Romania Curată

Șase colaboratori ai Securității vor să intre în Parlament

Consiliul Național de Studiere a Arhivelor Securității anunță că pe listele de candidați pentru alegerile din 11 decembrie se află șase persoane pentru care instanțele competente au stabilit că au fost lucrători ai Securității comuniste sau colaboratori.

„Facem cunoscut faptul că pe numele următorilor candidaţi există hotărâri definitive şi irevocabile prin care instanţa competentă a constatat existenţa calităţii de colaborator al Securităţi sau a calităţii de lucrător al Securităţii”, se arată în comunicatul CNSAS.

ALEXANDRU Andrei (Bucureşti) – colaborator al Securităţii. Alexandru Andrei este candidat ALDE, pe poziția a treia, pentru Senat. Înainte de a ajunge la partidul condus de Tăriceanu, Alexandru Andrei i-a fost consilier altui fost premier, Nicolae Văcăroiu.

CALOTĂ Samuel (candidat în circumscripţia electorală Teleorman) – colaborator al Securităţii. Samuel Calotă candidează tot din partea ALDE și tot pentru Senat, pe prima poziție, la Teleorman. A fost membru PDL, vicepreședinte al ANPC și, anterior, director de spital.

GANEA Ion (candidat în circumscripţia electorală Tulcea) – lucrător al Securităţii. Ion Ganea candidează din partea PMP, la Tulcea, pe primul loc al listei pentru Senat. A fost angajat al Securității, în perioada comunismului, iar acum este prezentat de partid ca jurist.

MANOLE Victor (candidat în circumscripţia electorală Covasna) – colaborator al Securităţii. Manole Victor este candidatul PRU Covasna, pe lista pentru Senat, pe poziția a doua. Presa locală îl prezintă ca scriitor din Întorsura Buzăului.

POPOVICI Anton Teodor (candidat în circumscripţia electorală Vaslui) – colaborator al Securităţii. Popovici Anton Teodor este medic de profesie și candidează tot din partea PRU, la Senat, de pe a doua poziție.

TURDA Gheorghe (candidat pentru diaspora) – colaborator al Securităţii”. Tot de la PRU, pentru diaspora, la Camera Deputaților, candidează cântărețul de muzică populară, dar și general de brigadă în rezervă și director al Centrului cultural național din Ministerul de Interne, Gheorghe Turda.

CNSAS mai anunță că va continua verificările candidaților, urmând să comunice și alte eventuale nume de colaboratori ai poliției politice comuniste.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *