Mihai Goțiu

S-au cumințit austriecii de la Kronospan? Ia uite ce Cod anti-mită și anti-practici de tip cartel și-au tras! Îi crede cineva?

Pe bună dreptate, pe jurnalistul de investigații Andrei Ciurcanu l-a pufnit râsul când a citit ”Codul de conduită pentru furnizorii Kronospan”. Dacă cumva mai sunt unii care nu știu, Kronospan e fratele austriac al lui Schweighofer – au venit de mână la Sebeș, de unde și-a extins afacerile în mai multe localități din România. În cazul Kronospan, cu tot cu ”binefacerile” formaldehidei, care, desigur știți și voi, este la fel de sănătoasă precum cianura ;) .

Iar Kronospan și Schweighofer s-au făcut frați de sânge și, mai ales, de lemn, în special la Sebeș, unde își treceau rumegușul unii altora peste gard. Și s-au făcut și frați de cartel, să fie siguri că nu rămân fără materia primă de prin pădurile României, indiferent de unde e tăiată și cum e tăiată. Și nu e o figură de stil, pentru că Schweighofer și Kronospan au împărțit cea mai mare pare a amenzii record dată de Consiliul Concurenței, de aproape 130 de milioane de lei, din care peste o treime a fost partea celor de la Kronospan.

Așadar, cum să nu te apuce râsul când citești că și-a făcut cei de la Kronospan ”Cod de conduită pentru furnizori”? Și să nu te emoționeze, și să nu verși o lacrimă, precum Andrei Ciurcanu, la o așa năzbâtie? Păi chiar Kronospan a ajuns să le solicite partenerilor să respecte legislația națională, să nu ofere/primească mită și să nu încalce legile/principiile concurenței? Ah, de-ar putea citi și copacii din pădurile României…

Citește pe România Curată:

Tun după tun, de la directorii Afacerii Roșia Montană. Nu doar statul român, ci și banca de stat CEC, Primăria Alba Iulia, dar și alte instituții publice riscă să piardă zeci de milioane și/sau să rămână cu lucrări neexecutate. La cât se cifrează datoriile

Șef din Poliție, reținut pentru că ar fi primit mită de la Mafia Lemnului. Luna trecută, polițistul deschisese dosar penal pentru tăierile ilegale din prima pădure cu certificare FSC din România

Am găsit copacii tăiați ilegal din prima pădure cu certificare FSC din România, de lângă o pădure UNESCO (VIDEO)

Cea mai toxică promisiune a prezentei campanii electorale. E promovată din bani publici, iar cetățenii sunt îndemnați să semneze o petiție de susținere!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *