Romania Curată

Sorin Oprescu spune că Rareș Bogdan și Cozmin Gușă l-au avertizat „pe surse“ că va fi luat de DNA

Sorin Oprescu a pomenit numele directorului general al RealitateaTV, Rareș Băgdan, și al lui Cozmin Gușă, acționar la aceeași televiziune, în declarația dată în fața judecătorului unde spera să scape de arestul preventiv.

Sorin Oprescu susține că cei doi l-ar fi informat, „pe surse“ că „ i se pregătește ceva. „Precizează că a trăit șapte ani la Primăria capitalei între agonie şi extaz, aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunţe că va fi arestat a doua zi. Mai mult, de vreo doi ani de zile, îi dădea afară pe cei care începeau cu aceste probleme şi veneau cu asemenea zvonuri. La interpelarea instanţei, arată că în principal Rareş Bogdan venea cu <<informaţii pe surse>> de la DNA şi chiar şi domnul Guşă îi aducea asemenea zvonuri”, se arată în motivarea judecătorilor de la Curtea de Apel București.

”Da, Oprescu are dreptate ca l-am avertizat, clar, ce nu spune Penalul Primar este ca a facut asta pe post, pe RealitateaTv. Si nu am facut asta doar odata! Am facut „avertizarea” de mai multe ori! De prin martie o tot fac si dupa retinerea lui Mony Wigler am facut asta chiar agresiv! :) Ce naiba sa zica si Oprescu dupa cat l-am boxat inainte si dupa arestare…..!?” – Rareș Bogdan, într-un comentariu pe Facebook.

Sorin Oprescu a susținut în fața judecătorilor că și Marian Petrache, președintele Consiliului Județean Ilfov, i-ar fi spus că „i se pregătește ceva”. „În urmă cu două săptămâni, (Marian, n.r.) Petrache, preşedintele consiliului Judeţean Ilfov i-a spus că <<i se pregăteşte ceva>>, dar că nu marşează la asemenea chestiuni, după care a plecat: precizează că nu l-a crezut. Arată că zilnic citeşte peste 700 de acte, pleacă cel mai devreme la primărie la orele 21.30-22-23. Accentuează că nu a cerut niciodată bani, mită, nu a condiţionat, are peste 26.000 de angajaţi de care răspunde, mai mult a făcut controale şi i-a dat afară pe cei care nu au respectat legea. Nu a ştiut că Popa Bogdan Cornel ia mită, l-ar fi dat afară dacă ştia”, au mai notat judecătorii în motivarea menținerii arestului preventiv pentru Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu nu vrea etichetă de „om neonorabil“

„(Sorin Oprescu, n.r.) Arată că instanţa judecă o cauză a unei persoane în apropiere de sfârşitul vieţii profesionale. Consideră că a greşit de-a lungul timpului pentru că a făcut atât bine, nu poate să accepte să rămână cu eticheta pe care domnii procurori doresc să i-o aşeze pe frunte, în sensul că este un om neonorabil.

Primarul suspendat al Capitalei ar putea fi anchetat pentru spălare de bani și evaziune fiscală

Judecătorul l-a pus în dificultate pe primarului suspendat al Capitalei când i-a pus mai multe întrebări despre un off-shore din Cipru. Sorin Oprescu a declarat instanței că în 2013 și-a cedat părțile sociale pe care le deținea la firma Anais Medical Center, fosta Medical Prestige SRL, în schimbul sumelor de 8.000 de lei, 597.400 de lei și 20.500 de euro. Oprescu le-a spus judecătorilor că nu a încasat nici până acum acești bani. Activele fostei sale firme sunt controlate acum în proporție de 70% de un off-shore din Cipru, dar Oprescu a declarat că nu știe cine este în spatele acelei companii.

„Instanța nu poate considera ca sinceră declarația inculpatului data în fata judecătorului de drepturi și libertati de la Curte potrivit cu care acesta nu poate preciza în ce condiţii Laramed Cyprus LTD a intrat in acţionariatul SC Medical Prestige/Academica, controlând 70% din activele acestora, deşi a fost acţionar in acesta societate alături de fratele său, mama „asociatului” Galea, in vârstă de 69 de ani, si de fiul său, care nu l-au informat cine este in spatele noului acționar înființat în off-shore-ul cipriot“, susține judecătoarea Camelia Bogdan, de la Curtea de Apel București, în motivarea prin care a respins contestația lui Oprescu împotriva arestării.

Judecătoarea Camelia Bogdan, specialistă în spălarea banilor, le sugerează procurorilor să cerceteze relația lui Sorin Oprescu cu acel off-shore din Cipru.

„Având în vedere că, în sine, constituirea acestor companii nu este ilegală, urmează să fie analizat de organele judiciare dacă nu cumva utilizarea lor nu este deturnată în scopul asigurării reuşitei procesului de spălare a banilor. Societăţile ecran au totuși potential criminogen, de vreme ce prin înfiinţarea lor se urmăreşte evitarea plăţii impozitului, situaţie în care nu avem de-a face cu optimizarea fiscală, ci cu fapte de evaziune fiscală şi spălare de bani. De aceea, pentru buna desfasurare a procesului penal, este necesar ca anchetatorii să  efectueze şi analiza fluxurile financiare, în vederea identificării, localizării şi indisponibilizării produsului altor posibile infracțiuni săvârșite de inculpate. (…) Se va solicita identificarea şi indisponibilizarea bunurilor aflate în paradisurile fiscale, în vederea garantării confiscării speciale.

Camelia Bogdan a remarcat și că Sorin Oprescu nu a trecut în declarațiile de avere din anii 2013, 2014 persoana în favoarea căreia i s-au cedat părțile sociale, respectiv creanțele, veniturile aferente cedării acestora fiind înregistrate la rubricile privind venituri din activități independente și venituri din cedarea folosinței bunurilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Sorin Oprescu spune că Rareș Bogdan și Cozmin Gușă l-au avertizat „pe surse“ că va fi luat de DNA

  1. Sara

    Anchetatul Sorin Oprescu in acest caz, cred ca are dreptate. Pe Rares Bogdan , Guse si Petrache ii cred in stare de acest lucru. Interesant este ca nu aminteste de niciun membru PSD desi sunt sigur ca au fost si din aceea parte a politicii. Totusi Bogdan Rares s-a tradat prin faptul ca intreaga seara a cautat ca explice cu obstinatie ca „e adevarat ca a facut-o de mai multe ori public”, desi Oprescu a spus clar ca acestia s-au dus la el sa-l avertizeze. Faptul ca a repetat tot timpul ca se autodemasca ca a facut-o PUBLIC si desi nu de mult l-a avut in emisiune si a fost foarte politicos cu acesta, ieri in emisiune l-a atacat intr-un mod foarte dur.

    Reply
  2. Petre

    Todeauna l-am perceput ca un „golan de pe primaverii” crescut in gandirea dispretului fata de lege si in aprecierea incalcarii cu obstenatie si dispret a legii, a regulilor civice si morale, ca regula de etalare a competentei si capacitatii de „a se descurca” !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *