Romania Curată

Olguța Vasilescu, audiată la DNA cu mai puțin de o săptămână înaintea alegerilor. La ce se așteaptă primarul Craiovei

Primarul Craiovei și candidatul PSD la aceeași funcție, Lia Olguța Vasilescu, a ajuns în această dimineață (luni) la sediul DNA pentru a fi audiată. „Mă aştept la ce este mai rău, având în vedere că este ultima săptămână de campanie electorală”, a declarat Olguța Vasilescu înainte de audieri.

Pe 30 martie, Lia Olguța Vasilescu a fost reținută de procurorii DNA pentru patru infracțiuni de luare de mită, trei de folosire a autorității în scopul obținerii de bani sau foloase necuvenite și una de spălare de bani. Infracțiunile sunt din perioada campaniei electorale din 2012. Conform unui comunicat al procurorilor de atunci, ”ăn cursul anului 2012, cu prilejul campaniei electorale pentru alegerea primarului municipiului Craiova, mai mulți oameni de afaceri au fost determinați de candidatul Vasilescu Lia Olguța, personal sau prin intermediul unor persoane din echipa de campanie, să efectueze diverse sponsorizări. În scopul obținerii acestor foloase, inculpata s-a folosit de influența pe care o avea asupra oamenilor de afaceri, în calitatea sa de vicepreședinte al organizației județene a unui partid politic. „Donațiile” respective, estimate la 135.907 euro, făcute în condițiile de mai sus, s-au concretizat atât în realizarea de materiale electorale, dar și pentru organizarea unor spectacole în susținerea campaniei inculpatei. Materialele respective au fost folosite de inculpată, cunoscând că provin din săvârșirea infracțiunii de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite.”

***

Citește și:

Olguța Vasilescu a fost reținută de DNA pentru banii încasați în campania electorală

Concertul lui Goran Bregovici din campania electorală a Olguţei Vasilescu ar fi fost plătit cu bani din mită

Anchetează, totuși, cineva Dosarul„Mălaiul Electoral” al Olguței Vasilescu de la Craiova?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *