Romania Curată

Tragedia din #colectiv a ajuns la 62 de victime. Gest umanitar din Cehia pentru un tânăr rănit grav

Bilanţul incendiului produs în 30 octombrie în clubul Colectiv a ajuns la 62 de morţi, după ce o altă persoană murit, marţi dimineaţă, la Spitalul de Arşi din Capitală. Este vorba despre o tânără de 26 de ani care se afla în stare critică ]nc[ de la început, la Secţia de Terapie Intensivă, având arsuri grave pe o mare suprafaţă a corpului.

În spitalele din Capitală mai sunt internaţi 18 răniţi, dintre care trei la Spitalul de Arşi, doi la Spitalul „Bagdasar-Arseni”, trei la Spitalul de Copii „Grigore Alexandrescu”, doi la Spitalul Elias, patru la Spitalul Militar Central, trei la Spitalul de Urgenţă Floreasca şi unul la Institutul „C.C. Iliescu”. Ministerul Sănătăţii a precizat că 63 dintre răniţii care au fost trataţi după incendiul din 30 octombrie în spitale din Capitală au fost externaţi.

Alţi 39 de răniţi au fost transferaţi din spitale din Capitală în unităţi sanitare din străinătate, însă trei au decedat în Marea Britanie, trei în Germania, doi în Olanda şi câte unul în Israel şi Austria. În clinicile din străinatate mai sunt internaţi 22 de pacienţi, printre care un cetăţean german. De asemenea, alţi patru pacienţi au fost externaţi şi se află în tratament în ambulatoriu, în spitalele din străinătate.

În Belgia se află internat în stare gravă un tânăr de 15 ani, Pavlos Popovici, care s-a întors în club să îşi salveze prietenul aflat într-un scaun cu rotile. Pentru el se strâng bani inclusiv în Cehia. Fostul portar al echipei de fotbal „U” Cluj, Robert Veselovsky, acum la echipa cehă Mlada Boleslav, a fost impresionat de drama lui Pavlos şi a anunţat că va vinde tricouri speciale iubitorilor de fotbal din România, Cehia şi Slovacia.

„Ştiu că a trecut o lună şi jumătate de la tragedia din Colectiv, dar cred că nu e niciodată prea târziu ca să te implici. Au fost multe lacrimi, multe poveşti şi mulţi eroi care merită respectul nostru etern, dar unul dintre ei, în special, mi-a atras atenţia. Am citit despre Pavlos, un copil de 16 ani care şi-a salvat prietenul, aflat într-un scaun cu rotile, şi apoi a fost rănit grav. Aşa ceva citeşti doar în cărţi şi vezi doar în filme. Pavlos e un prieten fantastic. Acum am aflat că are nevoie de ajutorul nostru financiar pentru a-şi putea permite tratamentul şi cred că putem să contribuim cu toţii la asta. Eu, ca tată şi rocker, nu am putut să stau deoparte. Aşa că uite la ce m-am gândit: am făcut 45 de tricouri ca acesta din fotografie şi m-am gândit să-i donez toate încasările din vânzări lui Pavlos. Şi pentru că vrem să strângem cât mai mulţi bani, preţul unui tricou va fi 18 euro sau 80 de lei. Dacă sunteţi interesaţi, scrieţi-mi un mesaj privat şi vă stau la dispoziţie cu detalii. Este şansa noastră să facem un gest care să conteze, aşa că hai să-l facem!”, a scris Veselovsky, pe Facebook.

veselovsky tricou

În urma incendiului din 30 octombrie din clubul Colectiv au murit la faţa locului 26 de persoane, iar o altă victimă în drum spre spital.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Tragedia din #colectiv a ajuns la 62 de victime. Gest umanitar din Cehia pentru un tânăr rănit grav

  1. Valeria vitalo

    Sa le fie rusine mare de la cel mai mare pina la cel mai mic In ce ERA traiti acolo doar in mizerie sa fii mincat de viermi .Daca cineva are o inima mai buna si vrea ca pacienti sa fie tratati mai bine ca pe animalele Imi pare rau de cei care sustine adevarul sa fie penalizati in loc sa gaseasca o solutie mai buna nu va bateti joc de oameni care au nevoie de un ajutor.As va intrebati care iti va fi ajutorul tau cu ce mina dai cu aia vei primi.dumnezeu va va radplati la fiecare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *