Romania Curată

Guvernul Cioloș, vulnerabil la ”băieții deștepți”: înlocuitoarea lui Biriș la Finanțe a trebuit să plece după ce a fost pusă sub acuzație pentru abuz în serviciu

România Curată a arătat deja, în mai multe articole, că Guvernul Cioloș este vulnerabil la infiltrarea cu ”băieți deștepți”. După ce am scris despre cazurile lui Vlad Grigorescu, Gabriel Biriș, Cristian Ghinea, Marius Bostan sau Dragoș Pîslaru a venit rândul DNA să ne confirme. Înlocuitoarea lui Gabriel Biriș la Ministerul Finanțelor, secretarul de stat Mariana Vizoli, a fost pusă sub control judiciar sub acuzația de abuz în serviciu și a trebuit să-și dea demisia. Vizoli este implicată în dosarul de evaziune fiscală al acționarului Murfatlar, George Ivănescu, prejudiciul estimat fiind de aproape 600 milioane de lei.

„Ministrul Finanţelor Publice a acceptat demisiile secretarului de stat Mariana Vizoli şi a şefului Antifraudă, Daniel Diaconescu. Ministrul Finanţelor Publice, Anca Dragu, a acceptat demisiile celor doi reprezentanţi ai Ministerului Finanţelor Publice şi ANAF după ce procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 20 octombrie 2016, faţă de aceştia”, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului de Finanţe, citat de Mediafax.

Ministerul de Finanţe precizează că ANAF a pus la dispoziţia DNA toate documentele solicitate.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-au plasat, vineri, pe Mariana Vizoli şi pe Daniel Diaconescu, alături de alţi trei foşti directori din Ministerul de Finanţe şi ANAF, sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, sub acuzaţia de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Măsurile au fost dispuse în dosarul în care acţionarul companiei de vinuri Murfatlar, George Ivănescu, a fost arestat alături de alte şase persoane, fiind acuzat de evaziune fiscală, prejudiciul fiind estimat la aproape 600 de milioane de lei.

„Aceştia au făcut parte din Comisia pentru autorizarea operatorilor de produse supuse accizelor armonizate din cadrul Ministerului Finanţelor Publice. În cazul a două dintre antrepozitele fiscale de producere a băuturilor alcoolice, aceştia au încălcat legea în procedura de autorizare, prin adoptarea unor soluţii de admitere a cererilor în alte condiţii decât cele legale Prin aceste demersuri, funcţionarii publici au contribuit la crearea unui folos necuvenit în favoarea a două dintre cele patru societăţi de producere şi comercializare a băuturilor alcoolice vizate de anchetă, având şi o contribuţie la producerea prejudiciului în dauna bugetului de stat, determinat de activităţile celor două societăţi”, se arată într-un comunicat de presă al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, postat vineri pe site-ul instituţiei.

Mariana Vizoli a fost numită secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice pe probleme de fiscalitate în data de 19 septembrie, în locul lui Gabriel Biriş. Anterior, ea a fost director al Direcţiei legislaţie Cod fiscal şi reglementări vamale din Ministerul Finanţelor Publice, mai scrie Mediafax.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Guvernul Cioloș, vulnerabil la ”băieții deștepți”: înlocuitoarea lui Biriș la Finanțe a trebuit să plece după ce a fost pusă sub acuzație pentru abuz în serviciu

 1. ??????

  Considerati ca astia de la DNA ar fi la „tema” ” meseria se fura nu se invata” ? Nu or mai avea „fonduri” pentru activitatile de formare profesionala ?

  Reply
 2. Dan Bruma

  Superb, baietii si fetele sint ca sugativele, sug orice ce e lichid :) Fata asta isi facea „cumparaturile” acolo unde lucra. Merita inchisoare cu executare. Va avea astfel timp sa gandeasca la rece si sa vada mizeria in care a cazut. O functie administrativa in stat nu se foloseste pentru a organiza furturi din banii recoltati din impozite.

  Reply
 3. Tempor

  Jandarmeria amenință!!!!!
  Știri cu măsuri halucinante luate de organe ale statului.
  http://resita.ro/actualitate/4962-avertisment-pentru-culegatorii-de-ciuperci-jandarmii-ameninta-cu-sanctiuni-de-pana-la-5000-de-lei
  Ca să înțelegem: dacă vreau să culeg ciuperci sau mure din pădure (lăsate de Dumnezeu pentru hrană săracilor) trebuie să mă prezint la organe să-mi dea aprobare și să plătesc dijmă dacă nu jaradarmu vigilent stă ascuns în tufișuri și mă v-a amenda?!!!!
  Romsilva pare a fi boierul suprem. Când pădurile din CS erau proprietatea privată a UDR nici nu s-a pus problema dijmuirii fructelor de pădure! În noile vremuri de boieri mari cu vile ascunse în Carpați, situația a luat-o razna.
  Vai fariseilor ce cer zeciuiala din izma, legume …!
  Ministresa de la Mediu ce interese reprezintă?!

  Reply
  • eva

   CA SA NU FIE ACUZATI CA TAIE FRUNZA LA CAINI PE BANI MULTI JANDARMII SE FAC CA LUCREAZA ASTA DATORITA LIPSEI UNEI „STRATEGII INTEGRATE DE ORDINE SI SIGURANTA PUBLICA”.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *