Romania Curată

Ministrul Bode a dat în judecată Universitatea ”Babeș-Bolyai”, pentru a bloca verificarea legată de acuzațiile de plagiat care vizează lucrarea lui de doctorat!

Ministrul de Interne Lucian Bode a dat în judecată, pe 5 ianuarie, Comisia de Etică a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca (UBB), într-o încercare disperată de a bloca emiterea unui previzibil verdict de plagiat referitor la teza sa de doctorat, scrie jurnalista Emilia Șercan, pe PressOne.

Potrivit acesteia, PressOne a dezvăluit, pe 24 noiembrie 2022 că teza de doctorat a ministrului de Interne Lucian Bode conține cel puțin 18,5% text plagiat, dar și 6 ilustrații complet plagiate, iar alte 30 citate incorect. În aceeași zi, UBB a anunțat printr-un comunicat de presă că reia analiza, după ce „a luat act de noile informații apărute în spațiul public despre noi suspiciuni privind plagiatul în teza domnului Lucian Bode”, dar și faptul că Comisia de Etică „s-a autosesizat și va analiza teza din punctul de vedere al eticii academice pe baza acestor noi informații”.

Atât rectorul UBB, Daniel David, cât și președintele Comisiei de Etică, Dacian Dragoș, au anunțat public – dincolo de acest comunicat – că UBB va apela la experți internaționali pentru acestă nouă analiză a lucrării științifice a ministrului de Interne, în baza căreia acesta a obținut în 2018 – sub coordonarea prof. univ. Adrian Ivan, rectorul Academiei SRI – titlul de doctor.

Procesul deschis de ministrul Lucian Bode, la Tribunalul Sălaj, secția Contencios Administrativ și Fiscal, are ca obiect decizia prin care Comisia de Etică a UBB s-a autosesizat la data de 13 decembrie 2022. Potrivit portalului instanțelor de judecată, procesul deschis de Lucian Bode împotriva UBB a fost înregistrat joi, 5 ianuarie, iar primul termen de judecată a fost deja stabilit pentru data de 17 ianuarie 2023, adică marți, săptămâna viitoare.

Mai mult: Emilia Șercan/PressOne: EXCLUSIV. Ministrul Lucian Bode dă în judecată Universitatea Babeș-Bolyai. Încearcă să blocheze un iminent verdict de plagiat


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Ministrul Bode a dat în judecată Universitatea ”Babeș-Bolyai”, pentru a bloca verificarea legată de acuzațiile de plagiat care vizează lucrarea lui de doctorat!

 1. România E(ș/d)u(c)ată

  Și Mutu ce zice?
  Ciucă nu l-a ejectat din guvern, încă, pe Bode? (chiar dacă are și el aceeași specie de muscă pe căciulă)
  Ministrul educației stă la ședințele de guvern lângă un plagiator care contestă instituții din subordinea lui? (același stat pe care el, plagiatorul, cică, îl reprezintă!!!) Bode să se hotărască: ori e demnitar al statului, ori contestă statul, ca cetățeanul X. Dacă a dat statul (implicit) în judecată, să-și dea și demisia.
  Senatul Universității Daciei Superioare ce zice? (aceeași universitate căreia fondatorii ei i-au trasat ca misie să se bată cu universitățile de la Viena, Buda și Pesta, nu să fie coruptă ca cele din Regat. Aceeași universitate ai cărei diriguitori au refuzat să așeze galoane academice pe umerii unor fruntași unioniști doar pentru c-au fost unioniști.)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *