Romania Curată

Renumărarea voturilor la Sectorul 1 a fost respinsă. Reacție dură a lui Clotilde Armand: ”Este un abuz!” (VIDEO)

”Este un abuz!” a spus Clotilde Armand, candidatul Uniunii Salvați Bucureștiul (USB) la Primăria Sectorului 1 din București, într-o înregistrare filmată și postată pe propria pagină de Facebook. Reacția d-nei Armand vine după ce cererea USB de renumărare a voturilor în 18 secții a fost respinsă, aseară târziu, de către Biroul Electoral Sector 1.

”Întâmpinarea noastră de a se numără în 18 secții a fost respinsă de Biroul Electoral al Sectorului 1, compus exclusiv de partidele parlamentare, cu mulţi membri PSD – ei sunt cel mai bine reprezentaţi. Să ştiţi că este o mare problemă. Am fost anunţaţi la ora 15 să revenim la ora 19, la 19 ni s-a spus să revenim la 21, la 21 ni s-a spus să revenim la 22, am aşteptat, la 22,30, după multe tergiversări, ne-au respins această cerere legitimă, şi legală, şi justificată de a renumăra voturile. Cifrele sunt ciudate nu este corect să nu clarificăm situaţia.

Nu este în regulă, era bine să rezolvăm problema aceasta şi pentru domnul Tudorache. El a anunţat la o televiziune, la TVR 1, că nu se va opune, dar colegii lui de partid s-au opus. Eu până acum am avut încredere că totul se va rezolva în mod civilizat, acum încep să am dubii. Va trebui să mă susţineţi pentru a obliga PSD să fie mai corect, mai transparent şi să nu folosească aceste metode care sunt antidemocratice. Sunt extrem de supărată, mi se pare că este normal într-o ţară ca România, în Bucureşti, în Sectorul 1 trebuie să facem acest efort minim de renumărare a unor voturi. Nu este o cerere abuzivă, oricine care are cifre în faţa lui cifre înţelege că are rost și este chiar necesar să facem această verificare.(…) Nu este corect să nu se clarifice situația. Până acum am avut încredere că această problemă se va rezolva civilizat. Sunt extrem de supărată. (…) E un abuz. Înțeleg de ce s-a tergiversat răspunsul la solicitarea noastră, dar decizia dată este greșită”, a spus Clotilde Armand în înregistrarea video postată pe Facebook.

Candidata USB susține că în secțiile în care nu au existat observatori USB a luat mai puține voturi decât a primit USB pentru Consiliul local (de sector) unde tot ea a fost prima pe listă. ”Dacă vi se pare că acest lucru este logic, vă rog să-mi explicați logica”, a spus Clotilde Armand, care a subliniat că rezultatele anunțate în secțiile de vot fără observatori USB nu corespunde cu tiparul de vot din celelalte secții.

Uniunea Salvați Bucureștiul a cerut renumărarea buletinelor de vot din 18 secții din Sectorul 1, apreciind că în acestea ”s-a înregistrat o corelație negativă puternic semnificativă” între procentajul voturilor nule și cele pentru candidata USB la Primărie, Clotilde Armand. În secțiile în care s-au sesizat aceste probleme nu au existat observatori USB.

Decizia de respingere a cererii a fost comunicată de către președintele Biroului Electoral al secției, Alexandru Stoian. Acesta recunoscuse anterior problema cu o secție care ”nu a putut fi centralizată”. „Avem într-adevăr o secție pe care s-ar putea să nu o putem centraliza, astfel încât s-ar putea mâine să se închidă pe București, inclusiv la noi. Se soluționează în acest caz de către Biroul Electoral Municipal”, a spus Stoian. Întrebat ce tip de probleme există la această secție, Alexandru Stoian a răspuns: „Sunt câteva date matematice care nu corespund. Nu se fac corelațiile necesare”. (detalii aici).

***

Pe parcursul zilei de ieri (marți), Clotilde Armand i-a răspuns, în termeni la fel de fermi, și Gabrielei Firea, după ce aceasta a acuzat USB de ”lipsă de fair-play” sau chiar de ”încălcare a legislației electorale” în ziua votării (vezi aici).

”Doamna Gabriela Firea și PSD ne poartă de grijă. Ne acuză că folosim minciuni și dezinformări. Ca membră în partidul condus de un condamnat penal pentru falsificarea unor alegeri, doamna Firea știe desigur din proprie experiență ce înseamnă falsul electoral. Este ca un banc la Radio Erevan; doamna Firea are dreptate, numai că nu Nicușor Dan ci Dragnea a încălcat legea.

Că tot veni vorba despre dezinformare; vreau să-i reamintesc doamnei Firea că în timp ce 12.000 de români stăteau la coadă la Londra în 2014, ea a transmis că sunt „secţii goale în diaspora”. Doamna Firea, aveți demnitatea măcar acum să vă cereți scuze pentru că ați dezinformat fără scrupule poporul român? Vă cereți scuze pentru declarația șefului dvs, condamnatul penal Dragnea, care-i asemuiește pe românii din străinătate cu niște fantome? Pentru că singura fantomă pe care o cunosc este doctoratul lui Ponta, colegul dvs de partid.”

Clotilde Armand, pe Facebook

***

Semnează și TU, aici (click) petiția și/sau sună la numerele de telefon prezentate!

Citește și: Unde au dispărut un milion și jumătate de voturi? Cât de mare e victoria lui Nicușor Dan și ce potențial uriaș are USR

Dă share!

clotilde armand explica


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

11 thoughts on “Renumărarea voturilor la Sectorul 1 a fost respinsă. Reacție dură a lui Clotilde Armand: ”Este un abuz!” (VIDEO)

 1. Marius Skolka

  Oare de ce sa ne mai miram? Chiar credeti ca „scoala lui Dragnea” nu a lasat urme?

  Reply
 2. geo

  Explicatia pentru aceasta campanie „ciudata”

  Legea nr. 83/2016 pentru completarea Legii nr. 8/2006 privind instituirea indemnizaţiei pentru pensionarii sistemului public de pensii, membri ai uniunilor de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică

  1. După alineatul (1) al articolului 1 se introduce un nou alineat, alineatul (1-1), cu următorul cuprins:
  ” (11) În înţelesul legii, prin uniuni de creatori legal constituite şi recunoscute ca persoane juridice de utilitate publică se înţelege persoanele juridice române de drept privat, fără scop patrimonial, din domenii precum cel al creaţiei muzicale, interpretative, cinematografice, literare, arhitecturale, teatrale, JURNALISTICE şi al artelor plastice, care sunt recunoscute ca fiind de utilitate publică.”

  Reply
 3. Florin Popescu

  PSD = Partidul Salvarii Delicventilor. Metodele sunt de sorginte bolsevica si amintesc
  un trecut de care speram sa mai uitam…
  Oameni buni, Tineri al caror viitor pe aceste meleaguri este furat in fiecare zi, veniti la
  vot in toamna ca sa curatam tara !!!

  Reply
 4. cuvinte

  Metoda este clasica sa fie declarate nule voturi valabile, daca toti cei prezenti in sectie cad la pace atunci sunt aplicate stampile in plus pe voturile unui candidat, eventual mizgalite cu pixul. Este aproape imposibil de contracarat aceasta metoda de furt daca toti cei din sectiile respective sint intelesi. Iar dupa cum s-a vazut in campanie PSD, PNL, ALDE si PMP au avut ca principal adversar USBul. Exista fara echivoc o intelegere a intregii clase politice sa distruga din fasa acest curent anti vechea clasa securist politica.
  Daca DNAul si celelalte institutii nu se implica real si nu doar deochii lumii atunci USRul nu are nici o sansa in toamna la o asemenea coalizare mafiot politica impotriva lor. In zona rurala va fi prapad pentru USR, acolo o sa fie furati prin toate metodele nu doar prin aceasta si nici daca s-ar produce un val urias de lume ce iese la vot nu o sa aiba nici o sansa.

  Pe linga aceste lucruri autoritatile nereformate si lipsite de orice farima de etica deja se repozitioneaza pentru favorizarrea PSD ca viitor stapin absolut astfel ca nu o sa existe nici un fel de suport pentru USR.

  Singura posibilitate este crearea unei retele in tara ce poate rivaliza cu PSD sau PDL, altfel ….

  Reply
 5. Cristi C

  Vă explic eu logica, dna candidată. Eu am votat USB pentru ambele alegeri (municipiu și sectorul 3). Dar nu am votat niciun primar propus de USB pentru că a fost alegerea mea. Până acum, Dan și USB nu demonstrează decât că pot fi contra ceva. Excelent. Avem nevoie de opoziție în consilii și de aceea v-am ales. Primarul nu trebuie să fie unul mereu „gică contra” ci să propună proiecte. Dan nu a demonstrat până acum decât că poate dărâma proiecte sau le poate critica și îmbunătăți. Foarte bine. Mult succes în Consiliu și contez pe dv.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Cristi C: dacă te uiți pe rezultatele celorlalte sute de secții de votare o să vezi că ești în minoritate (ca tipologie de vot)

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *