Romania Curată

Rotaţie de cadre. Nicuşor Dan crede că schimbarea primarului general interimar al capitalei este „un joc al partidelor”

Schimbarea primarului general interimar Ștefănel Marin Dan este o simplă rotire a cadrelor între partidele reprezentate în Consiliul General care, după tăcerea complice generată de arestarea lui Sorin Oprescu, sunt gata să-și reia lupta pentru salvarea propriilor interese, crede Nicușor Dan, președintele Grupului de inițiativă al Uniunii Salvați Bucureștiul.

„Înlocuirea primarului Ștefănel Marin Dan, căruia îi recunoaștem incompetența în scurtul mandat deținut, nu are nicio legătură cu politicile publice așteptate de bucureșteni pentru redresarea administrației orașului”, mai spune Nicușor Dan, care consideră că, dacă noul primar interimar și consilierii doresc cu adevărat o altfel de administrație față de cea cunoscută până acum, atunci prima măsură pe care trebuie să o ia este să dea curs cererii USB de auditare a activității Primăriei în  ultimii trei ani și să justifice orice cheltuire a banilor publici.

„Problemele administrative ale orașului sunt extrem de serioase și pentru rezolvarea lor este nevoie de viziune, de competență administrativă și de integritate. Schimbarea de astăzi este o simplă rotație de cadre, o cosmetizare care nu rezolvă pe fond din problemele orașului”, a declarat Nicușor Dan, președintele Grupului de inițiativă al USB.

Uniunea Salvați Bucureștiul a solicitat în luna septembrie atât publicarea pe site-ul primăriei a tuturor contractelor de achiziții publice ale instituției din ultimii trei ani, cât și auditarea acestor cheltuieli de către o firmă de audit cu reputație solidă. De asemenea, USB a cerut ANI verificarea averilor tuturor directorilor din primăriile capitalei.

„Nici PNL, nici PSD nu au vrut să-și asume responsabilitatea administrării dezastruoase din ultimii trei ani, după arestarea lui Oprescu, pentru a-l găsi acum pe Ștefănel Marin Dan țap ispășitor. Este un joc al acestor partide pe care nu îl mai putem acceptă și o atitudine iresponsabilă față de bucureșteni”, a declarat Nicușor Dan.

Primarul interimar al capitalei, Ștefănel Dan Marin, a fost demis marți, 24 noiembrie, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București. Acesta a fost ales de în funcție pe 15 septembrie, după suspendarea lui Sorin Oprescu, care a fost arestat preventiv.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Rotaţie de cadre. Nicuşor Dan crede că schimbarea primarului general interimar al capitalei este „un joc al partidelor”

  1. alex

    A fost inchis Tatrul Nottara din cauza unei legi ce favorizeaza mafia imobiliara pentru procurarea de locatii excelente gratiis si mafia hypermarketurilor si mall-urilor ce vor distrugerea oricarei concurente cit de mici in special de centrul Bucurestiului care a prins ceva avint odata cu refacerea centrului istoric.
    O lege care nu duce la consolidarea cladirilor ci doar da liber mafiotilor sa actioneze in voie !!!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *