Mihaela Parghel

Poliţistul va schimba sistemul sau sistemul va elimina poliţistul? Cazul Godină, un cartof prea fierbinte

Pe Marian Godină deja îl ştie toată lumea. Este poliţistul hazliu de la Rutieră care povesteşte pe Facebook tot ce i se întâmplă în timpul serviciului. De curând, şi-a adunat postările într-o carte şi se pregăteşte de lansare. Doar că unele din relatările lui Godină i-au supărat rău pe unii din șefii polițistului. Care, de la bun început, nu au privit cu ochi buni transparența lui Godină.

Obligat să închidă pagina de FB şi apoi să o redeschidă, cu un text impus

Apogeul a fost atins marţi, când poliţistul pamfletar Marian Godină a publicat pe Facebook un capitol din cartea sa „Flash-uri din sens opus”. A povestit cu lux de amănunte mustrarea primită de la chestorul IPJ Braşov, ”doctorul” Ioan Aron, la aflarea veştii că pagina de Facebook al lui Marian Godină a sărit în aer şi chiar şi presa a început să preia din relatările sale de pe reţeaua de socializare. A povestit cum a închis pentru o zi pagina, la presiunile şefilor şi cum 24 de ore mai târziu, din cauza reacţiei publice, a fost sunat să o redeschidă, dar cu un text impus.

Capitolul pe care îl redă Godină integral pe facebook povesteşte despre chestorul Aron de la IPJ Braşov, un veritabil şef care se laudă cu calitatea sa de „doctor” dar care şi-a umilit subalternul, spunându-i că ceea ce scrie pe facebook sau în cartea sa sunt „nişte mizerii” (comparativ cu lucrarea sa de doctorat). Tot chestorul Aron este cel care l-a întrebat pe poliţist dacă discuţiile sale de pe Facebook cu cititorii „îl excită” sau îl fac să se masturbeze acasă. Întregul capitol poate fi citit AICI

Denunţul de abuz în serviciu publicat pe FB, preluat rapid de Direcţia de Control a IGPR

Tot pe Facebook, poliţistul Marian Godină a denunţat şi un caz de abuz în serviciu al şefilor săi, după ce a reţinut permisul unei cunoştinţe a directoarei Crucii Roşii Braşov, Luana Minea – care este şi membru al ATOP (Autoritatea Teritorială de Ordine Publică).

„Am fost de serviciu pe 8 februarie 2016, adică săptămîna trecută, şi am oprit o maşină al cărei şofer nu a acordat prioritate unui pieton, care a trebuit să se oprească pentru a nu fi lovit. M-am prezentat, i-am cerut actele şoferului şi i-am spus că i se va reţine permisul. În timp ce mă duceam spre maşina poliţiei, de pe locul din dreapta faţă a maşinii oprite a coborît o doamnă care a venit la mine şi mi-a zis, «Staţi că nu e chiar aşa, staţi să negociem că eu sunt directoarea de la Crucea Roşie Braşov şi colaborez cu şefii tăi». Mi-am făcut treaba şi i-am reţinut permisul şoferului”, a scris Godină pe pagina sa de socializare.

Cazul relatat pe Facebook AICI şi reacţiile de susţinere ale publicului faţă de poliţistul de la Rutieră au reuşit să pună în mişcare în timp record Direcția Control Intern din I.G.P.R care a trimis o echipă la Braşov, pentru a verifica „aspectele semnalate în spaţiul public”. Tot în timp record s-au mişcat şi comunicatorii Poliţiei Române, care au transmis publicului un mesaj, tot pe Facebook. „Dragi prieteni de pe Facebook, Apreciem solidaritatea arătată față de colegul nostru Marian Godină și pentru a răspunde «sesizărilor» primite astăzi de la voi, precizăm că: Marian Godină nu a făcut obiectul controlului demarat, în această dimineață, la I.P.J. Brașov. Acest control a vizat lămurirea aspectelor semnalate în spațiul public. După efectuarea primelor verificări de către Direcția Control Intern din I.G.P.R. a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Brașov. Vă mulțumim pentru interesul pe care îl manifestați față de Poliția Română și vă asigurăm că toate opiniile dumneavoastră sunt importante pentru noi“, se arată în mesajul Poliţiei Române.

„Mi-am propus să schimb acest sistem şi o voi face.Voi merge până la capăt”

După toate întâmplările din ultimul timp, poliţistul Marian Godină a anunţat ieri pe Facebook că intenţionează să demisioneze din cauza tuturor presiunilor, şi care i-au afectat inclusiv pe părinţii săi. A revenit însă, şi are un alt plan: să schimbe sistemul. „Nu am să demisionez. Sunt mai bine acum, cînd am aflat că mama e bine. Nu eu sînt subiectul corpului de control care a fost azi la Brasov, ci alții. Cînd am scris cartea FLASH-URI DIN SENS OPUS, mi-am propus să schimb acest sistem şi o voi face. Voi merge pînă la capăt. (…) Şefii mei de la Braşov au dat-o azi la întors cum au putut, neştiind că întâmplarea aceea cu doamna directoare ar fi trebuit să fie ultima lor problemă, e un caz minor. Urmează altul, pe care nu îl vor putea întoarce nicicum, pentru că nu obişnuiesc să arunc vorbe aiurea, fără să ştiu că pot demonstra ce zic. În plus, şi colegii mei mă susțin şi se bucură de ce se întâmplă la Braşov. Mâine vor avea o zi şi mai grea! Mult mai grea!!! Sînt curios ce comunicat vor da mâine”.

Citește și: Efectul Godină. Luana Minea, de la Ordinea Publică Braşov, denunţată pentru trafic de influenţă, şi-a dat demisia


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

15 thoughts on “Poliţistul va schimba sistemul sau sistemul va elimina poliţistul? Cazul Godină, un cartof prea fierbinte

 1. alinaMP

  Ce frumos. In ziua cand KJ spune ca A3 are dreptul la exprimare si nu trebuie ingradita de probleme administrative, iar aia de la educatie lasa plagiatorii sa zburde povestea asta e un balsam. Dl Godina sa fie nominalizat la premiile ARC pe la anul

  Reply
 2. Stefan

  SISTEMUL nu poate fi schimbat decat de un cataclism natural…!Deci politistul trebuie sa fie puternic ca l asteapta viata grea!

  Reply
 3. gina

  ViSe mai Godina ! Nu poti inlocui sacali corupti din sistemul militienesc ! Sunt sigura ca iti vor inscena fel de fel de marlanii. In pudoarea mizerabila cei corecti si cinstiti sunt marginalizati dupa care AFARA ! Fac pariu ca iti vor inscena ceva

  Reply
 4. brod

  Godină, Berbeceanu… poate și alții. Punem de-o poliție-fantomă? În loc de guvern-fantomă, desigur.

  Iar nu – știu – ce – partiduleț încearcă să se facă cunocut cu potera lui Vlad Țepeș!?

  Reply
 5. calin kaspeer

  Ba se poate! E vremea ca sa se poata! Nu toata tara e corupta si deja multi cetateni vor schimbarea mentalitatilor si a sistemelor de pile si relatii din societatea romaneasca. Daca Godina are sustinerea mediului online, va invinge. Vor cadea capetele sefilor lui Godina, fiindca nimeni in tara asta, nu poate rezista presiunii mediatice. Este cea mai mare presiune pe care o pot realiza romanii, afara iesirea in strada.

  Reply
 6. cip

  Apreciez tot ce a facut dl Godina si sper sa apara si schimbarile asteptate de toată lumea. Numai ca ma tem ca tot ce a facut omul acesta sa nu fie exact ceea ce e o sedinta de chimioterapie pentru un bolnav de cancer in stadiul 4. Toate sistemele sunt la fel…inclusiv cel militar. Unde cei mici si fara neamuri sus puse sunt adesea jigniti si injositi de cei mari cu cefe late si creiere netede. Daca va amintiti de militarul ce a iesit in strada acum ceva vreme( cazul a fost dat la tv) …si protesta alaturi de oamenii de rand..era ofiter al armmatei romane,ati mai auzit ceva de el?? Eu nu. Nimeni nu mai stie nimic. Parca a disparut. De aia ma tem si ptr dl godina. O sa i se gaseasca si lui ac de cojoc. E o oita prea mica si nevinovata intr-o stana de lupi.

  Reply
 7. Laura

  E mare daravela cu incompetentii care ne conduc,care au pretentii abuzive si dupa aia te pedepsesc! Eu n-am mai putut continua aceasta hartuire ,am demisionat.Tare as vrea sa am cui sa-i povestesc,pt ca ,fiind angajata ,nimanui nu-i pasa prin ce trec eu!Eram complet ignorata.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *