Romania Curată

Rectorul Universității Oradea a fost trimis în judecată pentru luare de mită

Constantin Bungău, rector al Universității din Oradea, împreună cu Floare Chipea, decan al Facultății de Științe Socio-Umane și alte două cadre didactice au fost trimiși în judecată de DNA pentru mai multe infracțiuni de corupție.

Iată care sunt faptele, așa cum sunt descrise ele în rechizitoriul procurorilor:

”În perioada iunie 2015 – ianuarie 2016, inculpata Dindelegan Camelia Maria, cadru universitar, cu ajutorul inculpatului Dindelegan Vasile Marin, a oferit în mai multe rânduri, inculpatei Chipea Floare, în calitate de decan al Facultății de Științe Socio – Umane din cadrul Universității din Oradea foloase în valoare totală de 7.950 lei, iar inculpatului Bungău Constantin, în calitate de rector al Universității din Oradea, bunuri materiale în valoare de aproximativ 1.902 lei.
Foloasele respective au fost primite în schimbul demersurilor efectuate de inculpații Chipea Floare și Bungău Constantin pe lângă alte persoane din conducerea universității, precum și prin îndeplinirea cu rea credință a unor atribuții de serviciu, având ca scop acordarea titlului didactic de profesor universitar inculpatei Dindelegan Camelia Maria.
Aceste demersuri făcute de cei doi inculpați au constat în:
– influențarea persoanelor din conducerea universității astfel încât să fie scos la concurs un post didactic de profesor universitar;
– aprobarea scoaterii la concurs a postului didactic menționat;
– avizarea comisiei de concurs;
– întocmirea diferitelor acte necesare validării concursului.

Ulterior, ca urmare a demersurilor efectuate de către inculpații Chipea Floare și Bungău Constantin, inculpata Dindelegan Camelia Maria a obținut gradul didactic maxim în ierarhia posturilor universitare, respectiv acela de profesor universitar”, se arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bihor.

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Rectorul Universității Oradea a fost trimis în judecată pentru luare de mită

 1. Spânu

  Ce ne-am face fara DNA?
  Daca dna Kovesi isi incheie cu bine mandatul, merita sa i se puna portretul in toate institutiile statului, si ca recunoastere a meritelor, dar si ca…sperietoare!

  Reply
 2. Alina Grecu

  Este un caz dar,din pacate, asa se scot si se obtin posturile de profesor in ultimii 5 ani pe baza autonomiei universitare finantata de stat (ce anomalie!).

  Cand vor fi inculpati si ceilalti rectori, decani si sefi de departament pentru titlurile frauduloase pe care se au sau le dau?

  Mafia universitara isi impune legea in universitati si castiga enorm(4000-9000 de euro lunar) , fara scrupule pentru tara pe care o seaca de prezent si viitor.

  Reply
 3. Alecu Ponor

  DNA: VERIFICATI LISTA DOCTORILOR HONORIS CAUSA FACUTI DE INCULPAT PENTRU ACREDITAREA SPECIALIZARILOR UNIVERSITATII! SUNT URMARITI PENAL DIN ALTE UNIVERSITATI CARE TREBUIE SA RASPUNDA IN SOLIDAR!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *