou în Legislativ ca parte a procesului de reînnoire a clasei politice.

 

Supraviețuitor fruntaș

Liviu Dragnea – de două ori câștigător al trofeului, pentru că a reușit să îi ia locul lui Victor Ponta la șefia partidului și să câștige localele și parlamentarele cu cel mai bun scor din istoria PSD, în ciuda unei condamnări penale.

 

 

 

Pericol legislativ în acțiune

Ecaterina Andronescu si membrii fostei comisii de învățământ din Senat (vezi aici componența) pentru felul în care au rezolvat problema plagiatului lăsând fără atribuții CNATDCU taman când sancționase primii plagatori.

 

 

 

Intelectualul de aur

sursa: The Epoch Times

Daniel Barbu, pentru că s-a speriat atât de durabil când i s-a spart geamul mașinii de serviciu încât a spus că meseria de politician este riscantă, mai riscantă decât misiunea unui soldat în Afganistan. (vezi aici)

 

 

 

 

Implicare comunitară

Grupul Ecologic de Colaborare (GEC) Nera

Pentru numeroasele acțiuni de monitorizare și protecție a pădurilor, parcurilor, rezervațiilor și ariilor naturale din județul Caraș-Severin, județul care (procentual) are cea mai mare suprafață de acest fel (vezi aici)

 

 

Premiul Ana Maria Ungureanu pentru cea mai impresionată implicare civică individuală

Vezi aici cine a fost Ana Maria Ungureanu.

Medicii Camelia Roiu și Elena Voicu.

Camelia Roiu este medicul care a filmat viermii de pe pacientul de la Spitalul de Arși și a făcut publice imaginile, atrăgându-și ostilitatea unui întreg sistem care voia ca mizeria să fie ținută în continuare sub preș.

 

 

 

Medicul Elena Voicu de la Spitalul Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon” a arătat lumii întregi cum medicamentele erau ținute sub cheie iar medicii de gardă erau împiedicați să-și facă datoria. Vezi aici și aici.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “DNA și judecătoarea Camelia Bogdan, din nou premianți ai României Curate

 1. Alex

  Un exemplu pentru modul în care CSM a judecat o plangere privind abaterea disciplinară prevazută de art. 99 lit. b) înainte de excluderea doamnei judecător Carmen Bogdan din magistratură. https\://www.facebook.com/alexandrustefan.mihailescu/posts/1255018217907883?pnref=story
  In urma sesizării la CSM doamna judecător Mastacan Irina s-a pensionat http://lege5.ro/Gratuit/gm3tkojugq/decretul-nr-797-2013-privind-eliberarea-din-functie-a-unui-judecator . Nu am menționat numele doamnei judecător până în acest punct pentru că judecarea unor încălcări nu trebuie să aibă legătură cu numele persoanei ci cu fapta. Mai jos găsiți câteva articole apărute în presă legate de activitatea doamnei judecător.

  http://www.evz.ro/cum-sa-furi-legal-de-la-stat-300-de-hectare-de-teren-in-bucegi-954064.html

  http://www.romanialibera.ro/special/investigatii/cabana-padina–rechizitionata-a-doua-oara–49510

  http://www.fundatia-aleg.ro/index.php?name=News&file=article&sid=33825&theme=Printer

  Reply
 2. Stefan

  Nu înțeleg de ce judecătoarea camelia bogdan (cu litere mici) este lăudată de cititorii romaniacurata, din moment ce ea a fost exclusă din magistratură.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *