Adrian Popescu

Trei sferturi dintre români nu mai au încredere în guvernul Tudose

Potrivit unui sondaj realizat de un institut de cercetare apropiat de social-democrați, doar unul din patru români mai au încredere în guvernul  PSD-ALDE, a anunțat la Antena 3 sociologul Marius Pieleanu, de la Avangarde.

În același timp, procentul de alegători români care-l apreciază pe premierul Tudose este de doar 27%, acesta fiind depășit de miniștrii cabinetului său Teodor Meleșcanu, Olguţa Vasilescu şi Tudorel Toader, ultimul fiind creditat cu nu mai puțin de 30%.

Vicepremierul Marian Ciolacu are o cotă de favorabilitate de doar 9% şi este cunoscut doar de 35% dintre români. Un nivel de aprobare asemănător îl are Ministrul Turismului, Mircea Dobre, depăşit de cel al Tineretului Marius Dunca – 10% şi de Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, cu 12%.

Pieleanu a precizat că scăderea din ultimele două luni în încredere este similară cu situaţia lui Emil Boc în timpul guvernării PDL, însă atunci erau motive concrete, tăierile de salarii. De la o lună la alta, Tudose a scăzut în favorabilitate cu aproape 20 de procente.

Sociologul a precizat că în afară de de cei trei miniştri care sunt mai vizibili, cu „restul e nenorocire”. Sondajul Avangarde a fost realizat în ultima lună, telefonic, pe un eşantion de peste 700 de persoane, şi va fi făcut public integral săptămâna viitoare.

Într-un sondaj din luna august al aceluiași institut, social-democraţii erau opţiunea de vot pentru 46% dintre români dacă duminica viitoare ar fi alegeri.

PSD ar fi urmat, conform Avangarde, în clasament de PNL, cu o cotă electorală de 25%, ALDE cu 7%, USR cu 6% şi UDMR cu 5%. Sub pragul electoral se află PMP cu 4%, intenţie de vot. 48% dintre respondenţi au declarat că au o părere bună despre actualul premier Mihai Tudose, şeful Guvernului fiind urmat, în echipa sa, de ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, cu 47%, ministrul de externe, Teodor Meleşcanu, cu 45%, şi ministrul dezvoltării, Sevil Shhaideh, cu 38%.

Preşedintele Klaus Iohannis rămânea în topul aprecierilor pozitive cu 54%, fiind însă depăşit de Raed Arafat despre care 82% dintre cei chestionaţi au spus că au o părere bună.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Trei sferturi dintre români nu mai au încredere în guvernul Tudose

 1. Red

  Dacă 75 % nu au încredere în guvern, dar au „păreri bune” despre prim-ministru (cca 50%) și principalii miniștri (peste 30 %), înseamnă că avem un guvern de băieți buni pe care-i strică anturajul, din moment ce iau decizii în răspărul bunătății lor. Ori e ca la fotbal: avem valori individuale, însă trebuie schimbat antrenorul Dragnea și pus în locul lui unul român.

  Reply
 2. Blue

  Tudose e la A3 și valorifică centrarea ridicată de Pieleanu: vorbește de remaniere. Așa se motivează mai nou când vrei să-i zbori pe câțiva, prin sondaje: rămâi prieten cu ei, nu te toarnă, speră că se vor întoarce. În orice caz, nu ți-i ostilizezi.
  Oare dacă făcea Pieleanu un sondaj asemănător în zilele demostrațiilor împotriva OUG-ului nocturn, pleca acasă tot PSD-ul de la guvernare? Mă-ndoiesc.
  Dacă lăsau și ei să treacă vreo câteva zile, să nu se vadă ața albă …

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Mă abonez acum la newsletter-ul România Curată!
Împreună schimbăm România!
CLOSE X
Mă abonez acum la newsletter-ul România Curată!
Împreună schimbăm România!