Romania Curată

BUCUREȘTIUL FURAT (I): Topul Șpăgii pe sectoare

Conform unui sondaj SAR-CURS, numai 38 la sută din bucureşteni au avut de-a face cu administraţia locală în ultimii patru ani şi circa jumătate din ei se declară relativ mulţumiţi de cum a decurs relaţia, în vreme de cealaltă jumătate se declară nemulţumiţi. 22 la sută recunosc că au dat şpagă pentru ca lucrurile să meargă ca unse, dar numai puţin peste o treime din ei au fost mulţumiţi. Sectorul 2 conduce în topul şpăgilor, cu 14.5 la sută cetăţeni declarând că au dat şpagă, urmat de Sectorul 3 cu 10.5 la sută. Cel mai bine stă Sectorul 5, unde doar doi la sută declară că au dat şpagă (vezi Grafic/tabel).

sondaj sar curs spaga sectoare

Sector 1 Sector 2 Sector 3 Sector 4 Sector 5 Sector 6
6,5% 14,5% 10,5% 5,0% 2,0% 6,6%

Volumul eşantionului a fost de 1090 de respondenţi. Universul de eşantionare a constat în populaţia adultă, neinstituţionalizată, în vârstă de 18 ani şi peste, din Municipiul Bucureşti.

Tipul de eşantion a fost unul stratificat, probabilist, cu selecţie aleatoare a secţiilor de votare, a gospodăriilor în cadrul secţiei de votare şi a respondenţilor în cadrul gospodăriilor. Marja maximă de eroare la nivelul întregului eşantion este de +/-3% la un nivel de încredere de 95%. Modul de intervievare a fost unul faţă-în-faţă, la domiciliul respondenţilor.

Sondajul a fost realizat de CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) la comanda SAR (Societatea Academică din România) în perioada 9 – 18 martie 2016.

***

Citește și BUCUREȘTIUL FURAT (II): Competiția primarilor de sector. La mită încasată


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “BUCUREȘTIUL FURAT (I): Topul Șpăgii pe sectoare

  1. Vlad

    Ia uite nene, sectorul 2 e de 7 ori mai corupt decat Sectorul 5 :))). Uof, nici macar in sondaje anonime nu pot recunoaste ca au mituit? Oricum, e clar ce lasa in urma administratia Ontanu in sectorul meu…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *