Războiul propagandistic dintre tabăra stereotip denumită a „penalilor” și cea stereotip denumită „statul paralel” a atins paroxismul zilele astea. Riscurile acestei escaladări, cum scriu de un an de zile, sunt considerabile, și nu pentru că „penalii” sunt neapărat mai puternici. Nu sunt. Nimeni nu e mai puternic, iar „penalii” nu sint nici toți, nici integral penali, iar statul paralel există, dar pe lîngă metafora vagă despre el, care permite includerea oricui nu ne convine. Riscurile sunt astea:
1. Transformarea discuției despre buna guvernare într-o bătălie despre cine pe cine bagă în închisoare ca să nu îl lase să fie prim ministru, sau președinte, sau orice, distrage complet atenția de la reformele de atîția ani amînate și care au făcut inutile succesele reale ale DNA, pentru că- de exemplu – ce trebuia să vedem la Microsoft e că nici un control sau audit nu a funcționat vreme de zece ani, nu că toți miniștrii Educației erau corupți. Dacă statul funcționa, nu conta că miniștrii erau șpăgari. Nu ar fi reușit să facă rău. A luat cineva măsurile să dreagă organismele care nu au funcționat? Sunteți așa de siguri că marea pierdere că e că Funeriu și Andronescu au scăpat? Eu nu cred că erau șpăgari, și nu cred că un proces al lor rezolva ceva. Dar constat că ceea ce rezolva ceva – fixarea auditului intern, a Curții de conturi, a compartimentelor de achiziții sau juridic la Ministerul Educației – nu s-a făcut, deși nu e nici o prescriere la a reforma statul.
2. Distrugerea ultimului rest de reputație al României în Europa în contextul în care zilele astea Macron va ridica la loc vechile ziduri, va face o Europă a zonei euro cu parlament propriu și o Europă periferică care va face ce îi zice prima. Nu avem cum intra în Schengen cînd singuri comandăm în presa străină articole despre nu doar cît de corupți suntem – dar cum distrugem și democrația. Aceste articole sunt pe fond false, pentru că democrația merge, nimeni nu deranjează vreun manifestant rezistent, la alegeri majoritatea reușește să dea guvernul, și deși serviciile secrete, mai ales SRI, sunt mult prea implicate, stăm mai bine ca Polonia și Ungaria, unde partide populiste și iresponsabile de dreapta au călcat în picioare ordinea constituțională cu sprijinul tacit al votanților de dreapta. La noi CCR rezistă bine, tocmai a trîntit încercarea PSD de a se băga discreționar în guvernanța companiilor de stat, a triat prin legile justiției și i-a dat dreptate lui Iohannis la legea educației. Nu CCR, ci atacurile la CCR sunt pericolul, după cum vă spun din decembrie încoace. Nu spun că trebuie să ascundem ce suntem – eu furnizez către semestrul european indicatori obiectivi de corupție pentru toate țările, aceia care sunt, nu îi cosmetizez – dar tot eu mă opun și organizez coaliții europene care se opun singularizării României și Bulgariei drept cele mai corupte țări. Suntem cei mai săraci, deci e normal să fim cei mai corupți, dar suntem și cei mai puțin ipocriți, nu are sens să ne prezentăm mai răi decît suntem, pentru că toți ceilalți se ascund. Țările care apelează mareu la curți străine să le facă ordine stimulează naționalismul extern și își sabotează imaginea externă. Putem să ne maturizăm?
3. Există riscul real ca, de unde Putin nu era cine știe ce interesat de noi – tocmai a picat un ministru olandez care era de față cînd Putin și-a expus planul pentru Rusia Mare nici România, și nici Moldova nu fac parte din ea – influența lui la noi să crească pentru că noi închidem afară din Europa forțe politice reprezentative care au rădăcini teritoriale serioase (da, de PSD e vorba). Așa cum sunt sigură că Putin cumpără oameni de vînzare de la noi, și spațiu în opinia publică – să nu uităm că doar două țări din lume au interzis fundația Soros, Rusia și Uzbekistan – la fel de sigură sunt că nici o forță politică din România nu poate fi pro-Putin. România nu e ca Bulgaria sau Ungaria, e ca Polonia. Ne despart de ruși nu istorii triste cu strămoșii noștri deportați (ca ai mei) ci interese serioase. Moldova nu poate fi și a lor și a noastră, și nici petrolul sau gazele din platforma continentală. Fiecare votant român înțelege asta și nici un partid pro-rusesc nu ar putea lua nici cinci la sută la noi. De asta e iresponsabil ca în bătălia asta dintre tabere egoiste, dar nu așa diferite pe fond, unii să ne acuze pe noi că dăm țara lui Soros, iar noi pe ei că dau țara lui Putin. Nu e adevărat, dar vulnerabilizăm politicieni cărora le închidem Occidentul și nu or să mai aibă unde se întoarce decît la Putin. Nu trebuie să îi dăm oameni lui Putin chiar noi, și chiar dacă eu nu cred în șansele electorale ale unor politicieni pro-ruși, chiar între alegeri politicienii pot lua decizii care să ne coste scump, în domeniul energiei de exemplu.
Klaus Iohannis nu are ce și de la cine aștepta de la partidele care ar putea să îi sprijine candidatura. Sunt în ele și oameni cumsecade, dar nu există nici o viziune, nici măcar o înțelegere aproximativă a ceea ce e necesar. Micii useriști de la care avem speranțe sunt cei mai deprimanți, tocmai ce au declarat o agenție care există datorită acquisului european, a egalității de șanse, ca o sinecură, sau bacalaureatul anticipat ilegal, fără să le pese de fondul problemei. Nu au ei ce să ne salveze pe noi, ca să facă vreodată ceva trebuie să îi creștem! Și nici nu știu dacă poți crește pe unii cu idei din start greșite, anti-euro etc. Nici rezistenții din stradă, care se întrebau în avionul de BXL pe 1 februarie dacă se zice corect CTP sau CPT (ce să mai știe ei și cine e, și ce făcea în 1990, sau în 2003) nu sunt o soluție. Ei vor binele, dar de unde să știe care e? Nu din întîmplare și doar din lucrătura statului paralel nu au produs un an de zile nici lideri articulați, nici un program care să merite numele.
Ne trebuie timp. Și timpul productiv e unul în care nu ne mai autosabotăm, o lăsăm baltă și cu „pentru că putem” și cu pîra externă, nu ne mai stricăm singuri ratingul de țară, și agreăm un viitor al anticorupției consensual, fără demiteri, revocări și arestări azi, în care să salvgardăm drepturile tuturor și construim o tranziție de la anticorupția represivă la reforma statului – servicii, fisc, audit, investiții, tot ce amînăm de atîta vreme. Și în campaniile inevitabile ne batem pe alte teme, fără amenințări cu închisoarea. Dacă lăsăm justiția în pace, merge ea.
Acuma e momentul ca președintele să încerce această mediere. Nimeni nu îi amenință al doilea mandat, care poate fi cîștigat ușor de la centru, ca și candidat al echilibrului, nu al unei tabere contra celeilalte. Dacă încearcă asta, indiferent ce iese, e de datoria noastră să îl sprijinim. Altfel, ne paște radicalizarea și regresul. Și aceia dintre noi care suntem competitivi și avem unde ne duce o să întoarcem definitiv spatele țării, pentru că pur și simplu nu vă putem ajuta cu nimic, oricît ne-am educat și oricît am avansat în lume sunteți de neajutat. Cam asta am simțit pe 24 ianuarie, cînd am ieșit pe ușa comisiei INTA de la Parlamentul European unde fusesem raportor (ca om de știință din Germania, vedeți video aici) și am văzut pe Iphone-ul meu că la colegiul comisarilor se discuta cazul problemă al României. Aveam intenția să vizitez vreo doi cunoscuți de ai mei parlamentari europeni români. Am renunțat și m-am dus în schimb să văd vreo cîțiva foști studenți de la Berlin ajunși prin instituțiile europene și nu m-am mai gîndit toată ziua la România. Pur și simplu nu mai avea rost. Am fost crescută ca medic, te gîndești la un bolnav numai cît crezi că îl poți ajuta cu ceva, după aceea e mai bine să uiți de el și să treci la altul căruia îi mai poți fi de folos.
Eu nu prea cred ca Pupat Piata Endependinti intre tabara pro-Justitie si PSD&ALDE e solutia. Ultimii nu vor decat sa fure linistiti. Si nu se intorc spre Putin pentru ca nu agreeaza electoratul o asemenea miscare. Inca. Nu pentru ca nu i-ar placea lui Dragnea sa fie tatucul Romaniei, pe model ruso-turco-asiatic.
Toata lumea care crede si clameaza existenta Statului Paralel, nu se oboseste sa-l si defineasca. Ce este, din cine este compus, ce obiective are. Discutie serioasa pe argumente, nu isterie tipica PSD-ALDE-A3-RTV. Ca asa putem crede ca e o Masonerie. Din aia hulita de ultrasii ortodocsi.
Eu personal nu cred in existenta lui. Nici nu idealizez institutiile statului asa-zis pro-occidentale. Sunt convins ca stabi din SRI, judecatori de la toate nivele, procurori inclusiv DNA, generali de armata sau din politie, politicieni au aranjat anumite dosare si au pus la cale o serie de afaceri de mare coruptie. Dar chestiunile astea s-au facut pe chestiuni punctuale pentru interese particulare. Nu au caracter unitar, de sistem. Astfel incat nu se justifica clamarea existentei unei organizatii care sa fie denumita Stat Paralel.
Solutia este ca infractorii din guvern si din parlament sa fie demisi, iar judecatorii corupti, aflati in solda mafiei psd si alde sa fie revocati, inclusiv cei din CCR si CSM.
Nu exista niciun Stat Paralel.
Justitia independenta, care-i trimite la puscarie pe infractorii din psd si alde, este denumita de acesti infractori (si de cozile lor de topor) “Statul Paralel”.
La judecatorii corupti, aflati in solda psd si alde, este problema.
Acestia tergiverseaza la nesfirsit procesele, ii achita pe infractorii din mafia psd si alde, ii condamna simbolic, cu suspendare, nu le confisca averile, ii elibereaza anticipat pe cei arestati de judecatori cinstiti, competenti, incoruptibili, nesantajabili.
Este posibil ca mafiotii din psd si alde sa aiba documente din arhiva SIPA si sa-i santajeze pe judecatori, ca sa-i faca scapati pe oamenii mafiei.
O alta practica este tergiversarea proceselor pina cind infractorii din parlament sau de la CCR dezincrimineaza faptele pentru care sunt judecati mafiotii din psd si alde.
Lupta anticoruptie s-a desfasurat bine, dar s-a impotmolit, atunci cind mafia si-a infiltrat oameni in justitie, in CNA, in parlament, in guvern, la Avocatul Poporului.
Era foarte corect ca SRI sa colaboreze strins cu DNA.
SRI-ul culegea informatii despre persoanele care desfasurau activitati ilegale, transmiteau probele procurorilor, acestia verificau probele si daca erau solide, ii trimiteau pe infractori in judecata.
Niste judecatori corupti (gen Costiniu) nu si-au facut datoria si anumiti infractori au fost facuti scapati.
Infractorii, din banii furati, au cumparat alti judecatori, au cumparat televiziuni, trusturi de presa,
Prin televiziunile si trusturile lor de presa au indobitocit electoratul cu minciuni, calomnii, dezinformari si intoxicari.
Fraudind si alegerile, cumparind si alti parlamentari dispusi sa se vinda, infractorii si-au asigurat o majoritate in parlament.
Cu acesta majoritate si-au impus oameni corupti in CNA si si-au permis astfel sa indobitoceasca si mai mult electoratul.
Cu majoritatea din parlament au trimis persoane corupte la CCR, in CSM, la ICCJ, care au executat ordinele mafiei.
Cu majoritatea din parlament si cu judecatorii corupti infiltrati la CCR, incearca acum sa dezincrimineze faptele de coruptie, incearca sa-i inlature pe procurorii si judecatorii cinstiti si competenti, care nu au putut fi cumparati sau santajati.
Daca marii corupti si marii infractori din psd si alde, care au devalizat tara, ar fi fost trimisi acolo unde le este locul, iar averile le-ar fi fost integral confiscate, nu ar mai fi avut cine sa organizeze si sa finanteze indobitocirea electoratului, nu ar mai fi avut cine sa organizeze si sa finanteze fraudarea alegerilor.
Probabil ca fara actiuni energice de protest, mafia psd si alde va pune mina integral pe justitie, va pune mina integral pe tara.
psd-ul nu este un partid politic, ci un grup infractional organizat.
Declaratiile sefilor psd sunt minciuni sfruntate, manipulari si intoxicari.
Prin minciuni, manipulari, intoxicari si fraudarea alegerilor, psd-ul a ajuns sa detina practic majoritatea in parlament.
Majoritatea parlamentarilor sunt infractori sau cozile acestora de topor.
Cum sa apelezi la infractorii din parlament, ca sa investigheze minciunile sefilor psd ?
Asa au procedat si cu Comisia Nana.
Asa au procedat si cu Comisia “Sufragerila lui Oprea”.
Asa procedeaza acum.
Infractorii lanseaza o minciuna, iar alti infractori, sau cozile lor de topor, o preiau si cer ca parlamentul sa rezolve problema.
Parlamentul nu vrea sa rezolve decit problema coruptilor si infractorilor din rindurile lor, adica sa poata fura in continuare si sa scape de puscarie.
Orice om cinstit si inteligent nu poate sa ceara decit demisia guvernului mafiei, dizolvarea parlamentului borfasilor si alegeri generale anticipate, la care infractorii sa nu aiba dreptul sa participe.
Orice om cinstit si inteligent trebuie sa ceara scoaterea in afara legii a psd si alde, grupuri infractionale organizate, care reprezinta un grav pericol pentru siguranta nationala.
Cum să așteptați mediere de la Johannis? Ce vă face să credeți că Johannis ar fi în stare de așa ceva?
Și de ce să renunțați tocmai acum, când tensiunea promite o clarificare? Într-un sens sau altul. Focul e tare, mămăliga și-a mărit îngrijorător volumul … Cel puțin zugrăveala va avea de suferit.
În locul președintelui Johannis, eu v-aș invita, pe dumneavoastră și pe alți specialiști și consultanți, la un forum național de urgență, pentru sfătuire, pentru presare pe hoți, ori pentru a scrie în cartea de istorie că nu ați vrut să cedați.
Cu cățelul la manifestație pro-USR nu mai ies – vă spun de-acum. Deși-i simpatizez. I-aș îndrăgi dac-ar face o grevă parlamentară.
Dacă vă hotărâți să faceți ceva concret, mă înscriu ca donator (300 RON). Poate să facă și USR-ul + alții.
Frontul Salvării Naționale de Hoți ar suna bine – le-ar plăcea și unor votanți PSD mai nostalgici de ureche.
Lupta nu se da intre Stinga si Dreapta, ci intre hoti (corupti, infractori, mafioti) si oameni cinstiti (corecti, competenti, curajosti, incoruptibili, nesantajabili).
Intre aceste tabere nu ai ce media.
Tabara oamenilor cinstiti, corecti, competenti, incoruptibili, nesantajabili trebuie sa fie sustinuta toata lumea.
Nu pot fi facute concesii infractorilor, care deja au pus mina partial pe tara, care au pus deja mina partial pe justitie.
există și a treia cale, nu, nu guvernul meu, ci guvernul lor : fic tocmai a dat publicității o scrisoare (deschisă) în care arată pe față că vrea practic un guvern propriu cu treburi merse ca unse la finanțări. n-a înțeles nimeni de ce n-au realizat ei autostrada aia Pitești-Sibiu de pildă până acum, cu taxă-și recuperau până acum investiția, mai mult aveau costuri reduse la aprovizionarea cu materiale în acest lanț scurt al lor. realitatea cea rea :( ne arată că nu se dorește vreun lanț scurt pe-aici, și nu din precauție de a nu constitui monopol și a fi deci veșnic la mila cons concurenței. cu cât se plimbă marfa mai mult, 1.capătă (artificial) valoare mai mare- nimic regretabil dacă finanțarea ultimă n-ar fi din fonduri publice; 2. se pierde urma, trasabilitatea agregatelor de pildă fiind o glumă sinistră- a se vedea dosarul sirian care spre rușinea diverselor deneauri naționale se cercetează doar în Franța.
O pozitie foarte rezonabila, care putea fi aplicata de mult mai mult timp. Dar istoria recenta arata ca sansele sunt mici sa fie luata in seama (si o spun cu parere de rau). Factorul uman face o intelegere practic imposibila, mai ales dat fiind psihicul sefului roman, foarte bine descris de Alexandru Andries (https://www.youtube.com/watch?v=wDbNyXI8YRI), care nu stie sa recunoasca erori si sa “piarda fata”. Cum sa explice seful de serviciu din SRI postacilor si agentilor de influenta #rezist ca trebuie sa se calmeze ? Dealtfel nici n-ar asculta masa #rezist asa un ordin, deja se comporta precum Young Earth Creationists in SUA (cu cat e mai incredibil de crezut, cu atat e mai mare meritul s-o crezi). Kovesi e intr-o situatie mai simpla din punctul asta de vedere (are sub conducere procurori care stiu exact ce fac, nu sunt manipulati). Insa cu d-na Kovesi nu va avea nimeni incredere sa faca pace, pentru ca deja si-a tradat apropiati (Ponta si Ghita). In plus, nu numai ca i-a tradat, dar nici nu-i clar de ce (mai putin in ipoteza ca facea exact ce-i cerea Base).
Pentru dumitru :
In Sefa DNA doar hotii, coruptii si infractorii nu au incredere.
Toti oamenii cinstiti si inteligenti o apreciaza la superlativ.
Mafia psd si alde incearca de multa vreme sa discrediteze activitatea procurorilor.
Adica, dupa mintea infractorilor din psd, un infractor condamnat in prima instanta la 5 ani de puscarie, fuge din tara, trimite niste mesaje la posturile TV ale infractorilor, iar apoi, alti infractori cer demisia procurorilor !!!
Este absolut aberant.
Este o sfidare a bunului simt.
Infractorul, daca are dovezi ca este nevinovat, sa le prezinte in instanta, nu la televizor.
Adica, infractorii din psd si alde, condamnati definitiv sau in prima instanta, isi pot pastra functiile in guvern si in parlament, dar procurorii trebuie sa fie demisi doar pentru acuzatiile unor infractori, fugiti din tara.
Culmea tupeului, din partea tuturor care cer demisia procurorilor, pe baza acuzatiilor unor infractori, fugiti din tara.
Păi dacă ați ajuns la concluzia că <> următorul pas ar fi să evaluăm care este răul cel mai mare -ca să știm și noi ce combatem mai întâi? Adică într-un stat cu multe instituții conduse/împânzite de oameni corupți cât de benefic/periculos este ca unii să se folosească de alte instituții pentru a-i incrimina pe cei dintâi (cu mijloace mai mult sau mai puțin ortodoxe/abuzive)? Ce să alegem între un stat funcțional și unul principial?
Concluzia dvs. la care mă refeream mai sus era că .
„penalii” nu sint nici toți, nici integral penali, iar statul paralel există
În ultimii 28 de ani ECONOMIA TARII A FOST DISTRUSA si AVUTIA NATIONALA INSTRAINATA si insusita de MAFIOTI TRADATORI. Datoria țării a crescut de la PLUS 5 miliarde de dolari existenta IN 1990 la peste 100 de miliarde de euro in prezent , in conditiile in care taoate componentele sistemului social romanesc sunt pe ultimele locuri din lume (sanatate, invatamant, aparare, infrastructura, etc. )
BOGATASII fraudisti ai ROMANIEI SUNT POLITICIENII SEMIDOCTI MAFIOTI SI TICALOSI PRECUM SI REPREZENTANTII PUTERII REZERVATE A STATULUI (din JUSTITIE, SECURITATE, ARMATA, etc). Ro este o tara bananiera. Peste 5 milioane de romani au emigrat, (9 romani pe ora emigreaza) suntem a doua tara din lume la emigratie dupa SIRIA.
De ce si CUM s-a ajuns aici?
Este poporul roman un popor de sinucigasi…???
Numai o REVOLTA POPULARA GENERALA ca in Coreea de Sud intreprinsa in anii ’90 mai poate NORMALIZA viata publica si cea sociala din Ro.
Atunci sud – coreenii au optat, luptat si infaptuit o republica prezidentiala.
I-au condamnat prin JUDECARE PUBLICA pe POLITICIENII, GUVERNANTII, DEMNITARII si pe cei cu FUNCTII PUBLICE vinovati de MAREA CORUPTIE intretinuta de acestia cateva decenii. Totodata au dispus si confiscarea averii acestora pana la rude de gradul doi.
De atunci gradul de fericire al poporului sud-coreean creste constant. HAIDETI ROMANI la REVOLTA POPULARA GENERALA cat mai avem oportunitatea necesara, adica cat mai avem si noi romanii TARA, sa inlocuim HAZNAUA sau TROACA POLITICA din Ro PLINA de ZOI, LATURI , GUNOAIE si REZIDUURI UMANE cu ELITE adevarate ,progresiste, NATURALE si DEMNITATI umane de CARACTER si cu HAR DUMNEZEESC si de VOLUNTARIAT care sa aduca fericirea mult asteptata de secole si BINE meritata poporului roman.
Ro din 1990 este capturata de MAFIOTI, BANDITI, TALHARI, DERBEDEI, etc si trebuie recuperata daca mai putem si cat mai avem ce.
Numai o diagnosticare profunda si riguroasa a cauzelor nocive, toxice existente in calea PROGRESULUI NATIEI ROMANE ne va conduce la ELABORAREA unor STRATEGII si PROGRAME eficiente DE DEZVOLTARE in interes general-national.
UNDE SUNTETI VOI ADEVAR si DREPTATE PODOABE SFINTE ALE EXISTENTEI UMANITATII PENTRU CA OCHII ROMANILOR PLANSI si TRISTI DE VECURI VOR SA VA VADA…???…
ete ca Mitomanii:Basescu,Iohannis,Dragnea,Tariceanu,Coldea,Blaga,Stolojan,Lazar,Stanciu,Kovesi claseaza pa banda rulata dosarele:ALRO,Microsoft,EADS,Lascu Eduard,Udrea,VanghelieBlaga….
Niciunde in lume nu cred ca s-a intamplat ca atat de multe institutii ale statului sa actioneza coordonat cu organizatii finantate din exterior in sensul denigrarii sistematice a imaginii propriei lor tari.
In rest, eu am spus inca din 1990 ca “Noi am facut de ras comunismul, tot noi o sa facem de ras si capitalismul”.
Orice mediere in momentul asta este o victorie a puscariasilor. Ei asta vor! Nu poti sa mediezi ceva prin care inculpatii obtin exact ceea ce vor. Data viitoare cvor cere sa faca puscarie de acasa, din dormitor.
Da’ ma intreb eu, atacul din toate partile la o institutie de extrema importanta a statului (DNA) nu este un atac la siguranta nationala? Sunt enorm de multi bani aruncati in manipularile din zilele astea, si cel mai sigur si interese externe, si sunt concertate acum, nu mai putem vorbi de un om, doi. CCR-ul este chiar hilar prin deciziile din ultimele zile, daca nu de-a dreptul dezgustator, CNA-ul este total vandut PSD-ului.
Iohannis ar trebui sa aduca discutia asta in CSAT, asta este discutia care trebuie avuta, nu mediere cu oameni care nu au ce oferi tarii. Tara oricum va ajunge franjuri din cauza programului de guvernare; nu mai exista nimic de aparat aici, deci nici de mediat sau negociat.
Lucrurile bune trebuiesc aparate, nu mediate pentru ca nu le plac puscariasilor.
@ Florin Neamtu:
Am citit toate postarile de pana in acest moment. Imi pari cel mai pe faza. Indeosebi prin referirea ta la manipularile concertate din aceste zile, la faptul ca CNA-ul e total vandut PSD-ului.
Nici tu insa nu pui complet punctulpe i. Vad ca nimeni, niciunul dintre formatorii de opinie (nici d-na Alina Mungiu-Pippidi) nu are curajul de a afirma ca INAMICUL PUBLIC NR. 1 si CAPUL RAULUI din tara e HAITA de la A3, formata din artisti desavarsiti ai manipularii, bine platiti ca sa-si indeplineasca rolul de a tampi poporu, dirijata exceptional de masculul Alfa al haitei, cel care inca din timpul scolii de predicatori pe care a urmat-o se dovedise un orator de exceptie, cu talentul de a captiva auditoriul prin gesticulatie si modulatie a vocii, prin muscarea buzelor si toate celelalte moduri de a castiga credibilitate. Fara Haita A3 penalii si mafiotii care ne duc de rapa nu ar avea nici pe sfert succesul pe care il au in alegeri sau in punerea sub controlul lor a tuturor institutiilor statului, cum sunt pe cale sa o faca acum cu sprijinul Haitei A3.
Nici chiar așa: ăia de la Antena 3 sunt cățeii care latră. Lupii vin noaptea, ca hoții.
Adica vrei sa spui ca – in spirit democratic, desigur – Antena 3 trebuie adusa la tacere ca sa nu se mai afle abuzurile DNA-ului.
Si cu asta s-a rezolvat totul. Adica, nu conteaza abuzurile, important e sa nu se afle.
Problema e ca poti sa asculti doar vocile procurorilor ca sa intelegi ca ceva e groaznic de grav la Ploiesti.
De acord ca inamicul public este A3, dar cred ca se poate aduce asta in atentia CSAT-ului; oricat de mult mi-ar place mie :) tot nu as fi de acord cu asa ceva. Ei au organismul lor, CNA-ul, care trebuie sa ia atitudine. Sincer nici nu stiu cine numeste conducerea CNA-ului, sau care e protocolul de numire.
CNA – ca și, de exemplu, ARACIS, Avocatul Poporului, BNR, CNCD, Consiliul Economic și Social, Consiliul Legislativ, Curtea Constituțională, CSAT, SRI – este o autoritate administrativă autonomă, coordonată de Guvern și controlată de Parlament, parte a Administrației Publice, una din cele cinci autorități din care este alcătuită România.
scuze, am vrut sa zic ” dar cred ca NU se poate aduce asta in atentia CSAT-ului”
Iohannis trebuia să sară ca un arc de mai mult timp. Pentru că:
– are mult mai multe informații decât am eu sau dvs despre trendul lucrurilor (ori cel puțin le are mult mai devreme);
– are în fișa postului așa ceva.
Nu mai trebuie să ne punem întrebări dacă ceea ce se întâmplă este sau nu un atac la siguranța națională: ESTE!!! Mai delicat este cu concertarea atacurilor din afară cu cele din partea mafiei interne. Eu văd două variante: fie se dorește ruperea de UE (care privește cam bleagă ceea ce se întâmplă la noi), fie se dorește creearea haosului urmată de trimiterea la creditori, până ajungem și noi la o datorie externă respectabilă de 100-115% din PIB . Ar mai fi și varianta mult mai neagră a creării unui haos mai mare, în care noi ne-am nimerit verigă mică și slabă, dar mai bine să n-o luăm în considerare.
De cativa ani tot propovaduiti traiul alaturi de coruptia PSD fiindca ‘asa e specific poporului’ incult care nu se schimba.
In afara de uluitoarea condescendenta de care dati dovada, mi se pare ridicol sa aveti pretentia sa va ia cineva in seama acum, dupa ce ati trecut cu arme si bagaje (si de buna voie!!) in tabara PSD.
Aveti alaturi de dvs oameni condamnati penal la ani de puscarie, oameni care au 2-3 procese de coruptie. Chiar nu va uitati in jur ? De unde miopia asta?
@ Daniel Popescu:
Uite, vezi? Asta e defectul tau: te pripesti si dai sentinte fara a analiza mai profund situatia.
-Cum poti spune ca d-na Alina Mungiu-Pippidi a trecut in tabara PSD? Si eu am recomandat candva Presedintelui sa aiba grija sa nu-l provoace prea tare pe Dragnea, care acum e ca o fiara turbata si nu mai rationeaza, care e deci in stare sa-si foloseasca puterea pe care o are pentru a distruge statul care nu-l lasa sa-si faca mendrele.
– Sa preferam deci disolutia, chiar disparitia statului, sau un Dragnea tinut departe de functia de prim-ministru si care, oricum, nu ar mai fura prea mult, deoarece s-ar putea multumi cu cat a furat pana acum? Eu il accept pe Dragnea prim-ministru si scapat de puscarie, decat aneantizarea noastra, a tuturor. Si asta cred ca prefera si d-na Mungiu-Pippidi si bine face. Asta cu speranta ca cei disperati de calitatea intregii clase politice vor dovedi ratiune si vor merge totusi la vot pentru a alege raul mai mic. DA: raul mai mic, care poate fi oricare dintre partidele din opozitia actuala.
D.na AMP cere acoperirea prapastiei discordiei, spalarea rufelor in tara, dat fiind ca democratia merge si la fel justitia, daca este lasata in pace, mai ales CCR. Intr-adevar, trebuie evitata radicalizarea societatii. Dar in egala masura trebuie stopata aservirea justitiei fie unei parti, fie alteia a puterii. Unii vor controlul ei si plati de polite, subordonarea ei politicului, altii se pare ca nu cedeaza tentatiei penetrarii mai accentuate in viata publica si privata de catre oamenii acoperiti ai serviciilor, ca singur instrument de echilibrare a puterii. Ambele sunt extrem de nocive. Am insa convingerea ca nu se putea media nimic cu succes cata vreme nu cedeaza ambele puteri reale: pe de o parte PSD+ALDE, care, mai benfic, s-ar reforma retragand compromisii si coruptii din functii prin anchete interne grabnice si neinsistand in programe populiste nerealiste care presupun in continuare guverne slabe, cu oameni obedienti, fara o viziune clara si benefica de guvernare, ceea ce este un dezastru pentru tara, coeziune sociala si imagine externa; pe de alta parte presedintia, cu servicii si DNA, care trebuie sa medieze ceva de genul ca se vor revizui nu numai protocoale, atitudini, principii democratice vizand parlamentarii, dar se va si restrange frontul razboiului, odata reorientat programul politic si de guvernare al PSD+ALDE, cu ruperea cumva a canalelor probabile de comanda dintre seful partidului si ministrii, ca si dintre primul si premier, lasand libera guvernarea si justitia. Aici si astfel se taie nodul gordian, sigur, cu toate isteriile si orgoliile, interesele divergente, daca se doreste linistirea spiritelor rau invrajbite si stagnarea evolutiei negative a statului in toate sectoarele sale, securizarea aliantelor si intarirea pozitiei internationale. Unde sunt atatia strategi, consilieri si elite incat nimic nu se reintregeste sub aspectul firesc al unui stat prodemocratic? Ori sunt ignorati?
Stimata Doamna!
1. Sunt total de acord cu opiniile Dvs. Gandesc la fel cu Dvs. Sunt la fel de disperat ca Dvs. pentru fundatura in care se afla tara.
2. V-as ramane indatorat daca mi-ati da un raspuns la alternativa pe care o vad eu la eventualul refuz al Presedintelui de a o demite pe sefa DNA, fiind clar ca asta i se va cere de catre majoritatea PSD-ALDE din Parlament:
a) suspendarea imediata a presedintelui, chiar impotriva unui aviz negativ al CCR si impotriva convingerii ca la referendum va fi repus in functie;
b) in cele 30 zile la dispozitie, parlamentul si presedintele interimar Tariceanu vor da legi/ordonante de urgenta prin care vor schimba tot ce vor voi in randul institutiilor statului si in justitie, astfel incat sa nu mai intampine nicio dificultate in exercitarea discretionara a puterii lor si, desigur, sa nu mai poata fi pedepsiti pentru nelegiuirile lor.
c) la reintoarcerea la Cotroceni, Presedintele nu va mai dispune de nicio piedica in calea puterii discretionare a PSD-ALDE.
Astept raspuns: este sau nu este plauzibil/realizabil acest scenariu?
Incerc sa anticipez eu un raspuns al d-nei AlinaMP, dat fiind ca urmaresc destul de des zicerile domniei sale. CCR-ul va opri abuzurile psd-ului in perioada aia de 30 de zile :) este o ironie desigur, mediocritatea din CCR de-abia asteapta sa-si, dar stiu ca d-na are mare incredere in CCR, asa ca …
Ma intreb oare cum vede d-na AlinaMP ultimele propuneri din legea imunitatii absolute ale membrilor CCR:) parca ar fi premiati pentru comportamentul de pana acum, nu? Un exemplu: vor putea sa-si infiinteze cabinete notariale fara a mai da examen :) adica astia super profesionisti (din punctul meu de vedere majoritatea sunt mediocri pana in maduva) nu mai trebuie sa dea examen :) curat constitutional :) da’ de ce sa nu-i facem matematicieni sau programatori direct de la CCR? :)
Adica oameni care sunt in stare sa ceara sa devina notari fara examen sunt cei de la care d-na AlinaMP asteapta rezolvari constitutionale :)
@Florin Neamtu:
1. Nu-i putem face direct programatori pentru că sunt juriști, nu absolvenți de Cibernetică, sau ce alte facultăți mai produc programatori.
2. Că dumneavoastră considerați că “majoritatea” judecătorilor CCR sunt “mediocri până-n măduvă” e doar o impresie personală, nesusținută cu nimic, nebazându-se pe nimic. Decent ar fi s-o țineți pentru dumneavoastră și pentru intimi.
@Florin
CCR este “cumparat” prin acesta lege. CCR “croseteaza” 1 pe fata 2 pe dos (1 pe fata 3 pe dos etc.)
Legea este o atentionare de a declara constitutionale magarii fara margini, alaturi de acceptarea unor articole ca neconstitutionale, articole fara mare importanta, care vezi doamne! repeta alte paragrafe etc., dand iluzia independentei. Mona Pivniceru a fost numita de PNL, oare a trecut la PSD?
Oare presedintele/opozitia poate trimite legea la CCR ca avand prevederi neconstitutionale? Sau n-are sens.
Dupa 1989 RO a fost capturata de mai multe MAFII si de catre GRUPARI INFRACTIONALE DE CRIMA ORGANIZATA intitulate Formatiuni Politice sau PARTIDE POLITICE, care au devorat ECONOMIA si AVUTIA NATIONALA alungand in acelasi timp populatia din tara. LEGILE IN RO AU FOST si sunt ELABORATE DE BANDITII POLITRUCI ,nu in interesul general sau NATIONAL cum spunea IZMENARUL pretins academician Oprea G, ci in favoarea HOTILOR.
Singura solutie pana la aparitia unei revolte sau a unei ciomageli sociale este SOLUTIONAREA RAPIDA SI SIMULTANA A DOSARELOR REVOLUTIEI SI MINERADELOR ocazie cu care sa se identifice vinovatii si clanurile lor si sa li se aplice pedeapsa PENALA cuvenita. Totodata CA SI CONSECINTA SE VA PUTEA APLICA PRINCIPIUL LUSTRATIEI in cadrul institutiilor statului. FARA SA FIE SOLUTIONAT DOSARUL REVOLUTIEI IN ROMANIA EXISTA CRIMINALI carora li s-au atribuit titluri de REVOLUTIONARI SI CU MERITE DEOSEBITE carora li se platesc INDEMNIZATII CONSISTENTE DE PESTE 7.000 de lei lunar dar si facilitati (terenuri, spatii comerciale, reduceri de taxe si impozite, etc) TOT EI CA SI PRIVILEGII AU FUNCTII IMPORTANTE IN CONDUCEREA STATULUI .
Toate aceste anomalii sociale au dus la conducerea tarii in stil AFRICAN, TRIBAL, MAFIOT si duc la ingroparea Romaniei.
Prin rezolvarea dosarului LOVITURII DE STAT din 89, se va constata ca putere politica de dupa 1989 a fost si ESTE ILEGITIMA pana in prezent!
Prin rezolvarea dosarelor mineriadelor se va constata ca putere politica a fost si ESTE ILEGITIMA deoarece s-au organizat mineriadele si puciurile pentru reprimarea opozantilor, obstructionarea demaocratiei si ingroparea Ro!
Prin rezolvarea dosarelor privatizarilor frauduloase CARE AU DUS LA FORMAREA BURGHEZIEI COMUNISTE se va constata ca TARA A FOST JEFUITA CU SUTE si mii DE MILIARDE DE DOLARI! CLASA POLITICA si AUTORITATILE POSTCOMUNISM TREBUIE SA PLATEASCA PENTRU EXCROCHERIILE SI HOTIILE COMISE IN DETRIMENTUL POPORULUI ROMAN!
1.Chestia cu medierea preşedintelui mi se pare “o glumă”
2.Nu inteleg lunga paranteză cu atacul la adresa USR! CE poliţe plăteşte Alina Mungiu şi cui ?
Cred ca totul se rezumă la lupta pt putere pe termen lung in sensul că PSD-ul prin programul de guvernare foarte ambițios și pus în aplicare, punea în pericol alternența la guvernare cu care am fost obișnuiți. Așa că forțele sau oamenii anti-PSD din servicii și instituții încearcă să saboteze guvernarea împiedicînd instalarea unor politruci pe funcții (politruc în sensul:reprezentantul unui partid politic care supravegheaza,urmarește implementarea unor politici). Cam cum a facut și PSD-ul cînd la putere era CDR-ul prin 1996-2000. Binomul SRI-DNA a avut o mare șansă de a curăța țara de infractorii din partide dar a ratato cînd a început să facă procese politice (dosarul referendumul ,dezvăluirile de la Ploiești)pierzînd astfel și suportul populației.
@AlinaMP: faptul ca intra niste ministri in puscarie ar trebui sa fie irelevant intr-adevar, dar tot ce scrieti la punctul 1) sta in deplina putere a PSD sa faca! Nu a societatii civile, ca ar face-o; doar ei au absolut toata puterea sa reformeze procedurile de achizitie, auditul intern, absolut totul; au puterea executiva deplina. DAR NU O FAC!
Ii opreste societatea civila sa nu le faca? Ii opresc protestele sa nu le faca?
Lasati impresia ca astia nu o fac pentru ca ii alearga DNA-ul sa-i bage la puscarie, in loc sa-i lase in pace sa se ocupe de “buna guvernare” :)
Apoi, ce treaba are DNA-ul cu lipsa auditului intern de prin minstere? faptul ca lucrurile astea nu sunt puse la punct nu este treaba DNA-ului, evident. DNA-ul isi face treaba din fisa postului, iar treaba lor este sa se ocupe de ministri corupti, cat poate, pe unde poate. Partidul in programul de guvernare ar putea avea si reformarea procedurile de achizitie, auditul intern, tot ce spuneti acolo? Au? Nu au …
Sau poate nu inteleg eu, cine ar trebui sa le faca?
Doamna Mungiu,
In teorie tot ce spuneti este bine structurat si decent. Dar ca orice demonstratie minunata ca sa-i vedem valoarea trebuie sa mergem la ipoteza si sa-i verificam valoarea de adevar.
Aici drumurile noastre se despart , dumneavoastra va asumati ca “penalii” sunt niste oameni care chiar isi doresc sa elimine abuzurile DNA-ului .
Complet gresit , ei vor sa elimine orice capabilitate de a fi atinsi de justitie. Daca ne uitam cu atentie la toate incercarile lor , acestea nu au fost sa curete sistemul , ci sa distruga capabilitatea de ancheta si stringere de probe plus operatiuni de intimidare care depasesc orice normalitate.
Nu ne trebuie prea multa minte , sa facem o lista cu toate chestiile punctuale pe care le-au incercat si sa vedem cum stam.
Singurul lor scop cu Kovesi este sa dea o lectie simpla : ” am facut-o praf pe asta cu toata sustinerea ei , asa ca bagati-va mintile in cap” .
Daca aveau ceva onorabil in plan , era foarte simplu sa numeasca niste profesionisti din sistemul de justitie sa faca curatenie , nu “kamikaze” de genul : Iordache , Nicolicea , NIcolae , Plesoianu si lista este mult mai lunga…
Uitati-va la oamenii cu care au venit in ministere si alte institutii . Cam cum vedeti dumneavoastra un dialog cu oamenii astia ?
Eu nu vad cum…
Cit despre CCR, sunt absolut de acord ca nu trebuie atacata , cum nu trebuie atacate ICCJ , CSM , DNA si Parchetul General . Cu toata nebunia cu DNA-ul , in general institutia a reactionat destul de rapid in cazurile de coruptie interna.
Tocmai de asta cred ca L. Kovesi trebuie sa-si duca mandatul la bun sfirsit chiar daca a facut greseli , tocmai pentru a mentine moralul oamenilor din aceste institutii.
Cred ca nu este cazul sa va spun ca odata ce oamenii inteleg ca nu-i poate apara nimeni de “penali” au doua optiuni : ori sa plece din tara sa-si faca meseria in alta parte ori sa colaboreze…colaborationismul fiind adinc infipt in ADN-ul nostru.
Am lucrat in citeva tari , in citeva corporatii , comisii internationale , lichele si politruci sunt peste tot, dar nu am vazut nicaieri o zona atit de fecunda in a genera lichele precum Romania.
Sincer nu cred in CCR , pentru ca am impresia ca micile dovezi de integritate pe care le-ati enumerat sunt niste mingiieri pe cap inainte de maciuca pe care o pregatesc. Sper sa nu am dreptate…
Oricum daca arunci o privire pe CV-urile lor , cam 5 din cei 9 suna a dovleac gol . Cind un mediocru ajunge intr-o functie ca asta , cam care ar fi strategia lui sa stea in functie ? Raspunsul este simplu.
O alta problema care o am cu tabara anti- justitie , este de natura morala : In toate studiorile TV unde lupta pentru democratie , oricind pot sa vad ca 70-80% din indivizii din platou sunt persoane ori condamnate ori trimise in judecata.
Nu am vazut nici o emisiune in care toti luptatorii astia pentru libertate incearca sa ne explice de ce sunt nevinovati.
Tot ce vedem este o cruciada jenanta in a demonstra ca aia care i-au condamnat sunt si ei la fel de rai.
Deci intr-un cuvint , e foarte greu sa aduci aceste doua lumi la un numitor comun . Mai ales ca luptatorii pentru democratie se muta usor , usor in Costa Rica . Unde o sa traiasca bine merci cu banii pe care nu i-au furat.
Poate ca o intrebare decenta este cum unor condamnati in prima instanta , nu li se pune restictia de a parasi tara , daca sistemul este asa abuziv ?
Probabil ca o sa ne preocupe si chestia asta dupa ce o sa se care toti …
Daca statul asta paralel ar fi existat , nu ar fi fost nimic mai simplu decit sa nu-l lase pe Ghita din brate si sa-l ia si pe domnul Voiculescu in club . Si totul ar fi fost roz bombon…
In general nu am asteptari de la “penali” , dar ma doare cind vad oameni de mare capacitate si puternica expertiza se lasa purtati de orgoliu si frustrare in niste lupte mici , cind este evident ca ne scufundam definitiv si iremediabil cum bine observati.
Cred ca e important pentru toti romanii care vor o Romanie curata sa ne asezam impreuna ( fara sa disecam motivele ce ne anima) si sa ne punem zid in fata darimarii institutiilor din justitie de la CCR pina la DNA chiar daca nu ne plac unii sau altii.
Am urmărit conferința de presă a dnei Laura Codruța Kövesi – o oră și jumătate sau chiar mai bine, dar nu-mi pare rău: în general, bună prestația procurorului-șef, cu unul sau două momente de cădere și câteva burți, dar simpatică, deschisă, răbdătoare, fermă. Impresie bună.
Ziariștii mai degrabă slabi, cu excepția reprezentantului RomâniaTv, dna Berta Popescu, care a fost foarte bună, a știut să pună întrebarea esențială, a avut efect și a fost eficientă.
Judecând după ele două, nu stăm chiar așa rău, nu? :-p
Daca majoritatea celor de pe-aici nu sunt postaci, atunci e clar ca situatia din Romania e nasoala. De ce ? Pentru ca in loc de argumente factuale avem urmatoarele argumente :
– sefa DNA e fata buna, simpatica, si vorbeste bine
– impotriva sefei DNA sunt “doar hotii, coruptii si infractorii”
– dusmanul de clasa este A3
– binomul SRI-DNA e super-tare (da, inca mai sunt pe-aici pe forum capabili sa o scrie)
– AMP plateste polite
s.a.m.d.
Eu tot mai cred ca sunt la lucru securistii, ca tare sunt multi si alta treaba n-au decat sa-si apere ciolanul (adica bucata buna de PIB care se duce la ei pe diverse cai – dotare, proiecte, firme, etc.).
@ Dumitru:
1. Prestația procurorului-șef al DNA în conferința din seara asta a fost în general bună. Poate și pe fondul slăbiciunii ziariștilor, dar…asta e.
2. Nu cred că doar hoții, corupții și infractorii sunt împotriva șefei DNA, numai că nu văd de ce ar trebui să ne plasăm în felul ăsta imatur : “I love/I hate Codruța”. Eu unul m-am săturat de grădinița asta…
3. Cu siguranță Antena3 nu este dușman de clasă și nu cred că trebuie să puneți la inimă aiurelile pe care le spun unii comentatori.
4. Nu mai comentez și restul, că nu asta e ideea, dar vreau să vă spun că eu unul, dacă are vreo importanță, vă citesc comentariile și nu vă consider de rea-credință. Uneori nu vă înțeleg, dar niciodată nu mi s-a părut că ați face parte dintre cei răi. :)
E nasoală, e o bottleneck situation, însă nici AMP, nici Antena 3 și nici DNA nu a creat-o. AMP o comentează, Antena 3 o exploatează, iar DNA-ul se apără.
Despre securiști, nu știu ce să zic: dacă considerați că ei contribuie direct la creșterea PIB-ului, vă înșelați! Este ca-n bancul cu lupul care o fo pe la stână și n-o adus oi, ci dimpotrivă.
Credința dstră îi va opri pe securiști sau DNA (nu pe toți, evident)?
Și nici AMP n-o să-i angajeze pe post de rakeți pentru a plăti polițe (?).
@Dumitru: Cum sa nu, majoritatea comentatorilor sunt securisti venali. Oamenii de bine se uita la Gadea, Badea si Ciuvica pe Antena 3 sau la Ciutacu si Cretulescu pe RTV si ii aproba amar pe Dragnea, Tariceanu, Codrin, Serban etc. cand povestesc cate zile fripte le face Statul Paralel. Lor care nu vor decat binele tarisoarei. Acolo e normalitatea nene!
Am inteles , pentru dv exista si “stat paralel “ si pesedisti onesti .
Cine este “statul paralel” il opinia dv ? Definiti-l.
Exista pesedisti cinstiti , dar nu se vad in deciziile grupului .
Nici cand se propun legi , ordonante , care sa-i apere de justitie ,
nici cand DNA cere aprobarea parlamentului pentru inceperea urmaririi penale…
nici nu se delimiteaza de hotii si coruptii din partid .
Din contra ei conduc , iau deziziile , fac legile justitiei …
Ei functioneaza ca grup clientelar si in Parlament , in guvern
si in toate instituriile unde au numit , si-au impus oamenii lor .
Asa este de 28 de ani …
Si ar trebui sa o lasam mai moale cu lupta impotriva coruptiei …
Ca si la altii exista coruptie .
Exista , dar procentele sunt diferite .
Dar dv aveti date .
Cat la suta din PIB Romaniei este sifonat, de 28 de ani , prin furt si coruptie la noi ,
la francezi , nemti , polonezi si cine mai vreti din UE?
Cat despre “solutia” dv sa “construim o tranziţie de la anticorupţia represivă la reforma statului – servicii, fisc, audit, investiţii,…” poate ne spuneti cine sa o faca ?
Si cum arata o lupa impotruva coruptiei “nerepresiva ‘?
Sa-i mangaie pe crestet ?
Mie mi-a ajuns! De-a lungul anilor, am citit cu oarecare regularitate comentariile doamnei Alina Mungiu Pippidi deoarece, chiar si atunci cand nu eram de acord cu cele spuse, imi dadeau de gandit si imi ofereau o perspectiva interesanta, chiar daca diferita de a mea. Am bombanit in barba odata cu trecerea AMP cu arme si bagaje de partea USL-ului, dar am continuat sa citesc. Apropos, chiar daca nu am memoria lui Funes (cu care se lauda pe undeva AMP) ceva memorie am si eu. Daca tot este sa ne amintim ce facea CTP prin 1990, eu imi amintesc si de aceea am o retinere fata de el, cred ca ar trebui sa ne amintim si de episodul “impecabilul” domn Ponta!
Dar acum ipostazierea unei scorneli a pesedistilor, si anume “statul pararel”, e prea mult pentru mine. Afirmarea existentei unei minciuni propagandistice nu este discurs argumentat ci propaganda. Or, eu incerc sa ma feresc de asa ceva. De aceea va indemn pe toti cei care ganditi ca mine: Nu mai cititi comentariile Alinei Mungiu Pippidi! Sa o lasam pe doamna in cauza sa scrie, dar sa nu mai dam click pe comentariile semnate de dansa. Cred ca boicotul total este cea mai eficienta metoda de a pune la punct un jurnalist. Eu de exemplu nu deschid niciodata televizorul pe Antena 3. Stiu ca orice minut petrecut acolo le aduce bani din publicitate si sustine in felul acesta minciunile de acolo. Acuma cand mi se pare ca AMP s-a alaturat propagandei respective cred ca trebuie sa aplic aceeasi metoda. Voi mai deschide aceasta pagina o singura data, pentru a vedea daca mi s-a publicat comentariul. Daca nu, voi incerca sa-l public altundeva. Apoi STOP!
Sefa DNA-ului pare o persoana capabila. Cred doar ca nu si-a inteles misiunea, fiind deraiata de Basescu, Coldea si intalnirile cu agentii straini (din Europa si din afara ei).
Misiunea nu trebuia sa fie implicarea in jocuri politice, protectia institutiei si a procurorilor corupti, musamalizarea unor dosare foarte serioase si exagerarea importantei unor dosare minore.
Pentru ca i-a intrat in cap ca DNA-ul e cea mai curata institutie din tara a scos din dulap (sau i s-au dat) dosare ale politicienilor si ascuns dosarele si incompetenta propriilor subordonati.
Nu poate explica musamalizarea unor dosare precum EADS, Microsoft, Erriccson, Daimler, fregate samd.
Bine spus CMC
Nu-mi este clara negocierea propusa de AMP intre statul paralel si psd/alde/udmr. Cum se va intampla chestiunea aceasta ? DNA/DIICOT nu-i mai ancheteaza pe membrii partidelor de mai sus (nici din pnl/pmp) si nici pe prietenii lor iar cei care au capusat/furat banul public promit cu mana pe tricolor/biblie ca nu vor mai face trafic de influenta, licitatii cu dedicatie si se vor multumi sa traiasca din economiile stranse ? Vi se pare ca nu lasa ong-urile/rezistentii guvernul dracnea 3.0 sa lucreze pt cetateni ? Cine ar fi trebuit sa faca auditul in cadrul Min Educatiei ca sa nu fie posibil dosarul Microsoft, nu cumva cei care au fost la putere si sunt sunt inca la butoane ?
Plangerile romanilor adresate Parlamentului European sau Comisiei / ambasadelor sunt un gest de disperare ca aceste entitati externe sa le mai bata soriciul gros celor din coalitie … credibilitatea RO credeti ca nu are de suferit prin lipsa educatiei, a autostrazilor, a conditiilor medicale, a valului de infractori ce a speriat vestul in ultimii 20-30 ani ?
Putin (Rusia) a inhatat ce i-a trebuit din RO inca din `90 insa momentan stau la cutie si mai arunca niste petarde in curtea scolii: tinutul secuiesc, gazele din M Neagra, Moldova-Transnistria, scutul american. RO este oricum intr-o zona protejata: Polonia, Ungaria, Serbia, Bulgaria (soft), Moldova, Ucraina (soft) asa ca nu are sens sa consume resurse in exces cand la putere sunt persoane ce nu le ameninta interesele
A propos de cumpararea de agenti de influenta, ea nu se face doar la noi in Romania. Se intampla si in UK. Spuneti ca George Soros a fost interzis in doua tari. Ma mira ca n-a fost interzis in Marea Britanie. A cheltui 500 de milioane de pounds transferati dintr-o jurisdictie straina pentru a bloca Brexitul nu mi se pare un exercitiu de democratie.
Imaginati-va ce reactie ar exista in UK daca un mogul spaniol, francez sau chinez ar incerca sa influenteze procesul politic din UK. Pe democratul Soros britanicii s-au obisnuit sa-l tolereze inca de pe vremea cand aproape ca a provocat falimentul bancii Angliei. Stiu ca nu e de bon ton sa-l critici pe Soros, dar adevarul trebuie spus tare si clar, un individ care foloseste sute de milione de /pounds/euro ca sa influenteze voturile din alte tari nu e un sfant, as spune ca e chiar periculos. Cand Obama ii sfatuia pe britanici sa ramana in EU a fost aspru criticat, inclusiv in Romania. De critica lui Soros n-am prea auzit.
Nota bene, si eu sunt impotriva Brexitului, numai ca n-am 500 milioane de lire.
Si totusi – cum caraterizati o institutie cu cca. 30%-40% (sau poate mai mult) angajati/alesi cu probleme de natura penala/morala/conflict de interese? Ca nu imi este clar. Inteleg ca avem democratie pana la urma dar institutia cheie a ei este cam subreda. Asta nu se traduce in democratie subreda?
Cum poti rezolva problemele cheie daca parlamentul este varza” iar emanatia lui, guvernul, este condus de condamnati (consilier cu 8 ani condamnare!?!?!?!?!)?!??!?!
Ca nu imi este clar – cine va rezolva pt AMP situatia daca nu parlamentul ca legislativ si guvernul ca executiv?
@everybody Negocierea este pentru succesor. In comunitatea international concedierea unui sef al agentiei anticoruptie este inacceptabila, si spun din nou ca revocarea LCK ar fi o greseala, nu mai are mult de stat oricum. Ce trebuie negociat este un succesor decent cu care sa fie toata lumea de acord precum si o trecere accelerata la euro, reformele necesare pentru a deveni noi competitivi fiind exact reformele bunei guvernari de care avem nevoie, ele vor usca resursele pentru coruptie. Pe scurt, accentul trebuie pus in a impiedica coruptia pe viitor, aia care nu ne lasa sa avem autostrazi, si nu cum sa o folosim pe cea trecuta ca lovim in adversarii politici, asta facem de zece ani si tot ce am castigat e mai multa instabilitate.
Nimeni,absolut nimeni nu este de neinlocuit.Daca sefa DNA are rolul de interfata simbolica in relatiile internationale inseamna ca am facut grave abateri de la principii esentiale,amestecand justitia cu politica, internationala in acest caz.Pana la urma ,in orice stat ,orice sef isi are seful lui,chiar presedintele este intr-o relatie de relativa subordonare vis-a-vis de Parlament.Cui se subordoneaza seful DNA-ului,deoarece doresc,ca simplu cetatean sa depun o plangere impotriva acestuia?Si sa nu-mi spuneti ,cum spun magistratii,ca se supun legii,pentru ca este un termen abstract.Presupun ca alti magistrati,mai mici si nu asa de titrati ca cei de la DNA verifica daca acestia respecta legea.Instabilitatea actuala din Romania este ca si antimaghiarismul,se manifesta deoarece este intretinuta artificial cu combustibil neconventional,sub forma de crize acute,nu e nimic cronic sau natural in ele.Autostrazi nu se construiesc pentru ca nimeni nu mai indrazneste sa semneze proiecte de 10.000 de lei in Romania,daca citesc cu atentie condamnarile obtinute de anticoruptia institutionalizata.Ocupati cu prinsul hotilor am uitat sa aram,sa prasim,sa udam sau sa strangem recolta care putrezeste pe camp!
@Gabriel Rădeanu: Ce fel de plângere doriți – concret, nu arat și pășit – să depuneți împotriva șefului DNA? De exemplu:
– vi se pare că a comis vreo infracțiune? Parchetului vă adresați;
– vă considerați victima încălcării legii civile de către șeful DNA? mergeți la instanțele civile;
– pentru discriminări, instituția e CNCD etc.
Da, sigur că nimeni nu e de neînlocuit, dar întrebarea e, atunci când vrem să înlocuim pe cineva, care sunt motivele pentru care vrem să o facem – concret.
Plangerea pe care vreau sa o fac,are natura administrativa,nu penala,nu civila sau despre vreo discriminare.Este vorba despre cum seful acestei institutii utilizeaza resursele acesteia.De exemplu, cine verifica,(in afara de cineva de la contabilitate care le prezinta, si de seful institutiei care le aproba),statele de plata cu prime,bonusuri si alte ore suplimentare obtinute de magistatii subordonati,pentru ca va garantez, ca sigur sunt greseli de minim un RON ,care pot fi asimilate,conform legislatiei actuale,fara limita inferioara de prejudiciu, abuzului in serviciu Eu nu vreau sa fie nimeni inlocuit,ci sa ne asezam fiecare la locul lui si sa ne facem treaba,pentru ca ne hranim cu bani publici.
@Gabriel Rădeanu: Scrieți-i ministrului Justiției.
Ok – revin cu intrebarea – cine?
Cand toate uneltele sunt stricate cu ce mai ari gradina? Ca sa iasa recolta noua? :)
Ca noi – oamenii de rand – avem un singur mijloc in democratie – VOTUL!
Dar doar o data la 4 ani si ala diluat de modul de organizare si de bias-ul dat de votul dat doar dupa carisma.
Ce facem cand – din varii motive – cei votati o iau pe langa drum?
noi inchidem psd afara din europa?…cred ca se inchide singur…tot ii dai cu serviciile ca-s prea implicate ca ala cu cartagina care trebuie distrusa…da ce vor serviciile nu vrei sa ne spui
Serviciile vor bani (si putere ca sa obtina bani dupa).
Concluzia mea personală e următoarea: faceți exercițiul de a citi comentariile de sub acest text și vedeți în ce măsură sunt ele logice, în ce măsură au sens, în ce măsură nu bat câmpii, în ce măsură nu se pierd în generalități, în ce măsură nu se bazează pe cunoștințe pe care autorii lor, de fapt, nu le au, în ce măsură nu sunt exerciții de ură și suficiență – pe scurt, în ce măsură sunt consistente și au ceva de zis. Atunci când această măsură va deveni majoritară, situația actuală va fi deja trecut.
”accentul trebuie pus in a impiedica coruptia pe viitor, aia care nu ne lasa sa avem autostrazi, si nu cum sa o folosim pe cea trecuta ca lovim in adversarii politici”
Adică un fel de amnistiere a faptelor de corupție din trecut sau cum? Poate că ar fi mers dacă fenomenul ar fi fost mai restrâns (îi iertai pe corupți cu condiția să se retragă din politică/ administrație și puteai să speri că măcar de acum încolo lucrurile vor merge mai bine fără ei). Dar la noi corupția este endemică. În locul marilor corupți ar veni alții (acoliți sau adversari politici de ai lor) care ar încerca și mai abitir să fure cu speranța unei noi viitoare amnistii (deși cred că unii s-au obișnuit deja și cu ideea că vor face ceva pușcărie, care se pare că a devenit de bon ton).
@NC
Afirmația “a folosi anticorupția pentru a lovi în adversarii politici este greșit” este concretă, are valoare de regulă și este corectă.
Dumneavoastră afirmați că “la noi corupția este endemică”. Pe ce vă bazați? De unde știți dumneavoastră , efectiv, în ce măsură este adevărat sau nu ce spuneți?
@ Vlad Slăvoiu
Dvs în ce țară locuiți? Noi, cei care trăim în România, ne lovim de corupție de la cel mai mic nivel până la cel mai înalt. Iar dacă vreți cifre concrete vedeți rapoartele DNA. Numai în 2016 au fost condamnați definitiv 879 de inculpați pentru fapte de corupție, nr. de cauze aflate pe rol la diverse instanțe fiind de 14.957. Vi se pare puțin?
@NC: Locuiesc în România și, cât mă privește, nu m-am prea lovit de corupție, oricum cu siguranță nu “de la cel mai mic nivel până la cel mai înalt”. În al doilea rând, nu vorbesc în numele nostru (oricine vom fi fiind acești “noi”), ci în al meu, bazându-mă pe propria experiență, nu pe generalități. În al treilea, văd și eu cum arată societatea noastră, mă uit în jur, deci scopul meu nu era să bat câmpii negând realitatea, ci să sugerez că o cale de a ne îmbunătăți viața este să fim ceva mai aplicați atunci când facem afirmații sau producem teorii despre lume (teorii pe care, de altfel, nici nu e obligatoriu să le producem: vorba poetului, faptul că ai o conștiință nu te obligă să produci teorii despre lume, ci te obligă să fii atent).
În sfârșit, spuneți că în 2016 am avut 900 de corupți. Cum aflăm dacă e mult sau puțin, dacă e “endemic” sau nu? Păi unul din teste (nu singurul, și nici suficient singur, dar unul din teste) e să raportăm numărul ăsta la toți “coruptibilii” României anului 2016, adică la toți posibilii subiecți activi ai infracțiunilor care sunt de competența DNA. Acest procent ne va da o idee despre dimensiunea fenomenului. Repet: nu ideea finală, dar o idee.
@ Vlad Slăvoiu: ”în 2016 am avut 900 de corupți”
Atâția au fost condamnați definitiv numai într-un singur an. Unele dintre cele 14.957 cauze aflate pe rol în același an au fost probabil finalizate (prin condamnări sau achitări) în anul următor iar altele cred că se mai judecă și acum. Vom afla din raportul următor al DNA câte mii de cauze noi li s-au adăugat în 2017 și câte condamnări definitive. Pe mine, unul, cifrele ăstea mă îngrijorează. Pe dvs. nu?
@NC: Cifrele în sine n-au cum să mă îngrijoreze. Ele trebuie raportate la un context, iar rezultatul obținut e cel care te poate eventual îngrijora. Presupun că există astfel de statistici (la minister, la parchete, la poliție) privind rata criminalității în general, rata pe tipuri de criminalitate (corupție, infracțiuni împotriva persoanei ș.a.m.d.), comparații cu alte state etc.
@NC: M-am interesat pentru dumneavoastră și am găsit o sursă care vă susține punctul de vedere privind corupția: “În societatea românească actuală se constată o frecvență deosebit de ridicată a faptelor de luare de mită.” (Vasile Dobrinoiu&Norel Neagu – Drept penal: partea specială, UJ, București, 2011, pg. 435). Sigur, nici ei nu oferă vreo sursă pentru afirmația lor, dar, dacă nici pe profesori nu-i mai credem… atunci pe cine? :-p
Ați avut dreptate. :)
“Am fost crescută ca medic, te gîndești la un bolnav numai cît crezi că îl poți ajuta cu ceva, după aceea e mai bine să uiți de el și să treci la altul căruia îi mai poți fi de folos.”
Acesta Romanie, acesti PNL& USR, acesti #rezistentzi nu mai pot fi ajutatzi de nimic.
Dementza lor e in faza terminala shi drrenarea ei va antrena o mare marte dintre ei de cateterul de ieshire.
Intrebarea e dupa, dupa ce va ramane ?
Dupa eliminarea bashinoshilor a basistilor post Basescu ce va mai ramane ?
In opinia autoarei : “noi închidem afară din Europa forțe politice reprezentative care au rădăcini teritoriale serioase (da, de PSD e vorba). ”
PUNCT.
Funia se apropie de par shi tzara cei “cu radacini teritoriale” se vor rascuula mai devreme sau mai tarziu impotriva gaulaterilor cu pile le BXL.
Cine va mai pleca odata cu respectivii gaulaiteri sau daca va pleca shi BXL-ul insasi asta ramane de vazut da pariul meu e pe cainele care nu pleca de la macelarie si pe companiile straine car nu inchid usa-n nas tzurturoiului imens de poifit neimpozitat pe care il fusheresc din Ro.
Deci intre profit si pielea tzutzerilor lor din Ro oa ghcitzi voi cu va alege BXL-ul cand the push will come to shove ?
Aviz amatorilor.
Urmeaza “the purge”
Analiza situatiei e un mod mai radical de a spune ce spun si eu. Viziunea asupra felului in care se va termina pare si ea realista — citind din strainatate discursurile #rezist am un arrière goût de razboi civil.
Dar pana la urma eu nu traiesc in RO, si de fapt intrebarea la care as vrea sa am raspuns e “De ce ?”. Cum sa ajungi sa urasti atat de tare niste politicieni care pana la urma seamana cu toti politicienii din lume (da, aici vorbesc de PSD) incat sa te aliezi cu unii care au apucaturi deschis mafiote, de genul “daca nu faci ce-ti spun te bag la puscarie” ? Ok, l-ai prins pe Nastase, baga-l la puscarie. Dar in acelasi timp sa-l lasi pe Base sa scape cu flota sau cu “pixelul albastru” ? La fel : i-ai prins pe Ponta sau pe Dragnea cu ocaua mica, baga-i la puscarie. Dar in acelasi timp bag-o si pe Kovesi, care a facut mai multe de-atata. Iar daca a castigat unul alegerile, lasa-l dracului in pace sa-si termine mandatul si schimba-l.
Altfel, incep sa-mi pun intrebari. Sau persoana din fata e dusa cu pluta, cum zice laur22, sau are un interes teribil de important. Varianta 1 mi se pare ciudata, pentru ca am multe cunostinte #rezist si nu sunt prosti. Poate o fi vreun efect facebook, cu grupuri sociale care se inchid in ele si incep sa fabuleze, habar n-am, psihologia nu-i specialitatea mea. Mie insa mi-e teama ca e varianta 2, si ca exista un interes fundamental al paturii superioare din #rezist.
Sa va explic teoria mea : Tot ca in America Latina, Romania a devenit o tara foarte inegalitara, iar banii care alimenteaza patura asta de sus din Romania vin pana la urma, chiar daca indirect. Iar PSD pana la urma are defectul de a fi partidul care in Romania mai redistribuie cat de cat. Nu mult, dar comparat cu Basescu/Boc/Ciolos e clar cine mai OK. Si de-aia voteaza majoritatea cu PSD, nu pentru ca ar fi pro-coruptie, ci pentru ca aia anti-coruptie sunt si mai rai pentru majoritatea populatiei (sunt chiar mai corupti daca-i iei la bani marunti). De ce sunt asa ? E simplu : pentru a avea in Romania o viata normala de standard occidental trebuie sa platesti sanatos. Sau esti sef de craca (“cu radacini teritoriale”, cum zice AMP) sau trebuie sa scoti banii astia de la cei mai saraci (direct sau indirect, prin contracte cu bani de la buget, etc.). PSD fiind semi-feudal nu permite ca circuitul asta sa traga prea multi bani de la cei mai saraci. Iar daca ai gustat din “viata occidentala”, esti dispus sa faci multe pentru a o pastra… In plus, fiind un grup destul de compact pana la urma, s-a creat o ideologie proprie (care a evoluat in #rezist) si un sentiment de “entitlement” exact ca in America Latina.
Ce ziceti de teoria mea ?
Adică dl. Dragnea, de exemplu, cât a fost coleg de partid cu dl. Băsescu -și își trăgeau banii de la săraci- după ce s-au despărțit a devenit mai bun decât acesta pentru că și-a înmulțit averea cu bani de la bugetul de stat (cu care oricum săracii n-au nicio treabă) sau cum?
Prostul nu e de un singur fel dupa cum nici bolnavul nu e de un singur fel.
Exemplu in caz eu am avut un soc nervoc cand sefa de grupa adica persoana cu cele mai mari note cumulte in totzi anii de facultate mi-a marturisit afinitatea sa Vadimista .
Pentru ca mie i se parea incomaptibli sa fii cel mai bun, cel mai muncitor, cel mai inteligent shi totodata sa fii adept Romania Mare cu arme shi bagaje (nu pentru ca idea natzionala ar fi o idee rea ci pentru ca mie Vadim ca shi om imi suna fals shi mi se parea de neconceput ca altcineva sa nu vada cat de fals este Vadim shi cat au facea el ideii natzionale) .
Deh eram shi eu tanar si credeam inca in stereotipuri ca totzi oamneii de un anume fel ajung inevitabil la o aceoasi concluzie “logica” sau macar utila lor.
Viatza m-a invayzat ca nu-i asha.
Altminteri da Romanai nu a intrat in Europa ci in sistemul neocolonial al Amercii Latine.
Iar aceasta intare nu s-a facut pe mana PSD ori a PNL ori a defunctului PNTCD (deshi shi ele au contribuit) ci pe mana unui consens ideologic care are la baza o imensa ranchiuna si o nemarginita rapacitate.
Acest consens ideologic shi aceasta practica a politcii basiste a reglarii vietzii politce din procurori shi judecatori transormatzi in bate politice ne- adus aici .
Ne- adus la anticoruptzia care doar creste coruptzia.
La seful unui partid de “stanga” care este ori :
Ori latifundiar la Cornu
Ori un nene depsre care nimeni nu stie din ce leafa traieste desi este evident pentru totzi ca prosperitatea s anu i se trage din nimic din veea ce face el prin Romania
Ori milionar cu bona filipineza la copii
Ori milionar nu se stie din cea cu banii asunshi probabail prin ofshoruiri (ca din leafa sa de bugetar de-o viatza Dragnea nu a putut sa-shi faca casa sa de Pinalti)
La seful unui parid de dreapta:
bugetar de-o viatza la stat
bugetra de-o vitza la stat
bugetar de-o vitza la sta
cu vre-o 2 intreuruperi (shi da stiu sunt 3 bugetari diferitzi)
Shi da PSD e atat de stanga cat e si Becali mai da 2 lei pomana la saraci da lasa imensa morisca a belirii saracilor de cate bogatzi (la care viseaza #rezistenztii nostri) dar care de fapt daca stai sa o masori statistic nu e asa ci e de fapt a beliirii oamenilor a papuashilor de Romania de catre capitalul strain.
Ca deh asha e atunci and vrei sa faci capitalism cu capitalul altora.
Altminteri zau ca nu intzleg frasuiala cdin zilelel asta ?
Au iashit niste integistrai care au confirmat ceea ce Mircea Badea spunea de vre-o 15 ani seara de seara de vre-o 15 ani.
In Ro justitzia e doar un pluton de execuztie politica.
Nuuu nu pentru totzi daaaaaa intotdeuna a tuncea cand trebuie.
Asha ca jos mainile de pe jutziztai “noastra”.
Jos mainile de pe plutonul nostru de excutzie .
Ca daca ajunge in mainile vostre o sa fie nasol de noi.
Shi da nasol , nasol, nasol.
Voi daca atzi fi mare capital v-atzi duce banii intr-o tzara in care un procuror un judecator shi te-am facut ?
Shi daca ve intrebatzi la ce bani ma refer ca uite ca strainii , starinii care controleaza acest pluton de excustzie contzinua sa “investteasca ” in mulgerea shi belirea romaniei .
La capitalul romanesc capital care continua sa scada procentual ca pondere in economia romanesca deoarece nu se merita sa itzi blochezi banii in orice in Ro .
De ce ai face-o ? Ca sa itzi puna astia sechestru cand li se “scoala” lor shi sa te lase in fundul gol ?
Lasa lasa lasa sa va dea lefa prcurorii si trambitzlele lor media ori latraii lor de prin pietze.
Oamenii cu scaun la cap nu isi baga totzi banii in batalia mafiota din Romania.
Shi asta e o veste rea.
Daca voua asha va place asa sa avezti Iar daca va mai shi pute sa stitzi ca de fapt voi putzizti .
Nu voi voi ci “emanztiile” voastre fac ca aerul din Ro sa fie irespirabil.
Cat depre Dragnea – Basescu pe vremuri Basescu & gasca sa clamau ca sunt de stanga pana cand brusc “au vazut lunina” shi pete noapte s-ai regasit “de drepata” shi “populari europeni”
Seful curtii de conturi, psd-istul Vacaroiu constata in 2015 ca 40 de lei dintr-o suta dispar din toate cheltuielile statului. Propozitia asta masoara dimensiunea reala a coruptiei politicienilor nostri. Dupa revolutie Romania a fost vaduvita de vre-o 5-6 PIB-uri. Tot in acesti ani Romania a perdut 3 milioane de oameni ca dupa un mare razboi. Dupa toata perioada asta suntem tot pe ultimele locuri in Europa la toate bunele si pe primele la toate relele. Priviti inapoi si vedeti ca psd a condus tara in 2/3 din tot timpul asta, a distrus un partid istoric prin infiltrarea cu securisti si a nascut si pdl-ul unpr-ul si alte asemenea. Coruptia si lipsa de educatie sunt vulnerabilitatile majore ale Romaniei. Se manie politicienii ca erau interceptati pe “siguranta nationala”. Pai coruptia lor si a oamenilor de afacer cu statul e cea mai mare din amenintarile la sdresa sigurantei nationale. Istoricii au apreciat ca tot coruptia interbelica a reprezentat principalul impediment pentru Romania in al doilea razboi mondial. Un sfert de milion de romani si-au lasat oasele in stepele calmuce ca noi ne-am dus acolo cu caii nu cu tancuri si avioane…care s-au furat. Nu stiu ce o impinge pe doamna Pippidi in lupta in ultimii 2 ani dar pozitia dansei mi se pare gresita. Ii reamintesc vorbele lui Coposu: Principiile nu se negociaza. Nu poti negocia nimic cu cei doi repetenti puscariabili din fruntea tarii. Nu poti decat sa le ceri sa plece. Nu poti pune lupul baci la stana. Lupti cu el si ii crapi capul cu ciomagul.
Dupa dec. 1989, au urmat 10 ani de” imparteala nationala”,dupa modelul “black Friday” din occident,perioada care,nici nu ar fi putut fi altfel,deoarece dupa lipsurile din perioada ceausista,nimeni nu s-ar fi putut opune,plus ca Romania era cvasi-necapitalizata,era o goana nebuna dupa bani,la care statul era campion,cu consecinta directa,inflatie galopanta,arierate imense si creditare salbatica.Statul abia mai facea fata, valului de cereri(Dumnezeu stie cat de justificate) de natura sociala.Politicieni cu experienta nu existau,cine dracului sa poata impune,vreo directie de dezvoltare pe coordonate rezonabile.In realitate nimeni nu a condus tara asta,pentru ca nu a putut,asa ca au preferat si ei ,sa se adape,patronand in mod formal dezastrul.Despre servicii ce sa mai vorbim.Tigarile lui Trutulescu sunt reprezentative.Incepand cu anul 2000 politica a inceput sa se cristalizeze,incepand cu PSD-ul lui Nastase,la stanga,Basescu la centru si liberalii la dreapta.In aceeasi perioada s-a nascut si anticoruptia.Sincronizare ideala,aproape perfecta.De ce nu avem rezultate?Pentru ca intr-un fel sau altul am fost complici,constienti sau inconstienti,si ,fiindca tot ati amintit de principii,marea majoritate nu si-a batut capul cu conceptul DEMOCRATIE, care nu este foarte usor de inteles,si foarte greu de digerat.Toata lumea percepe democratia ca fiind EFECTELE PROBABILE ale acesteia.Democratia nu inseamna bunastare,pace si securitate sociala,nu este exprimarea punctului nostru de vedere,este negocierea si finalizarea negocierii punctului nostru de vedere cu societatea,un proces complicat si incert.Democratia presupune obligatii, respectarea acordului social.In realitate este ceea ce dai,nu ceea ce primesti.Daca drumul acesta este parcurs de majoritatea indivizilor societatii,avem conditii propice oricarei forme de existenta umana,reusita mai mult decat satisfacatoare pentru individ si benefica pentru societate.Daca ciomagul este forma de impunere a principiilor,inseamna ca ne limitam a ne manifesta social doar la forma noastra pre-umana.
Propun admin-ului acestui site instituirea unui buton de like /dislike la comentarii, cred că ar fi de folos la cristalizarea unor opinii și ar încuraja oamenii să scrie.
Butonul asta e folosit de agentii de partid ca sa isi dea importanta. Cand agentii scriu se tradeaza imediat. La butoane se pot ascunde.
Vedeti asta pe oficioasele securistilor: ziare.com si hotnews.
Elena Udrea – cand scria comentarii pe ziare cum sub mai multe nume – de exemplu “Cristiano007″” (care a disparut in clipa in care a fost arestata si a primit interdictii) primea o multime de like=uri de la ceea ce s-a dovedit ca au fost agenti platiti sa faca asta.
Nu i-a prea placut cand i-am scris ca a luat spaga prin partaj si ca va sfarsi ca Maria Antoaneta, in aplauzele multimii. Acum, asteptam sa vedem daca mai reusesc sa o aduca in tara. Cu spaga luata prin divort poata sa stea mult si bine in Costa Rica.
Exact ce trebuie ca sa dam si mai putina importanta argumentelor factuale.
ACADEMIA ROAMANA ARE OBLIGATIA MORALA SA COLABOREZE IN MOD OBLIGATORIU CU PARLAMENTUL SI GUVERNUL RO (indiferent de vointa acestor structuri MiRaCuLoAsE) PENTRUA A ARATA POPORULUI CARE SUNT CAILE, LUMINATE PENTRU A PERFORMA SAU PENTRU A EVOLUA SI CARE E NIVELUL INTERESULUI GENERAL-NATIONAL A ACESTOR INSTITUTII FUNDAMENTALE ALE STATULUI devenit MAFIOT.