Romania Curată

FOTO: Protest pentru dreptul la… protest, în Piața Victoriei. Petiția ”Nu suntem în Rusia” a depășit 18.000 de semnături

Câteva zeci de cetățeni, mulți dintre ei în haine dungate, au protestat, la sfârșitul săptămânii, în Piața Victoriei din București, împotriva propunerii legislative care îngrădește dreptul la protest. Propunerea, venită de la Nicolae Ciucă și Lucian Bode a stârnit o iritare publică majoră, fiind criticată de organizațiile ne-guvernamentale, dar și de cetățeni, peste 18.000 dintre aceștia semnând petiția inițiată pe Platforma Declic, intitulată ”Nu suntem în Rusia, nu îngrădiți dreptul la protest”.

ONG-urile care au luat poziție împotriva acestei propuneri legislative reclamă faptul că Ciucă și Bode ar fi copiat, într-o formă agravată, o propunere a fostului ministru de Interne Carmen Dan, care îi viza pe cei care protestau împotriva masacrării legilor Justiției și împotriva OUG 13. ”Nu este deloc surprinzător că dnii. Ciucă și Bode nu se arată originali, ci plagiază, de data această după PSD. Ambele propuneri urmăresc introducerea unor sancțiuni mai aspre, majorând limita pedepsei cu închisoarea, și eliminând posibilitatea de a sancționa doar cu amendă. PNL merge mai departe și propune și anumite circumstanțe agravante, care cresc și mai mult pedepsele” se arată într-un comunicat, pe care l-am publicat și pe ”România Curată”; și pe care îl puteți citi, integral, aici.

Dacă nu ai semnat încă petiția, ”Nu suntem în Rusia, nu îngrădiți dreptul la protest”, o poți face aici (click).

Desen: Dan Perjovschi; Foto: Declic


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *