Romania Curată

Șefa CNA, Laura Georgescu, trimisă în judecată. Și de ce nu avea vreme CNA să discute sesizările civice legate de ”știrile” despre Roșia Montană

Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Laura Georgescu, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA. Laura Georgescu este acuzată de abuz în serviciu şi instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată şi Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ştefan şi Narcisa Iorga.

În 2013 Laura Georgescu a redat licenţa televiziunii Giga TV la insistenţele fostului edil din Piatra Neamţ. De asemenea, în această cauză a intervenit direct şi Viorel Hrebenciuc. Acesta i-a cerut în mod explicit şefei CNA să-i redea licenţa postului Giga TV. De asemenea, în fruntea instituţiei, Laura Georgescu i-ar fi determinat pe angajaţii săi să întocmească 25 de sesizări false pentru ca mai multe televiziuni să fie sancţionate.

Dosarul şefei CNA va ajunge pe masa judecătorilor de la Tribunalul Bucureşti.

***

fragment din rechizitoriul DNA:

”În perioada 2013 – 2014, în calitatea sa de președinte al C.N.A., inculpata Laura Georgescu a fost cea care a instigat, la întocmirea a 25 de sesizări cu date nereale, în vederea înregistrării unor lucrări ce au intrat în analiza plenului C.N.A. și care au fost soluționate prin sancționarea a 11 posturi de televiziune.

În acest sens, în perioada respectivă, președinta C.N.A. Laura Georgescu a impus mai multor funcționari din cadrul instituției pe care o conduce, să întocmească sesizări ce conțin date nereale, iar ulterior a susținut respectivele sesizări false, prin demararea unor proceduri administrative care au avut ca finalitate sancționarea celor 11 posturi TV, unele dintre acestea fiind sancționate de mai multe ori.

În unele cazuri, sesizarea a fost redactată și înregistrată înainte ca emisiunea reclamată să fi avut loc.”

***

O scurtă aducere aminte, ca fapt divers…

La sfârșitul anului 2012, dar și apoi, CNA a fost sesizată de mai multe ori în privința modului în care televiziunile din România transmiteau informații legate de proiectul de la Roșia Montană. În lipsa unor răspunsuri la sesizări, activiștii au protestat în fața sediului DNA. Laura Georgescu spunea atunci că n-au apucat să discute sesizările, pentru că au foarte multe sesizări și nu au timp… Păi, da, cum să aibă timp pentru sesizările reale

CNA protest


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *