Romania Curată

BUCUREȘTIUL FURAT (I): Topul Șpăgii pe sectoare

Conform unui sondaj SAR-CURS, numai 38 la sută din bucureşteni au avut de-a face cu administraţia locală în ultimii patru ani şi circa jumătate din ei se declară relativ mulţumiţi de cum a decurs relaţia, în vreme de cealaltă jumătate se declară nemulţumiţi. 22 la sută recunosc că au dat şpagă pentru ca lucrurile să meargă ca unse, dar numai puţin peste o treime din ei au fost mulţumiţi. Sectorul 2 conduce în topul şpăgilor, cu 14.5 la sută cetăţeni declarând că au dat şpagă, urmat de Sectorul 3 cu 10.5 la sută. Cel mai bine stă Sectorul 5, unde doar doi la sută declară că au dat şpagă (vezi Grafic/tabel).

sondaj sar curs spaga sectoare

Sector 1 Sector 2 Sector 3 Sector 4 Sector 5 Sector 6
6,5% 14,5% 10,5% 5,0% 2,0% 6,6%

Volumul eşantionului a fost de 1090 de respondenţi. Universul de eşantionare a constat în populaţia adultă, neinstituţionalizată, în vârstă de 18 ani şi peste, din Municipiul Bucureşti.

Tipul de eşantion a fost unul stratificat, probabilist, cu selecţie aleatoare a secţiilor de votare, a gospodăriilor în cadrul secţiei de votare şi a respondenţilor în cadrul gospodăriilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Modul de intervievare a fost unul faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.

Sondajul a fost realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) la comanda SAR (Societatea Academică din România) în perioada 9 – 18 martie 2016.

***

Citește și BUCUREȘTIUL FURAT (II): Competiția primarilor de sector. La mită încasată


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “BUCUREȘTIUL FURAT (I): Topul Șpăgii pe sectoare

  1. Vlad

    Ia uite nene, sectorul 2 e de 7 ori mai corupt decat Sectorul 5 :))). Uof, nici macar in sondaje anonime nu pot recunoaste ca au mituit? Oricum, e clar ce lasa in urma administratia Ontanu in sectorul meu…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *