Romania Curată

Sorin Oprescu a fost suspendat din funcția de primar general al Capitalei. Consiliul General se reunește astăzi pentru a alege un interimar

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost suspendat din funcţie, după decizia definitivă de arestare preventivă. Prefectul Capitalei, Paul Petrovan, a emis marţi ordinul prin care s-a constatat suspendarea de drept a mandatului de primar general al lui Sorin Oprescu.

Ordinul de suspendare din funcţie a lui Sorin Oprescu a fost emis după ce Curtea de Apel Bucureşti şi Tribunalul Bucureşti au comunicat, prin fax, Instituţiei Prefectului Municipiului Bucureşti, că în 6 septembrie s-a dispus arestarea preventivă a primarului general al Capitalei, iar măsura a rămas definitivă în 14 septembrie, după respingerea, ca nefondată, a contestaţiei formulate de Sorin Oprescu.

Prefectura Capitalei a precizat că ordinul de suspendare i-a fost comunicat lui Sorin Oprescu și Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

După decizia de suspendare din funcţie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General al Muncipiului Bucureşti trebuie să se întrunească în şedinţă de îndată pentru a alege un primar interimar, dintre cei doi viceprimari ai Capitalei – Cornel Pieptea (PNL) şi Dan Darabont (PSD). Conform viceprimarului Cornel Pieptea, care a scris pe pagina sa de Facebook, şedinţa CGMB ar urma să aibă loc marţi, la ora 17.

Primarul general al Capitalei a fost arestat preventiv pe 6 septembrie pentru luare de mită. Decizia de arestare preventivă a fost contestată de Sorin Oprescu şi judecată luni la Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucureşti.

Procurorii DNA îl acuză pe Sorin Oprescu de luare de mită, susţinând că în 5 septembrie, în baza unei înţelegeri prealabile cu şeful unei instituţii publice din subordinea sa şi o persoană de încredere, a primit de la primul suma de 25.000 euro din 60.000 euro ceruţi de cei doi pentru edil, de la patru persoane care ulterior l-au denunţat.

Persoana care i-ar fi dus banii lui Sorin Oprescu ar fi şeful Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa. Sorin Oprescu a fost ulterior oprit în trafic, în noaptea de 5 spre 6 septembrie, iar asupra sa ar fi fost găsită suma de 5.000 de euro din banii care ar fi fost primiţi ca mită, conform anchetatorilor.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *