Romania Curată

Fenechiu s-a obișnuit cu închisoarea. DNA îl suspectează într-un nou dosar că a luat 620.000 de euro mită de la o firmă de IT

Aflat în penitenciar unde execută deja o pedeapsă de 5 ani de închisoare în dosarul ”Transformatorul”, Relu Fenechiu este din nou urmărit penal de DNA. De data aceasta, procurorii îl suspectează că a luat o mită de 620.000 de euro de la o firmă de software pe care ar fi ajutat-o să câștige două contracte cu Ministerul Justiției. Acuzațiile oficiale sunt de trafic de influență și spălare a banilor.

Potrivit ordonanței procurorilor, ”în perioada 2012-2014, suspectul Fenechiu Relu, în calitatea amintită mai sus a pretins și a primit de la o firmă de software, un procentaj de 15% din valoarea a două contracte promovate de Ministerul Justiţiei (în valoare de 14.700.000 lei fără TVA) și de o societate farmaceutică cu acţionar majoritar Ministerul Sănătăţii (în valoare de aproximativ 1.800.000 euro), pentru sprijinul promis şi acordat în câştigarea şi derularea acestor proiecte.

Concret, sprijinul acordat de suspectul Fenechiu Relu s-a materializat prin intervenția sa la funcţionari din cadrul Ministerul Justiţiei sau la persoane din conducerea societății farmaceutice, asupra cărora avea influenţă la acel moment.

Pentru acest „ajutor”, suspectul a primit de la reprezentanții firmei de software, prin intermediul a două societăți pe care le controla, suma totală de de 620.000 euro.

Pentru a disimula proveniența ilicită a banilor, între cele două societăți și firma de software au fost încheiate mai multe contracte de prestări servicii, în realitate serviciile respective fiind efectuate doar de către angajații acesteia din urmă.

În prezent, suspectul se află în stare de detenţie, în executarea unei pedepse privative de libertate (detalii aici).

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *