Adrian Popescu

Evaziune la Targoviste cu bauturi alcoolice de 3 milioane euro

Procurorii DNA au trimsi in judecata pentru evaziune fiscala doi administratori ai unui SRL din Targoviste avand ca obiect de activitate fabricarea bauturilor alcoolice. Administratorii sunt acuzati ca au adus un prejudiciu bugetului statului de peste 11,5 milioane lei, echivalentul a aproximativ 3,2 milioane euro.

In perioada iulie – octombrie 2005, in calitate de administratori ai SC Tonico General Com SRL Targoviste, pentru a da o aparenta de legalitate cantitatii de alcool pur pe care au comercializat-o, Petru Fabian si Mihaela Alina Oneata au evidentiat in contabilitate firmei ca au achizitionat aproximativ 1,8 milioane litri bauturi pe baza a 80 de facturi fiscale emise in numele unui furnizor fictiv.

Totodata, in perioada decembrie 2004 – octombrie 2005, ei au evidentiat in contabilitatea aceleiasi firme cheltuieli fictive pe baza a 185 de facturi fiscale emise in numele a trei furnizori fictivi in care au consemnat date nereale referitoare la achizitia unor produse si servicii.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurator asupra unor bunuri mobile si imobile apartinand inculpatilor si au chemat in judecata societatea comerciala administrata de acestia ca persoana responsabila civilmente.

Inculpatul Fabian Petru a mai fost trimis in judecata de procurorii Serviciului Teritorial Ploiesti al DNA, alaturi de functionari din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Dambovita, in luna decembrie 2009.

Dosarul a fost inaintat spre judecare la Tribunalul Dambovita.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *