Romania Curată

Nichita s-ar fi întâlnit cu martori din dosar. Un avocat cere ARESTAREA sa. „Am nume, locuri, întâlniri şi date”

Avocatul Adinei Samson a anunţat, vineri, la ieşirea din sediul DNA, că a solicitat procurorilor să propună din nou arestarea primarului suspendat al Iaşiului, Gheorghe Nichita, după ce s-ar fi întâlnit cu martori din dosar, ceea ce îi era interzis conform condiţiilor impuse de controlul judiciar.

„Azi s-a extins urmărirea penală împotriva lui (Gheorghe Nichita – n.r.), am discutat despre arestare pentru că a încălcat controlul judiciar. Are numeroase întâlniri cu martorii din dosar, lucru interzis cu desăvârşire prin controlul judiciar. Nu s-a întâlnit cu doamna Samson, dar i-a întâlnit pe alţi martori, i-a căutat şi a avut contact cu ei. Am nume, locuri, întâlniri şi date şi vom face înscrisuri. Abia le-am adus la cunoştinţă procurorilor despre aceste aspecte”, a arătat Dragomir Tomaşeschi, avocatul Adinei Samson.

Întrebat cum se simte clienta sa, Tomaşeschi a spus că aceasta a trăit „o situaţie teribilă” alături de edilul suspendat al Iaşiului.

„Stau şi mă întreb unde sunt asociaţiile de apărare a drepturilor femeilor în aceste momente. Ea a fost chinuită de Nichita atâţia ani. Nu a cerut ajutorul decât organelor de cercetare penale. Clienta mea are reale probleme de sănătate, are nevoie de asistenţă psihologică, pentru că traumele comise de acest individ în anii din urmă şi-au pus amprenta în situaţia ei medicală. Nu a fost o relaţie frumoasă, Gheorghe Nichita a determinat-o să aibă această relaţie prin ascendentul profesional pe care-l avea asupra ei. Clienta mea a fost forţată să aibă această relaţie, ea nu a dorit-o”, a mai arătat Tomaşeschi.

Întrebat ce probe concrete are privind presupusele întâlniri ale lui Nichita cu martori, avocatul a precizat că are „informaţii despre aceste întâlniri, nu fotografii”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Nichita s-ar fi întâlnit cu martori din dosar. Un avocat cere ARESTAREA sa. „Am nume, locuri, întâlniri şi date”

  1. Octavian Duliu

    Nu se va intampla nimic. Nichita este prea important pentru partid pentru ca cererea avocatilor Dnei. Samson sa fie luata in consideratie. Daca Nichita nu se stia „invulnerabil”, ar fi respecta cel putin conditiile controlului judiciar. Imaginatia-va cate voturi s-ar pierde daca Nichita este condamnat si cati bani „negri” pentru partid s-ar irosi. In conditiile actuale, Nichita va continua sa faca ceea-ce mentorii lui spirituali l-au invatat sa faca, adica orice este imoral sau ilegal numai sa ramana acolo unde considera ca are puterea.

    Reply
  2. Alec

    Eu cred ca va fi arestat si trimis acolo unde marita .Tinerii procurori dela DNA,are ocazia sa-l trimita la racoare pe acest infractor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *