Alina Mungiu-Pippidi

Prostia guvernului Cîțu ucide. Și nunțile

Familiile cetățenilor italieni care au murit în timpul pandemiei din anul 2020 au dat în judecată pe primul ministru Giuseppe Conte, pe ministrul Sănătății Roberto Speranza și pe președintele regiunii Lombardia Attilo Fontana, cerînd €100 milioane ($122 mil.) ca despăgubiri. Cei 500 de membri de familie asociați la plîngerea colectivă susțin că mismanagementul crizei de către guvern a fost o cauză directă a morții rudelor lor. Plîngerea nu e de aceeași categorie cu atacurile în justiție contra măștii sau a carantinei, cu care diferite tribunale din Europa și SUA s-au ocupat de un an, cu rezultate în general raționale și de bun simț. E vorba, simplu spus, că unii oameni nu mureau dacă guvernul făcea ce trebuie. Ceea ce se aplică și la noi, sau s-ar aplica dacă nu doar cei 64 de morți de la Colectiv ar fi intrat în mecanismul publicitar și ar cîntări mai mult decît miile de morți de la Corona, inclusiv ale unor cadre medicale ca tînărul medic timișorean de la ATI care s-a sinucis zilele trecute fără să fi suferit vreodată de depresie.

Cine plătește pentru lipsa unei carantine adecvate în București, unde toate terasele sunt deschise și înghesuite, nu doar cea pe care vicepremierul Barna mestecă în compania artiștilor, că așa e cu oamenii mari, ei discută afaceri doar la masă? Pe cifrele oficiale, și ele manipulate de absența oricărei politici a testelor, Bucureștiul are incidența 7 la mie, în Germania terasele stau închise pînă se coboară sub 0.5. Cine plătește pentru lipsa unei precizări clare a numărului de persoane pe suprafață care pot intra într-un magazin, dacă insistați să țineți deschise toate magazinele, cînd pînă la Paște ar trebui închis tot ca să avem un Paște liniștit? Cine e de vină că nu s-au introdus reguli de ventilare, și frizeriile lucrează pline cu ușile închise, ca și mijloacele de transport în comun, protejate doar de frica oamenilor să se urce în ele? Dăm vina pe idioți de pe Facebook care au răspîndit zvonuri că oxigenul nu e bun, dar unde e desenul animat sau infograficul cu cum ajută oxigenul, deși guvernul aruncă cu bani în presă non stop (folosiți vă rog aplicația Ia Statul la întrebări de pe România curată ca să vedeți ce instituție de stat a mai dat bani de comunicare și cui). Cine ar fi trebuit să ceară Facebook România să blocheze toate dezinformările astea? Cine e de vină că nu știm cîți pacienți supraviețuiesc de la ATI, și nu avem ca în Germania un raport zilnic cu intrările și ieșirile, fie de oameni vindecați, fie de oameni decedați? Unde a fost comunicarea Ministerului Sănătății cerînd medicilor de familie să achiziționeze oxigenometre degetar și să spună pacienților cînd e momentul optim să se sperie și să ceară oxigen? Cine e de vină că din București și la incidența de peste 7 la mie au continuat să se reverse zeci de mii de oameni spre provincie și Valea Prahovei, ducînd infecții peste tot? Fiecare doi oameni dintr-o sută infectați care au murit ca urmare a acestei propagări sunt din vina autorităților, atît de inepte că se gîndesc cum să vaccineze cu prioritate ospătarii, ca să continue să aibă terase răspîndind infecții, ba să mai deschidă și restaurante.

Rar un guvern unde cei care știu ce e de făcut să fie așa de slabi prin raport cu populiștii care conduc și care nu știu ce să facă mai repede, să își calce propriile reguli ca să nu țipe familia dnei Luncă la Antena 3 sau să nu agite HORECA apele pe la Realitatea Plus cu geniala lor idee să împartă restaurantele în două, o parte pentru imunizați, și una pentru neimunizați, ca la fumători și nefumători. Aberație pe care premierul o reia fără să clipească, pentru că evident nu pricepe nimic, dar nimic. Dar nici nu apare cineva care să-și dea demisia – sau poate mă înșel, profesorul Cherecheș a plecat. Așa ar trebui să facă toți cei care pricep ce se întîmplă – mîine la Florin Cîțu ar trebui să existe demisiile tuturor celor care nu sunt criminali sau ignoranți, pentru că direcția în care merge guvernul cu pandemia este, cum spune și colegul meu dr. Sorin Paveliu, greșită. În loc să tăiem valul trei, îl întindem chiar noi.

Să fie clar, unii oameni și-au făcut-o cu mîna lor, deci nu merită nici un oficial învinuit de ce li s-a întîmplat lor. Nelu Ploieșteanu și Gabi Luncă au continuat să cînte la nunți cu toate interdicțiile, evident fără mască de protecție, și au murit uciși de admiratorii lor la fel de proști ca și ei, care i-au strîns în brațe, le-au sărutat mîna și le-au adus pahare cu întăritor – cînd nu le-au băgat bancnote în mînă. Familiile îndurerate mai bine preveneau toate astea, decît să se lupte după moarte cu autoritățile pentru corpurile contaminate. Libertatea să îți lași părinții și bunicii să moară cu zile nu face parte din nici un catalog cunoscut al drepturilor omului, dar pe lîngă ei nu trebuie să moară și cei de la morgă sau pompe funebre. Din Evul Mediu oameni bravi, de la aristocrați la medici de oraș s-au luptat cu biserica pentru a obține schimbări de reguli în timpul epidemiilor ca să stăvilească infecțiile – unii cu prețul excomunicării. Și biserica de azi nu mai e cea medievală, deci numai un om cu desăvârșire needucat ia steagul creștinismului ca să lupte cu lupta cu epidemia. Creștin nu e egal idiot, și nu a fost niciodată, și dacă vreți să vă luptați cu guvernul, luptați-vă să salvați vieți, nu cadavre.

România e pe locul șapte din coadă la prognoza Politico privind ținta de vaccinare a statelor membre de la finele verii, vedeți mai jos, deci nici iluzia că vaccinarea va prinde din urmă cumva brambureala nu mai ține.. Pe scurt, deși producem morți în plus, parte din vina guvernului că e laș și inept, parte din vina populației, care pare să nu aibă alt ideal în viață decît chefuiala, și e încurajată de unele televiziuni pe această cale curat creștinească, Party to Death, nici măcar nu le producem pe termen limitat. Distracția se întinde și la toamnă, cu cei doi la sută morți corespunzători (cifre și ele optimiste) care se vor tot aduna. În schimb am băgat pe 30 de zile la închisoare vreo 15 persoane care protestau legal, unele care nu spărseseră nici o vitrină, adică suntem lași, dar duri cu represiunea, că pe fond guvernului îi pasă doar de un lucru, să rămînă în funcție. Și unii dintre cei reprimați vor da în judecată membrii guvernului.

Și nu plătește nimeni?

Am găsit acest fragment dintr-un articol de Nicolae Iorga în prefața soțului meu la jurnalul bunicului său din cei mai crînceni ani, 1939-1940 (Humanitas): ,,De viitorul României nu desperez. A trecut ea şi prin altfel de zile decât acestea. Este un mister al dăinuirii noastre peste tot răul ce vreau să ni-l facă alţii, pentru acela pe care din orbirea noastră ni-l facem singuri“. Nu mai văd nici eu ce s-ar mai putea adăuga la acest text care se chema, de altfel, La capătul lămuririlor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

26 thoughts on “Prostia guvernului Cîțu ucide. Și nunțile

 1. Catalin

  Ideea celor din HORECA e amuzanta si ar putea fi foarte utila daca cineva ar dori sa studieze protectia oferita de vaccin si riscul reprezentat de acest tip de activitate economica. Am putea eventual sa bagam si niste amenzi pentru scobitul in nas la semafor.

  Cred in continuare ca, cel putin in Romania, daca doresti sa limitezi raspandirea covid, cea mai buna solutie ar fi inchiderea a tot ce inseamna super market in weekend si prelungirea programului in timpul saptamanii pana la 23/24 + supraveghere stricta la tot ce inseamna dezinfectarea carucioarelor(trec rar fiindca imi fac cumparaturile de la piata dar, asa rar cum trec, nu imi aduc aminte sa fi vazut vreodata, in ultimele 12 luni, pe cineva care dezinfecteaza manerele). Pe locul doi ar fi transportul public: dezinfectare manere, bare + dezinfectant la coborare.

  Cat despre Germania, ce sa zic? Sunt un admirator al performantelor pe care le obtin dar, in meciul cu covidul nu stau chiar foarte bine daca ne uitam la CFR(am adaugat si speranta de viata).

  Italia – 3,03 – 85,6 ani
  Germania – 2,66 – 83,3 ani
  Romania – 2,48 – 79,2 ani
  Spania – 2,28 – 86,3 ani
  Polonia – 2,24 – 81,7 ani
  Franta – 2 – 85,9 ani
  Suedia – 1,62 – 84,3 ani
  Olanda – 1,26 – 83,4 ani

  Sursa nr. cazuri & decese.
  https://www.ecdc.europa.eu/en/cases-2019-ncov-eueea

  Sursa speranta de viata.
  https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=File:Life_expectancy_at_birth,_1980-2018_(years).png

  Un alt aspect care ar putea fi analizat cu calm ar fi excesul de mortalitate si eventual scaderea sperantei de viata(atunci cand apar cifrele)

  Pentru excesul de mortalitate cred ca ar fi o discutie interesanta de purtat cea despre diferentele inregistrate intre 2020 si 2021 pe toate categoriile de varsta.
  https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps/

  Ceea ce ar fi folositor pentru toata lumea ar fi sa ne aducem aminte ca se mai moare si din alte cauze in Europa si in lume, ca in 2018 au murit in UE 4,7 milioane de oameni (de covid au murit, din nefericire, 584447 oameni pana la inceputul lui aprilie 2021) si ca ramane in continuare extrem de important spalatul pe maini, probabil mult mai important decat purtatul mastii.

  Reply
 2. Robert

  Adevarul este ca guvernantii stiu, ca in ciuda promisiunilor lor, astia din HORECA si alte mici afaceri nu au primit mare ajutor. Tot pachetul de sprijin e de doar 4-5% din pib, asa ca nu au ce face. Un fel de „eu ma prefac ca te ajut, tu te prefaci ca stai inchis”. Pe mine ce ma „amuza” este lauda de sine a guvernului pentru cifrele „mici” de infectati in Romania comparativ cu vecinii nostrii. Ungurii si sarbii, cu mult mai multi vaccinati, au rate mai mari de infectari comparativ cu noi.

  Reply
 3. Florentin

  Gabi Lunca nu mai cînta de 30 de ani la nunți…
  Putem judeca întreg articolul prin prisma acelstui detaliu

  Reply
 4. Laur22

  Prostia ucide. Și porcia

  Românii au ce au votat : niste imbecili tari in clanță și cu pile la media gen Rares Bogdan capabili sa explice in fața mediei preș la picioarele lor de ce binele e rău și răul e bine

  Atât

  In rest ce e important din acest articol e că Ungaria e la dublul ratei de vaccinare a Româniai ori Germaniei, de ce?

  Poate și pentru că invers decât mâncători de căcat propagandistic din Europa in genral și cu mult mai multă osardie din Ro in special, unguri i-liberali ai lui Orban au ales să nu facă politică cu viețile oamenilor și au acceptat vacinarea cu toata gama de vaccinurile disponibile asta inseamnă desigiur și cu Sputnik V.

  Daca tot e sa dam in judecată guvernele pentru ca nu fac ceea ce trebuie și ca atare provoacă morți cine o sa dea in judecata „autoriritațile” care au respins vaccinarea cu Sputnik V ori cu Sinovac ?

  Sau vitriolul e rezervat pentru deschiderea teraselor și a partiilor de ski necum pentru blocarea vaccinurilor care ar fi putut salva vieți ?

  PS China are 5 da da da 5 branduri diferite de vaccin anti-covid pe toate cele 3 tehnologii ARN mesager , virus inactivat ori proteina recombinanata shi are in plan atingerea unei capacitatzi e productzie de vaccin (shi vaccinare) de 50 milioane de inoculatzi pe zi .

  Cine e de vina pentru faptul ca Europa in tot acest timp , in ultimul an vorbesc, nu shi-a creat nici-un fel de capacitate de productzie aditzionala DESHI ERA CLAR CA O SA FIE NEVOIE SA FIE PRODUS VACCIN?

  Sau …. iarași și aici vitriolul e pentru terase și nunți nu pentru preotzii media a cultului lui

  CE USOR E SA LE DAI AMENZI CELOR CARE TZIN CU DINTZII DE VIATZA LOR CARE DEPINDE DE INCASARILE DE LA RESPECTIVELE TERASE ORI RESTAURANTE ORI PARTII DE SKI ȘI CE GREU E SA II BELEȘTI DE VII PE CEI CARE AU FĂCUT CA SĂ NU SE POATĂ SA SE PRODUCĂ MAI MULT ȘI MAI REPEDE ACCESTE VACCINURI SALVATOARE ORI NIȘTE MASTI FPP2 shi nu doar niște botnițe ori niste sticlutze cu alcool dezinfectan 75% de uz personal astfel incat sa avem tot timpul mainile dezinfectate, ori vizoare & ochelari de protectzie ori, ori, ori .

  Ca deh prostia ucide numai la cei mici, la cei mari porcia e trăsătură hahaha “nobilă” de caracter.

  De ce Taiwanul. Vietnamul, Coreea de Sud, China ori Noua Zeelanda au putut ține pandemia sub control iar Romanai ca și tot restul europei , aidoma Rusiei , USA și a Braziliei nu ?

  Reply
 5. Adrian

  „În loc să tăiem valul trei, îl întindem chiar noi.”

  Min. Drulă a mai luat niscai măsuri. Dacă-s de antrenament pentru stoparea transp. global cu orice nimicuri, cu-atât mai bine.

  Reply
 6. codrean

  Cine l-a pus oare pe Citu acolo ? Un post care cere in primul rand competente – indoielnice, ca sa fiu delicat in acest caz – dar si putere de convingere, urmare si a unui respect general dupa ani de prezenta notorie in viata publica, talent de comunicator si, in ultima instanta charisma . Chiar nu s-a putut gasi altceva ? S-a mai facut o incercare cu Dl.Citu, in primavara trecuta. Atunci dansul „s-a speriat” si s-a retras, cineva, insistent, l-a pus acolo in cele din urma ! Dedesubturile deciziei nu le cunosc si nu doresc sa ma lansez in presupuneri dar raul exista, a fost facut si noi suntem victimele !
  Analiza comparativa pe care o faceti, aratand cum au procedat altii, e foarte pertinenta dar… E de rau !

  Reply
 7. Aurora Oncescu

  Toată stima pentru articol!
  Cât îl privește pe min. Câțu, încă mai sper că va reflecta la argumentele
  serioase care trebuie urgent să conducă la modificarea deciziilor guver-
  namentale actuale.

  Reply
 8. AlinaMP

  @ Catalin- corectat cu mortile in exces, ca nu poti avea nici o incredere ce raporteaza romanii la EDC

  Reply
 9. Marga

  D-na Gabi Lunca nu mai canta de foarte multi ani la nunti. Iar din presa am citit ca familia dansei a avut foarte mult bun-simt. D-na Pippidi, intai infomati-va, asa cum pretindeti la altii si apoi faceti afirmatii.

  Reply
  • CMC

   Dar in cor la pocaiti canta?
   „Din 1993, Gabi Luncă nu a mai cântat decât la slujbele Bisericii Penticostale din Bucureşti, retrăgându-se complet de pe scena muzicală lăutărească.”

   Reply
 10. MiReLa

  Ma uit la Ungaria si nu-mi vine sa cred!
  La asemenea procentaj de vaccinati au mai multi infectati zilnic decat noi, desi suntem mai multi decat ei!
  In ritmul actual de vaccinari zilnice, obiectivul guvernului nu va fi atins in Septembrie – estimez un plus de 6-7 mil de vaccinati Complet pana la 1 Octombrie.
  Sa fie oare adevarat ca pe noi ne-a ocolit pana si valul 3, aici, la perifere, in mahalalele UE, desi cehii, slovacii si ungurii au fost loviti necrutator?!

  Reply
  • Cristi C

   Da, asta cred si eu, valul trei inca nu este la nivelul din centrul Europei. Bulgarii au si mai putini vaccinati ca noi.

   Reply
 11. Cristi C

  „corpurile contaminate”

  Daca mi se permite o completare dezinteresata. Din cate stiu corpurile sunt dezinfectate cu produse biocide TP2 .
  Iar Institutul de Sanatate Publica din Anglia face astfel de recomandari privind decedatii de Covid.

  „Datorită consolidării secrețiilor respiratorii și degradării rapide a virusului atunci când nu
  este susținut de țesuturile vii, pericolul rezidual cauzat de scurgerea fluidelor din corp
  nu va prezenta niciun risc. Prin urmare, sacii de cadavre nu sunt considerați ca fiind
  necesari, dar pot fi utilizați din alte motive practice. Punerea unei cârpe sau a unei
  măști deasupra gurii persoanei decedate atunci când o mutați poate ajuta la prevenirea
  eliberării aerosolilor.”

  Reply
 12. Ciobanul Bucur

  „Creștin nu e egal idiot, și nu a fost niciodată, și dacă vreți să vă luptați cu guvernul, luptați-vă să salvați vieți, nu cadavre”.
  – Sa auda si episcopu ala de la Constanta!

  Reply
 13. Electronic Fan

  Doamna Mingiu-Pippidi, vă rog verificați informația privind medicul rezident ATI care s-ar fi sinucis.
  Informația nu e corectă, medicul a murit dintr-o greșeală, fără nici o intenție cu suicidul.
  E adevărat că timp de 24 de ore mass-media a făcut o intoxicare informațională lipsită de orice dovezi.

  Reply
 14. marius

  :)
  – agnostic nu e egal cu „idiot”… infectia este cu un virus nu substante chimice sau bacterii, cadavrul nu infecteaza pe nimeni!!! sau cunoasteti altceva despre aceasta pandemie???!!! infectii nosocomiale cu ceva „produse militare noi”???!!!!

  – in Romania infectiile nosocomiale ucid 90% dintre pacientii covid decedati in spitale si nu infectia acest asa zis covid, puteti cerceta ce inseamna o pneumonie sau tuberculoza cu mutatia romaneasca de klebsiella spitaliceasca!!!

  – 564.000 romani si-au aminat plata ratelor, circa 41 miliarde lei. Pandemia a fost suportata financiar in totalitate de populatie. O foarte mare a oamenilor nu mai are nici un fel de venit. Rezultatul unei carantine si mai stricte in Romania o sa duca la revolte singeroase si nu este imposibil un razboi civil pe fondul unei mase majoritare de oameni adusi in pragul disperarii… mortii numarati atunci si vietile distruse pot fi de ordinul sutelor de mii (Siria si implicarea multor interese exterioare poate fi un exemplu foarte bun pentru ce poate deveni Romania aflata la granita nato)
  tot aici trebuie sa va aduc la cunostinta:
  – pretul energiei electrice s-a marit cu 30% din cauza asa zisei privatizari” in realitate o mega hotie,
  – pretul carburantilor este mai mare decit cel dinaintea pandemiei,
  – pretul tuturor produselor s-a marit nejustificat
  – veniturile populatiei s-au micsorat in mod semnificativ iar sute de mii de oameni nu mai au nici o sursa de venit in acest moment

  iar dumneavoastra sunteti foarte interesata de inca o carantina dura… sunteti interesata in provocarea unui razboi civil?!

  Reply
  • marius

   are cineva interesul sa arunce Romania intr-un razboi gen Siria sau estul Ucrainei???!!!
   pentru Europa occidentala, Germania in principal, un razboi in estul si sudul Europei ar fi o mana cereasca deoarece ar rezolva toate problemele financiare izvorate din hiperinflatia pandemica!!!

   Reply
 15. Tudor

  @ Florentin. Stai linistit, ca o vizitau aia care cantau, vechi amici. In orice caz, imi place ce ai de spus despre grafic, cand la toate orele behaiiti ca Romania conduce in topul vaccinarii globale, etc. Propagandisti de doua parale, o sa muriti agatati cu CODIV de gat. Sau, nu , uitasem, o sa moara altii, ca voi v-ati vaccinat deja, esentialilor. Cu Pfizer.

  Reply
 16. Briana

  Germania??? Ma faceti sa râd! Germania a devenit o gluma proasta care traieste reputational din dinamica anilor ‘80-‘90. Datele o demonstreaza.

  Reply
 17. Cristi C

  V-am urmărit aseară la B1 întreaga oră. Aș vrea să mă leg de decizia CEDO pe care ați lăudat-o aseară, vă înțeleg fundamentele de medic, dar eu mă voi referi la implicațiile deciziei CEDO din punct de vedere al logicii, dacă am trăi într-o societate guvernată de logică (dar Justiția modernă doar se vrea condusă de logică dar face deseori cotituri ilogice).

  Nu am citit decizia CEDO în original ca să verific dacă fragmentele sau substanța pe care presa online le-a folosit sunt identice cu formulările și ideile din decizie. De aceea eu mă refer doar la mesajul public așa cum a fost tradus de presă și formatorii de opinie. În realitate, de multe ori propaganda publică distorsionează, completează sau chiar întoarce un mesaj juridic. Dar nu am avut timpul necesar.

  Să revenim, mesajul public este acum: vaccinarea obligatorie este esențială pentru democrație pentru că FIECARE individ este obligat să contribuie la sănătatea publică.
  Una din greșelile frecvente pe care le aud în dezbaterea publică este aceasta: „copilul tău nevaccinat este un pericol pentru copii noștri, ceilalți, nevaccinați”. Asta este o prostie enormă. Din contră, copilul nevaccinat este o potențială victimă. Copiii vaccinați nu pățesc nimic, ei pot fi purtători asimptomatici în cazul anumitori agenți patogeni. Acest argument este stupid și nu trebuie reținut, doar ironizat.

  Alt argument demn de reținut este acela că „dar noi ceilalți ne vaccinăm, ne asumăm riscul (dacă există vreunul), formăm umbrela protectoare epidemiologică, de care vreți să beneficiați și voi, cei nevaccinați”. Ca un fel de călătorie cu „nașul” în tren când 90% dintre călători plătesc biletul și mai sunt niște profitori.
  Acesta este argumentul de bază în asaltul vacciniștilor contra anti-vaxerilor. Există un altul secundar, referitor la costul asistenței medicale dacă cineva se îmbolnăvește de boala pentru care există vaccin dar este refuzat. Dar îl ignor pentru moment.

  Să revenim, dacă punem în logica elementară cele două teze (vaccinare obligatorie …. pentru ca TOATĂ lumea să contribuie la efectul imunității de turmă, să nu mai existe profitori moca), ei bine, așa ceva este ANTI-definiția democrației. Democrația presupune tolerarea unei minorități atât timp cât ea nu încalcă alte drepturi ale omului. Doar din motive de democrație acceptăm bizari care încă mai cred că Pământul este plat și fac conferințe pe tema asta. Tot din motive de democrație acceptăm să lăsăm în libertate persoane excentrice sau care chiar au deficiențe psihice, dar le lăsăm libere în societate pentru că încă nu fac rău altora. Asta este ESENȚA DEMOCRAȚIEI.

  Tot știința ne spune că pentru efectul de imunitate de turmă nu este necesară participarea a 100% dintre indivizi. Unii spun 70%, alții mai puțin, dar să zicem că ne-am propune mai mult, 80-90%. Dintr-o clasă de 20 de copii, ce rău se poate întâmpla dacă există 4 copii nevaccinați? Acceptăm anorexia în societate? Da, până când acel individ cade bolnav la pat.

  Ei bine, aici este problema cu decizia CEDO. Pentru că nu nuanțează (sau poate o face în decizie, lucru pe care presa nu l-a preluat). Aș nuanța decizia CEDO. Vaccinarea obligatorie este esențială în democrație pentru sănătatea publică care se bazează pe imunitatea de turmă. Dar odată atinsă această imunitate, de la 80% vaccinare în sus, decizia CEDO nu mai este în regulă pentru că DISTRUGE opiniile adverse, opiniile puternic minoritare. Exclude din societate (adică nu mai oferă acel serviciu pentru care părinții acelui copil deja plătesc taxe și impozite) vocile minorităților foarte mici și care nu pun în pericol imunitatea societății. Adică decizia CEDO este ANTI-DEMOCRATICA.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *