Sefii consiliilor judetene isi tin la secret averile

71% din conducerile Consiliilor Judetene din tara nu si-au depus la termen declaratiile de avere si de interese. Din restul de 29%, trei presedinti si vicepresedinti ai Consiliilor Judetene au in derulare contracte cu statul.

Andi Nodit (PDL), vicepresedintele Consiliului Judetean Mehedinti este membru al asociatiei Pro Mehedinti. Sotia lui este angajata asociatiei, primind 2069 lei/luna. Aceeasi asociatie a semnat un proiect, in decembrie 2009, cu Ministerul Mediului si Padurilor. Contractul este unul de finantare pentru proiectul “Aria Naturala Protejata Gruia – Garla Mare”, dureaza 19 luni si este in valoare de 1.682.421 lei.

Cristian Ionescu (PNL), vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, este asociat la o societate comerciala ce are ca profil distribuirea produselor veterinare. Are un contract semnat cu Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara, tip prestari servicii, inca din 2006, cu o durata de 5 ani, cu drept de prelungire cu inca 2,5 ani. La valoarea totala a contractului, vicepresedintele CJ a precizat ca “variaza in funtie de activitatile sanitar veterinare publice de interes national si de efectivele de animale, dar nu mai putin de 10000 lei/an”. Un alt contract, semnat in aprilie 2010 cu o durata de opt luni si aflat in derulare cu aceeasi institutie, ne arata ca societatea la care este actionar Ionescu a primit 23900 lei.

Sotia lui Cristache Radulescu, presedintele CJ Ilfov din partea PDL, este actionara la doua firme care furnizeaza medicamente si echipamente medicale pentru majoritatea caselor de asigurari de sanatate din tara. Radulescu nu precizeaza cati bani a incasat de pe urma actiunilor detinute de sotia sa la SC Centrofarm SA si SC Clarfon SA, spunind doar ca durata contractelor este de un an, ca au fost incheiate in 2010 si ca valoarea lor “este determinata in functie de retetele de medicamente si deciziile pentru dispositive aprobate, decontate de institutiile contractante”.

Lista codasilor

1. CJ Iasi – Constantin Simirad. Din intregul consiliu, Constantin Adascalitei este singurul care are doar declaratie de avere.

2. CJ Vaslui – Vasile Mihalachi presedinte, Dumitru Buzatu si Corneliu Bichinet vicepresedinti. Declaratiile de avere sunt din iunie 2010. Nu sunt depuse declaratiile de interese.

3. CJ Braila –Gheorghe Bunea Stancu, presedinte, Florin Mija si Giana Maria Patrascu, vicepresedinti. Nu au declaratii de avere sau de interese actualizate.

4. CJ Tulcea – Victor Tarhon presedinte, Nicolae Chichi, Ioan Boieru, vicepresedinti. Nu au declaratii de avere pe 2010.

5. CJ Constanta – Nicusor Constantinescu, presedinte, Nicolae Dragomir si Cristian Darie, vicepresedinti, toti fara declaratii de avere actualizate. Doar secretarul CJ si-a depus declaratia de interese pe 2010.

6. CJ Ialomita –Vasile Silvian Ciuperca, presedinte, Stefan Musoiu, Ioan Martin,vicepresedinti. Nicio declaratie de avere sau interese pe 2010.

7. CJ Teleorman – Liviu Dragnea, presedinte, Eugen Ovidiu Vlad si Ilie Balan, vicepresedinti. Nicio declaratie de avere sau de interese pe 2010.

8. CJ Olt – Paul Stanescu, presedinte, Ioan Nedelea si Ioan Ciugulea, vicepresedinti, au declaratii de avere din mai 2010.

9. CJ Dolj – Dan Lucian Mogos, Cristinel Nicusor Iovan, vicepredinti, nu si-au depus declaratiile de avere si de interese pe 2010.

10. CJ Mehedinti – Marius Balu, presedinte, fara declaratie actualizata. Gheorghe Ovidiu Mircea, vicepresedinte, are declaratia de interese din iunie 2010.

11. CJ Caras Severin – Sorin Frunzaverde, presedinte, declaratie de interese din februarie 2010. Vicepresedintii Ghiorghioni Ionesie si Iulian Georgevici nu au declaratii actualizate.

12. CJ Timis – Constantin Ostaficiuc, presedintele, Liviu Borha si Adam Craciunescu, vicepresedinti, nu au declaratiile actualizate.

13. CJ Bihor – Radu Tirle, presedinte, Dumitru Voloseniuc si Alexandru Kiss, vicepresedinti, nu au declaratiile acutalizate pe 2010.

14. CJ Satu Mare – Csehi Árpád Szabolcs, presedinte, Mircea Govor, Mihai Stef, vicepresedinti, nu au declaratiile actualizate.

15. CJ Maramures – Mircea Man, presedinte, Emil Marinescu si Matei Calin Andrei, vicepresedinti, nu au declaratiile de interese pe 2010.

16. CJ Suceava – Gheorghe Flutur, presedinte, fara declaratii de avere si de interese actualizate , Vasile Ilie, vicepresedinte, nu are declaratia acutalizata.

17. CJ Neamt – Vasile Pruteanu, presedinte, Mircea Pintilie si Valerian Perca, vicepresedinti, nu au declaratii acutalizate.

18. CJ Bacau – Benea Dragos Adrian, presedinte, Dumitru Braneanu si Silviu Bondor, vicepresedinti, declaratii de interese din mai 2010.

19. CJ Vrancea- Marian Oprisan presedinte, Mircea Diaconu si Dragos Barladeanu, vicepresedinti, fara declaratii actualizate.

20. CJ Prahova –Mircea Cosma, presedinte, Adrian Semcu si Florin Dragomir, vicepresedinti, nu au deloc declaratii de avere si interese pe site.

21. CJ Dambovita – Florin Popescu, presedinte, Marin Antonescu si Mihai Puscasiu, vicepresedinti, declaratii de avere si interese din 2009.

22. CJ Arges – Constantin Nicolescu, presedinte, nu are deloc declaratie de avere sau de interese.

23. CJ Valcea –Ion Cilea, presedinte, Dumitru Persu si Romulus Bulacu, vicepresedinti, au declaratii de avere din ianuarie 2010.

24. CJ Gorj –Vasile Rabu si Radu Angheloiu, vicepresedinti, au declaratii din iunie 2010.

25. CJ Hunedoara –Mircea Molot, presedinte, vicepresedintii Costel Avram si Ioan Rus, vicepresedinti, declaratii din iunie 2010.

26. CJ Harghita – Sofalvi Laszlo, vicepresedinte, nu are declaratii de avere si de interese pe 2010.

27. CJ Covasna – Tamas Sandor – presedinte, Henning Laszlo Janos, Demeter Janos, vicepresedinti, nu au afisate declaratiile de avere si interese.

28. CJ Brasov – presedinte Aristotel Cancescu, declaratie de avere din 2009. Vicepresedintii Kovacs Attila si Ion Ochi nu si-au actualizat declaratiile.

29. CJ Sibiu – Martin Bottesch, presedinte, Ioan Banciu si Constantin Sovaiala, vicepresedinti, nu au declaratii de avere sau de interese pe 2010.


Recomandări

5 thoughts on “Sefii consiliilor judetene isi tin la secret averile

  1. george

    cred ca trebuie sa facem curatenie..in 20 de ani nu am avut politica ci hotie la banul public. Societatea civila ar trebui sa reactioneze, nu se mai poate sa toleram viermuiala asta…

    Reply
  2. Pingback: Marius Bălu (PNL) candidat poziția 1 Senat – Mehedinți (2016) | România curată

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *