Adrian Popescu

Trei sferturi dintre români nu mai au încredere în guvernul Tudose

Potrivit unui sondaj realizat de un institut de cercetare apropiat de social-democrați, doar unul din patru români mai au încredere în guvernul  PSD-ALDE, a anunțat la Antena 3 sociologul Marius Pieleanu, de la Avangarde.

În același timp, procentul de alegători români care-l apreciază pe premierul Tudose este de doar 27%, acesta fiind depășit de miniștrii cabinetului său Teodor Meleșcanu, Olguţa Vasilescu şi Tudorel Toader, ultimul fiind creditat cu nu mai puțin de 30%.

Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români. Un nivel de aprobare asemănător îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca – 10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%.

Pieleanu a precizat că scăderea din ultimele două luni în încredere este similară cu situaţia lui Emil Boc în timpul guvernării PDL, însă atunci erau motive concrete, tăierile de salarii. De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente.

Sociologul a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, cu „restul e nenorocire”. Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

Într-un sondaj din luna august al aceluiași institut, social-democraţii erau opţiunea de vot pentru 46% dintre români dacă duminica viitoare ar fi alegeri.

PSD ar fi urmat, conform Avangarde, în clasament de PNL, cu o cotă electorală de 25%, ALDE cu 7%, USR cu 6% şi UDMR cu 5%. Sub pragul electoral se află PMP cu 4%, intenţie de vot. 48% dintre respondenţi au declarat că au o părere bună despre actualul premier Mihai Tudose, şeful Guvernului fiind urmat, în echipa sa, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cu 47%, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, cu 45%, şi ministrul dezvoltării, Sevil Shhaideh, cu 38%.

Preşedintele Klaus Iohannis rămânea în topul aprecierilor pozitive cu 54%, fiind însă depăşit de Raed Arafat despre care 82% dintre cei chestionaţi au spus că au o părere bună.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Trei sferturi dintre români nu mai au încredere în guvernul Tudose

 1. Red

  Dacă 75 % nu au încredere în guvern, dar au „păreri bune” despre prim-ministru (cca 50%) și principalii miniștri (peste 30 %), înseamnă că avem un guvern de băieți buni pe care-i strică anturajul, din moment ce iau decizii în răspărul bunătății lor. Ori e ca la fotbal: avem valori individuale, însă trebuie schimbat antrenorul Dragnea și pus în locul lui unul român.

  Reply
 2. Blue

  Tudose e la A3 și valorifică centrarea ridicată de Pieleanu: vorbește de remaniere. Așa se motivează mai nou când vrei să-i zbori pe câțiva, prin sondaje: rămâi prieten cu ei, nu te toarnă, speră că se vor întoarce. În orice caz, nu ți-i ostilizezi.
  Oare dacă făcea Pieleanu un sondaj asemănător în zilele demostrațiilor împotriva OUG-ului nocturn, pleca acasă tot PSD-ul de la guvernare? Mă-ndoiesc.
  Dacă lăsau și ei să treacă vreo câteva zile, să nu se vadă ața albă …

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *