Romania Curată

România Curată recomandă FânFest 2015. Daneza care a regizat „Uniţi, salvăm” vine la Roşia Montană

Regizoarea daneză Iben Ravn este invitată specială a FânFest 2015. Aceasta va lua parte la proiecţia fimului documentar pe care l-a realizat şi care s-a bucurat de participarea extraordinară a Oanei Pellea. La FânFest vor fi prezentate şase documentare, care tratează probleme româneşti şi internaţionale.

„Uniţi, salvăm” (Danemarca). Filmul vorbeşte despre una dintre formele cele mai importante de activism ale unei generaţii: activismul în social-media şi despre importanţa pe care credem că o are prezenţa într-un mediu virtual, despre cât de uşor ne este să dăm un clic şi cât de greu e să ajungem să ne mobilizăm, să facem mai mult.”, declară Iben Ravn, regizoarea filmului. Din distribuţia filmului fac parte tinerii actori români Gabriel Sandu şi Dan Lupu, dar şi Oana Pellea. Este un film despre solidaritate, conştiinţă naţională, rasism, ideea de lider, identitate europeană, dar şi despre prietenie. Scurt-metrajul a fost filmat în peste 10 locaţii diferite, cu o echipa alcătuită din profesionişti de naţionalităţi diferite: daneză (director de imagine, sunet), estoniană (actor), suedeză (actriţă), chineză (runner şi clachetă), româno-maghiară (producătoare), danezo-greacă (regizoare), islandeză (asistent camera), română (actori).

Proiecţia este programată joi, de la ora 18, la Căminul Cultural.

Urban Mining – Oraşul, o sursă veșnică de materii prime (Austria). În timp ce producem tot mai multe deșeuri, materiile prime au devenit din ce în ce mai scumpe și mai rare peste tot in lume. Cercetătorii și companiile au început să se reorienteze și să „prospecteze” minele urbane din deșeurile electronice pentru a extrage metale prețioase și mineralele ce se află aici.

Proiecţia va avea loc vineri, de la ora 18, la Căminul Cultural.

TTIP – marea afacere (Germania). Parteneriatul Transatlantic pentru Comerț și Investiți are scopul de a aduce mai aproape două dintre marile puteri economice ale lumii: Statele Unite și Uniunea Europeană. Deși aproape 800 de milioane de cetățeni vor fi afectați în mod direct de acest tratat, negocierile se fac în spatele ușilor închise. Totuși experții europeni sunt aproape unanim de acord că acest tratat va aduce multe daune și prea puțină creștere economică, așa încât se pune întrebarea justificată: “Cine va profita de pe urma TTIP?”

Proiecţia este programată sâmbătă, de la ora 18, la Căminul Cultural.

Organizatorii mai propun The Devil Operation (Peru, sâmbătă, ora 21, Casa Parohială), un documentar cu tentă de thriller politic, dar şi două pelicule despre situaţia din Congo: Blood in the Mobile (SUA, joi, ora 21, curtea Casei Parohiale), un film despre responsabilitatea noastră faţă de conflictul din această ţară şi responsabilitatea socială a întreprinderilor, respectiv Virunga (SUA, vineri, ora 21, curtea Casei Parohiale), povestea incredibilă a unor oameni curajoşi, care vor să îşi construiască un viitor în Africa.

Găsiţi aici programul detaliat la festivalului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “România Curată recomandă FânFest 2015. Daneza care a regizat „Uniţi, salvăm” vine la Roşia Montană

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *