Romania Curată

Schimbările climatice, dezbătute la București și Cluj. Cum facem față provocării?

În ultimii 15 ani s-au înregistrat temperaturile cele mai înalte din 2.000 încoace, apa oceanelor e din ce în ce mai caldă și are aciditatea tot mai ridicată. Dovezile științifice atestă că principala cauză a încălzirii globale e arderea combustibililor fosili. În acest context, Friedrich-Ebert-Stiftung România organizează o dezbatere în cadrul seriei de evenimente Româna Sustenabilă, avându-l ca invitat pe Kevin Anderson, profesor la Universitatea din Manchester, la School of Mechanical, Aerospace and Civil Engineering (MACE). Dezbaterea va avea loc în data de 21 octombrie 2015, de la ora 17:00, la Impact Hub Bucharest, strada Halelor, numărul 5 (lângă Piața Unirii), etajul 2.

O dezbatere cu același invitat va avea loc și la Cluj, pe 23 octombrie 2015, de la ora 16:00, la Facultatea de Studii Europene, Universitatea Babes Bolyai,, Aula Facultății de Studii Europene, Strada Emanuel de Martonne, nr. 1.

„În cadrul dezbaterii, ne propunem să facem o trecere în revistă a dimensiunii și proporțiilor schimbărilor climatice, arătând că, în timp ce cercetările științifice au progresat enorm, noi refuzăm cu obstinație să conștientizăm nevoia de a reduce emisiile. De asemenea, vom încerca să facem o evaluare cantitativă a posibilei diminuări a reducerilor de emisii, în baza bugetelor IPCC, precum și să oferim exemple calitative de cum ar arăta un viitor mai curat și cu mai puține emisii de carbon”, transmit organizatorii.

Invitatul acestui eveniment, Kevin Anderson, este profesor la Universitatea din Manchester School of Mechanical, Aeroscope and Civil Engineerin (MACE). Este președinte al Tyndall Centre for Climate Change Research și consultant științific în Royal Society Journal și Nature. Este activ implicat, raportând Parlamentului Marii Britanii și Parlamentului European pe teme legate de exploatarea gazelor de șist, emisiile produse de aviație și oferind consultanță cabinetului Primului Ministru pe tema emisiilor de carbon. Analizele sale au fost folosite în elaborarea UK `s Climate Change Act și dezvoltarea bugetelor naționale pentru carbon.

invitatie-Bucuresti-01


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Schimbările climatice, dezbătute la București și Cluj. Cum facem față provocării?

 1. Costin

  Nimic nou sub soare. Cine arde combustibili fosili? Pădurea? Oamenii ard. Încercări disperati sa gasiti un vinovat pentru schimbările climatice pentru a acoperi adevarata cauza: oamenii. Iar daca cineva are o opinie împotriva curentului (eu) atunci primeste ban pe forum. Loool.

  Reply
  • Adelin2

   Oamenii folosesc si energii alternative, ecologice.
   Problema nu sint oamenii in general. Problema e interesul pentru profitul imediat fara a tine cont de efectul pe termen mai lung, si asta se poate rezolva tot de catre oameni.

   Reply
 2. Tempor

  Dacă tot este un reprezentant al unei universităţi care acoperă domenii destul de vaste, o întrebare esenţială care ar trebui pusă la această dezbatere ar fi:
  – care este impactul dezvoltării sistemelor de telecomunicaţii asupra climei la nivelele: stratosferic, atmosferic, la suprafaţa terestră (până la 1 metru adâncime), calotelor glaciare şi la nivelul oglinzii apelor (râuri, lacuri, mări şi oceane)!

  Reply
  • Tempor

   Ca şi completare la sistemele de telecomunicaţii: radarele şi sistemele electrice şi electronice ce generează şi degajă unde din spectrul invizibil (de la undele din spectrul 30Hz, până în apropierea spectrului luminii – microunde, infraroşii …)

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *