Romania Curată

Marian Munteanu minte? România Curată așteaptă încă declarația de integritate pe care spune că a semnat-o

În contextul în care candidatul PNL la Primăria Capitalei a declarat recent, potrivit Agerpres, că a semnat declarația de integritate, România Curată așteaptă încă să vadă documentul invocat de Marian Munteanu. Până la acest moment, Alianța pentru o Românie Curată și Societatea Academică din România, organizațiile care au inițiat demersul, nu au primit nici o declarație de integritate cu semnătura lui Marian Munteanu.

Demersul ar fi important deoarece în declarația de integritate, candidatul la primărie își asumă inclusiv faptul că nu a fost informator și nu a făcut parte din fosta Securitate (vezi aici ce trebuie să conțină declarația de integritate).

În condițiile în care, ziarele feseniste au publicat în anii 90 un angajament la Securitate al lui Marian Munteanu, care nu a fost niciodată validat sau invalidat de CNSAS, candidatul PNL poate lămuri acest aspect semnând declarația de integritate lansată de România Curată și ARC.

Precizăm că mai mulți candidați la primărie s-au aliat acestei inițiative, printre care Nicușor Dan, Gabriela Firea sau fostul candidat PNL Ludovic Orban (vezi aici).


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *