Lucian Davidescu

Cum a fost presat actualul președinte al Agenției Naționale a Funcționarilor Publici să șteargă o postare de pe Facebook

Iată un exemplu concret de SLAPP (Strategic Lawsuit Against Public Participation) „de succes”:

Toate cele ce urmează le-am depus ca probe în apelul pe care l-am câștigat – deci noroc că am păstrat print-screen-urile!

Deci fostul angajat al lui Ghiță Mircea Cotoros obține o hotărâre aiuritoare dar totuși nedefinitivă împotriva mea și a Societății Academice din România.

Liviu Mălureanu, acum vice-președinte USR și președinte la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, pe atunci consilier local de la Primaria Sectorului 3, scrisese pe Facebook cu un an înainte despre un subiect total diferit, legat de o licitație dubioasă despre care aflase din primărie. Adică exact ce trebuie să facă un consilier local din Opoziție, trimis de cetățeni acolo să le apere interesele.

O lume plină de coincidențe (postare mai lungă dar interesantă)
Primăria Sector 3 face un audit cu firma Deloitte. Manager de proiect este un anumit Mircea Cotoroș. Câteva luni mai târziu, Primăria Sector 3 scoate la licitație un contract prin care să se arate dacă firma primăriei S3 poate desfășura servicii de salubritate mai eficient decât Rosal. Primul anunț era pentru 10.000 lei fără TVA și cerea ca firma să aibă cel puțin un contract similar derulat sau în derulare. Nu se prezintă nimeni. Se face un al 2-lea anunț în care nu se mai cere experiență similară, ci doar ca expertul din cadrul firmei (atenție, nu firma) să mai fi realizat analize cost-beneficiu în ultimii 5 ani, indiferent de domeniu. Câștigă firma Patara Advisory, firmă înființată chiar cu câteva zile înainte de încărcarea celui de-al 2-lea anunț (ce sincronizare!) și care-l are ca manager fix pe domnul Mircea Cotoroș. A, și suma nu mai e de 10.000 lei ci de 69.000 lei fără TVA (82.110 lei cu TVA)

La sfârșit a pus un PS în care menționează corespondența în care apare și reclamantul meu, dar cu link către articole din alte locuri decât unde am scris eu – România Liberă și comisarul.ro:

PS: Domnul Cotoroș are experiență în auditarea și altor instituții publice, inclusiv PMB. De asemenea, numele lui este legat de cel al lui Sebastian Ghiță și Teamnet

Tenebroasele afaceri ale serviciilor secrete. Maior și familia, cu Ghiță și Coldea la Disneyland? Ambasadorul Maior păstrează tăcerea, iar MAE nu consideră că sunt informații de interes public


https://www.comisarul.ro/articol/cutremur/numele-lui-george-maior-fostul-sef-al-sri_730011.html
Mai multe detalii găsiți pe pagina colegei mele Ana Galbenu:
O lume plină de coincidențe
https://www.facebook.com/Galbenu.Ana.USR/posts/1752707008101677

Un an mai târziu, subiectul postării îi scrie că a câștigat un proces cu mine, deci… să șteargă toooot.
În prima fază, d-l Mălureanu doar scoate PS-ul și schimbă cu o notă cum că…

Note: în urma punerii la dispoziție de către domnul Mircea Cotoroș a hotărârii judecătorești numărul 250 din 13.02.2019, am editat conținutul postării în sensul scoaterii referirilor la relația domniei sale cu domnul Sebastian Ghiță.

Se pare că nu-i de ajuns. După principiul șterge tot să nu pățești ca Davidescu, peste încă câteva ore Liviu Mălureanu își șterge postarea de tot.

D-l Mălureanu mi-a explicat și de ce, într-o scurtă discuție pe e-mail: „Dânsul a prezentat o hotărâre a instanței. Am vorbit cu avocații și am decis sa retrag cererea însă voi reveni cu o nouă postare în care voi include toate documentele ce vor susține afirmațiile mele”

Postarea d-nei Ana Galbenu, la care face referire în prima versiune, poate fi totuși găsită în continuare online:

15,000 EURO acordați unei firme cu 25 zile vechime
———————————————
Primăria Sectorului 3 a încheiat un contract cu o firmă de consultanță pentru un studiu care să arate că societatea sa Salubritate si Deszăpezire S3 SRL prestează serviciile delegate la costuri mai reduse sau cel puțin egale cu cele pe care le-ar fi plătit unei întreprinderi tipice, bine gestionată si dotată corespunzator și daca delegarea gestiunii directe e o opțiune fezabilă.
Studiul urmează sa le gireze decizia de a acorda serviciile de salubritate companiei proprii chiar dacă aceasta nu este înca pregatită sa presteze aceste servicii. De ce zic asta? Pentru că firma căreia i s-au dat pe mână aproximativ 15,000 euro pentru realizarea unui studiu ”la comandă” este înregistrată de 25 zile (inregistrata in 27.02.2018) .
#ILove$3

(Postarea și documentele pot fi descărcate și de aici: [0], [1], [2], [3], [4], [5], [6])

Liviu Mălureanu nu a mai repostat, și e cumva de înțeles – pentru un politician e la fel de important ca și pentru un ziarist să-și aleagă bătăliile și să își gestioneze timpul și energia în folosul cetățenilor, măcar până în momentul în care Justiția va restabili ordinea publică. Justiția tocmai a făcut-o, prin hotarârea 580/2021 a Curții de Apel București. Între timp, cetățenii au fost privați de această informație ca și de foarte multe altele.

Iată ce mi-a scris ieri Liviu Mălureanu: „Sunt și eu dat în judecată tot în mod abuziv de un dezvoltator imobiliar și de 2 ani pierd timp și bani prin tribunal pentru că m-am bătut pentru spațiile verzi din sector. La protest eram câteva sute, la tribunal nu mai vine nimeni să mă sprijine. Pe speța în cauză, am dorit să revin cu o postare, am strâns documentele, dar n-am mai avut timp să o mai scriu, fiind mereu până noaptea târziu cu munca și trebuind să fiu atent la formulare. N-am avut nicio secundă impresia că ceea ce am prezentat nu era 100% corect. Însa e vorba de capacitate mentală de a fi pe prea multe fronturi. Vă felicit pentru succes!”

Asta înseamnă SLAPP și de aceea este periculos! De citit și Anti-SLAPP România: Înscrie-te aici în grupul de discuții împotriva hărțuirilor prin justiție!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *