Romania Curată

Universitatea de Vest din Timișoara va analiza suspiciunile de plagiat din cazul Kovesi

Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) a început procedurile interne pentru analizarea suspiciunilor de plagiat din cazul lucrării de doctorat a Codruței Kovesi, potrivit unui comunicat al acestei instituții de învățământ superior.

Potrivit comunicatului, Universitatea de Vest din Timișoara (UVT) va coopera cu orice instituție abilitată, având în vedere și că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) din Cluj Napoca a trimis către Ministerul Educației o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a procurorului-șef al DNA, sesizare care nu a ajuns încă la universitate.

„Înțelegem că Asociația Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj-Napoca a trimis către Ministerul Educației Naționale și Cercetării științifice și Universitatea de Vest din Timișoara o sesizare pe tema suspiciunii de plagiat a lucrării de doctorat a doamnei Kovesi, sesizare care nu a ajuns încă la Universitate. În baza deschiderii către comunitate de care UVT dă dovadă în mod constant și a implicării pozitive în numeroase demersuri care țin de transparența și corectitudinea academică, Universitatea își exprimă întreaga disponibilitate de a coopera cu orice instituție abilitată în vederea clarificării acestei situații”, se arată în comunicatul menționat.

De asemenea, UVT a primit în cursul zilei de luni, 3 octombrie, punctul de vedere al Școlii Doctorale de Drept și a solicitat informații suplimentare pe care le așteaptă în zilele următoare.

În legătură cu lucrarea sa, Codruța Kovesi a declarat că aceasta respectă normele științifice și că a lucrat șapte ani la doctoratul său.

„Teza mea este corectă, este o teză pe care am muncit-o, am lucrat șapte ani la acest doctorat. Am multe articole publicate (…) pe care eu le-am indicat în teză. Cine are îndoieli cu privire la corectitudine nu are decât să facă sesizare. (…) Cine contestă să vină cu probe și să facă sesizare”, a spus Kovesi, la Europa FM.

Șefa DNA a explicat că lucrarea sa de doctorat a fost verificată în anul 2012 de Consiliul Națională de Etică, decizia acesteia fiind că nu este vorba de un plagiat.

Verificările Universității din Timișoara, instituția unde procurorul șef al DNA și-a susțiut teaza de doctorat, vin în contextul în care Sebastian Ghiță a făcut un autodenunț la Parchetul General, afirmând că în 2012 a participat la măsluirea raportului întocmit de Consiliul Național de Etică în cazul Kovesi.

Teza Codruței Kovesi se numește ”Combaterea crimei organizate prin dispoziții de drept penal”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *