Romania Curată

USR: Este revoltător că statul nu a recuperat prejudiciul din dosarul ICA, iar Dan Voiculescu a fost eliberat anticipat

Partidul Uniunea Salvați România consideră revoltător faptul că Dan Voiculescu a putut fi eliberat condiționat după ce a executat efectiv mai puțin de o treime din pedeapsă, iar statul nu a recuperat prejudiciul din dosarul ICA.

Dan Voiculescu, la primele declarații după ieșirea din închisoare

Pasivitatea autorităților controlate de PSD-ALDE, care ar fi trebuit să valorifice la licitație bunurile lui Dan Voiculescu puse sub sechestru, denotă încă o dată toleranța coaliției aflate la guvernare față de furtul din banii publici.

USR consideră inacceptabil faptul că Dan Voiculescu a putut să beneficieze de o reducere de 330 de zile din pedeapsa de 10 ani pentru cele 11 lucrări ”științifice” a căror valoare nu fost certificată de nicio instituție academică. Toate aceste lucrări au fost elaborate în decurs de numai un an și jumătate, ceea ce ridică serioase semne de întrebare cu privire la autenticitatea lor.

Dan Voiculescu este, alături de personaje controversate precum George Copos și George Becali, unul dintre marii beneficiari ai unui articol din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor, inițiată de Guvernul Ponta, care a condus la eliberarea anticipată a numeroase persoane condamnate în marile dosare de corupție.

Până în august anul trecut, această lege prevedea reducerea cu câte 30 de zile de pedeapsă pentru fiecare lucrare științifică publicată sau invenție brevetată. Legea a fost modificată de Guvernul Cioloș prin OUG nr. 24/2016 în sensul că indiferent de numărul lucrărilor sau invențiilor, deținuții beneficiază de o scădere a pedepsei de maxim 20 de zile.

În prezent, conform aceleași ordonanțe de urgență, caracterul științific al lucrărilor elaborate de deținuți trebuie atestat de către Consiliul Național al Cercetării Științifice. Anterior însă, aceste lucrări nu erau certificate de nicio instituție abilitată în domeniu, ceea a permis persoanelor condamnate, inclusiv lui Dan Voiculescu, să obțină reduceri de pedeapsă în baza unor volume de o calitate academică îndoielnică.

Legea de aprobare a OUG nr. 24/2016 va ajunge pe masa Parlamentului în sesiunea din toamnă, iar USR cere adoptarea ei în forma inițială, fără ca PSD-ALDE să o măcelărească așa cum s-a întâmplat în cazul OUG nr. 54/2016 privind contravențiile silvice și OUG nr. 79/2016 privind reforma în sănătate.

Stire preluata de pe site-ul USR.ro


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “USR: Este revoltător că statul nu a recuperat prejudiciul din dosarul ICA, iar Dan Voiculescu a fost eliberat anticipat

 1. CMC

  Da’ USR-ul pare foarte multumit ca Florica & Pescariu nu au restituit nimic si nici nu au vazut puscaria.
  Cat s-a recuperat din Microsoft? Pe cat a pus sechestru DNA-ul din toata paguba.
  La Voiculescu – in mod sigur necinstit – procesul a fost atat de viciat incat nu ar fi de mirare sa primeasca totul inapoi + despagubiri, la CEDO. Adica, vorbim de arestarea judecatorului de caz si de o judecatoare care a fost data afara din magistratura tocmai pentru incompatibilitate in acel proces.
  De la condamnatul Mircea Basescu, cati bani a confiscat/sechestrat DNA-ul?
  Culmea la USR e ca nu pomeneste nimic de sumele nevalorificate de ANAF-ul lui Ciolos!!!!!

  Reply
  • Pentru cmc

   Pentru cmc :
   Problema este exact invers.
   Mafia, care a pus stapinire aproape intergral pe justitie, este cea care a permis ca un mega infractor sa fie condamnat foarte greu, doar la zece ani, sa poata fi eliberat anticipat, iar toti procurorii si judecatorii corecti, cinstiti si competenti sa fie atacati, insultati, calomniati, chiar inlaturati din sistem.
   In primul rind, judecatorii corupti, aflati in solda mafiei, trebuie sa fie eliminati din sistem (inclusiv cei de la CCR), gruprile infractionale organizate psd si alde trebuie sa fie scoase in afara legii, parlamentul borfasilor trebuie dizolvat si organizate alegeri anticipate, la care infractorii sa nu aiba dreptul sa participe, pentru ca Romania sa mai aiba vreun viitor.

   Reply
   • laur22

    Procurorii si judecatorii „corectzi” care au intrumentat reespectivul dosar de „corectzi” ce au fost nu mai fac parte din magistratura ba de „corect” ce-a fost nea procurorul care a scris aberatziile respective este deja de catziva ani buni la racoare.

    Pana una alta eu vad ca pe acte sunt eliminatzi din „sistem” cozile de topor ale mafie basisto-securista care a reusi mascarada DNA care lupta cu coruptzei prin crestere ei.

    Similar si pe modelul luptei impotriva tarficului de droguri din Columbia care a crescut in foirecare an traficul de droguri astfele incat la un an dupa asasinare alui Escobar si a tuturor locotenetzilor, avocatzlor ziaristilor si secreterelor sale traficul de droguri catre USA a ajuns la cifre record.

    Tot asa cum in Columbia lupta impotriva traficului de droguri s-a rezulmat la o vendeta politica sangeroasa si muradara impotriva lui Escobar tot asa cu aceiasi consilieri si acelesi metode marsave lupta impotriva „coruptziei” se rezuma in Ro la extreminarea dusmanilor politici si la scoatearea MICROSOFT din afacerea MICROSOFT.

    La scoaterea producatorilor straini de garnituri metrou din afacrea achizitziilor garniturilor de metrou la scoaterea producatorilor straini de autobuze din afacerile achizitzilor de autobuze si in general al scoaterea tuturor producatorilor straini din toate afacerile veroase pe care acestia le-au facut cu statul mafiot roman.

    Si daca PSD e grup infarctziuonal organizat ce masa-n cur e USR cel care are un parlamantar care de corect ce este s-a intors din Germania pentru ca sa platesca impozite pe leafa minima pe economie in Ro.

    A wow. Ma voi ne luatzi de prosti ?

    Ghinion de nesansa ca nu sunstem cu totzi chiar atat de fumurisiti pe cat va doritzi voi sa fim.

    Cat despre „insultele securistilor” un partide de troli (uitatzi-va la circul pe care il fac in parlament) ce tip de activisti credetzi voi ca poate avea ?

    Or mai fost fost la inceput niste zapacitzi de tipul Nicusor Dan ratacitzi printre ei da ….. partidul vad ca incet, incet scapa de ei si revine la esentza sa de scursura ranchiunoasa si scraboasa distilata in laboratoarele de propaganda ale serviciilor secrete.

    Asa a fost conceput dintru inceput sa fie si vad ca asta si este la ora actuala USR.

    Si da si la noi in ultimul sfert de secol a fost razboi.
    Razboi pe fatza si razboi deschis.
    Razboiul „romanilor” ranchiunosi impotriva Romaniei.
    Romanie care uite ca e in pragul dispariztiei ca si instituztie.
    Noroc cu USR-ul care vrea sa o salveze prin eliminare.

    Reply
 2. Nelu Stiuca

  STATUL ROMAN GUVERNAT DE 27 DE ANI IN STIL AFRICAN SAU TRIBAL NU ARECUPERAT PREJUDICIUL SAU PAGUBA IN NICI UNUL DIN CAZURILE MARI DE CORUPTIE, gen ION NICOLAIE fost subofiter – securist in regimul comunist, Dinu PATRICIU, TENDER, IANCU, etc, in schimb gainarii au fost executati la sange.

  Reply
 3. Dumitru

  „Pasivitatea autorităților controlate de PSD-ALDE” Hm, Voiculescu e la mititica de mult timp, iar Ciolos a fost la guvernare in acest timp, fara sa faca nimic pentru valorificarea principalului bun — fostul ICA, despre care s-a spus ca a dus la prejudiciul de 60 de milioane. Badea spune ca terenul (chiar acum, binisor construit) nu valoreaza nici pe departe atat, si eu il cred. Asa cum cred ca procesul impotriva lui Voiculescu a fost o facatura. Nu ca Voiculescu n-ar fi putut fi condamnat (poate si 10 ani). Insa nu in dosarul asta. Sunt cateva procese in RO unde e relativ evident pentru mine (nespecialist, insa unele lucruri sunt relativ simplu de inteles) ca „justitia” (DNA+SRI+judecatori obedienti) au impins spre condamnari in dosare vide.

  Reply
  • Pentru dumitru

   Pentru dumitru :
   Bineinteles ca il crezi pe Badea, bineinteles ca te uiti la Latrinele puscariasului Felix, bineinteles ca spui ca procesul a fost o „facatura”, daca esti retardat sau daca esti o likea aflata in solda mafiei.
   De ce si-a dat Felix demisia de mai multe ori din parlament, ca sa ajunga sa fie judecat de o instanta inferiara, in care mafia avea plantati oameni, daca era nevinovat ?
   De ce a tergiversat atitia ani procesul daca era nevinovat ?
   De ce toate procesele mafiotului au fost tergiversate pina au ajuns pe mina judecatorilor corupti, care l-au achitat sau l-au eliberat anticipat ?
   Cite instante trebuie sa se pronunte pentru a se demonstra ca este vinovat ?

   Reply
   • MIB

    Dintr-o analiza a activitatii domnului respectiv pe acest forum cred ca pot concluziona ca al doilea „cred” din prima fraza este in plus. Intre autoritatile PSD-ALDE (include aici si autoritatile care au votat, conditionat si temperat echipa aprobata de aceiasi PSD-ALDE lui Ciolos) si Voiculescu a existat intotdeauna o simbioza nociva pentru populatie. Prelungirea acestei situatii este prelungirea unui razboi – nu la figurat, la propriu. Unii s-au uitat la Siria si-au zis ca emigratie ca a noastra numai sirienii mai au, numai ca la ei este razboi. Ei bine si la noi este – unul modern, economic, purtat impotriva celor care nu accepta inregimentarea ca slugi la lichele incapabile si o piramida a slugarniciei gretoase. Cine nu accepta impostura, nepotismul, coruptia ca politica de stat, involutia culturala, reusita in afaceri doar prin afaceri cu statul „pot sa plece” – aici nu vor fi niciodata tolerati. Nastase a deschis usa emigratiei indezirabililor, e o prostie sa crezi ca vreo lichea ii vrea pe diasporeni repatriati, sa le strice aranjamentul. E razboi, domnilor. Actiunile lichelelor arata limpede ca accepta acest lucru, prin faptul ca totul le este permis. Ar fi timpul ca si cealalta parte sa inteleaga acest lucru.

    Reply
    • CMC

     Continua sa fie tolerate pe acest site insultele securistilor care au acaparat USR-ul si incearca sa alunge pe oricine are alte opinii.
     Ciudat!

     Reply
 4. dorin popoviciu

  Actuala clasa politica este la cea mai joasa treapta a demnitatii umane !!! SILA !!!!!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *