Daniel Befu

Operația ”Coaliția pentru Familie”. Ce legături au SIE și KGB

Agenda privitoare la protecția familiei tradiționale face ravagii prin Europa de Est, cu maximă susținere de la Kremlin. În mod ciudat, se alătură și dreapta (PMP), și stînga (PSD) românească, plus ceva băieți cu conexiuni SIE.

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon a afirmat zilele acestea că va declara anul 2019, prin decret prezidenţial, ‘Anul Familiei’. El a mai declarat că manifestaţiile publice al minorităţilor sexuale ar trebui scoase în afara legii, într-un discurs susţinut în deschiderea Congresului Mondial al Familiei, desfășurat în perioada 14-16 septembrie la Palatul Republicii din Chişinău. Preşedintele, cunoscut pentru orientarea sa pro-Moscova a calificat problema familiei drept ‘unul din subiectele cele mai fierbinţi ale momentului’.

Cîtă dreptate are domnul Dodon. Ca să facă din non problema căsătoriei homosexuale (nelegale) problema momentului, felurite interese și-au dat mîna. Congreul Mondial al Familiei era la origine o afacere evanghelică. Dar a căpătat un secretar general cu legături cu securitatea rusă și oligarhii ortodocși din jurul lui Putin, ca și cu ideologul acestuia favorit, Alexandr Dughin.

Nu ar trebuie să ne mire, văzînd cum propaganda rusă a difuzat cu succes în Europa de est, în România folosing grupuri neo-evanghelice peste noapte aliate cu BOR, scandaluri de masă privind decadența Occidentului, care ar fura copii est europenilor pentru a avea sînge proaspăt. În România, scandalul, care a fost propagat pe canale de propagandă rusești în cel puțin patru țări din Estul Europei a fost pus în relație cu agenția norvegiană publică de protecție a copiilor, Barnevernet. De fapt, a fost o copie unui scandal identic manufacturizat cu copii ruși de presa oficială rusească.

A fost un mare succes, mai ales că a arătat ce voiau inițiatorii, un Occident putred, care ia copiii de la părinții lor și îi dau unor familii de homosexuali să îi crească.

Tema pare de dreapta, cît o fi ea de susținută de fostul KGB, dar în România pare să întrunească un consens transpartinic. PSD, PNL și PMP susțin agenda familiei tradiționale. Au creat un referendum în care pe buletinul de vot scrie orice, numai nu formularea pe care trebuie să o aprobe românii, chemați astfel să dea un cec în alb clasei politice.

Și mai ciudat este că liderul cauzei îmbrățișate de PSD este un om de dreapta, Mihai Gheorghiu, un fost locotetent al lui Marian Munteanu, asociat cu acesta în asociația ”Prietenii lui Nae Ionescu”, fost PNȚcd, fost UFD, fost PNL.

În paralel cu cariera sa politică traseistă, dar constant la dreapta, dl Gheorghiu a prestat și direct la stat în poziții semnificative. A fost secretar de stat cu sarcina strategică de a păstori pe românii de pretutindeni (MAE, DRP) sub guvernul Tăriceanu, și a avut în total 10 inițiative legislative, dintre care 9 au fost clasate ori respinse (vezi captura foto de mai jos). Singura inițiativă din mandatul său de deputat care a fost transpusă într-o lege e una care s-a preocupat de activitatea SI, în a cărei comisie de supraveghere a funcționat. E vorba de legea 138 din 24 iulie 2000 pentru completarea art. 20 din Legea nr. 1/1998 privind organizarea si functionarea Serviciului de Informatii Externe. Modificarea adusă legii SIE de inițiativa lui Gheorghiu a fost următorul alineat: ”Înzestrarea cu unele bunuri şi executarea de lucrări contra cost se pot realiza şi prin structuri proprii, pe baza de contractări cu parteneri externi şi interni”. Practic SIE, condus la acel moment de Cătălin Harnagea, primea o mai mare libertate în cheltuirea banilor pentru propria dezvoltare organizațională.

sursa: CDep.ro

România Curată a descoperit că președintele Coaliției pentru Familie, Mihai Gheorghiu, a intrat ulterior în afaceri cu Cătălin Harnagea, ex-șef al spionajului extern, iar una din administratoarele firmei lui Harnagea-Gheorghiu, a fost parteneră cu nora lui Ioan Talpeș, alt director al SIE.

Concret, Mihai Gheorghiu deține o jumătate din Icar Publishing SRL (vezi mai jos capturile foto din Monitorul Oficial), o afacere care se ocupă cu publicarea de cărți.  Partener de afaceri cu Mihai Gheorghiu este Cătălin Harnagea, fostul șef al spionajului românesc extern.

sursa: Monitorul Oficial

Harnagea a condus Serviciul de Informații Externe în perioada 1997-2001,  în perioada guvernării Convenției Democrate Române. Din CDR făcea parte și PNȚ-CD, partid pe listele căruia a fost ales Mihai Gheorghiu ca deputat în legislatura 1996-2000.

Icar Publishing a avut patru administratori începând din 2009 încoace. Primii administratori au fost Cătălin Harnagea și Mihai Gheorghiu.

Între 23 septembrie 2009 și 16 iulie 2010, locul lor în administrarea societățiii a fost luat de Anca Cătălina Streinu, care în paralel lucra și ca directoare în cadrul ”Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru românii de pretutindeni” (entitate al cărei director executiv a fost Mihai Gheorghiu până la jumătatea anilor 2000). În raportul de activitate pe 2016 al Institutului Eudoxiu Hurmuzachi, Anca Cătălina Streinu apare menționată ca trimisă în judecată de Institut (vezi pagina 79 din link) pentru presupusa prejudiciere a instituției cu 480.000 lei în intervalul 01.01.2008-15.10.2009. O parte din prejudiciul imputat Ancăi Streinu datează de când aceasta lucra simultan la Institut și administra și firma asociaților Harnagea-Gheorghiu. Procesul de recuperare a presupusului prejudiciu este încă pe rol, motiv pentru care până la o sentință definitivă, asupra Ancăi Streinu trebuie să primeze prezumția de nevinovăție.   

Al patrulea nume succedat în administrarea Icar Publishing SRL se numește Andreea Radu (Hagiopol) și a ocupat această poziție din aprilie 2014 până în iulie 2017. Andreea Radu apare de-a lungul timpului în mai multe firme controlate de Cătălin Harnagea și ale lui Dorin Marian, ex-șeful cancelariei primului ministru Călin Popescu Tăriceanu lui Dorin Marian. Spre exemplu, Andreea Radu a fost numită în 2005 administrator al  Icar Business Research, firmă despre care agenția Mediafax a vehiculat că ar fi fost implicată în vehicularea comisioanelor din contractul EADS, subiect despre care a scris și România Curată.

Administratoarea firmei unde asociat este președintele Coaliției pentru Familie apare însă în afaceri și cu soția fiului altui director al SIE. E vorba de Talpes Veronika Aliosheva, cea de-a doua nevastă a lui Codru Talpeș, fiul lui Ioan Talpeș, directorul SIE din perioada 1992-1997, de la care Andreea Radu a cumpărat 50% din societatea Tyhad Impex SRL în anul 2005, cele două derulând afaceri împreună aproximativ până în 2006.

Începând din anul 2017, Icar Publishing este în insolvență, datorând aproximativ 2,1 milioane RON către BRD.

sursa: Buletinul Procedurilor de Insolvență

Contactat de România curată, dl Harnagea nu a dorit să facă vreun comentariu.

Dl Gheorghiu a afirmat că doi cetățeni fără nicio funcție, cum erau el și dl Harnagea la vremea respectivă, aveau tot dreptul să se asocieze, iar orice asociere a firmei lor cu referendumul făcută de noi e o insinuare și va fi sancționată ”conform legii”.

România curată nu contestă în nici un fel dreptul unor oameni asociați cu SIE să își facă firme, să aibă afinități la stînga deși sunt la dreapta și să aibă aceleași simpatii ideologice cu Igor Dodon și Alexandr Dughin. Cert e că membrii Coaliției pentru Familie, sau mulți dintre ei. nu au habar de aceste lucruri și sunt animați de cele mai bune intenții. E dreptul constituțional al fiecăruia să promoveze orice schimbare constituțională și să se afilieze cu oricine, dar și să fie pro sau contra căsătoriei homosexuale.

Dar e și dreptul oricui să fie informat. Și asta e sarcina noastră civică să nu păstrăm doar pentru noi asemenea informații care merită examinate.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

21 thoughts on “Operația ”Coaliția pentru Familie”. Ce legături au SIE și KGB

  • Cristi C

   Vezi că ești manipulat de acest articol! Nu s-a spus că securiștii sunt în spatele coaliției pentru că nu există nicio legătură între coaliție și editura respectivă sau administratorii ei. Singura legătură între coaliție și persoanele menționate este relația de afaceri a lui Mihai Gheorghiu. Ce știm despre el?

   Mihai Gheorghiu s-a născut la data de 16 august 1967, în municipiul Bucureşti. A absolvit cursurile Facultăţii de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti (1991). În perioada studenţiei, s-a implicat în mişcarea studenţească, fiind vicepreşedinte al Ligii Studenţilor (1990-1991) şi unul dintre liderii Pieţei Universităţii. El a participat la acţiunile Alianţei Civice şi ale Fundaţiei Române pentru Democraţie, fiind membru fondator al celor două organizaţii civice.

   Ca o recunoaştere a activităţii sale în sprijinul democraţiei şi al statului de drept, i s-a acordat în anul 1990 Premiul Freedom al Partidului Conservator din Marea Britanie, distincţie care i-a fost înmânată, în cadul ceremoniei, de către Margaret Thatcher şi celor două personalităţi marcante ale rezistenţei anticomuniste: Doina Cornea şi Corneliu Coposu.

   Mihai Gheorghiu a urmat ulterior stagii de pregătire organizate de Open Business School din Marea Britanie (1995) şi de Institutul Robert Schumann de la Bruxelles – studii europene (1996). A absolvit în anul 1997 Colegiul Naţional de Apărare, apoi a beneficiat de o bursă NATO în SUA, la invitaţia Departamentului de Stat (1999).

   Reply
 1. CMC

  Povestea securistilor cu rusii nu mai tine nici in interiorul USR-ului: „În prezent, cei care nu aderă la spiritul ”progresist” al actualei conduceri USR și îndrăznesc să-și afirme valorile creștine sunt linșați pe grupul de comunicare internă al partidului și etichetați drept homofobi, pro-ruși, anti-europeni, fasciști, retrograzi.”
  Prin natura lor, serviciile au in componenta si membrii ai comunitatii LGBT. Si unde sa-i plaseze pe astia? La PSD? Pai, ii fugaresc babele cu maturi prin curtea bisericii? La PNL? Pai, le e teama de ce zic alegatorii. La UDMR? Nem tudom. Ba, cativa securisti care au infiltrat UDMR-ul parca au facut o scrisoare pe acolo.

  Asadar, la intrebarea: homosexual, securist unde te infiltrezi? Evident raspunsul nu poate fi decat USR. Dupa ce sunt destul de multi infiltrati se face in asa fel incat sa se puna mana pe partid: jos Nicusor si nu numai…
  Vezi mai jos despre metodele neo-securisto-staliniste din USR, relatate chiar de un membru de vaza al lor:

  „DEMISIE de răsunet în USR: un deputat pleacă din partid pentru că susține referendumul pentru familie

  În USR există un grup creștin-democrat, care a fost supus unor atacuri permanente pentru valorile sale de către așa-zișii progresiști. Cei care se bat cu pumnul în piept că sunt toleranți față de minorități (inclusiv cele sexuale) s-au dovedit complet intoleranți cu noi, care eram o MINORITATE în partid. Din nou, o altă ipocrizie maximă: apărarea drepturilor minorităților în exterior și persecutarea lor în interior. În anii ’50, celor care se opuneau comuniștilor li se puneau etichete de fascist, legionar, dușman al poporului. În prezent, cei care nu aderă la spiritul ”progresist” al actualei conduceri USR și îndrăznesc să-și afirme valorile creștine sunt linșați pe grupul de comunicare internă al partidului și etichetați drept homofobi, pro-ruși, anti-europeni, fasciști, retrograzi. Dar nu suntem nici homofobi, nici pro-ruși, nici anti-europeni, nici fasciști, nici retrograzi. Eu am fost cel care a poziționat USR prin programul pe politică externă făcut în 2016 ca fiind cel mai pro-european din România. În toate poziţiile publice luate, am insistat pe necesitatea ca România să se plaseze clar alături de nucleul dur al UE, de Franţa şi Germania, şi să mizeze pe mai multă integrare, pe mai multă Europă.

  Apropo de Evul Mediu despre care vorbesc colegii ”progresiști”: tocmai ei au pornit o adevărată vânătoare de vrăjitoare împotriva creștin-democraților. Această atitudine nu face niciun bine partidului care și-a propus să salveze România. „

  Reply
 2. Andrei

  As sublinia mesajul din prima parte a articolului, anume ca miscarea pentru
  asa-zisele „valori traditionale” este o miscare internationala si o reteta de
  succes aplicata in mai multe tari din Europa de est (incluzand aici si Rusia).
  Acum cativa ani, un copil ii multumea lui Putin pentru „lupta impotriva
  sodomitilor” si faptul ca „nu ii lasa [pe sodomiti] sa ne ia familiile”.
  Sursa: https://www.thenation.com/article/repression-and-gay-rights-russia/

  In plus, retorica ‘liberala’ a Coalitiei pentru Familie este de import, si provine
  de la organizatia conservatoare americana Family Watch International.

  Autorul spune „Tema pare de dreapta, cît o fi ea de susținută de fostul KGB,
  dar în România pare să întrunească un consens transpartinic.” Intr-adevar,
  tema este de dreapta, si inca una de extrema dreapta. Ar trebui sa ne aducem
  aminte ca proiectul de taiere a dreptului la casatorie a homosexualilor prin
  modificarea constitutiei a fost un proiect sustinut aproape exclusiv de PRM
  acum 10 ani. E amnezie totala pe tema asta in Romania, dar Human Rights
  Watch ne-a scris atunci o scrisoare deschisa, deplangand situatia.

  https://www.hrw.org/news/2008/02/06/letter-romanian-government-urging-protection-all-families-without-discrimination

  In rest, nu e de mirare ca niste elite politice din Romania au avut legaturi cu
  securitatea si c-au facut afarceri pe bani publici. Insa ideologia periculsoa nu
  provine de la securitate.

  Reply
 3. nicu

  Chiar nu inteleg de fapt care este rolul acestui articol. Trebuia redactat la rubrica „ne-am interesat pentru dumneavoastra”. Nu vad nici o problema. Harnagea a lucrat in SIE, adevarat si ca orice cetatean are dreptul sa se asocieze in afaceri cu oricine. Dar nu uitam ca acum SIE e serviciul unei tari NATO si in timpul lui Harnagea s-au facut demersuri in directia asta. Tot felul de madame cu lipsa-n gestiune, amestecate cu sefi de servicii, cu fii de sefi de servicii, ce-i balamucul asta si ce vreti voi de fapt sa murdariti aici, ca asta-i scopul ? Pe voi va intreaba cineva de unde va luati banii si cine va plateste ? Eu va inteleg temele primite „spre lucrare”, stiu unde va sunt conectate furtunele dar de data asta ati cam sarit calul si va transformati in Can can . Si pentru informare: KGB nu mai exista de mult. Macar atat ati putea sti daca tot sunteti chipurile informati scormonind in nimic.

  Reply
 4. MAKE

  Aberații cât casa și „scare tactics”. Dacă dl autor ar fi citit Legea referendumului pentru revizuirea constituției, ar fi aflat că întrebarea este unică și scrisă în lege. Dar când ești pornit să dezinformezi cu privire la referendum, faci orice. Rușine.

  Reply
 5. Dumitru

  Criticile legate de referendum si de legea offshore (cum ca ar fi opera KGB) sunt rizibile. Pentru referendum, ma doare-n pix daca Putin isi baga coada, eu stiu ce vreau si voi vota. Pentru legea offshore, OMV tot pe Putin il reprezinta. Presupunand ca pleaca OMV, poate e chiar mai bine.

  Apoi, mai general, nu tot ce face Rusia mi se pare rau. De exemplu, mi se pare rau ca au invadat Crimeea, ca fac razboi in Ucraina, sau ca ne-o trag prin intermediul nemtilor si al austriecilor. Insa mi se pare bine ce-au facut in Siria, unde au curatat cea mai mare parte a tarii de jihadisti.

  Reply
  • Andrei

   Eu vad problema cu implicarea Rusiei in felul asta:

   1. chiar daca dvs sunteti hotarat cum si ce votati, altii care nu
   sunt la fel de hotarati pot sa fie manipulati de stiri de genul ‘vin
   scandinavii sa ne ia copiii ca sa-i dea homosexualilor’. De-aia
   stirile false sunt o problema.

   2. Apoi e semnificativ ca in privinta drepturilor minoritatilor
   sexuale, Romania se alatura unor tari care au un trecut (si
   prezent) indoielnic cu privire la respectarea drepturilor
   indivizilor in general. Cat de multa incredere aveti ca o
   tara care-si tortureaza proprii cetateni e capabila sa
   formuleze legi corecte fata de homosexuali? Sincer,
   pentru orice lege privind drepturile indivizilor, daca
   mi-as da seama ca sunt in acord cu Rusia dar nu si cu
   (sa spunem) Germania, as incepe sa ma intreba daca
   am rationat corect si daca nu mi-a scapat totusi ceva.

   Rusia o fi curatat Siria de jihadisti, dar a curatat-o si de civli,
   a dizlocat locuitorii catorva orase (in contraventie cu legi
   internationale), n-a lasat organizatiile umanitare sa intervina,
   si in continuare se opune unui sistem de verificare a
   operatiunilor militare. Si nu uitati ca Assad e un dictator.
   Deci nu mi-e clar ca interventia Rusiei e asa de buna.

   Reply
   • Dumitru

    Raspuns, pe puncte :
    1. Pai Barnevernet este o realitate, ca si confiscarile de copii din UK, Italia, Finlanda, de catre sisteme de „protectie a copilului” extremiste. Parca niste copii din UK au fost deja definitiv confiscati in conditiile in care au avut cazuri de copiii omorati de parintii lor (si deci sistemul nu cauta sa rezolve problema pentru care a fost creat, ci numai sa-si justifice politic existenta prin actiuni fara legatura cu realitatea).

    2. Romanii nu sunt obligati sa copie tot ce fac occidentalii, care in prezent fac multe tampenii. E simplu : guvernele au din ce in ce mai putina libertate in politica economica (interventii ar fi necesare, insa sistemul financiar mondial o interzice). Alegatorii vor politici sociale, dar alea costa, si depind de cele economice. Asa ca politicienii, pentru a-si face un nume, se apuca de chestii care costa putin si fac scandal. Adica fac exact acelasi lucru pe care l-a facut Hugh Hefner – porno. Din fericire, in RO un politician poate face treaba si altfel, pentru ca raman multe lucruri care pot fi imbunatatite fara sa schimbi sistemul economic, e.g. prin legea Offshore. Problemele minoritatilor exista, insa eu nu vreau ca in Romania sa ajunga ceea ce ele sunt in Vest, adica ceva ce distrage atentia de la adevaratele probleme. Unii progresisti spun ca „religia este un opiu pentru poport”, dar si propaganda progresista e la fel, pentru ca nu discuta interesul general.

    3. Ceea ce spuneti despre Siria e face news. Marele val de migratie a inceput inainte de interventia rusilor, si a fost provocat de jihadisti, unii finantati si inarmati de occidentali (inca n-am inteles de ce). Acum pare ca s-a mai calmat, pentru ca nu mai e razboi… In orice caz, cu informatia (publica) la care am acces pare ca occidentalii au provocat ceva ce nu vroiau deloc, si anume o implantare masiva a rusilor, de prosti ce-au fost. Poate ma insel, insa asa pare de la distanta.

    Reply
    • Andrei

     De acord in mare, insa:

     1. nu inteleg de ce se amesteca o discutie despre organizatiile de protectie a
     copilului cu drepturile LGBT, altfel decat pentru manipularea omului dezinformat.

     2. Spuneti „Problemele minoritatilor exista, insa eu nu vreau ca in Romania sa
     ajunga ceea ce ele sunt in Vest, adica ceva ce distrage atentia de la adevaratele
     probleme.” Mie nu mi se pare ca in Vest, problema minoritatilor sexuale distrage
     atentia de la problemele reale. Poate problema migratiei joaca rolul asta in unele
     tari, cel mai clar in UK.

     3. Eu nu vorbeam de migratia sirienilor, care a inceput de mai devreme, cum
     spuneati. Ma refeream la ultimatumul Rusiei de genul „daca nu goliti orasul, o
     sa muriti bombardati”. Asta-i obliga pe oameni sa-si abandoneze locuintele in care
     au trait de-o viata si sa-si gaseasca noi adaposturi, cel mai probabil la cort, in
     vreun refugee camp aglomerat si insalubru.

     E greu sa gasesti un singur vinovat in Siria; toate grupurile se fac vinovate de cate
     ceva. Dar Rusia nu-i usa de biserica. Deci inca sustin toate lucrurile pe care le-am
     enumerat mai devreme si care sunt acceptate de cele mai mari organizatii
     care urmaresc respectarea drepturilor omului in Siria si alte parti:

     https://www.amnesty.org/en/countries/middle-east-and-north-africa/syria/report-syria/
     https://www.hrw.org/world-report/2016/country-chapters/syria

     Reply
   • Cristi C

    Când nu a lăsat Rusia să intervină organizațiile umanitare? Lăsați. Sunteți dezinformat și off-topic.

    Reply
    • Andrei

     Dezinformat nu sunt, poate doar off-topic (desi ii raspundeam lui Dumitru).
     Atat guvernul sirian cat si Rusia s-au opus interventilor medicale si umanitare.

     Un exemplu usor verificabil:

     „in October 2016 [Russia] vetoed a resolution that would have demanded safe
     delivery of humanitarian assistance to people trapped in Aleppo and an end
     to unlawful attacks on the city”
     Sursa: https://www.hrw.org/world-report/2017/country-chapters/russia#779db9

     Oricum, nu cred ca merita sa aparati Rusia (daca asta a fost intentia). Problemele
     interventiei Rusiei sunt nenumarate si multe sunt mai grave decat blocarea unor interventii umanitare.

     Reply
 6. Andrei Crisan

  E caraghioasă DISPERAREA cu care oponentii referendumului incearca zi de zi sa mai scotoceasca ceva cu care sa indeparteze cetatenii de la vot.

  Reply
 7. nae girimea

  Aflu ca relatiile heterosexuale au sustinere de la Kremlin . N-am stiut . De aceea , tin sa ii multumesc dlui Putin : spassiva gospodin Putin !. Spassiva pt ca mi le-ai scos in cale pe Nutsi , pe Mimi , pe Rodica si pe multe altele ( si inchei , pt ca nu vreau sa nedreptatesc pe nimeni ) . Dar am 2 reclamatii :
  1. Tot mata mi-ai scos-o in cale pe nevasta-mea ?
  2. De ce nu imi mai scoti nimic pe cale ca pina acum ? Poa’sa fie ( ca io nu-s antiminoritar ) si o Roji , si o Brigitte ( nu aia a lu’ Macron ca io nu-s gerontofil si prefer in loc de una de 60 de ani , doua de 30)
  Iti multumesc !

  Reply
 8. Cristi A.

  Ah, iar aiureala cu întrebarea de pe buletinele de vot care „dă un cec în alb clasei politice”. Întrebarea aceea este stabilită în legea referendumului (3/2000, articolul 7). Orice altceva ar fi făcut referendumul invalid din start!

  Reply
 9. marius

  cind vrea securitatea sa faca diversiune o baga pe aia cu rusii… deja vu contrarevolutia securist-cia inceputa in dupa amiaza de 22 decembrie 1989…

  Reply
 10. Dan_Bruma

  Coaliția pentru Famiglia Securistica! Nici nu ma gandeam ca poate fi altfel. Totusi mersi foarte mult pentru aceste informatii!

  Reply
 11. marius

  psd-usr-sri-bruxelles joaca pinguinul bucuriei pentru marea coalitie gay
  felicitari noii coalitii usr-psd pt boicotarea cu brio a referendumului

  dragi parinti incepind cu anul viitor copiii nostri o sa invete ca homosexualitatea e de bine… eventual sa fie introdusa ca materie obligatorie ca deja sint bagate niste mizerii prin parlament

  hai sri bag-o pe aia cu rusii ca in 89…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *