Lucian Davidescu

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție: Mircea Cotoros a pierdut procesul prin care cerea ștergerea unor articole despre Sebastian Ghiță și George Maior

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de Mircea Cotoros, fost angajat al firmei Teamnet deținută de Sebastian Ghiță, prin care acesta cerea ștergerea de pe internet a unor articole și despăgubiri de 100.000 de euro.

Articolele, publicate de riscograma.ro respectiv de România Curată, comentau pe marginea e-mailurilor interceptate de hacker-ul Guccifer despre cum directorul de atunci al SRI George Maior primea informări legate de Sebastian Ghiță, care ar fi vrut să dea șpagă chiar la Bruxelles, la Comisia Europeană.

După ce Mircea Cotoros a câștigat în instanța de fond, la Tribunalul București, decizia a fost desființată anul trecut de Curtea de Apel București, care a argumentat că nu există nici o faptă ilicită. Pe 18 octombrie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul d-lui Cotoros, decizia rămânând astfel definitivă.

Schimbul de e-mailuri poate fi găsit republicat și la acest link, împreună cu povestea pe larg a procesului.

Mircea Cotoros se mai judecă în prezent cu Cătălin Tache și ziarul Național ca urmare a articolelor Oamenii SRI, conectați și la banii SIE! [arhivat aici] respectiv respectiv Documente DNA: ”Gheișa” SIE! [arhivat aici]


Update / 22.12.2022: Mircea Cotoroș, drept la replică: „Se spune că, calomnia este arma defensivă a inferiorităţii deoarece cel care o folosește nu poate să-şi acopere propria goliciune şi meschinărie”

Update / 31.12.2022: Motivarea deciziei ÎCCJ poate fi citită aici.

Update / 3.2.2023: Cătălin Tache și ziarul Național au câștigat procesul intentat de Mircea Cotoroș

Update / 13.2.2023: Fotografiile cu Mircea Cotoroș, prezente în versiunile anterioare ale articolelor, au fost inițial blurate și în cele din urmă înlocuite complet după ce acesta ne-a amenințat cu un nou proces.

Update / 15.1.2024: Reproducem mai jos corespondența prin care d-l Mircea Cotoroș ne anunță că a câștigat apelul în procesul cu Cătălin Tache:

12.01.24 14:43

Domnule Lucian Davidescu,
Observ ca si la data prezenta continuati sa diseminați informații false la adresa persoanei mele. In cadrul articolului publicat in Romania Curata (https://www.romaniacurata.ro/decizie-definitiva-a-inaltei-curti-de-casatie-si-justitie-mircea-cotoros-a-pierdut-procesul-prin-care-cerea-stergerea-unor-articole-despre-sebastian-ghita-si-george-maior/) se pot identifica cel puțin două neconformități:
1. Nu aveți nicio ezitare în promovarea articolelor dlui Cătălin Tache (fost ofițer MAI sprijinit în acțiunile sale „Lovitura lui Tache” de către dl Iliuta Nagy, posesorul Național.ro, personaje cercetate penal pentru obținerea de foloase necuvenite în schimbul publicarii de articole denigratorii) ce conțin afirmații pe care dvs le cunoașteți ca fiind false: i) nu am corespondat niciodată cu George Maior; ii) nu am făcut niciodată vreun front comun cu acesta împotriva lui Guccifer si iii) nici nu am beneficiat de granturi RoAid (aici aveți deja tot contextul prin demersurile realizate sub incidenta legii 544/2001 cu toate ca ați pierdut în instanță datorită abuzului de reprezentare – nu se cunoaște dacă dna Alina Mungiu-Pippidi a fost vreodată informata cu privire la acest rezultat / demers Romania Curata împotriva Agenției de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare).
2. Promovați o decizie provizorie a Judecătoriei Sector 1 omițând să informați cititorii cu indicarea deciziei definitive a Tribunalului București prin care se constata caracterul ilicit al afirmațiilor dlui Cătălin Tache: https://portal.just.ro/3/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=29900000000930276&id_inst=3
Deoarece acțiunile dvs nu vizează altceva decât lezarea în mod repetat a imaginii subsemnatului, îmi rezerv dreptul de a întreprinde demersurile legale ce se impun cat timp mentineti acțiunile de denigrare indiferent de rezultatul cauzei aflate deja pe rolul CEDO ce va permite redeschiderea dosarului la nivel național în vederea remedierii erorii judiciare CAB (complet – Mariana Hortolomei) de care ați beneficiat direct si nemeritat.
Mircea-Nicolae Cotoros

12.01.24 14:57

D-le Cotoroș,
Așa cum v-am mai rugat, dacă este absolut necesar să comunicați ceva, faceți-o prin intermediul avocaților dvs., pentru o minimă coerență.
Vă mulțumim oricum că ne-ați atenționat asupra deciziei recente a TMB – „Cu drept de a formula recurs” adică, de dragul unei minime proprietăți asupra termenilor, nu „definitivă” – o vom relata pe larg, acum sau cel târziu odată cu rezultatul recursului.

15.01.24 20:18

Domnule Davidescu,
Am luat act de refuzul dvs de a corecta articolul dvs cu ultima decizie a Tribunalului București TMB și (da!) definitivă pana la un ipotetic recurs care oricum nu va analiza fondul cauzei, astfel, continuați să manipulați opinia publică atât cu privire la afirmațiile ilicite ale dlui Catalin Tache (de care sunteți întru totul conștient) cât și asupra faptului că aș fi pierdut procesul împotriva lor.
Atașez captura articolului dvs, astăzi 15.01.2024 – la 25 zile de la publicarea deciziei TMB și 3 zile de la notificarea subsemnatului, cu evidențierea în roșu a informațiilor vădit eronate. De asemenea, cu galben este subliniat și paragraful în care continuați să dezinformații cititorii asupra tentativei de mituire a oficialilor CE la Bruxelles, în pofida probelor incontestabile (Nelu Neacșu, Karel de Vriendt, subsemnatul) cât și faptul că nicio instanță națională (TMB, CAB, ICCJ) nu a confirmat aceste false ipoteze pe care le promovați constant până în prezent.
Aceasta iterație va fi prezentată instanțelor de judecată ca nouă mostră a jurnalismului iresponsabil pe care îl practicați.
Mircea-Nicolae Cotoros

15.01.24 20:25

„definitivă pana la”  
Vorbeam serios când am spus să ne contactați prin avocat.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție: Mircea Cotoros a pierdut procesul prin care cerea ștergerea unor articole despre Sebastian Ghiță și George Maior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *