Lucian Davidescu

Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție: Mircea Cotoros a pierdut procesul prin care cerea ștergerea unor articole despre Sebastian Ghiță și George Maior

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul declarat de Mircea Cotoros, fost angajat al firmei Teamnet deținută de Sebastian Ghiță, prin care acesta cerea ștergerea de pe internet a unor articole și despăgubiri de 100.000 de euro.

Articolele, publicate de riscograma.ro respectiv de România Curată, comentau pe marginea e-mailurilor interceptate de hacker-ul Guccifer despre cum directorul de atunci al SRI George Maior primea informări legate de Sebastian Ghiță, care ar fi vrut să dea șpagă chiar la Bruxelles, la Comisia Europeană.

După ce Mircea Cotoros a câștigat în instanța de fond, la Tribunalul București, decizia a fost desființată anul trecut de Curtea de Apel București, care a argumentat că nu există nici o faptă ilicită. Pe 18 octombrie 2022, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins recursul d-lui Cotoros, decizia rămânând astfel definitivă.

Schimbul de e-mailuri poate fi găsit republicat și la acest link, împreună cu povestea pe larg a procesului.

Mircea Cotoros se mai judecă în prezent cu Cătălin Tache și ziarul Național ca urmare a articolelor Oamenii SRI, conectați și la banii SIE! respectiv respectiv Documente DNA: ”Gheișa” SIE!


Update / 22.12.2022: Mircea Cotoroș, drept la replică: „Se spune că, calomnia este arma defensivă a inferiorităţii deoarece cel care o folosește nu poate să-şi acopere propria goliciune şi meschinărie”

Update / 31.12.2022: Motivarea deciziei ÎCCJ poate fi citită aici.

Update / 3.2.2023: Cătălin Tache și ziarul Național au câștigat procesul intentat de Mircea Cotoroș

Update / 13.2.2023: Fotografiile cu Mircea Cotoroș, prezente în versiunile anterioare ale articolelor, au fost inițial blurate și în cele din urmă înlocuite complet după ce acesta ne-a amenințat cu un nou proces.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Decizie definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție: Mircea Cotoros a pierdut procesul prin care cerea ștergerea unor articole despre Sebastian Ghiță și George Maior

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *