Daniel Befu

VIDEO Agent Green: Cum se cumpără cherestea fără factură și cum poate fi fentat radarul pădurilor

Gabriel Păun, coordonatorul asociației Agent Green a lansat în această săptămână un film în care arată cum se poate cumpăra cherestea fără factură și cum poate fi fentat radarul pădurilor. Conform activiștilor de Agent Green, acest tip de practici au fost identificate în 25 de județe din țară: Suceava, Ilfov, Giurgiu, Calarasi, Tulcea, Constanta, Prahova, Ialomita, Buzau, Olt, Teleorman, Dolj, Arges, Dambovita, Valcea, Mehedinti, Gorj, Iasi, Covasna, Harghita, Galati, Vrancea, Timis, Bihor si Hunedoara. Lor li se adaugă și Bucureștiul. Gabriel Păun spune că poți cumpăra cherestea fără factură doar dacă și pădurea a fost tăiată ilegal.

Cum se fură codrul?„Radarul pădurii” păcălit de mafia pădurilor și de superficialitatea unor polițiști.Cherestea fără factură înseamnă pădure tăiată ilegal!Sprijină Campania Agent Green, SHARE șisemnează petiția: http://www.agentgreen.ro/stop-taieri/LIKE pagina de Facebook AGENT GREENDISTRIBUIE acest film!DONEAZĂ: http://www.agentgreen.ro/agent-green-nu-tace-dar-face/Dacă trebuie să cumperi lemn atunci cere mereu factură.

Posted by Agent Green on 15 Aprilie 2015

Coordonatorul Agent Green a declarant pentru România Curată cu ocazia lansării filmării: “Cherestea fără factură înseamnă pădure rasă ilegal! N-ai cum să vinzi lemn legal fără factură. Situația este total scăpată de sub control. Este timpul de o razie la nivel național în depozitele de cherestea. Comercianții de lemn păcălesc radarul pădurilor, poliția și fiscul. Comercianții folosesc codul unic generat de sistemul «radarul pădurilor» de mai multe ori în aceeași zi chiar dacă sunt opriți de poliție pentru control deoarece aceaștia nu obișnuiesc să completeze rubrica dedicată care ar dovedi că transportul a fost oprit. Deși radarul pădurilor este instrumentul prin care oricine poate testa legalitatea unui transport de lemn rotund sau cherestea prin apel la 112, chiar zilele trecute urmăream un camion lung cu cherestea și încărcat peste măsură. La 112 mi-au confirmat că transportul este ilegal, însă poliția din Vâlcea mi-a spus cu seninătate că ei verifică doar bușteni. I-am întrebat dacă sunt siguri și dacă cunosc legea. Câteva minute mai târziu m-a sunat înapoi un alt polițist să mă întrebe dacă încă mai urmăresc camionul și cam pe unde este acesta, pesemne că s-au răzgândit… Le-am oferit detalii însă nu m-au mai contactat niciodată să îmi spună ce treabă au făcut deși le-am cerut explicit să o facă. Poliția este fie superficială, fie implicată în comerțul cu lemn ilegal. Ministerul de Interne trebuie să compare câte transporturi ilegale au fost confirmate prin apelul la 112 și câte avize de însoțire a mărfii au rubrica «transport întrerupt» completată de polițiști“.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “VIDEO Agent Green: Cum se cumpără cherestea fără factură și cum poate fi fentat radarul pădurilor

 1. Nicolae Dorobantu

  Nici o institutie a „statului” incepand cu presedintia, guvernul si terminanad cu DNA-ul nu este interesata sa stopeze jaful padurilor, ba din contra parca inchid ochii cu multa sarguinta si depun eforturi publice pentru incurajarea masacrarii padurilor. Exemplul cu Schweichofer este elocvent in aceasta directie incepand direct de la capul „statului”.

  Reply
 2. danciu

  nimeni dintre cei care ar trebui sa se implice in bunul mers a tarii nu se implica. toti vor numai bani de parca numai institutiile statului sunt membre a u.e.si vor salari ca in u.e.se pare ca si presedintele ales impreuna cu partidul se multumesc cu aceasta situatiefara a incerca sa o depaseasca

  Reply
 3. tiberiu socaciu

  si ce faci daca ai acte, radar etc pentru 30 mc de lemn ster, iar tu, baiat istet ai pus pe camion 50 mc? sta militia cu sublerul ala de 2 metri sa faca cubajul? am aflat si eu de la un padurar ca se … „practica”.

  t.

  Reply
 4. oncioiu

  Asta-i zero barat.Daca ditamai neamtul presedinte da cu o lege care ar mai proteja mediul de pamant band bruderschaft cu vienezul alungat in suturi de la el de acasa te mai astepti la altceva.In curand in Romania nu o sa mai gasesti un bat sa te aperi de caini.
  Tot circul cu licitatiile trucate e parfum de tei daca o singura companie ia tot lemnul prin …negociere cu Regia hotilor de paduri cu largul concurs al statului.

  Reply
 5. florin

  Sa opreasca pe Austriacu de la Sebes Alba,nu sa umble dupa astea mici si pe cei mari nu-i observa.RUSINE CONDUCERI!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *