Romania Curată

Cititorii au decis Premiile România Curată 2014! Vezi cine sunt câștigătorii!

După mai bine de o lună de votare și mii de voturi exprimate, cititorii au decis Premiile România Curată 2014.

La categoriile ”așa NU!”, s-au impus Vladimir Tismăneanu – ”Intelectualul de aur”, Dan Șova – ”Pericolul Legislativ în Acțiune”, Liviu Dragnea – ”Supraviețuitorul Fruntaș” și Octavian Bot – ”Traseistul anului”.

DNA a strâns cele mai multe voturi la categoria ”Cea mai activă instituție publică în favoarea bunei guvernări!”și Carmen Dudaș, Mihai Topor și Daniel Asaftei la categoria ”Curaj în exercitarea justiției”. Grupurile din diaspora active pe tot parcursul anului 2014, Campania Salvați Roșia Montană, Iașul Iubește Teii și Inițiativa Prelungirea Ghencea au întrunit cele mai multe opțiuni la ”Implicare civică”.

Precizăm că la categoriile ”așa DA!” scopul nominalizărilor nu a fost acela de a stabili ierarhii, ci de a prezenta modele de urmat, de a le promova și de a-i ajuta pe cei care se implică civic să afle unii de alții, să se cunoască și să acționeze împreună.

Mai jos puteți vedea rezultatele finale ale votului, iar aici (click) puteți citi motivarea pentru fiecare nominalizare în parte la fiecare categorie.

poll intelectual poll pericol poll supravietuitor poll traseisit

poll activi poll curaj poll implicare


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Cititorii au decis Premiile România Curată 2014! Vezi cine sunt câștigătorii!

 1. grisa

  „Unde ne sunt visatorii”. Perfect de acord cu o atare initiativa dar e tare greu sa gasesti ,cu adevarat, roamani capabili, liberi de interese meschine si care sa si doreasca sa se inhame la o atare intreprindere. Cu 80% dintre romani ce voteaza o clasa politica corupta pana-n maduva oaselor, e foarte greu sa faci reforme. Dau-ar Dumnezeu dar , indoim-as si n-am cui…

  Reply
 2. Andrei

  Vad ca nu se vorbeste despre necesitatea ca primarii sa poata avea maxim de doua mandate pe timpul vietii ! Aceste mandate pot fi consecutive. De ce ? Pentru ca primarii fura la vot, fura peste tot, sunt moguli locali si fara aceasta limitare blocheaza dezvoltarea localitatilor, inclusiv a Romaniei. Adio spor demografic cu primari care au si sapte mandate si au cumparat localitatii intregi. Ale lor sunt campurile, pasunile, viile, livezile, magazinele, cofetariile, supermarcheturile pana si frizeriile ! Unde sa mai vina tineret la tara? Care tara ? Sa vina ca sa ce? Ca sa fie slugile acestor nababi locali ??? Domnule Ciolos, schimbati va rugam legea electorala > Primarii maxim DOUA mandate pe timpul vietii ! Va roaga POPORUL ROMAN !

  Reply
  • Mda

   Andrei, nu e bine. De ce doua mandate si nu unul, sau trei?

   E arbitrar. Poate sunt si primari buni, care merita. De ce sa fie limitati aceia?

   Ideea e ca justitia, cat de mica si locala, sa fie independenta sa ii tina sub control. Nu sa limitam artificial mandate. Nu poti sa progresezi limitand, ci lasand oamenii sa isi faca treaba si controland cat mai aproape ce fac.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *