Lucian Davidescu

Arestați-l pe Goagăl! Jurnaliști anchetați la DNA pentru ce au scris

Cea mai penibilă chestie de la DNA din ultima vreme poate fi citită în articolul de ieri „Jurnaliștii mafiei…” de pe ziare.com.

Știrea, împachetată în stilul bombastic-sulfuros al „anchetelor anticorupție” pe bază de dosare servite, relatează cum un judecător nemulțumit de ce au scris ziariștii de la Lumea Justiției i-a reclamat la DNA pe ei, pe presupusa lor sursă și chiar pe Google.

Acuzațiile?

Constituirea unui grup infracţional organizat, favorizarea făptuitorului, abuzul în serviciu, falsul intelectual, falsul în înscrisuri sub semnătură privată, falsul În declarații.

Faptele?

Jurnaliștii, că ar fi scris:
«Deși dosarul se află în curs de judecare a apelului la Înalta Curte, jurnaliștii de la Lumea Justiției început să publice mai multe articole care conțineau informații necorespunzătoare adevărului, cu scopul de a-l favoriza pe inculpatul Șerban Pop, creându-i o imagine falsă de „victimă” a procurorilor DNA și a judecătorului Alexandru Ciprian Ghiță. (…) Nu este vorba de un derapaj punctual al jurnaliștilor de la Lumea Justiției și nici prima dată când aceștia îi „desființează” pe judecători.»

Sursa, că le-ar fi zis:
«Viorica Costiniu și-a folosit funcția de „președinte de onoare” a Asociației Magistraților din România, pentru a-i ajuta pe cei de la Lumea Justiției să propage public, prin intermediul mai multor articole, informații necorespunzătoare adevărului, cu caracter defăimător pentru modul în care a fost soluționată de către judecătorul Alexandru Ciprian Ghiță de la Curtea de Apel București dosarul lui Șerban Pop, fost vicepreședinte al ANAF. »

Goagăl, că ar fi… goagălit:
«Din cuprinsul adresei nr. 498/P/2022 din 16.12.2022 a Direcției Naționale Anticorupție rezultă că s-a început urmărirea penală față de Tărâţă George, Elena Dumitrache şi Jurindex Media SRL, Viorica Costiniu, Google Bucharest SRL, Google Ireland Limited şi Google LLC, Todică Alexandru Victor, Roxana Daskalu şi societatea de avocaţi Grigorescu, Ştefanică şi asociaţii SPARL, persoane care au semnat, publicat și promovat pe motoarele de căutare Google articolele a căror blocare temporară la căutare a fost admisă în prezenta cauză.»

Nu e treaba procurorilor să vadă dacă „e adevărat” ce scriu ziariștii, nici dacă cineva „și-a folosit funcția” ca să le zică și cu atât mai puțin să afle ce anume făcea Google în „grupul infracțional organizat”.

În loc să arunce reclamația direct la coș, unde-i ședea bine într-o societate cică-democratică, DNA i-a răspuns judecătorului reclamagiu că a început urmărirea penală. Iar judecătorul – Ciprian Ghiță de la CAB – s-a folosit de răspunsul DNA pe post de probă în procesele civile pe care le-a deschis contra acelorași ziariști.

Ce șobolănie!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Arestați-l pe Goagăl! Jurnaliști anchetați la DNA pentru ce au scris

 1. Alina

  Pseudo-jurnalistii mafiei se ajuta intre ei.
  Cum sa arunci la cos o plangere de constituire de grup infractional organizat, care sustine mafia ?

  Reply
 2. Alina

  De ani de zile, acesti pseudo-jurnalisti ataca bazele statului de drept, prin minciuni, calomnii, dezinformari si intoxicari. Pe minciunile lor se bazeaza ministrii corupti, aflati in slujba mafiei, pentru a cere demisia unui Sef DNA exceptional. Pe minciunile lor se bazeaza judecatorii copruti de la CCR, atunci cand dau decizii aberante in favoarea infractorilor.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *