Mihai Goțiu

(STENOGRAME) Mită cu salam de… struț și promisiuni de mii de euro, de la Mafia Pădurilor. Ce au cerut, în schimb, hoții de lemne de la șefii Poliției

A fost un ministru care a intrat în folclor pentru caltaboșii primiți ca mită. Între timp, lucrurile au mai ”evoluat”. Afaceriști din domeniul exploatării pădurilor i-au umplut portbagajul unui polițist (de fapt, un investigator sub acoperire) cu salam de… struț. Mă rog, pe lângă mai ”tradiționalii” litri de țuică și vin, kilograme de crenvuști și alte sortimente de mezeluri. Acestor produse în natură li s-a adăugat și promisiunea a 5.000 de euro, dacă le ”rezolvă” problema.

Libertatea a făcut publice fragmente din stenogramele dosarului care a dus la demiterea șefului Poliției județului Alba, începerea urmăririi penale împotriva lui și a altor polițiști, precum și a patronilor firmelor de exploatat lemnul. Procurorii DNA îi acuză de luare/dare de mită, dar și de comiterea unui lung șir de infracțiuni, făcute cu scopul a-i intimida, de a-i sancționa disciplinar și/sau de a-i transfera pe doi agenți din poliția rurală care încercau să-și facă datoria, încurcându-i pe hoții de lemne.

”No, desfă portbagaju!”

Om de afaceri: No, desfă portbagaju.

Investigator: Ești prea drăguț. Da nu…

Om de afaceri: Ia apa asta…

Investigator: Da ce-i acia?

Om de afaceri: Țuică, nu vezi ce mărgele are?

Investigator: Ai de *** mea, da ce-s astea… (afaceristul pune o ladă cu bare de salam în portbagajul mașinii investigatorului).

Om de afaceri: Vezi că ăsta-i salam de struț, primul de aici…

Investigator: Da după ce-mi pui atâtea, omule bun?

Om de afaceri: Ia pune și ăștia… (îi înmânează o pungă de culoare albă pe care investigatorul o pune în portbagajul mașinii sale).

Investigator: Ai, ai, ai, ai… Ce Dumnezău să fac cu astea? (omul de afaceri îi înmânează două recipiente cu un lichid).

Om de afaceri: No, ai. Vezi că ăla jos e parizer, da parizer făcut de pretinu ăla… închide capota, după ce o mai lași? Îți faci poze-n Brașov cu ea.

Investigator: No bun…

Om de afaceri: N, ne-auzâm …

Investigator: Ne-auzim. Sănătate.

Om de afaceri: N-are rost să mai întrebe pe nimeni, numa să-i deie bâte. Serios că dacă… dacă nu să-l lase… nu mai discutăm, ce să-i mai… face ăștia hârtii, ce hârtii… să mai facă p**a mare… să rânjască pe acolo prin Câmpeni… râde di ceia… știi… Ne auzim!”

fragment din stenogramele făcute publice de ”Libertatea”. Mai mult, aici.

În total, arată procurorii, s-ar fi ajuns în portbagajul investigatorului pe care îl credeau polițist: 5 litri țuică de casă, 10 litri vin alb, 10 bucăți produse carmangerie – salam în cantitate totală de 3 kg; 12 bucăți produse carmangerie – salam, alt sortiment, în cantitate totală de 6,2 kg; 2 bucăți produse carmangerie parizer în cantitate totală de 4,4 kg; 3,7 kg produse carmangerie cârnați/crenvurști. Evident, pe lângă toate acestea, stenogramele redau promisiunea unui mite de 5.000 de euro pentru ca șefii din Poliția Alba să-i mute pe agenții care îi încurcau pe hoții de lemne.

Asta da lovitură pentru Mafia Pădurilor! Ditamai șeful de Poliție județeană, urmărit penal și demis pentru că își sancționa subordonații care refuzau mita hoților de lemne

Citește pe România Curată:

Valoarea lui Gabriel Resources la Bursă s-a prăbușit la un cent! Minim istoric, la doar câteva ore după ce compania a anunțat contestarea verdictului în cazul Roșia Montană

La doar o zi după ce ANRM nu a mai prelungit licența deținută de RMGC la Roșia Montană, pe masa Guvernului se află o ordonanță de urgență prin care compania poate începe exploatarea și fără licență!

Ce am spus eu și ce (nu) a răspuns ministrul Oprea legat de redeschiderea minelor. Și cum a recunoscut că e vorba și de Roșia Montană

Iohannis mai e statul? Sau ne-au ajuns zece ani?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *