Mihaela Parghel

Sindicatul poliţiştilor cere demisia şefului IPJ Braşov, care a încercat să îi închidă gura lui Marian Godină

Colegii poliţistului Marian Godină se solidarizează cu acesta şi pe baza celor relatate de agentul de la Rutieră, dar şi a altor situaţii similare cunoscute, în care poliţia braşoveană ar fi acţionat ilegal, cer demisia chestorului Ioan Aron de la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Braşov. Cererea poliţiştilor vine după ce agentul Marian Godină a povestit despre umilinţele la care l-a supus şeful său, pentru a-l obliga să îşi închidă pagina de Facebook pe care relatează din întâmplările de zi cu zi din meseria sa.

Sindicatul Poliţiştilor dezvăluie şi alte nereguli din cadrul Poliţiei Braşov

Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie (SNAP) cere public demisia chestorului Ioan Aron, şeful IPJ Braşov, care ar fi intervenit de mai multe ori în viaţa agentului Marian Godină, încercând „prin diverse abuzuri” să îi îngrădească dreptul la liberă exprimare.

„Federația Sindicatelor Democratice a Polițiștilor din România <<Alexandru Ioan Cuza>> solicită în mod public demisia inspectorului șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Brașov, chestor de poliție doctor Ioan Aron. Această solicitare are ca bază cazul intens mediatizat al colegului nostru Marian Godină și care a scos la iveală problemele grave petrecute la nivelul acestui inspectorat de poliție în ultima perioadă. Este a doua oară când inspectorul șef intervine în viața colegului nostru și prin diverse abuzuri încalcă dreptul la libera exprimare, solicitându-i să închidă pagina sa personală de pe o rețea de socializare, în ciuda faptului că această pagină este urmărită și apreciată de sute de mii de oameni”, se arată în solicitarea publică transmisă de Sindicatul Naţional al Agenţilor de Poliţie şi semnată de preşedintele Iulian Surugiu.

SNAP arată, într-un comunicat transmis joi, că judeţul Braşov este, de altfel, unul în care s-au produs în ultimul timp mai multe abuzuri în interiorul Poliţiei, iar de suferit au avut şi agenţii. Sindicaliştii din Poliţie  spun, de exemplu, că la Braşov a existat un agent cu 114 atribuţii în fişa postului. De asemenea, mai mulţi poliţişti rutieri au fost cercetaţi, suspendaţi sau chiar condamnaţi pe nedrept din cauza şefului Poliţiei Rutiere (n.r. Claudiu Tămîrjan a fost condamnat, în decembrie 2015 de Curtea de Apel Braşov, la trei ani de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă şi instigare la abuz în serviciu).

SNAP a mai dezvăluit că în campusul universitar Brașov, „șeful poliției și-a permis, împreună cu administratorul să monteze camere de supraveghere video și microfoane, să urmărească studenții fără drept şi chiar să exercite presiuni asupra unor studente pe baza înregistrărilor”.

„Toate acestea considerăm, domnule doctor, că sunt motive temeinice care ar trebui să vă determine să vă înaintați demisia de onoare”, se arată în comunicatul SNAP.

Poliţiştii, pregătiți de miting pentru susţinerea lui Godină

Rândurile celor care îl sunt de partea agentului Marian Godină se îngroaşă şi mai tare. Pe lângă intervenţia Sindicatului, mulţi colegi ai poliţistului braşovean şi-au manifestat susţinerea, solidarizându-se în lupta sa cu superiorii şi abuzurile din Poliţie. În ultimele zile,o parte din poliţişti şi-au lipit pe maşinile personale coperta cărţii lui Marian Godină, „Flash-uri din sens opus” şi mesajul de susţinere „Şi eu sunt Godină. Jos corupţia din Poliţie!!!”.

mesaj politist bv

Luni, mai mulți polițiști din țară vor veni la Brașov pentru a protesta în faţa IPJ Braşov. Susţinerea pentru poliţistul de la rutieră vine şi de pe Facebook,unde au fost înfiinţate pagini cu titlul „Alături de Marian Godină” sau „Alături de poliţistul Marian Godină”. Tot pe Facebook a fost anunţat şi un miting de susţinere, la Bucureşti, pentru data de 20 februarie, de la ora 17.00, în Piaţa Universităţii.
mesaj politisti dolj

Godină a denunţat şi un posibil plagiat din teza de doctorat a şefului IPJ Braşov

Între timp, Godină nu se opreşte cu relatările. Ieri, poliţistul a demonstrat şi plagiatul şefului său, chestorul Ioan Aron, arătând că o parte din teza sa de doctorat se regăseşte identic într-o altă lucrarea, semnată de Gheorghe Scripcaru.

imagine_plagiat

Ioan Aron nu este singurul „personaj” care apare în postările poliţistului. Ieri, Marian Godină a venit cu dezvăluiri şi despre comisarul-şef Ioan Necşulescu, şeful Serviciului Cabinet al IPJ Braşov şi despre adjunctul şefului de inspectorat, comisarul-şef Sorin Melinte.

Godină povesteşte cum în decembrie anul trecut un coleg de-al său ar fi fost chemat „la raport”, după ce a amendat un șofer ce transporta brazi de Crăciun și care nu centura de siguranţă.  „Ghinionul“ agentului a fost că şoferul tocmai lăsase brazi şi la Poliţie. Întreaga relatare AICI.

Chestorul Ioan Aron este în concediu, preferând să păstreze tăcerea în acest caz. La fel a făcut şi comisarul şef Ioan Necşulescu, care a intrat şi el în concediu, în aceeaşi zi în care a apărut relatarea lui Godină, ce îl are ca protagonist.

Citiți și: Efectul Godină. Luana Minea, de la Ordinea Publică Braşov, denunţată pentru trafic de influenţă, şi-a dat demisia

Poliţistul va schimba sistemul sau sistemul va elimina poliţistul? Cazul Godină, un cartof prea fierbinte


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *