Romania Curată

Burduja e total incompetent sau mincinos? Cum i s-a întors în freză atacul la Nicușor Dan cu stadionul Dinamo

În disperare mare, după ce în cel mai recent sondaj are un scor dintr-o singură cifră, candidatul PNL la Primăria Capitalei, Sebastian Burduja, a sărit la gâtul lui Nicușor Dan, acuzându-l de blocarea construirii stadionului Dinamo. Doar că atacul s-a întors împotriva lui, iar acum cetățenii mai au singură dilemă: ministrul care se visează primar e total incompetent ori un mincinos fără nicio jenă?

”DACĂ TOT NU FACI NIMIC, MĂCAR NU BLOCA STADIONUL DINAMO, NICUȘOR! Deciziile primarului fac imposibilă construcția noii arene. Blocarea construcției stadionului Dinamo nu este doar despre răul făcut suporterilor unei echipe de tradiție. Este vorba despre un rău făcut tuturor bucureștenilor, care au dreptul să facă sport și să se bucure de sportul rege. Este pur și simplu absurd ca Nicușor Dan să blocheze acest proiect, așteptat de ani de zile de foarte mulți români!”, a transmis Sebastian Burduja de pe pagina lui de Facebook, făcând trimitere la contestarea de către primarul general, în instanță, a PUZ-ului Sectorului 2.

Replica lui Nicușor Dan l-a pus, însă, la zid, pe candidatul PNL. ”O minciună grosolană circulă în spațiul public, anume că suspendarea PUZ Sector 2 a dus la blocarea construcțiilor de la Complexul Sportiv Dinamo. FALS. Complexurile și bazele sportive sunt prevăzute distinct în Planul Urbanistic General (PUG), document aprobat în anul 2000 care este în vigoare în prezent”, a trasmis Nicușor Dan, pe Facebook.

”În plus, stadionul nu se află în zonă protejată, astfel că Primăria de sector este cea care are competență pentru autorizarea construcțiilor de orice natură pentru acest obiectiv. Exemple de acest fel sunt stadionul nou Steaua și stadionul nou Rapid, ambele reconstruite pe același amplasament, fără PUZ, prin autorizare directă. Mai mult, vă aduc aminte ca noul stadion Dinamo trebuia teoretic să fie gata înainte de Euro 2020, când PUZ Sector 2 nici nu era aprobat”, a mai scris primarul general în funcție care a făcut public și un link către regulamentul PUG.

E dreptul vostru să decideți: candidatul PNL n-are habar care sunt atribuțiile Primăriei Generale, respectiv a primăriilor de sector, e disperat că scorul lui e dintr-o singură cifră sau e disperat că mafiile imobiliare nu-și mai pot face de cap de când e Nicușor Dan primar, ori, pur și simplu, e un mincinos sadea?

Mă rog, mai există și o altă ipoteză: că în ciuda diplomelor cu care se laudă, mai are multe de învățat. Cum ar fi faptul că atacul mincinos la adresa lui Nicușor Dan i-a adus undeva sub 400 de aprecieri și 50 de redistribuiri pe Facebook. La ora publicării prezentului articol, răspunsul lui Nicușor Dan are către 1.700 de aprecieri și aproape 200 de redistribuiri. Cum s-ar zice, și-a căutat-o.

Citește pe România Curată:

Cea mai toxică promisiune a prezentei campanii electorale. E promovată din bani publici, iar cetățenii sunt îndemnați să semneze o petiție de susținere!

Victorie majoră, în Justiție! ”Aici e parc? Nu, aici e Mafia Imobiliară!” Solicitarea grupului One Propertis, ucigașul societății civile, respinsă de Tribunalul București

”Cum a fost posibil?” Întrebarea care i-a rămas în minte unui inginer acuzat și judecat 12 ani pentru uciderea unui polițist, după ce a fost declarat nevinovat

ALERTĂ: Guvernul Ciolacu pregătește o nouă lege specială pentru distrugerea Roșiei Montane! Proiectul a ajuns în fază de avizare și, probabil, va fi trimis în Parlament după alegeri


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Burduja e total incompetent sau mincinos? Cum i s-a întors în freză atacul la Nicușor Dan cu stadionul Dinamo

 1. Razvan

  Una n-o exclude pe cealalta! ;)
  E si incompetent si mincinos! Plus ca face promisiuni aberante si are idei de pici in koor de proaste si megalomaniace!
  Sa luam un exemplu: „canalul Dunare – Bucuresti”! Pe LANGA ca e inutil, aberant, economic, ceva gen „Casa Poporului” etc. etc., nu ia in calcul un lucru elementar: UNDE va fi marele port de la Bucuresti? Ca Vacarestiul deja e arie protejata!

  Reply
 2. Radu D. Maximilian Minea

  Este adevărat că una nu o exclude pe cealălaltă, dar adevărul este altul. Acest individ este produs al Băncii mondiale, cu dosar cu șină consistent la servicii ( a se vedea fondurile post decembrie 1989 volatilizate de tata Burduja), iar studiile au devenit o modă, pentru acoperirea adevăratelor activități și un CV impresionant, cum am mai avut ocazia să vedem la mulți astfel de tineri, care s-au întors (zice-se, din dragoste de țară) pentru funcții în partide și guvern, ultimul înaintea lui fiind Florin Cîțu. În calitatea anterioară, de ministru al cercetării și digitalizării în mai puțin de un an a aruncat și puținii bani alocați cercetării, pe transformarea ministerului într-o scenă de teatru, act demn de un gigolo / megaloman, ce trebuia să impresioneze pe dna comisar pentru cercetare a Comisiei Europene, ca să nu vadă deturnarea fondurilor europene pentru proiectul european ELI-NP și actele normative care distrugeau cercetarea științifică românească (L.25/2023 , ordine de ministru, HG și OUG- conform stilului de guvernare introdus de PSD-PNL). În aceeași notă a organizat și Gala Cercetării Românești (cu încălcarea prevederilor legale, ca să nu-l întrebăm și despre care cercetare este vorba), continuând cu deturnarea fondurilor și către clientela universitară. Bineînțeles că având asemenea performanțe, după principiul rotirii cadrelor, a fost transferat tot într-un minister important pentru politica Băncii Mondiale, deoarece la Ministerul cercetării era suficient un Ivan pentru a desăvârșii opera burdujiană. Este interesant cum o specialistă în rezolvarea ”problemelor” cetățenilor români de vârsta a 3-a, iertată prin încuscrire cu un general american și un produs al Băncii Mondiale (infiltrat să sprijine un ”coleg”, cu state vechi și în dreapta lui Marcel) au ajuns să se ”lupte” pentru aceeași funcție, nici mai mult nici mai puțin, de primar general al capitalei (nu era de ajuns locul de la Voluntari și Bacău). Cei ce-i promovează cunosc tactica țintelor multiple , necesare pentru a respecta adagiul latin ”divide ad impera”.

  Reply
 3. Adrian

  (Off-topic) N-are vedere (viziune?) de ansamblu. Putea ieși rapid la rampă să zică despre „documentul”(falsul atribuit) dss că e un fâs.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *