Romania Curată

Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne. Cine i-a luat locul

Ministrul de Interne Gabriel Oprea și-a depus demisia din funcție pe 6 noiembrie, informație confirmată și de vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru.

„Am luat și noi act, din partea Guvernului, de această demisie adresată premierului interimar, demisia din funcția de viceprim-ministru pentru securitate națională și din cea de ministru de Interne și (…) delegarea atribuțiilor domnului secretar de stat Ilie Botoș. Demisia este din 6 noiembrie și are rezoluția favorabilă a premierului interimar”, a afirmat vicepreședintele Senatului Ioan Chelaru.

Atribuțiile sale au fost delegate lui Ilie Botoș, fostul procuror general al României. Demisia lui Gabriel Oprea apare la o săptămână după ce Victor Ponta a depus mandatul de premier, ceea ce înseamnă demisia întregului guvern.

Nu e clar motivul pentru care Oprea și-a dat demisia din funcție, însă acesta a fost implicat într-un uriaș scandal legat de moartea unui polițist ce făcea parte din coloana oficială a ministrului.

Ulterior a ieșit la iveală faptul că Oprea a beneficiat de peste 1.600 de ori de coloană oficială în 2015, fără a avea dreptul, conform legii.

De altfel, procurorii DNA investighează folosirea abuzivă a Poliției Rutiere de către Gabriel Oprea, dar și de alte persoane publice.

Cum a murit poliţistul

Bogdan Gigină mergea în fața autoturismului în care se afla vicepremierul și, totodată, ministrul de Interne Gabriel Oprea pe traseul Băneasa – Piaţa Presei Libere, Arcul de Triumf – Piaţa Charles de Gaulle – Piaţa Victoriei – Bulevardul Uranus – strada Ştirbei Vodă, conform documentelor trimise de MAI la Parchet.

Surse judiciare susțin că, pe strada Știrbei Vodă, poliţistul aflat în deschiderea coloanei lui Oprea a intrat cu motocicleta în prima groapă a șantierului de pe stradă, vehiculul a rămas acolo avariat, iar Bogdan Gigina a fost propulsat câţiva metri şi a căzut pe carosabil. S-a lovit cu mandibula şi maxilarul de asfalt. Moartea a fost instantanee.

Procurorii au audiat până acum cei cei poliţişti din coloana lui Gabi Oprea, printre care şi naşul motociclistului decedat. Au fost audiaţi muncitorii de la firma de gaze. Procurorii au dispus şi două expertize privind starea motocicletei şi dinamica producerii accidentului.

Parchetul a deschis dosar penal privind ucidere din culpă chiar în seara accidentului pe 20 octombrie. A doua zi, groapa unde a căzut poliţistul a fost astupată cu acordul procurorului care făcuse deja cercetarea la faţa locului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea Ministerului de Interne. Cine i-a luat locul

  1. Paul

    generalul Gabriel Oprea trebuia sa ia aceasta decizie din data de 20 octombrie a.c. obligat de importanta functiei pentru care a dovedit ca nu are pregatirea profesionala si morala corespunzatoare si mai mult, obligat de onoarea militara,daca este cumva militar de cariera.Maresalul Antonescu a avut demnitatea de a comanda plutonul care l-a executat.Pentru acest Maresal,onoarea militara a fost mai presus de viata.Fac aceasta observatie pentru ca este vorba de”onoare”,cea care defineste cu devarat pe un barbat.

    Reply
  2. NASUL

    IZMENARUL pretins academician OPREA G invoca „interesul national” pt aburirea POPULIMI NOVICE, dar opereaza cu HOTII , BANDITII si MAFIOTII nationali si internationali. Ro este capturata de GUNOAIE UMANE si IDIOTI cu stele multe umeri si posesori de diplome de doctorat luate cu JAPCA in detrimentul celor cu merite si geniali.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *